Europatipset ons 26/6

Publicerad på 26 Jun 2019 - 09:09

Tipsexperten

Tipsexperten

26 Jun 2019 - 09:09

Onsdagens Europatips är verkligen en resa mellan olika fotbollsvärldar. Eller vad sägs om att flyga mellan Afrikanska Mästerskapen, svenska Division 1 och 2, samt amerikanska MLS. Det fina i kråksången är att värdet ser ut att bli fantastiskt, med rejäla felstreckningar på flera ställen. När det dessutom finns en jackpot på 2 miljoner är det här är en kupong som verkligen kan ge utdelning. Här har ni analysen!

Spelstopp: 18.59

1. Egypten - DR Kongo 1
Värdnationen i de Afrikanska Mästerskapen, Egypten, vann premiären med 1-0 över Zimbabwe. Men det var knappast någon klang och jubel-föreställning som favoriterna till den totala titeln bjöd på. Landsfadern Salah lämnade mållös och de tre poängen satt hårt inne. Nu skruvas motståndet upp någon grad när DR Kongo ställs på andra sidan. Där finns namnkunniga anfallare som Britt Assombalonga (Middlesbrough) och Yannick Bolasie (Anderlecht på lån från Everton). Det blev en lite oväntad förlust mot Uganda i första omgången så här måste republiken sälja sig dyrt om det ska finnas chans till avancemang. Favoritettan streckas stenhårt. Krysset känns som en given värdegardering när den som nu hittat till runt 10 procent.

2. Uganda - Zimbabwe X
Vi fortsätter i samma grupp där Uganda tog en liten skrällseger i sin öppningsmatch och satte sig i pole position för andraplatsen i gruppen bakom Egypten. Det gör nu att streckningen på ettan ser ut att dra iväg. Zimbabwe, med bland andra ex-djurgårdaren Tino Kadewere i laget, stod dock upp bra mot Egypten och har ett stabilt grundspel som inte släpper till allt för många målchanser mot ett lag av Ugandas dignitet. Laget höll bland annat nollan mot Nigeria i genrepet (0-0). Det här kommer bli betydligt jämnare än streckningen säger och här vankas en tät och målsnål tillställning. Båda nationerna har en förkärlek till att dela på poängen. Spikkrysset är högintressant.

3. Halmia - Ängelholm 1
I den blågula myllan hittar vi en toppmatch i Division 2 Västra Götaland. Ängelholm siktar på ta sig upp i seriesystemet igen och toppar den jämna tabellen med 27 poäng på 13 omgångar. Här får de dock en svår nöt att knäcka när Halmia tar emot i Halmstad. Hallänningarna har varit riktigt starka på Örjans Vall och har nu radat upp fyra raka segrar där de bland annat körde över BK Olympic (med samma poäng som Ängelholm) med 4-0 för två veckor sedan. Här saknar Ängelholm dessutom en av sina bärande spelare i Filip Pivkovski (före detta ungdomsproffs i Blackburn som var ordinarie i Landskrona och Superettan i fjol). Detta ska vara betydligt jämnare än vad strecken säger. Här finns det supervärde i ettan som är en mycket bra värdespik.

4. Täby FK - Skiljebo 1
Täby lyckades stå emot trycket uppe i Hudiksvall senast där de spelade med en man mindre i nästan en halvlek men ändå höll 1-0. Stockholmslaget toppar därmed Division 2 Norra Svealand med resultatraden 11-1-1 och har redan tagit fler poäng än vad de mäktade med på hela fjolårssäsongen som nykomlingar. Framför allt har Täby gått rent hemma på Tibblevallen där det blivit sex segrar av sex möjliga. Nu gästar Skiljebo, som ser ut att få inrikta sig på att klara livhanken denna säsong. Laget har dock en positiv formkurva med två segrar på de tre senaste och har inte förlorat en enda match med mer än ett mål denna säsong. När ettan streckas upp som Barcelona lockar det för mycket för att inte plita med krysset som lär rensa rejält i kuponghögen.

5. DC United - Orlando 2
DC United startade säsongen bra, men har tappat fart i MLS. Wayne Rooney och hans lagkamrater har sex raka matcher utan vinst i ligan. Och under uppehållet i ligan åkte man ut mot NY City i klassiska US Open Cup. Med två matcher mindre spelade i ligaspelet ligger Orlando nio poäng efter, men mungiporna är ändå uppåt. Laget är vidare till kvartsfinal i nämnda cup efter två raka segrar mot Memphis och New England under uppehållet, där den gamle AIK-backen Robin Jansson nätade. Framför allt har målskyttet lossnat rejält för Orlando som vunnit två av de tre senaste matcherna i MLS och på de två vinstmatcherna stått för hela åtta baljor! Ettan streckas för högt och värdet ligger helt på X2. Börja där.

6. Toronto - Atlanta United 2
Toronto kommer rejält åderlåtet till denna hemmamatch. Laget har hela fem spelare iväg på landslagsuppdrag i Guldcupen. Och det är inte vilka spelare som helst utan viktiga kuggar som de rutinerade amerikanska landslagskuggarna Michael Bradley och Jozy Altidore (lagets bästa målskytt) och kanadensaren Jonathan Osorio. Det var inte vad Toronto behövde i dagsläget då formen redan innan var usel med åtta raka matcher i MLS utan vinst. Atlanta har i sin tur bara ett avbräck, men det är å andra sidan värsta tänkbara i lagets storstjärna och skyttekung Josef Martinez som spelar Copa América med sitt Venezuela. Här ligger värdet ändå på de regerande mästarna som sett betydligt bättre ut denna säsong. Strecka från höger.

7. Dallas - Vancouver 1
Dallas kommer från en av sina bästa insatser för säsongen när de besegrade Toronto med 3-0 i söndags. Laget ligger för närvarande på åttonde plats i den jämna tabellen och siktar uppåt. Här ska det finnas goda chanser till nya poäng för hemmastarka Dallas som bara förlorat en av nio matcher i Texas. Vancouver har svårt att vinna matcher, men framför allt saknar de här fyra bärande spelare i Cornelius, Henry, Teibert och förstamålisen Crepeau som alla är iväg och spelar för Kanada i Guldcupen. Ettan ser ut att bli streckvärd och är en bra spik.

8. San Jose - Houston 1
San Jose har fin form i MLS och har just nu en fem matcher lång förlustfri svit hemma på Avaya Stadium där 13 poäng plockats på de fem senaste matcherna. Här gästar ett Houston med den gamle Elfsborgsbacken Adam Lundqvist i laget. “Houston, we have a problem!” hördes senast då det blev råtorsk med 0-4 borta mot Portland. Det kan ha att göra med att Honduras spelar Guldcupen och därifrån kommer även en central stomme i bortalagets startelva. Av de tre Honduras-spelare som är iväg saknas förmodligen lagkaptenen och mittbacken Maynor Figueroa mest. Ettan är även här en fullt rimlig spik.

9. New England - Philadelphia 1
I Massachusetts tar New England emot topplaget Philadelphia. Kikar man på tabellen skiljer det en hel del mellan dessa lag, men New England är på gång. Laget har fyra raka utan förlust bakom sig där de bland annat tog tre poäng borta mot Zlatans LA Galaxy. Här kan de dessutom kliva in utan några som helst avbräck i truppen. Philadelphia ska givetvis vara knappa favoriter här, men streckningen har blivit helt tokig där tvåan just nu streckas minst 25 enheter för högt. Det skiljer inte så våldsamt mycket mellan lagen när New England har hemmaplan och det här blir en helt jämn kamp. När ettan då streckas under 20 procent är det en riktigt fin chansspik till supervärde.

10. Senegal - Algeriet X
Vi lämnar USA och tar oss till de Afrikanska Mästerskapen. Här hittar vi en tidig gruppfinal i grupp C där två av mästerskapens främsta lag drabbar samman. Både Senegal och Algeriet tog planenliga segrar med 2-0 mot Tanzania och Kenya i den första omgången. Det ska alltså mycket till för att något av lagen ska bomma slutspel. Trots att den här matchen kan bjuda på ett par riktiga storfräsare på planen, som Senegals Mané och Algeriets Mahrez, så kan vi nog räkna med en rätt tillknäppt tillställning där båda lagen är hyfsat nöjda med delad poäng. Men det är inte alls fel att måla på hela vägen där värdet ligger på tvåan som är för lågt streckad.

11. Madagaskar - Burundi 2
I grupp B drabbar två debutanter i de Afrikanska Mästerskapen samman. Båda lagen gjorde det helt ok i sina premiärmatcher där Madagaskar plockade en pinne mot Guinea och Burundi föll knappt mot betydligt mer rutinerade Nigeria med 1-0. Den lilla ö-nationen Madagaskar har inga direkta stjärnor i laget och satsar helhjärtat på kollektivet. Burundi har sin mest kända gubbe i den forna Premier League-talangen Saido Berahino. Liten fördel för Burundi här som har en något högre högstanivå och vi börjar med X2.

12. Kenya - Tanzania X
Kenya och Tanzania lyckades som väntat inte störa varken Algeriet eller Senegal i sina första möten. Nu ska de två grannländerna stångas om tredjeplatsen i gruppen som kan ge en biljett till slutspelet. Kenya har en mittfältsgeneral i form av Tottenhams Victor Wanyama i laget, men Tanzania ska långt ifrån räknas bort här. Vi kan se framför oss en tajt och jämn derby-historia med få målchanser där inget lag vill förlora och i praktiken vara utslagna ur mästerskapet. Kenya streckas upp omotiverat högt sett till Tanzanias chanser. Det här är en match att helgardera för att jobba in den fina procenten åt höger.

13. Lindome - Skövde 1
Lindome, nykomling i Division 1 Södra, öppnade säsongen strålande och såg ut att kunna bli ett topplag. Jonas Thern hyllade lagets passningsorienterade fotboll som det kanske bästa i serien. Men den hände något och Lindome sprang in i en vägg. Göteborgslaget har nu nio raka seriematcher utan trepoängare. Nu gäller det att knyta näven i fickan när tabelltvåan Skövde gästar Lindevi IP. De rödvita har varit ett riktigt utropstecken i serien och gått klart över förväntan sett till spelarmaterialet. Tolv raka matcher har gästerna nu utan förlust, vilket så klart imponerar. Frågan är bara hur länge den fina sviten kan stå sig? I grunden är Skövde inte ett lag som ska kunna köra över Lindome på bortaplan, vilket det svenska folket tycks tro. När ettan streckas ner till REA-priser klart under 20 procent så är det läge att hoppas på ett trendbrott. Strecka från vänster.

Kupongens kassaskåp
Dallas
Dallas är riktigt starka hemma i Texas samtidigt som Vancouver saknar en hel centrallinje i sina fyra kanadensiska landslagsspelare. Fint värde på ettan som är en bombspik.

Varningens finger!
Lindome
Göteborgarna streckas alldeles för lågt hemma mot topplaget Skövde. Det finns mycket kvalitet i Lindome och vi förväntar oss en helt öppen match.

Lilla raden 144 rader
1. Egypten - DR Kongo 1x
2. Uganda - Zimbabwe X
3. Halmia - Ängelholm 1
4. Täby FK - Skiljebo 1
5. DC United - Orlando x2
6. Toronto - Atlanta x2
7. Dallas - Vancouver 1
8. San Jose - Houston 1
9. New Engl. - Philadel. 1
10. Senegal - Algeriet 1x2
11. Madagaskar - Burundi x2
12. Kenya - Tanzania 1x2
13. Lindome - Skövde 1


Stora raden 864 rader
1. Egypten - DR Kongo 1x
2. Uganda - Zimbabwe X
3. Halmia - Ängelholm 1
4. Täby FK - Skiljebo 1x
5. DC United - Orlando 1x2
6. Toronto - Atlanta x2
7. Dallas - Vancouver 1
8. San Jose - Houston 1
9. New Engl. - Philadel. 1
10. Senegal - Algeriet 1x2
11. Madagaskar - Burundi x2
12. Kenya - Tanzania 1x2
13. Lindome - Skövde 1x


Spela på Europatipset nu – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto