Europatipset ons 7/8

Publicerad på 6 Aug 2019 - 21:25

Tipsexperten

Tipsexperten

6 Aug 2019 - 21:25

Gruppspelet kommer allt närmare i Europas finrum, Champions League. Vi är nu framme vid den tredje kvalrundan av fyra. Fem matcher från den prestigefyllda turneringen tar plats på denna multinationella kupong. Svenska division 1 och 2 samt Copa do Brasil får även en syl i vädret innan det hela avslutas under torsdagen med fem Europa League-fighter. Fin kupong där utsikterna till hög utdelning får sägas vara goda. Här är analysen som leder er dit!


Spelstopp: 18.59


1. Maribor - Rosenborg 1
Maribor sabbade som bekant AIK:s CL-drömmar via ett sent mål under förlängningen på Friends Arena. Ett dubbelmöte som kunde gått åt endera håll men där Maribor var tämligen överlägsna hemma i Slovenien där de grundlade segern. Rosenborg lyckades med det AIK inte gjorde när de vände 1-2-underläge till seger mot BATE. Ett liknande scenario skulle inte förvåna i denna drabbning. Norrmännen, som överlag inte övertygat under säsongen, kommer hur som helst få det tufft nere på Balkan. Utgå från ettan och säkra upp med krysset på större system!


2. Krasnodar - Porto X
Södra Ryssland är nästa anhalt där flera svenskar har sin hemvist. Viktor Claesson kommer inte till spel här men däremot lär Kristoffer Olsson starta för hemmalaget. Marcus Berg återfinns även hos Krasnodar som på pappret ser väldigt spännande ut. Porto slutade tvåa i Primeira Liga i fjol vilket var en stor besvikelse. Kvartsfinalplatsen i Champions League var dock mer än godkänd. Att de blåvita ska upprepa den bedriften känns långsökt. Spelare som Éder Militao, Héctor Herrera och Felipe har alla lämnat den portugisiska hamnstaden för spel i Spaniens huvudsäte, tunga avbräck minst sagt. Gästerna har dock enorm rutin från dessa sammanhang och ska kunna lösa ett kryss i östra Europa. Ska det garderas är det dock först och främst med den värdemässigt finare ettan.


3. Basel - LASK Linz X
Även på St. Jakob-Park i Toblerones hemland är det två ligatvåor från säsongen 2018/19 som ska mäta sina krafter. Schweiziska ligan har tappat lite i kvalitet och framförallt Basel har inte varit att känna igen de två senaste säsongerna. En liga som passerat schweizarna är österrikiska Tipico Bundesliga, till stor del för Salzburgs framfart men även för att lagen bakom stått för fina insatser i Europa. LASK Linz såg riktigt vassa ut i fjol, både i ligaspelet och i Europa League. Lilleström besegrades med totalt 6-1 och mot Besiktas förtjänade de svartvita avancemang. Nu har de öppnat säsongen strålande med 2-0 mot Altach och 3-0 mot respekterade Austria Wien. Här ska gästerna verkligen inte räknas bort. Krysset och tvåan är tecken som bara måste med till denna procent!


4. Cluj - Celtic X
Två dominanter i respektive land drabbar samman på Stadionul Dr. Constantin Radulescu. Cluj har tagit över tronen som Rumäniens bästa lag med två raka ligatitlar. Även i Europaspelet har de vinröda sett vassa ut, fram till denna tredje kvalrunda har både Maccabi Tel Aviv och Astana slagits tillbaka. Celtic har haft en lätt resa hit via vinster mot Nomme Kalju och Sarajevo. Här vrids dock svårighetsgraden upp. Någon klang- och jubelföreställning är inte att vänta utan snarare en målsnål och fysisk kamp. Det öppnar upp för krysset som båda lagen lär vara relativt nöjda med. Härliga spikkrysset är att rekommendera.


5. Basaksehir - Olympiakos 1
Den kanske allra hetaste kvalfighten under onsdagen är den på Fatih Terim Stadium i Istanbul. Återigen är det två ligatvåor som ska mäta sina krafter, två lag som knappast var nöjda med sina placeringar i serien förra säsongen. Basaksehir har aldrig vunnit Süper Lig men hade sin gyllene chans i våras. Svag form under avslutningen gjorde att Galatasaray nöp guldet. Olympiakos har för vana att vinna Super League men fick se ett annat lag lyfta trofén för andra säsongen i rad. Grekerna är kort och gott inte lika bra som i fornstora dagar. Det lär avspeglas i detta möte mot ett hungrigt Basaksehir. Turkarna kommer sätta gasen i botten från start och med spelare som Robinho, Visca och Demba Ba räcker det troligen till att koppla greppet om detta dubbelmöte. Etta!


6. Eskilsminne - Lunds BK 1
Division 1 Södra är tillbaka efter ett uppehåll på en månad. För dessa två skånska lag kom sommarvilan välbehövligt, Mattias Lindströms Eskilsminne är nämligen nästjumbo medan Lunds BK håller till allra längst ner i tabellen. Hemmalaget har dock gjort sitt under uppehållet för att skaffa sig möjligheter att ta sig upp ur träsket. Passi Prudence lånas in från Falkenberg och Noah Christoffersson har värvats in från Trelleborg. Flera spelare har dessutom återkommit från skada. För Lund ser läget mer dystert ut och det skulle förvåna om gästerna löser nytt kontrakt. Trolig etta på Harlyckans IP. 


7. IFK Östersund - IFK Timrå 1
Vi tar även en avstickare till Jämtland och Division 2 Norrland. Ett möte mellan två mittenlag väntar på Jämtkraft Arena där dock IFK Östersund skrapat ihop elva poäng fler än gästerna från Medelpad. Timrå räds dock knappast hemmalaget. Lagen möttes nämligen så sent som för två månader sedan i Svenska Cupen och då vann laget från orten mest känd för sitt hockeylag med 4-0. Här slår gästerna ur underläge men tvåan måste ändå övervägas till denna låga procent. Ettan först men alla tecken blir rekommendationen.


8. Cruzeiro - Internacional 1
Brasilien är näst på tur där två klassiska lag drabbar samman på Mineirao i Belo Horizonte, arenan där Tyskland skåpade ut Brasilien med hela 7-1 för fem år sedan. Semifinal i Copa do Brasil har vi att sätta tänderna i här där det första av två möten gäller. Lagen har precis som de flesta brasilianska lag gemensamt att de är klasser bättre hemma jämfört med borta. Statistik som att Internacional tagit en pinne på sex bortamatcher i ligan den här säsongen och att de inte segrat här sedan 2004 talar sitt tydliga språk. Tappet av juvelen Iago till Augsburg kommer dessutom påverka gästernas defensiv. Dedé, Thiago Neves och Fred löser biffen åt Cruzeiro. Etta till magiskt värde!


9. Sparta Prag - Trabzonspor 1
Tillbaka till Europa och fem av torsdagens EL-matcher. Först ut är ett möte mellan två lag med hög kapacitet. Sparta Prag tillhör toppen av den tjeckiska ligan som är på frammarsch och här hittas vassa namn som Guelor Kanga och Benjamin Tetteh. Även David Moberg Karlsson finns i värdarnas trupp men får sparsamt med speltid. Trabzonspor slutade fyra i turkiska Süper Lig i fjol, till stor del tack vare livsfarliga Hugo Rodallega. Han är ett stort offensivt hot som kan vinna matcher på egen hand åt “Svarta havets storm”. Gästerna slår ur underläge på Generali Arena men har betydligt större chanser än vad de streckas till. Utgå från vänster men fyll på illa kvickt med övriga tecken.


10. Maccabi Tel Aviv - Suduva 1
Maccabi Tel Aviv har tagit över tronen som Israels bästa lag. Förra säsongen krossade de allt motstånd i den inhemska ligan när de gick obesegrade genom de 26 omgångarna. I CL-kvalet blev det dock ett bittert respass mot Cluj. Här är motståndet betydligt mer beskedligt när Suduva från Litauen gästar Netanya Stadium. Här får de rikta in sig på att komma undan med hedern i behåll, det kommer nämligen bli spel mot ett mål. Det är bara att spika av ettan trots stenhård streckning.


11. Royal Antwerp - Viktoria Plzen 2
Två lag som för tankarna mot kungahuset ställs mot varandra på den belgiska nationalarenan Kung Baudouin-stadion under torsdagen. Antwerp får alltså finna sig i att spela utanför hemmaborgen Bosuilstadion som inte uppfyller kraven, något som givetvis påverkar. Motståndet är heller inte det lättaste, Viktoria Plzen har massvis med meriter från Europaspel på senare år och missar så gott som aldrig gruppspelet i UEFA:s turneringar. Här visar de troligtvis sin rutin och kopplar greppet om playoff-platsen. X2 finns till finfint värde och spelas.


12. Dudelange - Nomme Kalju 1
Mästarmöte på Luxemburgs nationalarena, Josy Barthel. Dudelange är vana att spela här då de så gott som alltid får delta i kontinentalspelet, hemmalaget har nämligen vunnit den inhemska ligan fyra år i följd. Förra säsongen tog de sig sensationellt till gruppspel i Europa League. Nu ligger vägen öppen för att åtminstone ta sig till den sista kvalrundan. Nomme Kalju är nämligen inget motstånd som skrämmer. Klubben från Estland torskade med totalt 0-7 mot Celtic och går sisådär i svaga Meistriliiga den här säsongen. Klar fördel Dudelange men krysset är en trevlig rensare för dem som söker större pengar.


13. Thun - Spartak Moskva X
Kupongen avslutas med en svårtippad historia i Schweiz. Spartak Moskva har en trupp som inte går av för hackor där Jordan Larsson är ny sedan bara några dagar tillbaka. Här är han dock inte tillgänglig. Det är däremot en klasspelare som André Schürrle. Thun har ingen spelare på den nivån men är ett lurigt lag som slutade fyra i schweiziska Super League den gångna säsongen. Noterbart är dock att det skiljde 45(!) poäng upp till Young Boys och att Thun bara vann tolv av 36 ligamatcher. Här blir det tufft mot ett Spartak Moskva som sällan gör bort sig i dessa sammanhang. X2 bör räcka på Stockhorn Arena.


Kupongens kassaskåp!


Maccabi Tel Aviv
Kattens lek med råttan är att vänta på Netanya Stadium denna torsdag. Maccabi Tel Aviv är bättre än de flesta tror och kommer göra processen kort med stackars Suduva. 4-0 till israelerna?


Varningens finger!


LASK Linz
Basel är inte längre bäst i Schweiz, och det beror på att de själva gått ner sig. Det lag som snuvade Manchester United på en slutspelsplats i Champions League är ett minne blott. Nu kan de blåröda mycket väl få problem med ett LASK Linz som inte ska underskattas och som imponerat storligen under upptakten på säsongen. Fin skrällchans på St. Jakob-Park!


Lilla raden 144 rader
1. Maribor - Rosenborg 1
2. Krasnodar - Porto X
3. Basel - LASK Linz 1x2
4. Cluj - Celtic X
5. Basaks. - Olympiakos 1
6. Eskilsminne - Lund 1
7. Östersund - Timrå 12
8. Cruzeiro - Intern. 1
9. Sparta Prag - Trabz. 1x2
10. Maccabi T. - Suduva 1
11. Antwerp - V. Plzen x2
12. Dudelange - Kalju 1x
13. Thun - S. Moskva x2


Stora raden 864 rader
1. Maribor - Rosenborg 1x
2. Krasnodar - Porto 1x
3. Basel - LASK Linz 1x2
4. Cluj - Celtic X
5. Basaks. - Olympiakos 1
6. Eskilsminne - Lund 1
7. Östersund - Timrå 1x2
8. Cruzeiro - Intern. 1
9. Sparta Prag - Trabz. 1x2
10. Maccabi T. - Suduva 1
11. Antwerp - V. Plzen x2
12. Dudelange - Kalju 1x
13. Thun - S. Moskva x2

Spela på Europatipset nu – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto