Europatipset ons 24/10

Publicerad på 23 Okt 2018 - 17:52

Tipsexperten

Tipsexperten

23 Okt 2018 - 17:52

Det är en härlig fotbolls-onsdag vi bjuds på! Europatipset har en hel del godsaker i sitt sköte där vi ska försöka bemästra åtta Champions League-matcher, fyra Championship-drabbningar och ett ångestmöte i La Liga för chans på 13 rätt. Häng med på analyserna!


Spelstopp: 18.54


1. PSG - Napoli 1
Underhållande Champions League-match att vänta i match 1. PSG har efter 2-3 förlusten borta mot Liverpool sopat rent i samtliga sex tävlingsmatcher. Målskillnaden 26-3 talar om inget annat än slakt. Här ser fransmännen ut att kunna mönstra bästa lag och har, förutom sedvanliga rykten om Neymar, harmoni i truppen. Napoli gjorde en riktigt fin insats i Neapel i den senaste CL-matchen mot Liverpool där Insigne fick avgöra i den 90:e minuten. Det gör att gruppen är fortsatt öppen. Trots fina intentioner har Napoli inte riktigt räckt till mot storlagen på bortagräset de senaste säsongerna. I Paris, mot ett ordinarie PSG med självförtroende, blir det för tufft. Favoritettan spikas.


2. Barcelona - Inter X
Barcelonas största mardröm var ett faktum i 4-2 vinsten mot Sevilla där Messi tvingades kliva av planen med en fraktur i armen. Det gör att inte ens världens mest spelsugna bollartist kan övertala tränaren att få spela här. Stort avbräck för katalanerna givetvis. Inter har fått upp ångan i Serie A där Icardi i helgen avgjorde sent i Milano-derbyt. De blåsvarta har även inlett Champions League övertygande med segrar över Tottenham och PSV. Barca känns inte oövervinnliga här och har även med Messi på planen nyligen tappat poäng mot lag som Bilbao och Girona på Camp Nou. Fint läge att gardera på större system.


3. Dortmund - Atlético Madrid
Gruppfinal mellan lagen som tagit full pott hittills. Både Dortmund och AM ska klara sig vidare från den här gruppen utan någon större ångest när Club Brügge och Monaco står för motståndet. Dortmund ser ut att gå mot en ny vår och har inlett Bundesliga piggt där de är obesegrade och toppar ligan. Nu ska det bli intressant att se vad de kan göra mot Simeones alltid lika ramstarka lagbygge. Känslan är att båda lagen kommer vara tillfreds med oavgjort här då det bara cementerar chanserna att ta sig vidare från gruppen. Atlético höll nollan i derbyt mot Real nyligen och släpper som vanligt till väldigt lite bakåt. Vi chansspikar krysset!


4. Club Brügge - Monaco 1
Två lag i kris drabbar samman i match 4. Club Brügge fick sin anfallsstjärna Jelle Vossen skadad när laget “nöjde sig” med 1-1 mot bottenlaget Beveren. Det gjorde också att laget tappade serieledningen. Dessutom har tränare Ivan Leko suttit i häktet misstänkt för inblandning i en matchfixning. Tuffa bud! Här tar man dock emot ett lag med ännu större problem. Monaco, som återigen tappade viktiga spelare inför säsongen, har inlett Ligue 1 katastrofalt med bara en vinst på tio matcher och parkerar näst sist i tabellen. Belgarna hotade ändå Dortmund hemma där de höll uppe spelet bra och förlorade knappt med 1-0 i förra CL-omgången. Fransmännen lär prioritera krisen i ligan främst. Ettan är en intressant värdespik då Monaco ser ut att bli för högt betrodda och dessutom har Falcao tveksam till spel.


5. PSV Eindhoven - Tottenham 2
Kniven på strupen nu för dessa två lag som inlett med två förluster. Nu krävs det tre poäng om det ska finnas rimliga chanser att komma ikapp Barcelona och Inter som toppar gruppen på sex poäng var. PSV går som tåget i den holländska toppdivisionen där de inlett med nio raka segrar och hutlösa 36-3 i målskillnad. Spurs har i sin tur haft en del skadebekymmer. Alli och Vertonghen är definitivt borta här, men Eriksen kan åter vara redo för spel. Londonlaget kan ändå ställa upp med en slagkraftig elva och är rättmätiga favoriter. Då båda lagen måste gå för seger känns den lågt streckade ettan ändå intressant att gardera med. En gubbgardering är på sin plats!


6. Liverpool - Crvena Zvezda 1
Klopps mannar åkte på säsongens första missräkning i och med förlusten borta mot Napoli där de inte alls kom upp i nivå. Efter landslagsuppehållet har The Reds i alla falla hunnit med att besegra Huddersfield borta där Salah fick göra mål igen. Viktigt för Pool att egyptiern närmar sig fjolårets sanslösa form. Crvena Zvezda, mer känt som Röda Stjärnan, åkte på just en stjärnsmäll borta mot PSG senast (1-6) och håller inte alls måttet mot storlagen när de tvingas lämna hemlandet. Hemma på Anfield har Pool en av de bästa offensiver i världen just nu. Ödsla för guds skull inga garderingar här. Spiketta.


7. Galatasaray - Schalke X
Turkarna var inget vidare i genrepet hemma mot Bursaspor, där de fick nöja sig med 1-1. Kanske hade spelarna redan blicken på denna drabbning? I CL inledde Galatasaray med en klar seger över Lokomotiv Moskva och förlorade knappt borta mot Porto efter en annars helt ok insats. Schalke gör det fint i Europa, men lyckas inte alls i Bundesliga. Oklart varför? Väldigt viktig match för båda lagen när det gäller deras chanser att ta sig vidare från gruppen. Hemmalaget ser ut att bli något överstreckade här, så värdet ligger på x2. Helgarderingen åker ändå fram då det inte är någon lek i Istanbul. Gala är även pressade att gå för en trea här.


8. Lokomotiv Moskva - Porto X
Lokomotiv har inlett denna CL-grupp med två raka förluster mot Galatasaray och Schalke. Ryssarna kommer dock från två fina segrar i ligan, inte minst i derbyt mot CSKA, så självförtroende borde finnas. Porto står på fyra poäng efter en väldigt viktig seger med 1-0 hemma mot Galatasaray. Får inte tappa poäng här för att hänga kvar i toppen. Imponerar dock inte fullt ut offensivt. Hemma på RZD Arena kan Lokomotiv ställa till problem. Vi tror på en tight och målsnål tillställning där Porto ändå är klassen bättre. X2 känns som rätt väg att gå.


9. Leeds - Ipswich 1
Efter en flygande start på säsongen är Leeds nu inne i en liten svacka. Endast en vinst på de fem senaste och de vita har förlorat mot lag som Blackburn och Birmingham. Tacksamt att då få ta sig an tabelljumbon Ipswich med bara en vinst på de 13 inledande matcherna. Den första vinsten kom dock för bara två omgångar sen efter hela tre gjorda baljor borta mot Swansea. The Championship är inne i ett väldigt tajt matchande, vilket gör att resultaten varierar mer än vanligt. Med det sagt känns det helt klart intressant att gardera ettan som är streckad upp mot 80 procent.


10. Preston - Brentford 2
Preston lyckades kvittera långt in på stopptid i bottenmötet med Hull i lördags. Viktigt, men laget kom inte riktigt upp i den nivå som man hade hoppats på efter att ha sett bättre ut en tid och fortsätter sin poängmässiga kräftgång. Brentford förlorade oväntat hemma mot Bristol City efter mål av vår egen Niclas Eliasson, mycket på grund av ett rött kort på Chris Mepham som är avstängd här. I övrigt har Brentford fullt manskap att tillgå och är ett lag som borde få ut fler poäng med tanke på lagets prestationer inom en snar framtid. Tvåan streckas alldeles för lågt, i skrivande stund under 40 procent, och är en finfin värdespik.


11. Bolton - Nottingham 2
Nottingham rustade rejält inför säsongen och har något intressant på gång. Formen såg också riktigt fin ut, med sex raka utan förlust, innan laget tappat 1-0 till 1-2 hemma mot Norwich i helgen. Det ska dock inte vara någon fara på taket. Forest ska vara ett lag som slåss om playoff-platserna i år. Bolton får däremot sikta på att klara nytt kontrakt, precis som i fjol. Laget är inget extra. Nottingham har kryssat fyra av sex bortamatcher hittills, samtidigt som Bolton alltid kan sprattla till på hemmagräset i denna jämna serie. x2 känns rätt och tryggt.


12. West Bromwich - Derby X
Rött kort på Jake Livermore och förlust borta mot Wigan i helgen. WBA tappade därmed en placering ner till tredje plats i tabellen, men är alltjämt bara en pinne efter ledande Boro och Sheffield United i toppen. Hemma på The Hawthorns har The Baggies tagit fem segrar av sex möjliga hittills. Nu väntar dock ett inte helt oävet motstånd i form av Frank Lampards Derby. Bortalaget ligger på playoff-plats, endast tre poäng bakom WBA, och besitter en hel del kvalitet. De har bland annat gjort en fin insats borta mot Manchester United i Ligacupen under hösten där det blev 2-2. Ettan ser ut att bli överstreckad. Här krävs alla tecken för den som söker utdelning av större slag.


13. Rayo Vallecano - Athletic Bilbao 1
Vi avslutar med ett tidigt bottenmöte i La Liga. Bägge lagen har blott en vinst på de åtta inledande omgångarna (Bilbao sju raka utan vinst) och suktar så klart efter fler trepoängare. Nykomlingen Vallecano har hängt med bra i de flesta fajter men förlorat knappt. Bilbao har kryssat samtliga bortamatcher hittills, inklusive derbyt mot Eibar i helgen där man dock kom undan med blotta förskräckelsen. Laget imponerar inte alls. Här är det läge att chansa bort favorittvåan till cirka 50 procent och hitta värdet i hemmalaget. Kul chansspik men 1x på större system.


Kupongens kassaskåp


Liverpool
Liverpool är inte bara en eller två klasser bättre än Crvena Zvezda hemma på Anfield. När engelsmännen dessutom är tvingade att vinna för att inte tappa mark i denna jämna grupp så är ettan lika självklar som att solen går upp imorgon också.


Varningens finger!


Rayo Vallecano
Athletic Bilbao får inte alls till det varken spel- eller poängmässigt i La Liga och har inte vunnit på sju raka omgångar. Här möter man en desperat nykomling som kommer springa tills lungorna sprängs för att ta viktiga poäng. Ettan tas absolut med till runt 20 låga procent.


Lilla raden 144 rader
1. PSG - Napoli 1
2. Barcelona - Inter 1
3. Dortmund - A.Madrid x
4. Cl.Brügge - Monaco 1
5. PSV - Tottenham 12
6. Liverpool - Crvena 1
7. Galatasaray - Schalke 1x2
8. L.Moskva - Porto x2
9. Leeds - Ipswich 1x
10. Preston - Brentford 2
11. Bolton - Nottingham x2
12. West Brom - Derby 1x2
13. Vallecano - A.Bilbao 1


Stora raden 864 rader
1. PSG - Napoli 1
2. Barcelona - Inter 1x2
3. Dortmund - A.Madrid x
4. Cl.Brügge - Monaco 1
5. PSV - Tottenham 12
6. Liverpool - Crvena 1
7. Galatasaray - Schalke 1x2
8. L.Moskva - Porto x2
9. Leeds - Ipswich 1x
10. Preston - Brentford 2
11. Bolton - Nottingham x2
12. West Brom - Derby 1x2
13. Vallecano - A.Bilbao 1x

Spela på Europatipset – klicka här!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto