Europatipset ons 23/1

Publicerad på 22 Jan 2019 - 21:28

Tipsexperten

Tipsexperten

22 Jan 2019 - 21:28

Skotsk och fransk ligafotboll blandas med cupspel från diverse länder på veckans Europatips. Skyhöga favoriter hittas på kupongen där åtminstone någon ska kunna fällas. Raden sluts samman med tre matcher under torsdagen där returmötet från semifinalen i Ligacupen mellan Chelsea och Tottenham är något att se fram emot. Nu sparkar vi igång detta!


Spelstopp: 18.29


1. Celtic - St Mirren 1
Toppen mot botten i Skottland inleder denna kupong och det bör vara precis så stor skillnad som det låter. Celtic har inte gjort någon vidare säsong men toppar likväl Premiership och är stora favoriter till att plocka hem sin åttonde raka ligatitel. St Mirren tog fyra poäng på de avslutande sju matcherna innan uppehållet och lär få slåss med Dundee FC om att undvika nedflyttning. På Celtic Park har de bedrövlig statistik genom åren och den lär knappast förbättras här. Kattens lek med råttan i Glasgow och en solklar hemmaseger att vänta.


2. Kilmarnock - Rangers 2
Betydligt mer spännande på Rugby Park där det förhoppningsvis ska spelas fotboll och inget annat. Räkna dock med heta känslor och mycket närkamper då det är en seriefinal som ska gå av stapeln. Steven Gerrards Rangers har sett riktigt fina ut där colombianen Alfredo Morelos toppar skytteligan. Nu har dessutom Jermain Defoe lånats in från Bournemouth. Lägg därtill spelare som Kyle Lafferty och Scott Arfield så har The Teddy Bears en riktigt stark offensiv. Kilmarnock hade en vass anfallsduo i Brophy och Stewart men den sistnämnda har lämnat. Rent truppmässigt är hemmalaget inte i närheten av Rangers och här får de finna sig i att vara klara underdogs. Streckvärd tvåa.


3. Hamilton - Aberdeen 2
Det fjärde laget som är med i toppen av tabellen är Aberdeen. Där brukar The Dons återfinnas. Även om de inte vunnit ligan sedan 80-talet har de otaliga säsonger i rad slutat tvåa eller trea. Inför veckans möte ligger de däremot fyra, dock endast tre poäng från serieledning. Bortaspelet var strålande i slutet av 2018 med tre raka triumfer. Här bör ännu en komma när svaga Hamilton står på andra sidan. Det rödvitrandiga hemmalaget har haft det kämpigt och lider av en svag offensiv. Med 14 mål på 21 omgångar är The Accies sämst av samtliga i Premiership. Här blir det tufft mot ett starkt Aberdeen. Gångbar tvåa om den håller sig under 65 procent.


4. Hearts - Dundee FC 1
Dundee FC är jumbo inför vårsäsongen efter att ha avslutat 2018 med sex raka matcher utan seger. Under onsdagen reser de till huvudstaden Edinburgh för ett möte med stabila Hearts. Här ska det ändå finnas en hyfsad öppning för gästerna med det krokodil-klingande namnet. Hearts saknar nämligen sin skyttekung och överlägset viktigaste spelare, Steven Naismith, på grund av avstängning. Det är en försvagning som heter duga. Faktum är att värdarna har ett poängsnitt på 2,38 med anfallsstjärnan på plan den här säsongen och ynka 0,63 på de åtta matcher han missat. Ettan ska ritas dit först men här är det skrälläge. Gardera!


5. Motherwell - Hibernian 2
Hibs gjorde en riktigt fin säsong i fjol när de slutade fyra som nykomlingar i Premiership. Den tuffa andrasäsongen har däremot satt sina spår och det grönvita huvudstadslaget ligger alltjämt utanför topp 6. Uppehållet kom lägligt efter fyra raka utan vinst. I helgens FA-cupmöte såg det dock bra ut när Elgin City pulveriserades med 4-0 på hemmagräs. Bortaplan nu mot ett Motherwell som återfinns åtta poäng bakom i tabellen och som blandar och ger. Hemma på Fir Park ska de aldrig räknas bort men samtidigt känna Hibernian betydligt mer stabila. Trolig tvåa till spelvärd procent trots allt.


6. St Johnstone - Livingston 2
Den vackra staden Perth vid floden Tay får det sista ordet från kilt-landet. Där ska ett viktigt streckmöte spelas i kampen om att ta sig till mästerskapsserien. St Johnstone har greppet om den platsen efter att ha avslutat 2018 med två raka triumfer. De kom dock mot de båda bottenlagen. Tuffare motstånd nu i form av ett Livingston som har en hög högstanivå och kan störa alla lag i serien när det stämmer. Här ska de ses med bättre chans än vad streckningen antyder. Läge att chansa bort favoritettan och spela X2!


7. Nimes - Angers 1
På det europeiska fastlandet tar även en ligamatch plats på kupongen och det är mittenmötet i Ligue 1 mellan Nimes och Angers. Gästerna tog en skön seger i Derby de l’ouest mot Nantes senast efter att dessförinnan gått sju raka matcher utan seger. Den togs dock på hemmaplan. Nu är det bortagräs som gäller mot ett Nimes som gjort det riktigt bra som nykomlingar. Senast förlorade de rödvita förvisso mot Toulouse men där förtjänade de minst en poäng. Gästerna saknar troligen den viktiga duon Ismaël Traoré och Pierrick Capelle vilket gör hemmasegern än mer trolig. 1X räcker långt på Stade des Costieres.


8. Braga - Sporting Lissabon 1
Den Iberiska halvön får även ett ord på kupongen då Portugal bjuder på semifinaler i Ligacupen den här veckan. En av dessa spelas under onsdagen och det är mötet mellan trean och fyran i Primeira Liga. Dessa tillställningar brukar allt som oftast vara målsnåla med knapp fördel hemmalaget. Det har också avspeglats på de två senaste mötena på Braga Municipal som båda slutat 1-0 till värdarna. Även om gästerna från huvudstaden har ett något mer slagkraftigt lag känns ettan klart mest trolig i norra Portugal. Gardera med krysset på större system.


9. PSG - Strasbourg 1
Tre matcher från Coupe de France ska även avhandlas och först ska de regerande mästarna PSG in i spel. De kommer inte plocka hem den franska trippeln som de gjort tre av de fyra senaste säsongerna. Det blev nämligen uttåg mot Guingamp i Ligacupen, samma lag som de förnedrade i helgens ligamatch med 9-0! Detta är en viktigare cup men samtidigt väntar ett knivigare motstånd. Strasbourg visar glödhet form och tar skalper på löpande band. Alsace-laget är framme i semifinal i Ligacupen efter att ha slagit ut lag som Lyon och Marseille. Dessutom ligger de på en finfin femteplats i Ligue 1 efter lördagens 5-1 seger borta mot Monaco. Räkna inte bort Le Racing på Parc des Princes. Rensarkrysset ska med på samtliga system!


10. St Etienne - Dijon X
Skrällchans hittas även i St Etienne där Les Verts åkte på sin första hemmaförlust för säsongen i söndagens derby mot Lyon. Det var även en ytterst svidande sådan. Moussa Dembélé avgjorde för OL djupt in på tilläggstiden. Frågan är nu om St Etienne orkar ladda om när Dijon kommer på besök till Stade Geoffroy-Guichard för ett möte i Coupe de France. Gästerna har det tungt i ligaspelet och ligger på kvalplats, men senaps-laget brukar hålla jämna steg med motståndarna allt som oftast. I cupen kan allt hända och här ska de inte räknas bort. Alla tecken!


11. Amiens - Lyon X
Vi fortsätter på temat skrällar i Frankrike när vi riktar fokus mot Stade de la Licorne i de nordvästra delarna av baguette-landet. Amiens får under torsdagen klara sig utan Saman Ghoddos som är iväg på Asiatiska Mästerskapen men svenskintresse finns likväl i form av Emil Krafth. Formen är sviktande men samtidigt har The Unicorns visat att de kan stå upp mot topplagen när de har sin dag. Lyon tog som sagt en minst sagt skön seger i derbyt mot St Etienne i helgen, men innan dess visade Bruno Génésios manskap svag form med tre raka matcher utan seger. Lagen vill säkerligen sätta sig i respekt inför helgens möte i Ligue 1. Detta blir jämnare än vad det svenska folket tror. Helgardera!


12. Chelsea - Tottenham 1
Tottenham har det tufft just nu. De vann förvisso derbyt mot Fulham i helgen med 2-1 efter att Harry Winks avgjort sent men där övertygade Spurs inte alls. Än värre var att Dele Alli linkade av och väntas bli borta ett par veckor. Därmed saknas nu Alli, Kane och Son alla när de ska försöka ta sig till final i Ligacupen på Stamford Bridge. Tottenham har 1-0 att gå på från det första mötet, en match där dock Chelsea var det betydligt bättre laget. The Blues såg tafatta ut i derbyförlusten mot Arsenal (0-2) men här ska de trots allt ses med fin chans till en seger. Ettan är trolig och erbjuder dessutom strålande värde. Spik!


13. Ajax - Heerenveen 1
Vi avslutar denna vecka i Amsterdam där nederländska KNVB Beker gör ett gästspel. Det är kvartsfinal i cupen som gäller när Heerenveen kommer på besök till Johan Cruijff Arena. Här möttes faktiskt lagen så sent som i söndags i en svängig historia som slutade 4-4 efter att det blåvita bortalaget kvitterat på tilläggstid. Tungt poängtapp för Ajax som dock inte bör upprepa sig. Här är det helt enkelt för stor klasskillnad mellan lagen. Ajax har gjort 39 (!) mål på de tio senaste hemmamatcherna mot Heerenveen. Ettan sitter alla dagar i veckan!


Kupongens kassaskåp


Celtic
St Mirren brukar lämna Celtic Park med svansen mellan benen. Denna onsdag ska inte vara något undantag utan de grönvita lär göra processen kort med nästjumbon.


Varningens finger!


Amiens
Cupspel innebär alltid större chans till skräll. Ett lurigt Amiens ska verkligen inte räknas bort inför hemmapubliken på Stade de la Licorne mot ett Lyon som sviktat något under 2019. Fin skrällchans!


Lilla raden 144 rader
1. Celtic - St Mirren 1
2. Kilmarnock - Rangers 2
3. Hamilton - Aberdeen 2
4. Hearts - Dundee FC 1x
5. Motherwell - Hibernian 2
6. St Johnst. - Livingston x2
7. Nimes - Angers 1x
8. Braga - Sporting 1
9. PSG - Strasbourg 1x
10. St Etienne - Dijon 1x2
11. Amiens - Lyon 1x2
12. Chelsea - Tottenham 1
13. Ajax - Heerenveen 1


Stora raden 864 rader
1. Celtic - St Mirren 1
2. Kilmarnock - Rangers 2
3. Hamilton - Aberdeen 2
4. Hearts - Dundee FC 1x2
5. Motherwell - Hibernian x2
6. St Johnst. - Livingston x2
7. Nimes - Angers 1x
8. Braga - Sporting 1x
9. PSG - Strasbourg 1x
10. St Etienne - Dijon 1x2
11. Amiens - Lyon 1x2
12. Chelsea - Tottenham 1
13. Ajax - Heerenveen 1

Spela på Europatipset – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto