Europatipset ons 5/12

Publicerad på 4 Dec 2018 - 17:49

Tipsexperten

Tipsexperten

4 Dec 2018 - 17:49

Det var inte långt ifrån att det slutade med en magisk söndag. Stora systemet missade 13 rätt och miljonutdelning med enbart ett mål. 12 rätt och drygt 30 lax in på kontot var dock inte fy skam. Under onsdagen väntar nästa tips och det ser på förhand väldigt spännande ut. Det är vecko-omgång i Premier League och sex matcher från det engelska finrummet tar plats på kupongen. Därutöver ska Ligue 1, Copa del Rey och slutligen skotska Premiership bemästras på vägen mot 13 rätt. Nu åker vi!


Spelstopp: 18.59


1. Manchester United - Arsenal 1
Stormatcherna avlöser varandra borta i England. Arsenal stod för en mäktig urladdning i söndags när de helt välförtjänt besegrade Tottenham i North London derby. 4-2 skrevs siffrorna till efter att Aubameyang varit matchens stora lirare med två mål och en assist. The Gunners har nu 19 raka tävlingsmatcher utan förlust. United hade inte en lika trevlig helg när de kryssade borta mot bottenlaget Southampton. Spelet ser fortsatt krampaktigt ut och det bör bara vara en tidsfråga innan Mourinho får gå. Hemma på Old Trafford är dock The Red Devils ytterst svårslagna vilket Arsenal fått erfara genom åren. För att hitta senaste ligasegern för Londonlaget på drömmarnas teater får vi gå tillbaka till 2006. Ettan lockar trots allt klart mest här och chansspikas.


2. Burnley - Liverpool 2
Divock Origi blev stor matchhjälte för Liverpool i söndagens Merseyside-derby när han knoppade dit 1-0 i den 96:e minuten på en minst sagt dråplig situation. Det gör att The Reds hänger på City i toppstriden och alltjämt bara befinner sig två poäng bakom de regerande mästarna. Nu ställs de mot ett Burnley som går kräftgång i Premier League. The Clarets blev totalt utspelade i helgens bottenmöte mot Crystal Palace och ska vara nöjda med att förlustsiffrorna bara stannade vid 0-2. Det börjar bli fara på färde, för Sean Dyches lag agerar just nu som ligans sämsta. Hemma på Turf Moor ska de dock inte helt räknas bort. Även om tvåan är trolig behöver det inte vara fel att plocka med krysset på större system. Liverpool gick trots allt två tuffa matcher förra veckan.


3. Tottenham - Southampton 1
Det blev en svidande förlust för Spurs i derbyt mot Arsenal. Där hade Tottenham i ärlighetens namn inte speciellt mycket att säga till om. Därmed passerade The Gunners också i tabellen och The Lilywhites trillade ner på en femteplats. Här väntar betydligt mer beskedligt motstånd i form av Southampton. The Saints fick en pinne hemma mot Man United i lördags men den tionde raka ligamatchen utan seger blev droppen för ledningen. Mark Hughes sparkades och någon ersättare är ännu inte klar. Hemmalaget får här klara sig utan avstängda Jan Vertonghen medan Mario Lemina saknas hos gästerna av samma anledning. Svårt att se något annat än en komfortabel seger för Spurs här. Etta!


4. Everton - Newcastle 1
Stark insats av Everton i derbyt mot Liverpool men trots det fick alltså The Toffees ingenting med sig från det mötet. Marco Silva var ändå nöjd med lagets prestation men frågan är om den tunga förlusten inte tagit hårdare än vad som gjorts sken av. Överkomlig uppgift här i form av Newcastle hemma på Goodison Park. Skatorna torskade med klara 0-3 i helgens möte mot West Ham och spelmässigt ser det fortsatt trubbigt ut för Rafa Benítez mannar. Här kan de dock ligga på kontring utan något att förlora mot ett Everton som möjligen kan vara tröttkört. Den hårt streckade ettan ska knappast stå ensam.


5. Wolverhampton - Chelsea X
Premier Leagues stora skrällchans hittas på Molineux Stadium. Wolverhampton är förvisso inne i en djup formsvacka och har inte vunnit sedan 6:e oktober, men mot topplagen har de orangea stått för starka insatser. Att ligga lågt och kontra tycks passa nykomlingarna utmärkt då poäng tagits mot lag som Arsenal, City och United. Chelsea vann med 2-0 hemma mot Fulham i helgen men har inte imponerat speciellt mycket den senaste tiden. Eden Hazard har inte visat upp samma hysteriska form och i förlustmatchen mot Tottenham syntes en hel del blottor. Lägg därtill att Londonlaget fått två dagars mindre vila så ska knappast tvåan streckas till runt 60 procent. Rúben Neves saknas i hemmalaget men detta ska ses som relativt öppet och samtliga tecken bör plockas med.


6. Fulham - Leicester X
Under Claudio Ranieri har Fulham sett allt bättre ut och supportrarna har börjat få upp hoppet om nytt kontrakt. I senaste hemmamatchen slogs Southampton tillbaka med 3-2. Där stod Aleksandar Mitrovic för två strutar och det är en spelare som alltid kan göra skillnad. Nu ställs den italienska tränaren mot laget där han tog en sensationell Premier League-titel men senare blev sparkad. Det blir ingen enkel uppgift för The Cottagers. The Foxes har fem raka matcher utan nederlag och agerar stabilt utan att för den sakens skull övertyga. Tre nollor på de fyra senaste ligamatcherna och en clean sheet däremellan i Ligacupen är dock starkt. Krysset ligger närmast till hands här men ska det garderas är det i första hand med tvåan.


7. Bordeaux - St Etienne 1
Vi tar oss över den engelska kanalen till Frankrike där det ska spelas ett klassikermöte på västkusten. Bordeaux har haft en turbulent höst men börjat hitta rätt den senaste tiden. Det var helgens 2-2 mot giganterna PSG ett tydligt bevis på. Med fyra raka oavgjorda resultat i ligaspelet behövs dock en seger. Något bättre går det för St Etienne, åtminstone på hemmaplan där de grönvita är otroligt starka. På resande fot har det gått betydligt tyngre för de mesta mästarna. Endast en seger har det blivit på sju bortamatcher. Bordeaux är dessutom en motståndare gästerna brukar ha stora problem med. Trolig etta på Matmut Atlantique.


8. Lyon - Rennes 1
Lyon gör en klart godkänd höst så här långt där de fyra poängen mot City har varit höjdpunkten. I ligan återfinns Les Gones på en stabil tredjeplats där enda förlusten sedan augusti kommit borta mot PSG. Lite för många matcher har dock renderat i en poäng. Fjolårsfemman Rennes har det tyngre och efter 1-4 mot Strasbourg i helgen sparkades tränaren Sabri Lamouchi. Här står således Jakob Johansson och hans lagkamrater utan en permanent tränare. Det återstår att se hur laget reagerar på det. Hur som helst finns det mycket kvalitet hos gästerna och här ska de inte vara chanslösa. I fjol vann de faktiskt på Groupama Stadium. Det lågt streckade krysset ska med på samtliga system!


9. Strasbourg - PSG 2
PSG åkte alltså på säsongens första poängtapp när de spelade 2-2 mot Bordeaux i söndags. Där utgick Neymar med en skada och han ser ut att missa detta möte. Även Kylian Mbappé sägs vara osäker till spel. Strasbourg stod tidigare under söndagen för årets kanske bästa insats när Rennes besegrades med 4-1 på bortaplan. Jonas Martin stod där för två mål från straffpunkten. Hemmalaget kommer således in till denna drabbning fulla av självförtroende och faktum är att de blåvita besegrade PSG på Stade de la Meinau i fjol. Tvåan ska naturligtvis ritas dit först men här är inte bortasegern given. Plocka med krysset!


10. Nantes - Marseille 1
Marseille har varit en stor besvikelse under hösten. Fjolårsfinalisten i Europa League är redan ute i den turneringen och i Ligue 1 återfinns OM på en med deras mått mätt svag femteplats. I helgen blev laget utbuat efter 0-0 hemma mot Reims. Svårare motstånd här i form av Nantes med den sylvassa strikern Emiliano Sala längst fram. Argentinaren har stått för elva mål i ligaspelet hittills och ligger på en andraplats i skytteligan. Historiskt har det varit väldigt jämnt mellan dessa lag men det ska tas i beaktande att Marseille förlorat fyra av sju bortamatcher under säsongen. Då lockar knappast tvåan till en bit över 40 procent. Bra läge att gå emot och spela 1X!


11. Girona - Alavés 1
Två matcher från Copa del Rey tar även plats på kupongen och här är det returmöten som gäller i turneringens sextondelsfinal. I Baskien slutade det 2-2 mellan dessa lag efter att Gironas Eric Montes Arce kvitterat på tilläggstid. Faktum är att det är en i raden av sju matcher som hemmalaget gått utan att förlora. I helgen var det nära att bli tre poäng hemma mot självaste Atlético Madrid men Girona fick nöja sig med en poäng. Alavés spelade också 1-1 mot ett topplag i form av Sevilla. På resande fot trivs dock John Guidettis lag inte speciellt bra och har förlorat tre av de fyra senaste. Här ska ettan hållas som trolig och det är en utmärkt värdespik!


12. Real Sociedad - Celta Vigo 1
Liknande läge i San Sebastián efter att det slutade 1-1 i Galicien för en månad sedan. Lagen har dock mötts sedan dess i Baskien. För en vecka sedan slutade det 2-1 till Sociedad i La Liga i en match La Real dominerade relativt kraftigt. Båda lagen har roterat en hel del i cupen och det är inte helt otänkbart här heller. Sociedad har dock en bredare trupp och är samtidigt hemmastarka. På Anoeta har Celta bara vunnit två gånger under 2000-talet. Ettan bör sitta även här!


13. Rangers - Aberdeen 2
Vi avslutar med ett toppmöte i Premiership där serieledarna Rangers ska ta sig an Aberdeen. I fjol slutade dessa lag båda i toppen med Aberdeen som tvåa och Rangers som trea. Hemmalaget har dock övertygat betydligt mer denna säsong, framförallt genom ett vasst anfallsspel. Alfredo Morelos har stått för nio ligamål hittills. Lagets näst bästa målskytt, Scott Arfield, saknas dock här på grund av avstängning och det är ett jättetapp för Steven Gerrard. Samtidigt har Rangers matchats stenhårt den senaste tiden med dubblering i Europa League. Aberdeen har hög potential och kan mycket väl stå upp. När tvåan då streckas till under 10 procent är det ett tecken som måste med. Helgardera och hoppas på skrällen!


Kupongens kassaskåp


Tottenham
Ingenting stämmer för Southampton och nu ställs de inför en tuff bortamatch. Spurs kommer vara revanschsugna efter helgens derbyförlust och gör knappast bort sig här.


Varningens finger!


Aberdeen
I fjol slutade Rangers och Aberdeen jämsides i tabellen. Denna säsong har Glasgow-laget gått bättre men det ska inte vara någon större skillnad mellan dessa klubbar. När då Rangers streckas upp till skyhöga favoriter är det läge att gå för skrällen.


Lilla raden 144 rader
1. Man United - Arsenal 1
2. Burnley - Liverpool 2
3. Tottenham - Southamp. 1
4. Everton - Newcastle 1x
5. Wolves - Chelsea 1x2
6. Fulham - Leicester X
7. Bordeaux - St Etienne 1
8. Lyon - Rennes 1x
9. Strasbourg - PSG x2
10. Nantes - Marseille 1x
11. Girona - Alavés 1
12. Sociedad - Celta Vigo 1
13. Rangers - Aberdeen 1x2


Stora raden 864 rader
1. Man United - Arsenal 1
2. Burnley - Liverpool x2
3. Tottenham - Southamp. 1
4. Everton - Newcastle 1x2
5. Wolves - Chelsea 1x2
6. Fulham - Leicester x2
7. Bordeaux - St Etienne 1
8. Lyon - Rennes 1x
9. Strasbourg - PSG x2
10. Nantes - Marseille 1x
11. Girona - Alavés 1
12. Sociedad - Celta Vigo 1
13. Rangers - Aberdeen 1x2

Spela på Europatipset – klicka här!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto
Jeff -  6 Dec - 18:16
Imponerande! Spännande att följa din framgång! Applåder!!
Robins -  6 Dec - 09:24
Grymt tippat !
Skyrocker -  6 Dec - 00:54
Pengar på kontot igen. Wohooo!. Snyggt lirat igen. Snart sitter 13 rätt.