Europatipset ons 24/7

Publicerad på 24 Jul 2019 - 01:59

Tipsexperten

Tipsexperten

24 Jul 2019 - 01:59

Europaspel för både AIK och Häcken på onsdagens Europatips där jackpotten ligger på 2,5 miljoner kronor! Förutom Champions- och Europa League-kval tar även Superettan och ett möte från International Champions Cup, där Tottenham ställs mot Manchester United, plats på den här raden! 


Spelstopp: 18.59


1. Maribor - AIK 1
AIK hade stora problem med Ararat-Armenia i den förra rundan och lättare lär det inte bli mot Maribor som har stor rutin från Europaspel. Både 2014/15 och 2017/18 nådde slovenerna gruppspelet i Champions League. Maribor har inlett den inhemska ligan svagt men de lilaklädda hade inga som helst problem med att avverka Valur i den förra kvalomgången. Rikard Norling passade på att rotera i helgens seger mot Helsingborg och över två möten bör Gnaget ha rätt goda chanser att avancera. På Ljudski VRT lockar dock ettan mest men kombinera tidigt med krysset. 


2. Bate Borisov - Rosenborg 1
Bate Borisov är mitt i säsongen och vitryssarna kommer till spel i gott slag mot Rosenborg. Bate har tolv raka matcher utan förlust och segern mot de polska mästarna Piast Gliwice i den förra omgången var riktigt stark. Norrmännen är också inne i en positiv trend men det ska sägas att RBK ställts mot väldigt tacksamt motstånd den senaste månaden. Nu när ett samspelt och kompetent Bate står för motståndet mot Borisov Arena lär Eirik Horneland och hans norrbaggar vara nöjda ifall man lyckas få med sig ett oavgjort resultat inför returen. Börja med ettan. 


3. Crvena Zvezda - HJK Helsingfors 1
Vi fortsätter med skandinaviska underdogs på bortagräs. Crvena Zvezda är sannerligen ett starkt hemmalag på stadion Rajko Mitić. Serberna som även kallas Röda Stjärnan var en klass för sig i den inhemska ligan för andra året i rad förra säsongen och under fjolåret besegrade Röda Stjärnan bland annat Liverpool i Champions League-gruppspelet. HJK Helsingfors har inte alls sammande kunnande i truppen, inte minst nu när storstjärnan Lassi Lappalainen nyligen sålts till Bologna. Räkna med att finnarna får det svårt på den mytomspunna arenan i Belgrad. Ettan tippas!


4. Cluj - Maccabi Tel-Aviv X
Den gamla storspelaren Dan Vasile Petrescu rattar CFR Cluj som stod för en stark vändning mot Astana FC. Rumänerna har dock inlett ligaspelet riktigt svagt och ett stort minus för Petrescu är att målskytten George Tucudean haft problem med hälsan de senaste veckorna. Tucudean har missat de fyra senaste matcherna för Cluj och troligtvis är fjolårets skyttekung återigen utanför matchtruppen mot Maccabi Tel-Aviv. Maccabi är regerande mästare i den israeliska ligan, som rankas högre än den rumänska diton. Israelerna har en hel del kompetens i truppen och bataljen i Cluj-Napoca känns relativt öppen. Alla tecken smakar bäst!


5. Ferencvaros - Valletta 1
De ungerska mästarna Ferencvaros är ett annat lag som tränas av en före detta storspelare, Serhiy Rebrov. Ferencvaros har sett väldigt bra ut under försäsongen och ungrarna besegrade Ludogorets både hemma och borta i den förra kvalomgången – väldigt starkt! I kommande kvalomgång väntar mer tacksamt motstånd i form av Valletta som något överraskande slog ut F91 Dudelange. Malteserna håller inte alls samma standard och det är framförallt hemma på Medelhavsön gästerna presterar som bäst. I Budapest är ettan glasklar! 


6. Celtic - Nomme Kalju 1
Den skotska dominanten vann komfortabelt mot Sarajevo senast och mot Nomme Kalju lär det knappast bli svårare för Bitton, Brown, Sinclair, Édouard och Leigh Griffiths. Celtic har stor rutin från dessa sammanhang och ska under alla omständigheter klara av Nomme Kalju från Estland. Trots att gästerna var utspelade i båda mötena mot Shkendija lyckades esterna genom brassen Lilius stopptidsmål i Nordmakenonien ta sig vidare i kvalet. En enormt stor skräll för Nomme som inte ligger bättre än fyra i den inhemska ligan som håller väldigt låg kvalité. På ett välfyllt Celtic Park är det bara att spika av The Bhoys in Green, ettan är bankränta!


7. Dundalk - Qarabag 2
Trots att irländarna inte hade fått hål på Riga efter 210 minuter lyckades Dundalk avancera i kvalet efter en nervig straffläggning. Den irländska ligan är rätt svag och under onsdagskvällen väntar ett typ av motstånd som Dundalk inte är vana vid. Qarabag har ett riktigt fint lag på pappret där spanjorer som Dani Quintana och Míchel tar plats, och så även “brassen” Richard Almeida de Oliveira som numera har azerbaijanskt pass. Qarabag besegrade Partizani Tirana utan några konstigheter i den förra omgången och mot irländskt motstånd ska gästerna ha toppchans över två möten. Fin tvåa omkring 40 procent. 


8. GAIS - Norrby 2
I Superettan har GAIS gått kräftgång under en längre tid och efter 1-5 förlusten på Gamla Ullevi mot Dalkurd fick ledningen nog och sparkande Bosko Orovic. Därför har den tidigare assisterande tränaren Patrik Ingelsten tagit över Makrillarna och i hans första match som huvudansvarig lyckades GAIS besegra Degerfors på Stora Valla. Frågan är hur länge göteborgarna kan surfa vidare på “tränareffekten”? Kuggen Netinho är avstängd här. Norrby känns betydligt mer pålitliga än GAIS även fast Borås-laget fick däng av den tidigare tabelljumbon Brommapojkarna i helgen. Tvåan lockar mest här men alla tecken är att föredra vid ett tidigt skede i den här drabbningen. 


9. Halmstad - Brommapojkarna 1
Sedan Magnus Haglund tog över Halmstad har hallänningarna gått starkt men det är trots detta hela tio poäng upp till topp 3. HBK fick stryk av Mjällby på Strandvallen i helgen och nu väntar en ny ganska lurig match för Magnus Haglund. Brommapojkarna tippades i toppen av tabellen inför säsongen men de rödsvarta har inte alls levt upp till förväntningarna i Superettan. Truppen håller dock rätt hög kvalité i grunden och triumfen senast mot Norrby kan mycket väl ha gett betydande självförtroende till Roberth Björknesjös mannar. Då allt värde finns åt höger helgarderas slaget på Örjans Vall. 


10. Tottenham - Manchester United 1
I International Champions Cup bjuds vi på en uppladdning inför Premier League i Shanghai! Förra säsongens finalister i Champions League har rest med en stark trupp till Asien där bland annat nyförvärvet Ndombélé tar plats. Spurs vann den första matchen i turneringen mot Juventus med 3-2 där Kane gjorde det avgörande målet från mittcirkeln (!). Manchester United har även ett starkt lag på pappret i ICC och The Red Devils besegrade även italienskt motstånd i den första omgången – 1-0 mot Inter. Det är dock fortsatt turbulent i spelartruppen och mot ett relativt ordinarie Spurs ska United anses som små underdogs. Under 40 procent står ettan ensam! 


11. AZ Alkmaar - Häcken 1
I Europa League-kvalet väntar tufft motstånd för Andreas Alms mannar. AZ Alkmaar är ett av Nederländernas bättre lag som slutade på fjärde plats i Eredivisie förra säsongen. I våras besegrade bland annat AZ både PSV och Ajax hemma på AFAS Stadion i ligaspelet. Häcken har sett bra ut i Allsvenskan på slutet men Paulinho har legat i sjukstugan de senaste dagarna och på resande fot har Hisingslaget haft vissa problem under säsongen. Börja med ettan här men då AZ lutar åt att streckas hårt ska krysset med relativt tidigt. 


12. CSKA Sofia - Osijek 2
CSKA Sofia vann enkelt kvalmötet mot OFK Titograd men trots detta har bulgarerna haft en dyster säsongsinledning. CSKA står på en poäng efter två spelade hemmamatcher av den bulgariska ligan mot rätt undermåligt motstånd, något som gjort att den otåliga ledningen sparkat tränaren. Det nya namnet på tränarbänken är Ljupko Petrovic som bland annat har lett Röda Stjärnan till en Europacuptitel under tidigt 90-tal. Osijek, som vann hemmapremiären mot Slaven Koprivnica i helgen, känns mer harmoniskt. Dessutom bör man ha i åtanke att den kroatiska ligan rankas klart högre än den bulgariska. Således blir ettan väldigt svårköpt till dessa priser. Given X2:a! 


13. Aris Thessaloniki - AEL Limassol 1
Danne Larssons och Daniel Sundgrens Aris Thessaloniki såg fina ut i genrepet mot seriekonkurrenten Atromitos där Aris vann med 2-1. Grekerna gjorde en fin säsong i fjol och Sundgrens nya klubb ska anses som knappa favoriter i dubbelmötet med AEL Limassol från Cypern. Senaste gången Aris spelade Europa League var 2010/11, då tog grekerna sju poäng på hemmagräset i gruppspelet mot Leverkusen, Rosenborg och Atlético Madrid. AEL har inte riktigt samma slagkraftigt gäng på pappret och på grekisk mark känns ettan ganska trolig. Gardera favoriten i större system. 


Kupongens kassaskåp!


Celtic
Ett medelmåttigt gäng från Estland kommer inte ha en chans mot Skottlands stolthet framför ett välfyllt Celtic Park. Ettan är som gjuten i sten i Glasgow! 


Varningens finger!


Osijek
CSKA Sofia har inlett ligaspelet riktigt uselt och nyligen sparkat tränaren. Trots detta överstreckas hemmasegern mot ett kompetent Osijek som är ett av Kroatiens bästa lag. Bra skrällchans i Sofia! 


Lilla raden 144 rader
1. Maribor - AIK 1x
2. Bate - Rosenborg 1
3. Crvena Zvezda - HJK 1
4. Cluj - Maccabi Tel-Aviv 1x2
5. Ferencvaros - Valletta 1
6. Celtic - Nomme Kalju 1
7. Dundalk - Qarabag 2
8. GAIS - Norrby x2
9. Halmstad - BP 1x2
10. Tottenham - Man. United 1
11. AZ Alkmaar - Häcken 1x
12. CSKA Sofia - Osijek x2
13. Aris - AEL Limassol 1


Stora raden 864 rader
1. Maribor - AIK 1x
2. Bate - Rosenborg 1x
3. Crvena Zvezda - HJK 1
4. Cluj - Maccabi Tel-Aviv 1x2
5. Ferencvaros - Valletta 1
6. Celtic - Nomme Kalju 1
7. Dundalk - Qarabag 2
8. GAIS - Norrby 1x2
9. Halmstad - BP 1x2
10. Tottenham - Man. United 1
11. AZ Alkmaar - Häcken 1x
12. CSKA Sofia - Osijek x2
13. Aris - AEL Limassol 1x

Spela på Europatipset nu – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto