Europatipset sön 13/1

Publicerad på 12 Jan 2019 - 11:11

Tipsexperten

Tipsexperten

12 Jan 2019 - 11:11

Stormötet mellan Tottenham och United toppar Europatipset denna söndag. Det är ett av två Premier League-möten. Därefter tar vi oss till Frankrike och Italien innan vi slutligen rundar av i Spanien. Där hittas kupongens kanske bästa drag i form av att gå emot ett formsvagt Real Madrid. Här levereras som vanligt en analys som kan ge riktigt stora pengar!


Spelstopp: 14.59


1. Tottenham - Manchester United 1
Den överlägset svåraste uppgiften hittills väntar Ole Gunnar Solskjaer när hans United beger sig till Wembley för ett möte med Tottenham. Fem matcher under norrmannens styre har inneburit fem relativt klara segrar för The Red Devils. Mycket tyder dock på att den sviten får sig en törn under söndagen. Spurs stod inte för sin bästa insats i Ligacupen i veckan mot Chelsea men vann likväl med 1-0. Här gör en formtoppad Heung-Min Son sin sista match innan han beger sig till de Asiatiska Mästerskapen. Med sydkoreanen, Eriksen och Kane i spetsen får Uniteds backlinje svårt att stå emot. Här kommer troligen gästernas brister synas. Spika ettan!


2. Everton - Bournemouth X
Över till Liverpool där två väldigt formsvaga lag ska göra upp om poängen. Både Everton och Bournemouth har halkat ner på den nedre halvan efter en tung december månad. The Toffees har endast en vinst på de åtta senaste Premier League-matcherna och Bournemouth har mediokra två segrar sedan oktober. Smith, Francis och Cook saknas alltjämt i bortalaget men däremot kan nyförvärvet Dominic Solanke komma att göra debut. Här står den före detta Liverpool-spelaren och hans nya lagkamrater definitivt inte utan chans. Bra läge att utgå från krysset istället för den högt streckade ettan. Samtliga tecken är dock bäst.


3. Marseille - Monaco X
En favorit i fara hittas även när vi tar oss till Stade Vélodrome och den franska rivieran. Där är det ett litet miniderby denna söndag när krisande Monaco kommer på besök. Thierry Henrys lag har dock sett något bättre ut under 2019 och avancerat både i Coupe de France och Ligacupen. Med tanke på den kvalitet som finns hos monegaskerna skulle det vara en oerhörd skräll om de blir kvar på sin nedflyttningsplats. Tuff bortamatch här men långt ifrån någon omöjlig uppgift. Marseille har inte alls sett bra ut och har faktiskt ingen vinst sedan 25:e november sett till alla tävlingar. Bland annat har de blivit utslagna av division 4-laget Andrezieux i cupen. Betydligt mer öppet än streckningen antyder. Alla tecken även här.


4. Nantes - Rennes 1
På Stade de la Beaujoire ska det spelas ett mittenmöte i Ligue 1 under söndagen. Nantes visar strålande hemmaform med 13 poäng på de fem senaste. I veckan besegrades topplaget Montpellier med 2-0 efter mål av Nicolas Pallois och Häcken-bekantingen Waris Majeed. Tufft motstånd återigen när Jakob Johanssons Rennes står på andra sidan. De rödsvarta har visat fin form men åkte ur Ligacupen mot Monaco i onsdags efter galna elva straffsparksomgångar. Historiskt har de haft väldigt lätt för Nantes men samtidigt ska de gröngulas hemmastyrka inte förringas. Börja med ettan men gardera tidigt och friskt.


5. Toulouse - Strasbourg 1
Den franska delen av kupongen avslutas i Toulouse där vi också hittar svenskt i form av Jimmy Durmaz. Han är så gott som ordinarie hos de lilavita och klubben går mot en bättre säsong än fjolårets svaga 18:e plats. Hemmaspelet har dock inte varit något vidare och är något som måste förbättras under våren om det ska bli en framskjuten placering. Strasbourg återfinns redan på en sådan efter att ha stått för en magnifik höst. I tisdags tog dessutom Alsace-laget en rejäl skalp när de slog ut Lyon ur Ligacupen. Nu saknar de dock strikern Lebo Mothiba och veckans match bör ha slitit hårt. 1X känns trots allt tryggt här.


6. Torino - Fiorentina 2
Från baguetter och sniglar tar vi oss västerut till pizza och limoncello. Den italienska fotbollen är tillbaka! Innan det är dags för Serie A värmer dock lagen upp med Coppa Italia där det är dags för åttondelsfinal. Först ut är ett väldigt ovisst möte på Olympiastadion i Turin. Två jämbördiga lag drabbar där samman. Torino återfinns en poäng före i ligan men detta ska ses som helt öppet. Fiorentina har i grunden en mer spännande trupp och när gästerna streckas till under 30 procent lockar “skrälltvåan” mest. Gardera med ettan om stålarna räcker till då allt värde är som bortblåst på krysset.


7. Inter - Benevento 1
Troligen inte lika jämnt i Milano där Inter ställs mot Benevento. Gästerna trillade ur Serie A med buller och bång i fjol då de slutade som klar jumbo. Nu gör de rödgula det helt okej i Serie B och aspirerar om uppflyttning. Där ställs de dock mot lag som Cosenza och Padova. Det är en bra bit upp i nivå till Inter på San Siro. Spalletti vill säkerligen få igång sitt lag och kommer matcha en relativt slagkraftig elva här. Då är det givetvis enorm klasskillnad mellan dessa lag. Väldigt tråkig etta sett till procent men här är det ren vask att göra något annat än att inte spika av Inter.


8. Napoli - Sassuolo 1
Större skrällchans i Neapel då där ligatvåan Napoli tar emot mittengänget Sassuolo. Det grönsvarta bortalaget har gjort en fullt godkänd säsong så här långt och har tagit ett par skalper som vinsten hemma mot Inter. Carlo Ancelottis ljusblåa krigare på San Paolo är givetvis en ytterst tuff uppgift, men med matchvinnare som Domenico Berardi och Kevin-Prince Boateng hos Sassuolo finns kapaciteten att störa. Jämför man detta möte med föregående och nästkommande finns det klart större chans till att hemmafavoriten sviker även om ettan är trolig. Plocka med rensarkrysset!


9. Barcelona - Eibar 1
Superhögt streckad favorit även i nästa match alltså när vi tar oss över det Tyrrenska havet till Barcelona och Camp Nou. Runt 90 procent på Blaugrana är dock förståeligt. Valverdes manskap åkte förvisso på ett nederlag i Copa del Rey i torsdags (1-2 mot Levante), men där vilades namn som Pique, Suárez och inte minst Messi. Eibar är inte oävet men de levererar sällan utanför hemmafortet Estadio Municipal de Ipurua. Mot Barcelona har baskerna fruktansvärd statistik med åtta raka förluster och 4-28 i baken sedan de tog klivet upp till La Liga 2014. Nej, här går det inte att hitta skrällen. Spika Barca och gå vidare.


10. Real Betis - Real Madrid 1
Nästa storlag ut är Real Madrid, en klubb det stormar rejält kring för stunden. Förlust i ligan senast mot Real Sociedad och det är nu hela tio poäng upp till ärkerivalen Barcelona trots att katalanerna inte stått för någon överjordisk säsong. Nu är dessutom Los Blancos rejält försvagade då massvis med spelare finns på frånvarolistan. Lucas Vázquez, Toni Kroos, Gareth Bale, Marco Asensio och Thibaut Courtois är bara några av spelarna som saknas här. Inte jättebra läge då att ställas mot ett starkt Betis i Sevilla. De grönvita återfinns på placeringen bakom Marängerna och är erkänt svårspelade på Benito Villamarín. Här skulle det inte förvåna om de förvärrar krisen ytterligare för gästerna. Spika ettan i utgång och gardera med krysset på större system!


11. Athletic Bilbao - Sevilla 1
Gaizka Garitanos Athletic är på jakt efter revansch efter att ha förlorat mot just Sevilla med 1-3 på hemmaplan i torsdags. Där visade andalusierna fin effektivitet i en tillställning som egentligen var helt jämn. Stjärnorna i hemmalaget, Inaki Williams och Iker Muniain, vilades dessutom från start. Här lär de finnas med och då ökar baskernas chanser. På San Mamés har Sevilla historiskt haft det tufft och det känns tveksamt om de verkligen ska streckas som favoriter, särskilt som Vázquez och Carrico är avstängda. Allt värde på hemmalaget gör 1X till det givna spelet.


12. Alcorcón - Almería 1
Vi håller oss kvar i Spanien men tar oss en division ner till Segunda. Alcorcón hade där länge greppet om en av de två direktplatserna till La Liga, men Madrid-laget har tappat mark efter fem raka utan seger. Det är dock fortsatt bara fem poäng upp till serieledande Granada inför helgens matcher. Hemmamatch här också vilket är ett gott omen för de gulklädda. På Estadio Municipal de Santo Domingo har de den finfina raden 7-2-1 så här långt. Almería visar bättre form men är inget vidare bortalag. Knappa 50 procent på ettan får ses som bra och värdespiken är således ett faktum.


13. Zaragoza - Malaga X
La Romareda får nöjet att avsluta detta tips med ett möte mellan två klubbar som många säsonger härjat i La Liga. Nu återfinns dock båda dessa lag i Segunda och där har Zaragoza haft en ytterst tuff säsong. Trots en relativt slagkraftig trupp har Los Manos faktiskt bara två poäng ner till Extremadura på nedflyttningsplats efter 20 omgångar. Kapaciteten vet vi dock finns då laget från Aragonien slutade trea i fjol. Malaga har, precis som Alcorcón, tappat mark på senare tid men är fortsatt med i toppstriden. Gästerna från solkusten ses som den kanske största favoriten till uppflyttning men bortaspelet är inte speciellt imponerande. På resande fot har enbart tre av tio matcher slutat med seger. Jämnt och målsnålt möte att vänta där troligen båda lagen är nöjda med delad poäng. Kupongen avslutas således med ett klassiskt spikkryss i match 13.


Kupongens kassaskåp


Barcelona
Katalanerna har haft extremt lätt för Eibar och på Camp Nou har de bara förlorat en ligamatch sedan september 2016. Detta ska bara kunna sluta med hemmaseger.


Varningens finger!


Monaco
Marseille får inte alls spelet att stämma och har nu sju raka matcher (alla tävlingar) utan seger. Monaco har verkligen inte rosat marknaden men mot ett formsvagt hemmalag ska de rödvita knappast streckas till 10-15 procent. Monegaskerna är vägen till de stora pengarna!


Lilla raden 144 rader
1. Tottenham - Man United 1
2. Everton - Bournemouth 1x2
3. Marseille - Monaco 1x2
4. Nantes - Rennes 1x
5. Toulouse - Strasbourg 1x
6. Torino - Fiorentina 2
7. Inter - Benevento 1
8. Napoli - Sassuolo 1x
9. Barcelona - Eibar 1
10. R.Betis - R.Madrid 1
11. A.Bilbao - Sevilla 1x
12. Alcorcón - Almería 1
13. Zaragoza - Malaga X


Stora raden 864 rader
1. Tottenham - Man United 1
2. Everton - Bournemouth 1x2
3. Marseille - Monaco 1x2
4. Nantes - Rennes 1x2
5. Toulouse - Strasbourg 1x
6. Torino - Fiorentina 12
7. Inter - Benevento 1
8. Napoli - Sassuolo 1x
9. Barcelona - Eibar 1
10. R.Betis - R.Madrid 1x
11. A.Bilbao - Sevilla 1x
12. Alcorcón - Almería 1
13. Zaragoza - Malaga X

Spela på Europatipset – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto