Europatipset ons 22/11

Publicerad på 21 Nov 2017 - 23:03

Tipsexperten

Tipsexperten

21 Nov 2017 - 23:03

Det är ett tredelat Europatips med en 2,5 miljoners jackpot vi har framför oss denna vecka. Champions League är primär fokus på kupongen, men även The Championship och fyra torsdagsmatcher från Europa League ska bemästras. I Champions League sticker mötet mellan Juventus och Barcelona ut lite extra. Vilket storlag går segrande ur striden i Turin?


1. Juventus - Barcelona X
Det är två giganter som drabbar samman i Champions League på Juventus Stadium i Turin. Båda storklubbarna lär dessutom avancera till åttondelsfinal. Det är dock två klubbar med olika form. Juventus har inte alls sett lika stabila ut som i fjol och i helgen blev det förlust borta mot Sampdoria (2-3). Barcelona har däremot imponerat och staplat segrarna. Till Turin kommer katalanerna med målet att plocka en pinne. Det säkrar nämligen förstaplatsen. Ett oavgjort resultat är även dugligt för italienarna, som då tar sig ett steg närmare slutspelet. Med ett Juventus som för tillfället inte känns tillräckligt bra för att besegra Barca, samtidigt som katalanerna är nöjda med en poäng, känns krysset extremt troligt. Det spikas på samtliga system!


2. Sporting Lissabon - Olympiakos 1
Det var nära att Sporting fick med sig fyra poäng från dubbelmötet mot Juventus. Efter två sena insläppta mål i respektive möte blev det istället en poäng och därmed blir det extremt svårt för portugiserna att ta andraplatsen. Fokus ligger istället på tredjeplatsen som leder till Europa League. Vid poäng i detta möte mot Olympiakos säkras den. Ettan är såklart mest trolig, men med tanke på att den lär sticka iväg upp till omkring 75 procent, garderas den med rensarkrysset på större system.


3. Basel - Manchester United X
Det mest intressanta mötet ur svenskt VM-perspektiv är detta. Både Lindelöf och Zlatan kommer nämligen troligen få speltid här. Det är dock ingen lätt uppgift United har framför sig. Basel brukar vara svårslagna på St Jakob-Park och besegrade bland annat engelsmännen senast det begav sig mellan lagen på arenan för sex år sedan. Det är absolut ingen omöjlighet att de kan göra om den bedriften, särskilt som United redan så gott som säkrat förstaplatsen. Detta kan gå lite hur som helst. Här rekommenderas samtliga tecken!


4. Anderlecht - Bayern München 2
Ett match som däremot inte kan gå hur som helst är denna. Anderlecht har förvisso hamnat i en tuff grupp, men belgarna har ingenting att göra i Champions League den här säsongen. De är helt enkelt alldeles för svaga. Det vittnar inte minst 0-15 om efter fyra spelade omgångar. Ett lag som däremot sett bra ut den senaste tiden och kommer bli att räkna med i turneringen är Bayern München. De tyska giganterna har hittat tillbaka efter att Jupp Heynckes ersatte Carlo Ancelotti för en dryg månad sedan. Tyskarna är redan klara för slutspel, men kommer här göra processen kort med Anderlecht. Detta blir en klar bortaseger!


5. PSG - Celtic 1
Höstens bästa lag har varit Manchester City och PSG. Dessa klubbar får just nu ses som de största favoriterna till att plocka hem hela Champions League. Den största anledningen är båda klubbarnas fruktade offensiv. Fransmännen snittar en bra bit över tre mål framåt per match. I CL är det snittet än bättre med 17 gjorda mål på fyra matcher. Trion Neymar-Cavani-Mbappe kommer garanterat vara sugna på att öka på den målskörden inför sin hemmapublik under onsdagen. Så blir det också. PSG kör över Celtic än en gång. Säkraste tecknet på ett par veckor!


6. Atletico Madrid - Roma 1
Efter mängder med framgångsrika säsonger har det inte stämt för hyllade tränaren Diego Simeones Atletico. Säsongsinledningen har varit svag, inte minst i Champions League. Där kan det nästintill redan nu konstateras att det inte blir något slutspel. Detta då det bara blev två poäng på två matcher mot azerbadjanska Qarabag. Roma har däremot imponerat stort under ledning av nye tränaren Eusebio Di Francesco. Italienarna toppar gruppen före Chelsea och har radat upp segrar i Serie A. Här är dock känslan att de får det tufft. Atletico är i grunden ett vassare lag. Ettan ser dessutom ut att bli understreckad. Då är det en solklar spik!


7. Ipswich - Sheffield Wednesday 2
Efter två raka segrar blev det ett litet bakslag för Carlos Carvalhals Sheffield Wednesday i helgen. The Owls fick “bara” med sig 0-0 hemma mot Bristol City. Carvalhal var där inte nöjd med insatsen, men det resultatet visar snarare att Wednesday hittat en stabilitet de tidigare inte haft under säsongen. Laget är riktigt starkt och bör vara med och slåss om en Premier League-plats när det drar ihop sig. Att åka till Portman Road är ingen enkel uppgift, men Wednesday är klassen bättre och ska ses med goda chanser. När Ipswich då ser ut att bli streckade till favoriter är det inte svårt att ta ställning. X2!


8. Middlesbrough - Birmingham 1
Middlesbrough räckte inte till i det tuffa bortamötet på Elland Road i söndags. Efter tre raka segrar blev det en tung 1-2 förlust för östkustlaget. Birmingham hade en desto framgångsrikare helgsmatch. Efter fyra raka matcher utan seger bröt The Blues den negativa trenden via en 1-0 vinst hemma mot Nottingham. Det gjorde att Birmingham tog klivet upp över nedflyttningsstrecket. På bortaplan har de däremot haft stora problem och enbart spelat in en poäng på åtta försök. Då blir det naturligtvis tufft på Riverside Stadium. Med tvåan streckad till så lite som tio procent går det dock inte att lämna den utanför systemen. Ettan garderas först och främst med tvåan. Samtliga tecken på större system.


9. Wolverhampton - Leeds 1
Wolves ser alltmer ut som ett lag för Premier League nästa säsong. De orangea tar mängder med starka segrar och helgens möte borta mot Reading var inget undantag. Där blev det en komfortabel 2-0 vinst. Leeds bröt en negativ trend mot Middlesbrough, men laget är just nu alldeles för ojämnt för att bli att räkna med i toppen. På bortaplan har The Whites förlorat fyra av de fem senaste. Mot The Championships just nu bästa lag blir det svårt att räcka till för Pontus Jansson och hans lagkamrater. Ettan spikas!


10. Astana - Villarreal 1
Kazakiska Astana har nu spelat 17 raka hemmamatcher i Europa utan förlust. Rolig kuriosa är att senaste torsken på Astana Arena kom mot just torsdagens motståndare, Villarreal. Sedan dess har dock kazakerna fått betydligt mycket mer rutin från europaspel och blivit bättre. Denna långa bortaresa kommer också något i kläm för spanjorerna. De hade en tuff bortamatch i Baskien i söndags och har ett viktigt möte mot Sevilla till helgen. Här förvånar det inte om hemmastarka Astana plockar samtliga poäng i ett kylslaget Kazakstan. Den överstreckade tvåan chansas bort helt. 1X!


11. Lokomotiv Moskva - FC Köpenhamn 1
Den andra raka förlusten i ligaspelet kom i helgen för FC Köpenhamn när laget förlorade med klara 0-3 mot Sönderjyske. Ståle Solbakkens mannar har inte alls varit att känna igen under hösten. I Europa League har de dock ännu inte förlorat och har en duglig chans att avancera till sextondelsfinal. Då behövs helst poäng i detta möte. Det blir tufft. Lokomotiv Moskva har gått starkt och toppar den ryska ligan drygt halvvägs in. Här ska ryssarna ses som favoriter och det är på vippen att de spikas. Med tanke på hur täta matcher det varit i gruppen plockas dock krysset med.


12. Salzburg - Guimaraes 1
Läskedryckslaget Salzburg som allt som oftast misslyckas i Europa har skaffat sig ett fint läge till avancemang i Europa League. Vinst här eller en poäng, samtidigt som Marseille tar poäng mot Konyaspor, tar österrikarna vidare till sextondelsfinal. Det råder inget tvivel om att Salzburg bör vinna detta möte. Guimaraes har förlorat båda sina bortamatcher i gruppen och ska egentligen inte räcka till. Ettan spikas på mindre system. Ska hög utdelning hittas bör det dock garderas. Även om det inte känns extremt troligt chansas samtliga tecken med på stora raden. Salzburg har trots allt gjort bort sig mängder med gånger tidigare.


13. Östersund - Zorya X
Ska Östersunds saga fortsätta? Det gör den vid seger här. Då är nämligen norrlänningarna klara för sextondelsfinalen i februari. Så som laget presterat hemma på Jämtkraft Arena ska det givetvis inte vara någon omöjlighet. Zorya ska dock inte underskattas. Det ukrainska laget ligger tvåa i gruppen av en anledning. Segern i Baskien imponerade stort och laget är till skillnad mot exempelvis Bilbao betydligt mer vana vid både konstgräs och kyligare klimat. Detta blir nog betydligt mycket jämnare än vad många tror. Det svenska folket har streckat Östersund till alltför klara favoriter. Samtliga tecken därför!


Kupongens kassaskåp


PSG
Det vimlar av världsstjärnor hos de franska giganterna. Celtic i all ära, men mot motstånd som PSG räcker det inte till. Det visade inte minst 0-5 förlusten för drygt två månader sedan i Glasgow. Detta blir återigen slakt!


Varningens finger!


Astana
Astana är ett fruktat hemmalag i minusgraderna i Kazakstan. Där har de nu inte förlorat på över tre år i europaspelet. Villarreal har en tuff match i benen mot Athletic Bilbao och får även här en lång flygresa. Det förvånar inte alls om Astana tar ännu en meriterande seger inför sin hemmapublik.


Lilla raden 144 rader
1. Juventus - Barcelona x
2. Sporting - Olympiakos 1
3. Basel - Man United 1x2
4. Anderlecht - B.München 2
5. PSG - Celtic 1
6. At.Madrid - Roma 1
7. Ipswich - Sheff W x2
8. Mboro - Birmingham 12
9. Wolves - Leeds 1
10. Astana - Villarreal 1x
11. L.Moskva - Köpenhamn 1x
12. Salzburg - Guimaraes 1
13. Östersund - Zorya 1x2


Stora raden 1296 rader
1. Juventus - Barcelona x
2. Sporting - Olympiakos 1x
3. Basel - Man United 1x2
4. Anderlecht - B.München 2
5. PSG - Celtic 1
6. At.Madrid - Roma 1
7. Ipswich - Sheff W x2
8. Mboro - Birmingham 1x2
9. Wolves - Leeds 1
10. Astana - Villarreal 1x
11. L.Moskva - Köpenhamn 1x
12. Salzburg - Guimaraes 1x2
13. Östersund - Zorya 1x2

Klicka här för att spela på Europatipset!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto