Europatipset ons 22/5

Publicerad på 22 Maj 2019 - 01:19

Tipsexperten

Tipsexperten

22 Maj 2019 - 01:19

2 miljoner i jackpot på denna något udda kupong. Schweiziska Super League tar plats på kupongen med fyra matcher från den näst sista omgången. Därefter väntar holländsk kvalfotboll innan det är dags för Copa Sudamericana och MLS. Raden avslutas sedan under torsdagen med tre matcher från Sverige. Lurigt minst sagt men här finns en hel del värde att tälja på sina håll. Mot 13 rätt!


Spelstopp: 19.59


1. Neuchatel - Lugano 2
Vi öppnar i västra Schweiz för ett möte på Stade de la Maladière. Här står mycket på spel kring två olika streck trots att det bara skiljer åtta poäng mellan lagen. Neuchatel behöver avsluta med två vinster för att kunna undvika negativt kval medan Lugano siktar på att behålla sin position som trea vilket innebär spel i Europa League. Hos gästerna figurerar Alexander Gerndt och han har gjort en stark säsong med nio mål och tio assist. Här är dock svensken avstängd efter hans gula kort senast. Lugano får gälla som knappa favoriter men förlorade senast de var på besök här i september. Utgå från tvåan och bygg på med ettan då Neuchatel som sagt måste vinna för att kunna slippa ett ovisst kval.


2. Luzern - Zürich 1
Vackra Luzern vid Vierwaldstättersjön är nästa anhalt och här har vi ett mycket viktigt möte. Båda lagen är med i Europa League-racet i mittenskiktet av den rekordjämna tabellen. Hemmalaget lär tillskrivas segern mot Grasshoppers den gångna veckan vilket innebär att de då står på samma poäng som Zürich med två återstående omgångar. Här görs de på något lustigt sätt till underdogs trots att gästerna verkligen inte rosat marknaden på bortaplan. Det blåklädda hemmalaget ska ha fin segerchans och här är det bara att syna den finfina procenten på ettan. Spik!


3. St Gallen - Young Boys X
Ytterligare ett lag som är med i striden om EL-platserna är St Gallen. Här sätts Schweiz äldsta klubb på stora prov när giganterna från Bern, Young Boys, kommer på besök till skidorten. YB har kört över alla i ligan denna säsong och ståtar med mäktiga 88 poäng efter 34 omgångar. Guillaume Hoarau har i sedvanlig ordning öst in mål för de gulsvarta. Här görs dock bortalaget till för stora favoriter mot ett St Gallen som har allt att spela för. Kvalité finns i hemmalaget, inte minst i meriterade Tranquillo Barnetta som visat strålande vårform. Ska det bli utdelning på denna kupong är det läge att helgardera och hålla tummarna för en etta eller ett kryss. Alla tecken plockas således med omgående.


4. Thun - Basel 1
Dessa lag ställdes mot varandra så sent som i söndags. Då drog Basel det längsta strået i Bern när de segrade med 2-1 i cupfinalen. Överlag har dock säsongen varit en besvikelse för de blåröda som inte haft en suck mot Young Boys. Tronskiftet får sägas vara ett faktum i alplandet. Här har Basel inget som helst att spela för medan Thun tar ett stort steg mot en EL-biljett vid tre poäng. Här hemma på Stockhorn Arena är Malmö-dödarna starka och vann det tidigare mötet under säsongen med 4-2. Ettan lockar klart mest och backas upp med krysset.


5. De Graafschap - Cambuur 1
Vi rör oss norrut till Nabil Bahouis nuvarande hemstad, Doetinchem där De Graafschap spelar sina hemmamatcher. “Superbönderna” slutade som nästjumbo i Eredivisie vilket gör att de måste kvala sig kvar i finrummet. Tian i andradivisionen, Cambuur, bör vara en munsbit men det slutade 1-1 i helgens inledande möte. Här hemma är dock De Graafschap relativt starka och det bör naturligtvis bli en komfortabel seger i denna playoff-semi mot ett på pappret betydligt sämre bortalag. Inget kan dock tas för givet i denna typ av matcher och det ska inte glömmas bort att värdarna har allt att förlora. Täck upp med krysset.


6. Sparta Rotterdam - FC Oss X
Nästa playoff-semi och här har vi två lag från andradivisionen som alltjämt har chansen att ta steget upp till Eredivisie. Det är klar fördel Sparta Rotterdam efter att de segrat med 2-0 i helgens bortamatch. Nu ska de bara promenera hem detta är tanken, något som dock är lättare sagt än gjort. FC Oss har en hög kapacitet och ska inte underskattas. Senast de var på besök här vann de faktiskt med hela 4-1. Ofta smäller det i denna liga vilket gör det väldigt oförutsägbart. Visst ska Sparta gälla som favoriter på Stadion Het Kasteel men räkna inte bort gästerna med en sylvass Huseyn Dogan i spetsen. Helgardera!


7. Deportivo Cali - Penarol 1
Från Holland till Colombia och en match i Copa Sudamericana. Lagen är framme i 16-delsfinal och i detta dubbelmöte kliver Penarol in som knappa favoriter. Det är dock över två matcher tack vare att Montevideo-laget är starka hemma i den uruguayanska huvudstaden. Här i Cali på relativt hög höjd kommer det bli betydligt tuffare och Penarol ska vara nöjda om de får med sig ett oavgjort resultat. Smaskigt värde dukas upp på hemmalaget och ettan är en gjuten spik hela vägen upp till 50 procent.


8. Zulia - Palestino 2
Västra Colombia byts mot grannlandet i öst och västra Venezuela. I Maracaibo håller Zulia till, ett lag som brukar ligga strax bakom toppen i den inhemska ligan. Just nu pågår ett slutspel där de ställs mot tuffa Caracas i en kvartsfinal med start redan på lördag. Fokus lär ligga på det mötet och då blir det tufft att stå upp mot starkt chilenskt motstånd. Palestino slutade trea i sin Copa Libertadores-grupp men det berodde främst på att tuffa lag som Internacional och River Plate fanns i den gruppen. Här väntar betydligt mer angenämt motstånd och mycket talar för att gästerna får med sig ett bra resultat till Santiago. Trolig tvåa.


9. Corinthians - Deportivo Lara 1
En av två megafavoriter på kupongen hittas i Sao Paulo. Det är lätt att förstå för här huserar ett av Sydamerikas absolut bästa lag. Corinthians har vunnit brasilianska Série A två gånger de senaste fyra åren och 2012 plockade de både hem Copa Libertadores och VM för klubblag. Här finns klasspelare som Vagner Love och Gustavo. Deportivo Lara från Venezuela slutade först på en 14:e plats i den inhemska ligan vilket säger en hel del om den klasskillnad som ska råda här. I fjol möttes lagen i Copa Libertadores och då vann Corinthians båda mötena med en sammanlagd målskillnad av 9-2. Etta trots stenhård streckning.


10. NY Red Bulls - Vancouver 1
Från en storstad till en annan när vi byter världsdel till Nordamerika. NY Red Bulls är som vanligt ett lag som ska kunna finnas med i kampen om ligatiteln, något de inte minst visade senast då de slog tillbaka de regerande mästarna Atalanta United med 1-0 här hemma. Truppen ser dock inte speciellt märkvärdig ut. Det gör inte heller Vancouvers även om en spelare som Fredy Montero håller högsta klass. Energidrycksklubben ska ha utgångstipset i kraft av hemmaplan men här lockar även den lågt streckade tvåan. Utgå från gaffeln och fyll på med samtliga tecken på större system.


11. Piteå - Limhamn Bunkeflo 1
Vi vänder blad och tittar till torsdagens matcher. Damallsvenskan är först ut när toppen ställs mot botten på LF Arena. De regerande mästarna från Norrbotten återfinns förvisso först på en sjundeplats, men kan här ta klivet upp på samma poäng som andraplacerade Rosengård. Det lär bli en framskjuten placering för Piteå även denna säsong. Limhamn Bunkeflo ser däremot ut att få kämpa i de nedre regionerna ännu en säsong. Defensivt ser det inte alls bra ut för skånskorna och här kommer de sättas på prov de inte kan hantera. Madelen Janogy skjuter hemmalaget till en säker trepoängare. Bergsäker etta!


12. Skövde - Trollhättan 2
Södermalms IP står värd för nästa drabbning när det är herrfotboll och Division 1 Södra som gäller. Dessa båda är två stora positiva överraskningar i serien hittills. Faktum är att fjolårets tia, Skövde AIK, är serieledare efter åtta omgångar. Det ska dock sägas att de rödklädda haft marginalerna på sin sida hittills och tagit ett antal oförtjänta trepoängare. Även Trollhättan har haft medstuds den senaste tiden. Nykomlingarna har efter en ynka pinne de inledande fyra omgångar nu fyra raka vinster trots ett tufft spelschema. De rödsvarta kommer att vara att räkna med och här ska de ha alla chanser att få med sig något. Strecken är snedvridna vilket innebär att det dukas upp delikat värde på tvåan. Tänkbar spik till finfin procent!


13. Lidköping - Gauthiod 2
Vi håller oss kvar i Västergötland men beger oss till bandymetropolen Lidköping. Staden vid Vänerns kust stoltserar även med ett dugligt fotbollslag. Lidköpings FK är nykomlingar i Division 2 och har öppnat säsongen förvånansvärt bra, 14 poäng på sju omgångar. Formen är dock något nedåtgående och nu ställs de mot en av favoriterna, Gauthiod, i ett härligt derby. Bortalaget är etablerade på denna nivå och har för ambition att ta steget upp till tredjedivisionen. Laget från Grästorp har ligans bästa målgörare så här långt i Jacob Berg, nio mål, och han lär spela en betydande roll på Framnäs IP. Tvåan är både spelvärd och trolig. Spik!


Kupongens kassaskåp


Piteå
De regerande mästarna ska naturligtvis inte ha några som helst bekymmer att besegra bottengänget Limhamn Bunkeflo hemma på LF Arena. Ettan är lika säker här som när City spelar hemma på Eastlands mot ett bottenlag i Premier League.


Varningens finger!


FC Oss
0-2 var inte vad FC Oss hade hoppats på i hemmamatchen mot Sparta. Nu har de åtminstone inget att förlora när de reser till Rotterdam för returmötet. Full fart är att vänta från gästerna som inte ska räknas bort på en arena där de senast vann med 4-1. Kupongens bästa skrällchans hittas i match 6!


Lilla raden 144 rader
1. Neuchatel - Lugano 12
2. Luzern - Zürich 1
3. St Gallen - Young Boys 1x2
4. Thun - Basel 1x
5. De Graafschap - Cambuur 1x
6. Sparta - FC Oss 1x2
7. Deportivo Cali - Penarol 1
8. Zulia - Palestino 2
9. Corinthians - Deportivo Lara 1
10. NY Red Bulls - Vancouver 12
11. Piteå - Limhamn Bunkeflo 1
12. Skövde - Trollhättan 2
13. Lidköping - Gauthiod 2


Stora raden 864 rader
1. Neuchatel - Lugano 12
2. Luzern - Zürich 1
3. St Gallen - Young Boys 1x2
4. Thun - Basel 1x
5. De Graafschap - Cambuur 1x
6. Sparta - FC Oss 1x2
7. Deportivo Cali - Penarol 1
8. Zulia - Palestino x2
9. Corinthians - Deportivo Lara 1
10. NY Red Bulls - Vancouver 1x2
11. Piteå - Limhamn Bunkeflo 1
12. Skövde - Trollhättan x2
13. Lidköping - Gauthiod 2

Spela på Europatipset – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto