Europatipset ons 21/8

Publicerad på 21 Aug 2019 - 00:57

Tipsexperten

Tipsexperten

21 Aug 2019 - 00:57

Onsdagens Europatips är tredelat och avslutas natten till torsdag. Tre matcher från Champions Leagues playoff besöks innan de brittiska öarna och The Championship står för lejonparten av kupongen. Det hela avslutas sedan på andra sidan Atlanten med tre fighter från MLS. En härlig blandning och här finns det dessutom gott om värde att tälja. Löser Pontus Jansson en skräll med sin nya klubb mot sina gamla lagkamrater?

Spela på Europatipset – klicka här!

Spelstopp: 20.44

1. Dinamo Zagreb - Rosenborg 1
Vi inleder på ett kokande Maksimir där Rosenborg verkligen kommer få bekänna färg. Norrmännen har hittills gjort ett strålande kval. Senast hade Trondheim-laget inga som helst problem att avfärda AIK-dödarna Maribor. Dinamo är dock ett klart steg upp i svårighetsgrad. Kroaterna vann enkelt med totalt 5-1 mot Ferencváros och i truppen hittas bland annat landslagsmännen Bruno Petkovic och Mislav Orsic. Rosenborg kommer få en svettig afton och ska vara nöjda om de bara torskar med uddamålet. Ettan är kupongens allra bästa tecken!

2. Olympiakos - Krasnodar X
I Grekland är det två tvåor från respektive nation som gör upp. På vägen hit har dock de båda tagit tunga skalper. Olympiakos slog ut Istanbul Basaksehir med totalt 3-0 efter imponerande försvarsinsatser såväl i Turkiet som hemma på Karaiskakisstadion. Offensivt levererade veteranen Valbuena med ett mål och en assist i dubbelmötet. Krasnodar stod för en ännu mäktigare bedrift. När ryssarna släppte in 0-1 i slutskedet i hemmamatchen mot Porto trodde nog de flesta att avancemanget var kört. Svensklaget lyckades dock vända på steken och göra tre baljor på Dragao, grymt imponerande! Viktor Claesson är enda spelaren som saknas hos gästerna här medan Olympiakos får klara sig utan en hel drös herrar. Känslan är att Krasnodar löser minst ett oavgjort resultat i Pireus. Den värdemässigt fina tvåan går heller inte att utesluta på större system.

3. Young Boys - Crvena Zvezda 1
Dessa båda kombattanter deltog båda i gruppspelet i fjol och framförallt Crvena Zvezda gjorde det bra då. I senaste rundan var serberna inblandade i en rejäl rysare mot FC Köpenhamn. Den fighten gick hela vägen till straffar där det krävdes elva(!) omgångar innan Pankov kunde avgöra på en undermålig gräsmatta. På Parken var Röda Stjärnan under stora delar utspelade men visade upp en mäktig vilja och hade framförallt en mängd supportrar i ryggen. På Stade de Suisse kommer det bli tufft mot schweizare som kommer från tre raka vinster och har en glödhet Jean-Pierre Nsame längst fram. Ettan är mest trolig men krysset till omkring 20 procent går inte att blunda för. 1X!

4. Cardiff - Huddersfield 1
Schweiz och Champions League byts mot Wales och The Championship när vi tittar till ett möte mellan två småkrisande gäng. Dessa båda kombattanter spelade som bekant i Premier League i fjol men har det nu istället svettigt i andradivisionen. Huddersfield står ännu utan seger och sparkade Jan Siewert i dagarna. Om det ger någon effekt återstår att se. Cardiff har meriterade Neil Warnock på tränarbänken och han lär sitta mer säkert även om The Bluebirds torskat två av sina tre inledande matcher. Avsaknaden av Bamba är tydlig vilket medfört att walesarna läckt defensivt hittills. Inför hemmafansen är de dock starka och här ska hemmalaget ses med fina chanser till tre pinnar. Peta in krysset på större system.

5. Charlton - Nottingham 2
Nottingham står på fyra poäng så här långt men ser faktiskt väldigt spännande ut. I 3-0-vinsten mot Birmingham senast spelade Sabri Lamouchis gäng ut på allvar. Lewis Grabban blev målskytt återigen och tycks ha hittat tillbaka till fjolårets fina höstform. Även nyckelspelaren Joe Lolley visade sin klass i det mötet. Charlton på bortagräs nu, en nykomling som gått förvånansvärt starkt hittills. Truppen besitter dock inga högre höjder och det ska bara vara en tidsfråga innan Londonlaget dalar i tabellen. Förvånar inte om Nottingham norpar åt sig samtliga tre poäng från The Valley. Tvåan är en eminent värdespik.

6. Fulham - Millwall 1
Från sydöstra London till de sydvästra delarna av det engelska huvudsätet där Fulham håller till. De svartvita hade en tung säsong i Premier League i fjol men stod för flera fina insatser här hemma på Craven Cottage. Spelaromsättningen har varit hög men truppen ser ändå riktigt vass ut med namn som Mitrovic och Knockaert. Närmast kommer också The Cottagers från två raka triumfer. Trots detta återfinns Millwall högre upp i tabellen efter att ha bjudit på sedvanlig krigarfotboll. Endast en gång har polacken Bartosz Bialkowski fått vittja nätet så här långt och The Lions ska ses med alla chanser att sluta på en högre placering än fjolårets bleka position som 21:a. Tungt avbräck här dock att Jed Wallace är avstängd. Ett kryss kan möjligen gästerna lösa i detta Londonderby men inte mer än så. 1X!

7. Leeds - Brentford 2
Leeds har målats upp som favoriter till att vinna The Championship inför säsongen och efter tre omgångar återfinns också Marcelo Bielsas gäng högst upp i tabellen. Framförallt spelar The Whites en tempofylld fotboll där motståndarna får tufft att hänga med över 90 minuter. Det svenska folket verkar dock ha dragit för stora växlar av Leeds öppning och streckar upp serieledarna till massiva 75 procent i skrivande stund. Det är totalt felaktigt för det är ett svårspelat Brentford med en vråltaggad Pontus Jansson som står på andra sidan. Londonlaget visade styrka i 1-0-segern på Riverside Stadium för en dryg vecka sedan och trivs i denna typ av matcher. I fjol tog de fyra pinnar i de inbördes mot Leeds. Alla tecken!

8. QPR - Swansea 1
Tillbaka till huvudstaden där QPR fått en klart godkänd start på säsongen. Fyra poäng är över förväntan för truppen som på pappret ser högst begränsad ut. Faktum är dock att poängskörden kunde varit bättre, The Hoops var klart bättre i hemmamatchen mot Huddersfield (1-1) och senast mot Bristol City (0-2) var det en helt jämn tillställning. Swansea har tappat kraft då spelare som Jordan Ayew, Oliver McBurnie och Daniel James lämnat för spel i Premier League. Borja Bastón har dock klivit fram och frälst walesarna så här långt. Mot ett hemmastarkt QPR på Loftus Road lär det ändå bli tufft att lösa en trepoängare. 1X står sig väl.

9. Preston - Stoke X
Deepdale är nästa anhalt där Preston tidigare under säsongen inte hade några problem att avfärda Wigan. Det är dock The Lilywhites enda seger. Förlust på bortaplan både mot Millwall och nu senast mot Swansea. Poängskörden på tre pinnar är dock bättre än Stoke som fortsätter sin kräftgång från i fjol. The Potters hade då enorma problem att vinna fotbollsmatcher och kryssade sig istället igenom The Championship med 22 oavgjorda resultat på 46 omgångar. Upptakten på serien vittnar om något liknande då de rödvita står på blott en poäng och är jumbo. Truppen är med det sagt alldeles för bra för att åka ur och här ska de kunna hota Preston. I fjol slutade det oavgjort mellan lagen här och det är ett troligt scenario på nytt. Kupongens bästa spikkryss hittas i match 9!

10. West Bromwich - Reading X
Ett före detta Premier League-lag som däremot öppnat starkt är West Bromwich. The Baggies vände 0-1 till 2-1 mot Luton senast efter att West Ham-lånet Diangana frälst med två mål i den andra halvleken. Därmed ståtar Birmingham-klubben med fina sju pinnar efter tre omgångar trots ett tufft spelschema. När Reading kommer på besök till The Hawthorns ska WBA inte ta något för givet. Gästerna har gjort klassvärvningar i Lucas Joao och George Puscas. Den sistnämnda presenterade sig inför hemmapubliken på Madejski Stadium senast när han stod för två mål i 3-0-triumfen mot Cardiff. Skrällen känns verkligen inte otänkbar. Rita dit samtliga tecken omgående!

11. NY City - Columbus 1
Tre matcher från MLS får det sista ordet på denna fullmatade kupong och först beger vi oss till Yankee Stadium för ett spännande möte i den östra konferensen. Båda dessa lag är i poängbehov, av två olika anledningar ska dock sägas. NY City har så gott som säkrat en slutspelsplats men har häng på Atlanta som toppar konferensen. För Columbus del finns det fortsatt en gnutta hopp om att nå slutspel men då krävs en magisk avslutning. Gästerna har gått bra på slutet men detta bör bli en övermäktig uppgift. Hemmalaget är klasser bättre och har en stekhet Héber att tillgå. Anton Tinnerholm är osäker till spel men hans lagkamrater ordnar detta oavsett!

12. DC United - NY Red Bulls 1
Från New York till Washington där de fyrfaldiga MLS-mästarna DC United håller till. De återfinns på en fjärdeplats i den östra konferensen och bör inte löpa någon större risk att missa slutspel. Wayne Rooney, som går till Derby efter säsongen, har föga förvånande varit värdarnas viktigaste spelare men även Paul Arriola och Luciano Acosta har levererat i offensiv riktning. I senaste hemmamatchen togs en fin skalp när Zlatans LA Galaxy besegrades med 2-1. New York Red Bulls återfinns en poäng bakom DC United i tabellen men har inte haft det lätt på bortagräs. Endast en seger sedan maj i den spelformen och det var en relativt oförtjänt sådan mot Orlando. Jämnstreckad match där det gäller att ta ställning. Det görs för hemmalaget. Ettan är skör men spikas!

13. Los Angeles FC - San Jose 1
Från öst till väst och ännu en storstad. Los Angeles FC startade sin verksamhet så sent som 2014 men är nu superfavoriter till att plocka hem MLS den här säsongen. Med 58 poäng på 25 matcher och 13 fler poäng än närmast bästa lag (Atlanta) är det svårt att säga emot. Mexikanen Carlos Vela har varit magiskt bra och stått för 24 mål på lika många matcher. Lägg därtill 15 assist även om det ska tas med en nypa salt då dubbla assist gäller vid mål i denna penningstinna liga. Hemma på Banc of California Stadium har LAFC varit snudd på omöjliga att tas med under säsongen, men här går det inte att blunda för streckningen. San Jose går mot slutspel och besitter hög klass med spelare som Magnus Eriksson och Chris Wondolowski. Ett kryss kan Earthquakes möjligen lösa. Till tio procent måste mittentecknet synas. 1X.

Kupongens kassaskåp
Dinamo Zagreb
Ett utvilat Dinamo Zagreb kommer göra livet surt för Rosenborg denna onsdag. Magisk inramning och full fart från start från kroaterna är att vänta, något de norska mästarna kommer få svårt att hantera. Luktar hemmaseger lång väg på Balkan.

Varningens finger!
Brentford
Det finns hög kapacitet i Brentford och Londonlaget brukar trivas relativt väl mot just Leeds. Förvånar inte om The Bees, med Pontus Jansson i spetsen, snor åt sig poäng från Elland Road. Detta till en väldigt trevlig procent som borgar för minst sexsiffrig utdelning!

Lilla raden 144 rader
1. D.Zagreb - Rosenborg 1
2. Olympiakos - Krasnodar X
3. Young Boys - Crvena 1x
4. Cardiff - Huddersfield 1
5. Charlton - Nottingham 2
6. Fulham - Millwall 1x
7. Leeds - Brentford 1x2
8. QPR - Swansea 1x
9. Preston - Stoke X
10. West Brom - Reading 1x2
11. NY City - Columbus 1
12. DC United - NY Red Bulls 1
13. LAFC - San Jose 1x

Stora raden 864 rader
1. D.Zagreb - Rosenborg 1
2. Olympiakos - Krasnodar x2
3. Young Boys - Crvena 1x2
4. Cardiff - Huddersfield 1x
5. Charlton - Nottingham 2
6. Fulham - Millwall 1x
7. Leeds - Brentford 1x2
8. QPR - Swansea 1x
9. Preston - Stoke X
10. West Brom - Reading 1x2
11. NY City - Columbus 1
12. DC United - NY Red Bulls 1
13. LAFC - San Jose 1x

Spela på Europatipset - klicka här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto