Europatipset ons 3/7

Publicerad på 2 Jul 2019 - 19:16

Tipsexperten

Tipsexperten

2 Jul 2019 - 19:16

Onsdagens Europatips är inte de stora matchernas kupong, vi får gräva i svensk Division 1-fotboll, MLS, samt norska Eliteserien och ett finskt derby. Däremot ser det ut att bli riktigt fint streckvärde då det svenska folket är ute och cyklar lite här och var. En riktigt fin omgång att sätta tänderna i alltså. Här är analysen! 


Spelstopp: 18.59


1. Skövde - Torns IF X
Vi startar i Division 1 Södra där Skövde tappade serieledningen till Trollhättan i helgen när det blev förlust borta mot Lindome efter en medioker insats. Nu är det dags att hoppa upp på hästen igen på Södermalms IP där de rödvita varit starka hittills med 16 poäng på sju matcher. Torn var inte nöjda med 2-2 hemma mot Oskarshamn, trots att laget kvitterade i slutminuten. Totalt sett var Lund-laget det bättre, men gjorde för enkla misstag i defensiven. Här saknas viktiga mittbacken Niklas Nilsson som fick kliva av skadad senast, han är nu dessutom avstängd. Senast lagen möttes, i början av maj i Skåne, lyckades Skövde kvittera i slutskedet till 2-2. Vi har väntat på en liten dipp från Skövde, som överpresterat, och när de streckas för högt här mot ett kompetent Torn så helar vi upp och jobbar in den lågt streckade tvåan. 

 
2. New York City - Seattle 1
MLS tar åter plats på Europatipset och då kan vi räkna med att det svenska folket har dålig koll. I New York väntar ett svenskmöte när Anton Tinnerholms City tar emot Gustav Svenssons Seattle. New York har en hysterisk form på Yankee Stadium där de har elva raka matcher utan förlust och dessutom har City öst in mål på slutet. Seattle gör sig betydligt bättre hemma på västkusten och saknar ett par spelare här. I grunden är detta dock två helt jämna lag som båda lär fixa en slutspelsplats. När då ettan drar iväg väl högt procentmässigt är rensarkrysset ingen dum idé att plita med. 


3. Orlando - Philadelphia 1
Så hittar vi då supervärdet MLS allt som oftast för med sig. Topplaget Philadelphia besöker Florida med en tung 4-2 förlust borta mot New York City i ryggen. På bortaplan har den gamla Örebro-stjärnan Alejandro Bedoyas Philly inte varit något extra hittills medan Orlando kommer från en stark period och känns på gång. Hemmalaget har höjt sig totalt sedan Nani anslöt till truppen och levererat mål på löpande band. Ändå görs tvåan till jättefavorit på grund av tabelltittande från det svenska folket. Ettan är i själva verket en bra spik hela vägen upp mot 50 procent. I skrivande stund streckas den häpnadsväckande 25 enheter för lågt. Bombspik!


4. Chicago - Atlanta United 1
Vidare till The Windy City där Chicago jagar en slutspelsplats. Det finns fortfarande hyfsade chanser till det, iallafall om Bastian Schweinsteiger och hans lagkompisar fortsätter prestera på SeatGeek Stadium. Det var nu över tre månader senast hemmafansen fick se sitt lag förlora. Starkt! Nu gästar de regerande mästarna Atlanta som förlorade mot ett formsvagt Toronto i Kanada senast. Då saknades lagets stora skyttekung Josef Martínez som spelade Guldcupen med sitt Venezuela. Här är det åter tveksamt om han hinner hänga med i truppen. Totalt sett har Atalanta fem torsk på sina åtta bortamatcher denna säsong och här blir det tufft igen. Ettan är en mycket intressant värdespik. 


5. Minnesota - San Jose 1
Minnesota har efter många om och med hittat toppformen! 7-1 senast hemma mot Cincinnati var en utskåpning av den högre skolan där laget visade fin bredd med fem olika målskyttar. Här har de chansen att kliva om gästande San Jose i tabellen vid vinst. Minnesota vann det här mötet med 3-0 i fjol och ska ha fina chanser att återupprepa bedriften. De gästande “jordbävningarna” får nämligen sällan marken att skaka utanför Kalifornien. Magnus Erikssons gäng har bara en vinst på sju bortamatcher denna säsong. Här får de dessutom klara sig utan den amerikanska landslagsmannen Nick Lima som spelar Guldcupen. Ettan spikas! 

 
6. Kansas City - Los Angeles FC X
Los Angeles fick sin fina svit om tio raka matcher utan förlust bruten borta mot bottenlaget Colorado senast där LA inte lyckades näta och förlorade med 0-1. Insatsen var överlag inget extra mot ett lågt stående försvar där lagets speciella målskytt Carlos Vela inte kom till sin rätt. Nu väntar ytterligare ett bottenlag på bortaplan i Kansas. Hemmaklubben ska dock inte underskattas och är, trots den skrala poängskörden, svårslagna och det finns absolut kvalitet. Framför allt hemma på Children’s Mercy Park. Los Angeles får fortsatt klara sig utan sin försvarsgeneral Walker Zimmerman som även han spelar Guldcupen med staterna. Här finns det riktigt bra läge för Kansas att norpa poäng. Vi chansar bort den högt streckade tvåan och jobbar utdelning i 1X. 


7. Houston - New York Red Bulls 1
Houston är verkligen Dr. Jekyll and Mr. Hyde beroende på om de spelar hemma eller borta. Texasborna kommer från en svag bortaturné med tre raka förluster och längtar säkerligen hem till sin trygga hemmaborg. Där är de nämligen obesegrade med 21 poäng på nio matcher. Red Bulls saknar två viktiga startspelare här i Aaron Long och Kemar Lawrence som är iväg på landslagsuppdrag. Då blir det ruggigt tufft att knipa poäng mot ett revanschsuget Houston. Det svenska folket har hamnat helt snett här och ettan är en bombspik till rådande streckning. Den spikas hela vägen upp mot 60 prollar. 


8. Salt Lake - Columbus 1
Kupongens sista MLS-match återfinns i Salt Lake som kliver in i denna match som gigantiska streckfavoriter. Vi förstår varför. Columbus har stora problem på resande fot med tre pinnar på sju matcher och har allmänt risig form. Här får bortalaget dessutom klara sig utan Jonathan Mensah som spelar Afrikanska Mästerskapen med Ghana och den viktiga anfallaren Gyasi Zardes är med USA och lirar Guldcupen. Salt Lake är dock inget extra och när de streckas över 70 procent känns det orimligt i en så här jämn serie där Columbus ändå var ett slutspelslag i fjol. Det enda rätta är att gå emot och helgardera. Skrälltvåan skulle göra rejäl oreda i kuponghögarna. 


9. Nyköping - Vasalund 2
Det går tungt, tungt för Bissarna i Nyköping. Några prestationer har varit bättre mot slutet men mot Team TG blev det återigen för tufft i helgen (0-2). Framför allt är det försvarsspelet som inte klaffar då laget släppt in alldeles för många enkla mål under säsongen och nu parkerar som nästjumbo. Bägge lagen saknar ett par tongivande spelare, men Vasalund har visat att de har en bred trupp och kan hantera situationen. Hittills har nykomlingen bara förlorat fyra av 15 matcher och känns tyngre än hemmalaget här. Lagen spelade nyligen 2-2 i cupen här i Nyköping. Risk för repris. Men strecka från höger där värdet finns. 


10. Umeå FC - Sollentuna X
Vi håller oss kvar i Norrettan och reser till björkarnas stad. Här fortsätter Umeå FC jaga Superettan där de parkerat på kvalplats, sex poäng bakom seriesuveränen Akropolis. Det har dock inte varit någon spikrak marsch på slutet för norrlänningarna. Sjukdomar i truppen och försvarsklippan Andrew Jean-Baptiste är iväg och spelar landslagsboll med Haiti. Här får Umeå dessutom klara sig utan en av sina bästa spelare i målskytten Samuel Kroon som är avstängd. 0-0 blev det mot Sandviken senast och innan dess förlust mot just gästande Sollentuna i Stockholm. Det är långt ifrån självklart att revanschen kommer här. Sollentuna har sett allt bättre ut mot slutet och vann derbyt mot Vasalund i helgen. Det här kommer bli betydligt jämnare än vad streckningen säger. Den vågade chansar bort den kraftigt övervärderade ettan helt och spelar X2. 


11. Lunds BK - FC Trollhättan 2
I Division 1 Södra vänder serien och serieledande Trollhättan får för andra matchen på raken ta sig an tabelljumbon Lund. Västgötarna har häftiga elva raka matcher utan förlust, men stod för en av sina sämre prestationer den här säsongen när de spelade 2-2 hemma mot Lund. Frågan är om den unga Trollhättan-tränaren William Lundin har gjort sin hemläxa nu? Lund har stått för en rejäl uppryckning spelmässigt de senaste omgångarna, även om inte poängen trillat in. Det skiljer knappast så mycket mellan lagen som det ser ut att göra i tabellen. Gardera favorittvåan så långt lädret räcker. 


12. Ranheim - Rosenborg 1
Rosenborg gör sin sämsta säsongsinledning på evigheter och har en bra bit upp till ligatoppen i Eliteserien. Formen är fortfarande ett stort frågetecken där prestationerna lär ha gett tränare Eirik Horneland ett par sömnlösa nätter. Här väntar derby mot lillebror Ranheim och Rosenborg streckas upp som om det vore fornstora dagar. Det här är årets match på Ranheims EXTRA Arena där hemmalaget kommer vara högmotiverat. Här slog de ut Brann med 4-0 i cupen för en vecka sedan och de slog Rosenborg i det senaste mötet, en träningsmatch under försäsongen. Strecka från vänster där det finns mycket värde att hämta. 

 
13. HIFK - HJK Helsingfors 2
Avslutningsvis beger vi oss till vårt östra grannland för ett huvudstadsderby. HJK Helsingfors har inte varit lika dominanta som brukligt i den finska ligan, men har i grunden ett lag som ska kunna stå högst upp på pallen när säsongen summeras. Här ser det ut som att det svenska folket luras av ett par faktorer. HIFK har fin form, men har ett eget derbyspöke mot storebror där de bara plockat två poäng i de senaste sju derbymatcherna. Hemmaplansfördelen ryker även all världens väg då klubbarna delar arena och truppmässigt är HJK ett rejält snäpp starkare. Tvåan streckas för lågt och är en mycket fin spik. 


Kupongens kassaskåp


HJK Helsingfors
HJK håller högre klass än sina stadsrivaler och har förkrossande inbördes statistik de senaste åren. Spelar på sin hemmarena, trots “bortaplan” här och ska ha riktigt fina chanser på tre poäng. 


Varningens finger!


Sollentuna
Umeå har tunga avbräck i truppen och sinande form. Sollentuna visar motsatt kurva. Trots att stockholmarna slog Umeå med 3-1 hemma för bara någon vecka sedan streckas de ändå ner till en superskräll. Jättefint värde på tvåan! 


Lilla raden 144 rader
1. Skövde - Torns 1x2
2. NY City - Seattle 1x
3. Orlando - Philadelphia 1
4. Chicago - Atlanta 1
5. Minnesota - San Jose 1
6. Kansas City - LA FC 1x
7. Houston - NY Red Bulls 1
8. Salt Lake - Columbus 1x2
9. Nyköping - Vasalund 2
10. Umeå - Sollentuna x2
11. Lund - Trollhättan 2
12. Ranheim - Rosenborg 1x
13. HIFK - HJK Helsingfors 2


Stora raden 864 rader
1. Skövde - Torns 1x2
2. NY City - Seattle 1x
3. Orlando - Philadelphia 1
4. Chicago - Atlanta 1
5. Minnesota - San Jose 1
6. Kansas City - LA FC 1x
7. Houston - NY Red Bulls 1
8. Salt Lake - Columbus 1x2
9. Nyköping - Vasalund x2
10. Umeå - Sollentuna x2
11. Lund - Trollhättan x2
12. Ranheim - Rosenborg 1x2
13. HIFK - HJK Helsingfors 2

Spela på Europatipset nu – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto