Europatipset ons 31/7

Publicerad på 30 Jul 2019 - 23:36

Tipsexperten

Tipsexperten

30 Jul 2019 - 23:36

Europaspelet och Copa Libertadores dominerar onsdagens Europatips där AIK, IFK Norrköping, Häcken och Malmö FF kommer till spel. Kan vi få fyra svenska representanter i nästa kvalomgång? En match från Superettan ska även avhandlas på den här raden som spelas över två dagar. Mot 13 rätt! 


Spelstopp: 18.59


1. AIK - Maribor 1
På Friends Arena ska AIK försöka vända på ett 1-2 underläge i Champions League-kvalet. Ett ganska skadedrabbat Maribor vann det första mötet med 2-1 fullt rättvist mot ett ganska passivt och defensivt inriktat AIK i Slovenien förra veckan. Hemma på nationalarenan lär vi få en annan inställning från Rikard Norlings mannar nu när det endast är seger som krävs. Gästerna ser fortsatt ut att få klara sig utan viktige Zahovic och på Friends ska de gulsvarta gälla som knappa favoriter. De regerande svenska mästarna streckas dock lite väl hårt vilket gör att den här drabbningen bör garderas, helst med alla tecken. 


2. Qarabag - Dundalk 1
Ett rutinerat Qarabag fick nöja sig med 1-1 på Irland förra veckan, en liten missräkning men trots allt ett ganska bra resultat på bortaplan för Azerbajdzjans i särklass bästa klubblag. Dundalk är lite av en klass för sig i irländska Premier Division men när det vankas Europaspel utanför nationens gränser brukar gästerna få det svårt. Faktum är att Dundalk aldrig tidigare vunnit en bortamatch under ordinarie tid i Champions League-sammanhang. Qarabag tog i sin tur poäng både hemma och borta mot Atlético Madrid i gruppspelet 2017. Ettan ska ses som väldigt trolig i Baku men streckas den över 70 procent är det inte alls fel att pilla med det lågt streckade krysset. 


3. Rosenborg - Bate Borisov 1
Rosenborg har vunnit de fyra senaste matcherna i Trondheim i ligaspelet och på Lerkendal Stadion bör RBK kunna revanschera sig mot Bate Borisov som vann det första mötet med 2-1 i Vitryssland. Norrmännen såg ut som det starkare laget i Borisov men Bate förvaltade deras få chanser väl vilket ledde till segern. Kommer Rosenborg upp i sin potential framför hemmafansen i Trondheim bör dock östeuropéerna få det svårt att stå emot Alexander Söderlund och hans lagkamraters framfart. Vettig etta runt 60 procent. 


4. FC Köpenhamn - The New Saints 1
FC Köpenhamn är kupongens stora favorit på Parken, vilket är lätt att förstå. De regerande danska mästarna har inlett säsongen felfritt med fyra raka segrar där tongivande spelare som Bengtsson, Vind, Fischer och N'Doye visat fin form. Ståle Solbakkens mannar dominerade och vann bortamötet mot The New Saints med 2-0 fullt rättvist, och det var tydligt att walesarna håller långt ifrån samma standard som det danska huvudstadslaget. Den walesiska ligan håller riktigt dassig nivå och The Saints hade stora problem att brotta ner Feronikeli (Kosovo) i den förra kvalomgången. Gjuten etta på Parken! 

 
5. Boca Juniors - Atlético PR 2
I Copa Libertadores går ett intressant möte på La Bombonera av stapeln. Daniele De Rossis nya klubb Boca Juniors har ett minst sagt rutinerat lag på pappret där den italienske fältherren kommer att få sällskap med spelare som Zárate och Tévez bland annat. Boca gick till final i turneringen i fjol och argentinarna har 1-0 att gå på här. Trots att Atlético PR dominerade bollinnehavet i det första mötet mot Boca torskade brassarna med 0-1 i Paraná. Atlético har dock överlag bra form och även ett stort kunnande i truppen, något som gör den lågt streckade tvåan intressant på La Bombonera. Detta möte bör dock garderas både tidigt och friskt! 


6. Flamengo - Emelec 1
Fjolårets tabelltvåa i brasilianska Serie A, rödsvarta Flamengo, torskade oväntat med 0-2 mot Emelec i Ecuador förra veckan. Flamengo har dock vad som krävs för att vända på det här hemma på Maracanã där brassarna är enormt starka. I truppen finns spelare som Diego, Gabigol, Gerson och nu även Filipe Luis att tillgå. Emelec har inte alls samma kunnande i truppen och trots att gästerna vann det första mötet var Emelec stundtals utspelade i Ecuador. Lägg därtill att viktige Leandro Vega, som blev utvisad i det första mötet, är avstängd för Emelec. Spika ettan! 


7. Cerro Porteno - San Lorenzo 1
San Lorenzo grämer sig efter det första mötet som slutade mållöst i Argentina. Alberto Espínola blev utvisad för Cerro Porteno i den andra halvleken och argentinarna var klart närmast segern i Buenos Aires. I Asunción på Estadio General Pablo Rojas kommer det att bli tuffare för San Lorenzo. Cerro har endast torskat två hemmamatcher under hela 2019 och med rutinerade bekantingar som Joaquín Larrivey och Nelson Valdez längst fram finns det stor potential offensivt. 1X föreslås.

 
8. Internacional - Nacional URU 1
Det första mötet i Montevideo var helt jämnt men brassarna vann med 1-0 efter José Paolo Guerreros sena avgörande, något som gör att Nacional URU sitter i en väldigt besvärlig sits. Internacional är ett av Brasiliens bästa lag som har stor rutin från dessa sammanhang. På Estádio José Pinheiro Borda är även brassarna enormt pålitliga, här har brassarna endast förlorat en match i Copa Libertadores under 2000-talet. Och under fjolåret hade Internacional 14-4-1 i ligaspelet på Estádio José Pinheiro Borda i Porto Alegre. 1X ska räcka långt. 


9. Mjällby - Norrby 2
I Superettan har Milos Milojevic Mjällby gått från klarhet till klarhet. Frågan är hur länge nykomlingen kan hålla fanan uppe? Inför mötet med Norrby står de gulsvarta på tre raka segrar och återfinns endast två poäng bakom Varberg. Gästerna från Borås har häng på toppstriden och de blåklädda såg fina ut i 3-1 segern senast mot Öster. Norrby har ett stabilt grundspel och således ganska hög lägstanivå även fast debaclet i våras mot Jönköpings Södra är svårt att sopa under mattan. Värdet ligger hos tvåan vilket gör gubbgarderingen (etta-tvåa) intressant. 


10. Häcken - Alkmaar 2
Vi tittar till Europa League-kvalet där Häcken står inför en tuff utmaning. Hisingslaget fick slita hårt i huvudstaden i helgen där Djurgården besegrade Andreas Alms mannar med 2-0 på Tele2. Häcken stod dock upp ganska bra i Alkmaar (0-0) förra veckan även fast AZ såg ut som det bättre laget, vilket var ganska väntat. Holländarna slutade på en stark fjärdeplats i Eredivisie i fjol och AZ, med det briljanta smeknamnet “The Cheeseheads”, besegrade både PSV och Ajax under fjolårssäsongen. Utgå från den streckvärda tvåan på Bravida Arena. 


11. Liepaja - IFK Norrköping 2
Den lettiska ligan håller rätt låg kvalité och faktum är att Liepaja inte ligger bättre än på femte plats i den inhemska ligan. Letterna torskade med 0-2 på Östgötaporten förra veckan och väldigt lite tyder på att IFK Norrköping ska slarva bort detta. Peking löste en stark poäng mot Blåvitt på Gamla Ullevi i helgen, detta trots att Jens Gustafsson valde att snurra på ett par positioner. Både Dagerstål och Fransson uppges vara åter i spel inför returen i Lettland och tvåan under 60 procent i Baltikum känns sund. 


12. Malmö FF - Domzale 2
Malmö FF har helt klart fått grus i maskineriet och självförtroendet är inte alls på topp. De himmelsblå har kryssat fyra raka matcher i Allsvenskan och helgens mållösa möte mot Östersund, där MFF spelade med en man mer sista halvtimmen, var inte direkt något styrkebesked. Domzale har en hel del rutin från dessa sammanhang och 2-2 matchen mot MFF i Slovenien förra veckan var så gott som helt jämn. Således är det svårt att förstå hur Uwe Röslers gäng kan målas upp som skyhöga favoriter. Alla tecken och hoppas på skrällen känns helt klart som rätt väg att gå på Stadion! 


13. Esbjerg - Shakhtior Soligorsk 1
Raden avslutas i Danmark där strålande spelvärde dukas upp på hemmalaget. Esbjerg som slutade på en stark tredje plats i den danska ligan i fjol, bland annat före Bröndby, har fått en riktigt usel start på den här säsongen. Danskarna agerade slarvigt i Vitryssland förra veckan där Shakhtior vann med 2-0, det ska dock sägas att de blåvita dominerade bollinnehavet och skapade flest målchanser. På Blue Water Arena är Esbjerg obesegrade under 2019 och under förra säsongen fick både FCK och Bröndby stryk på den här arenan. Kan EfB kavla upp ärmarna och komma upp i normal standard bör vitryssarna få det tufft på den blå vattenparken. Fin etta!


Kupongens kassaskåp!


FC Köpenhamn
De regerande danska mästarna har inlett säsongen med idel segrar och den sviten lär knappast The New Saints kunna bryta på Parken. FCK har nyckeln till kassaskåpet! 


Varningens finger!


Domzale
MFF har fått rejält med grus i maskineriet och är inte alls någon favorit att lita på omkring 80 procent. Domzale vann trots allt både skotten och bollinnehavet i 2-2 matchen förra veckan i Slovenien. 


Lilla raden 144 rader
1. AIK - Maribor 1x2
2. Qarabag - Dundalk 1
3. Rosenborg - Bate Borisov 1
4. FC Köpenhamn - TNS 1
5. Boca Juniors - Atlético PR 12
6. Flamengo - Emelec 1
7. Cerro Porteno - S. Lorenzo 1x
8. Internacional - Nacional URU 1x
9. Mjällby - Norrby 12
10. Häcken - Alkmaar 2
11. Liepaja - Norrköping 2
12. Malmö FF - Domzale 1x2
13. Esbjerg - S. Soligorsk 1


Stora raden 864 rader
1. AIK - Maribor 1x2
2. Qarabag - Dundalk 1x
3. Rosenborg - Bate Borisov 1
4. FC Köpenhamn - TNS 1
5. Boca Juniors - Atlético PR 1x2
6. Flamengo - Emelec 1
7. Cerro Porteno - S. Lorenzo 1x
8. Internacional - Nacional URU 1x
9. Mjällby - Norrby 12
10. Häcken - Alkmaar x2
11. Liepaja - Norrköping 2
12. Malmö FF - Domzale 1x2
13. Esbjerg - S. Soligorsk 1

Spela på Europatipset nu – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto