Europatipset sön 10/2

Publicerad på 9 Feb 2019 - 13:43

Tipsexperten

Tipsexperten

9 Feb 2019 - 13:43

Äntligen ett sprakande Europatips igen! 3,5 miljoner i jackpot och mängder med potentiella skrällar hittas på denna kupong som tar oss till sju olika länder. Först ut är England och Premier League med två möten där Man City mot Chelsea kittlar lite extra. Holländska Eredivisie gör ett gästspel och där hittas radens kanske bästa drag mot miljonerna. Jobba 13 rätt!


Spelstopp: 14.29


1. Tottenham - Leicester 1
Hastigt och lustigt är Spurs med i guldracet. Inför helgens matcher skiljer bara fem poäng upp till toppduon. Spelet har varit något krampaktigt det senaste men segrarna har likväl plockats. Harry Kane och Dele Alli är på väg tillbaka från skada men förväntas missa denna tillställning. För Leicester blir det tredje raka matchen mot ett topplag och mot den typen av motstånd brukar de blåvita trivas. 1-1 mot Liverpool följdes upp med en neslig 0-1 förlust mot United där The Foxes förtjänade poäng. Gästerna ska inte räknas bort men ettan är en skaplig spik om den håller sig under 65 procent. Gardera med krysset om täckning finns.
Preliminär startelva från Sportsgambler.com 


2. Manchester City - Chelsea 1
På Etihad Stadium ska omgångens höjdare gå av stapeln när de regerande mästarna Manchester City ställs mot Chelsea. Här har Pep Guardiolas manskap revansch att utkräva efter att de förlorat på Stamford Bridge i december. Då tog Chelsea en helt rättvis 2-0 seger. Bortaspelet för The Blues har dock inte varit något vidare den senaste tiden och här kan vi förvänta oss en helt annan matchbild. Hemma på Eastlands har City tolv vinster på 13 ligamatcher den här säsongen och öser in mål. I stort sett samtliga spelare finns dessutom till förfogande här. Trolig och spelvärd etta.
Preliminär startelva från Sportsgambler.com 


3. Athletic Bilbao - Barcelona 2
I Spanien reser serieledande Barcelona till Baskien denna söndag för ett möte med Athletic Bilbao. Det är verkligen ingen given trepoängare för Ernesto Valverdes mannar. Det rödvitrandiga hemmalaget har kommit igång under Gaizka Garitano och faktiskt bara förlorat en ligamatch under 43-åringens styre. Den kom senast i derbyt mot Real Sociedad (1-2). På San Mamés är Athletic alltid svåra att ha att göra med men Barcelona har inte tappat poäng i ligan här sedan 2013. Lionel Messi dras med en lättare skada men förväntas starta. Utgångstvåa som garderas tämligen omgående med det lågt streckade krysset.
Preliminär startelva från Sportsgambler.com 


4. Valencia - Real Sociedad 1
Los Ché matchas flitigt för stunden och kommer från två starka 2-2 matcher, först mot Barcelona på Camp Nou och nu i torsdags mot Betis på bortaplan i Copa del Rey. Här är Valencia tillbaka på Mestalla och där har de inte förlorat på över tre månader. En lurig motståndare väntar dock i form av Real Sociedad. Baskerna håller en hög nivå och kommer, precis som Valencia, vara med i fighten om Europaplatserna. Bortaspelet har varit riktigt bra för La Real där de med 17 poäng på elva matcher faktiskt är näst bäst i La Liga. Ettan först men här lockar även tvåan till väldigt låg procent. Gaffeln etta-tvåa blir således spelet trots att värdarna kryssar frenetiskt.
Preliminär startelva från Sportsgambler.com 


5. Sevilla - Eibar 1
I Andalusien ska Sevilla försöka behålla greppet om den så viktiga fjärdeplatsen. Fyra poäng skiljer ner till närmast jagande lag inför den 23:e omgången. Bortaspelet har varit bedrövligt för Los Rojiblancos men hemma på Ramón Sánchez Pizjuán är Pablo Machíns manskap en stormakt. Raden 7-2-1 imponerar. Eibar är snarlika, de är väldigt svåra att tas med hemma i Baskien men på resande fot har de otroligt svårt att få träff. På denna arena har de faktiskt inte målat sedan de tog klivet upp 2014. Trolig etta naturligtvis men närmare 80 procent går inte att köpa. Eibar är trots allt ett lag som inte alls är oävet. Plocka med krysset!
Preliminär startelva från Sportsgambler.com 


6. Torino - Udinese 1
Över till Italien där ett möte mellan tjurarna från Turin och zebrorna från Udine är först ut. Gästerna visar svag form och ligger nu farligt nära nedflyttningsstrecket. På resande fot har de svartvita stora problem och har inte lyckats vinna sedan september. Den triumfen kom för övrigt mot jumbon Chievo. Torino har både betydligt bättre stabilitet och högre höjd i sitt spel. Stjärnor som Belotti och Falque kan Udinese inte stoltsera med. Här får dock hemmalaget klara sig utan Simone Zaza och Nicolas N’Koulou som båda är avstängda. Framförallt den sistnämnda är ett tungt avbräck. Det bör ändå inte spela någon större roll. Skillnaden är så pass stor mellan dessa klubbar för stunden. Etta i Turin!
Preliminär startelva från Sportsgambler.com 


7. Sassuolo - Juventus X
Torinos stadsrivaler Juventus är även i spel under söndagen. Den gamla damen har inte varit att känna igen den senaste tiden med en rad svaga insatser, bland annat 0-3 mot Atalanta i cupen och förra helgen svaga 3-3 hemma mot Parma. Här får de regerande mästarna klara sig utan mittbackarna Chiellini och Barzagli. Dessutom uppges Bonucci vara tveksam till spel. Enorma avbräck! Sassuolo gör en stabil säsong i Serie A:s mittenrike och agerar framförallt stabilt på hemmagräs. På Mapei Stadium har de grönsvarta bara förlorat två av elva matcher under säsongen. Här har de fina utsikter att ställa till med en skräll. Helgardera!
Preliminär startelva från Sportsgambler.com 


8. Werder Bremen - Augsburg 2
Två matcher från Bundesliga ska i sedvanlig ordning spelas under söndagen. Först ut är Ludwig Augustinssons Werder Bremen som denna vecka ställs mot bottengänget Augsburg. Gästerna tycks dock ha börjat hitta rätt efter en framförallt bedrövlig senare del av 2018. Den senaste veckan har de rödvita både avancerat i cupen och tagit en klar 3-0 seger mot Mainz i ligaspelet. Där stod islänningen Alfred Finnbogason för ett hattrick. Bremen tog en mäktig skalp i veckan när de slog ut självaste Dortmund i cupen. Där krävdes det dock 120 minuter och straffar, en match som således kan ha tagit hårt på de grönvita. Augsburg ska inte räknas bort här och när tvåan streckas till cirka 15 procent är det ett spännande tecken att utgå ifrån. Gardera med ettan först och främst.
Preliminär startelva från Sportsgambler.com 


9. Fortuna Düsseldorf - Stuttgart 1
Stuttgart gör ingen vidare säsong alls och riskerar att degraderas. Det klassiska laget från södra Tyskland återfinns på en kvalplats inför den 21:e omgången. Senast var de rödvita på väg mot en viktig trepoängare men släppte ytterst snöpligt in 2-2 i den 94:e minuten mot Freiburg. Signifikant för lagets säsong. Här saknas Mario Gómez på grund av avstängning. Fortuna Düsseldorf är nykomlingar i Bundesliga och har gjort det bra, framförallt den senare delen av säsongen. 13 poäng på de sex senaste imponerar. Vinst här och kontraktet känns nästintill i hamn. Hemmaseger är det mest troliga men gardera med krysset om pengarna räcker till.
Preliminär startelva från Sportsgambler.com 


10. Rennes - St Etienne 1
Mycket viktig sexpoängsmatch på Roazhon Park. Inför helgens matcher skiljer enbart fyra poäng mellan dessa lag men St Etienne återfinns hela sex placeringar före i tabellen på en fjärdeplats. Här kliver dock Les Verts in som relativt klara underdogs, med all rätta ska sägas. På bortagräs trivs nämligen Sainté inget vidare och här får de klara sig utan två av sina viktigaste spelare. Både skyttekungen Wahbi Khazri och balansspelaren Yann M’Vila är avstängda. Det ska Rennes kunna utnyttja. På hemmaplan har de rödsvarta tio poäng på de fyra senaste och slog dessutom tillbaka Lille i Coupe de France i veckan. Ettan känns mycket bra här!
Preliminär startelva från Sportsgambler.com

11. Nice - Lyon 2
Ett annat lag som är vidare i Coupe de France är Lyon. Les Gones slog tillbaka Guingamp i torsdags tämligen enkelt även om siffrorna stannade vid 2-1. Bruno Génésios manskap tycks ha prickat in formen till stundande Champions League-möte mot Barcelona. Fem raka vinster sett till alla tävlingar har det nu blivit. Nice ser inte alls lika bra ut och föll med klara 0-4 i senaste ligamatchen mot Lille. Gästerna är bättre på alla plan här och hemmaplan räcker inte till poäng för laget från rivieran. Spika tvåan!
Preliminär startelva från Sportsgambler.com

12. Utrecht - PSV Eindhoven X
För ovanlighetens skull får Eredivisie utrymme på kupongen denna vecka och det är ett intressant möte från Stadion Galgenwaard som hittas. Utrecht ställs inför en tuff uppgift när serieledande PSV kommer på besök. Gästerna, som plockade hem ligan i fjol, har dock visat lite mänsklig form på resande fot på sistone. Förlusten mot Feyenoord var inte mycket att säga om men 2-2 mot nykomlingen Emmen var knappast Mark van Bommel nöjd med. Fem poäng skiljer dock ner till närmast jagande Ajax efter 20 omgångar. Utrecht krigar för en Europaplats men visar svag form. Här kan vi dock räkna med en urladdning från hemmahjältarna som har kapacitet att störa. 80 procent går inte att köpa på tvåan. Helgardera och jobba in skrällen!
Preliminär startelva från Sportsgambler.com 


13. Galatasaray - Trabzonspor 1
Istanbul Basaksehir går mot sin första ligatitel någonsin i Turkiet. Därbakom krigar flera lag om andraplatsen, en placering Galatasaray just nu har greppet om. De gulröda gör ingen märkvärdig säsong men hemma på Türk Telekom Arena är de grymt starka. Där har ingen ligaförlust noterats sedan maj 2017. Här saknas Fernando och Gümüs men värdarnas trupp är trots detta flera klasser bättre än gästernas. Trabzonspor gör en stabil säsong men det är hemma på nordkusten de trivs som klart bäst. Här ska de inte ha speciellt mycket att hämta. Etta!
Preliminär startelva från Sportsgambler.com

Kupongens kassaskåp


Man City
Toppmöte på Eastlands men det bör bli en klar seger för City. I Manchester är de ljusblå oerhört starka och Chelsea har inte sett speciellt märkvärdiga ut den senaste tiden. 3-0 till City?


Varningens finger!


Utrecht
PSV är Hollands bästa lag men i bortamatcher likt denna kan de mycket väl stöta på patrull. Utrecht ska inte underskattas och har kapacitet att störa serieledarna. Med tanke på hur lågt de streckas måste både krysset och ettan synas i match 12.


Lilla raden 144 rader
1. Tottenham - Leicester 1
2. Man City - Chelsea 1
3. A.Bilbao - Barcelona x2
4. Valencia - Sociedad 12
5. Sevilla - Eibar 1x
6. Torino - Udinese 1
7. Sassuolo - Juventus 1x2
8. W.Bremen - Augsburg 12
9. F.Düsseldorf - Stuttgart 1
10. Rennes - St Etienne 1
11. Nice - Lyon 2
12. Utrecht - PSV 1x2
13. Galatasaray - Trabzonspor 1


Stora raden 864 rader
1. Tottenham - Leicester 1x
2. Man City - Chelsea 1
3. A.Bilbao - Barcelona x2
4. Valencia - Sociedad 12
5. Sevilla - Eibar 1x
6. Torino - Udinese 1
7. Sassuolo - Juventus 1x2
8. W.Bremen - Augsburg 1x2
9. F.Düsseldorf - Stuttgart 1x
10. Rennes - St Etienne 1
11. Nice - Lyon 2
12. Utrecht - PSV 1x2
13. Galatasaray - Trabzonspor 1

Spela på Europatipset – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto