Europatipset sön 14/7

Publicerad på 13 Jul 2019 - 23:26

Tipsexperten

Tipsexperten

13 Jul 2019 - 23:26

Söndagens Europatips inleder med ett toppmöte i Allsvenskan och bjuder på Superettan, danska Superligan, norska Eliteserien, brasiliansk flamengo och amerikansk MLS. Värde finns det gott om där flera lag streckas alldeles för högt. Så det är väl bara att hugga in - mot 13 friska! 


Spelstopp: 14.59


1. Djurgården - Malmö FF X
Visserligen hade Malmö FF kvalspel i Europa League i torsdags, men det lär inte vara några trötta ben hos skåningarna för det. De himmelsblå hade nämligen lekstuga med amatörerna i Ballymena från Nordirland och vann med klara 7-0, efter tre mål av Markus Rosenberg och två från Erdal Rakip. Tuffare nu när närmast jagande, ligatvåan Djurgården, väntar på Tele 2. Här är en riktig sexpoängsmatch för Järnkaminerna som ligger sex poäng bakom med en match mindre spelad. Kommer dock från en halvdan insats borta mot Eskilstuna där stockholmarna fick nöja sig med en pinne. Här får de dessutom klara sig utan viktiga mittlåset Erik Berg som är skadad en längre tid. I de tuffaste bortamatcherna för Malmö hittills har det nästan känts som att de är nöjda med en pinne och bara spelat av 90 minuter. Krysset ligger nära till hands även nu. 


2. Häcken - Örebro 1
Örebro har tagit bussen till Hisingen där de fortsätter jaga poäng för att undvika nedflyttningskriget. N��rkingarna gjorde en bra insats borta mot Malmö där de föll med uddamålet. Carlos Strandberg var borta med en skada då och är tveksam även här. Häcken i sin tur åkte, som vanligt det senaste decenniet, på däng i Norrköping mot Peking. Här får Getingarna tillbaka viktiga Faltsetas och Yasin vilket ger Andreas Alm ett par extra alternativ i den redan breda truppen. Visserligen har Örebro gjort det som bäst på resande fot, men här ska hemmastarka Häcken vara numret för stort på Bravida Arena. Ettan får stå ensam. 


3. Östersund - IFK Norrköping 2
Även Norrköping var i spel i Europa League i torsdags då de reste till Dublin för spel mot St Patricks. Det slutade med en stabil 2-0-vinst efter ett efterlängtat mål av Simon Thern samt ett sent självmål av irländarna. Förutom plumpen mot Sirius hemma har Peking sett starka ut och vunnit mot både AIK borta och Häcken hemma det senaste. Östersund har långt ifrån någon form att skriva hem om med åtta raka matcher utan seger. Sonko Sundberg och Thomas Poppler Isherwood är dessutom avstängda och truppspelaren Alhaji Gero såld till Helsingborg. Förhoppningsvis kan Tom Pettersson vara tillbaka för spel, men det är osäkert. X2 känns mycket stabilt. 


4. GAIS - Dalkurd 2
Makrillarna från Göteborg har inte sprattlat alls. Snarare har de grönsvarta sett ut som helt döda fiskar. Fyra raka torsk och framförallt så har insatserna varit under all kritik. GAIS återfinns nu i bottenstriden och där lär de stanna om det inte sker någon snabb fix. Nu kommer i alla fall Karl Bohm tillbaka från skada. Alltid nåt. Dalkurd hade en fin period med 13 poäng på fem matcher innan de precis innan uppehållet tappade konceptet totalt när de förlorade med tennissiffrorna 1-6 hemma mot Västerås. I normalt tillstånd ska Borlängebördiga kurderna dock ha fina chanser här. Den som har råd målar på hela vägen då GAIS ser ut att bli lite för lågt streckade hemma på Gamla Ullevi.


5. Norrby - Halmstad 2
Halmstad har efter en urusel start börjat sin förväntade klättring i tabellen. Truppen är förmodligen Superettans bästa med Andreas Johansson som general längst bak , ett bolltryggt mittfält med Dusan Djuric och Joel Allansson, samt nyförvärvet Sadat Karim på topp som kommit in bra och börjat måla direkt. Saker och ting har sett klart bättre ut sedan Magnus Haglund tog över tränarsysslan. Norrby har varit ett utropstecken den här säsongen och har faktiskt bara förlorat två matcher hittills. Det gör dock att boråsarna också blir rejält överskattade av det svenska folket här som i skrivande stund streckar upp hemmalaget till favoriter i matchen. Det känns felaktigt då västgötarna har ett sämre lag på pappret och dessutom Nicklas Savolainen avstängd här. Tvåan är en trevlig värdespik. 


6. Odense - FC Köpenhamn X
Efter en trevande start på säsongen så knep FC Köpenhamn ligatiteln hyfsat komfortabelt i fjol. Odense stod också för en riktigt bra säsong där de slutade trea i grundserien efter giganterna FCK och Midtjylland. Sen att Fyn-laget inte höll hela vägen i slutspelet får vara ursäktat. Anledningen till Odenses fina säsong var främst spelet hemma på Nature Energy Park där de bara släppte in nio mål på 13 matcher och tog 25 poäng. Om man dessutom ser till att det här är en premiär, något FCK haft svårt med de senaste säsongerna, så streckas tvåan upp alldeles för högt här. Detta är en riktigt tuff bortamatch där mästarna inte kommer få något gratis. Värdet åt vänster är magnifikt. Hela upp! 


7. Bröndby - Silkeborg X
Match 7 bjuder på ännu en premiär-match i den danska Superligan. Bröndby var i spel redan i torsdags med sitt Europa League-kval där det blev vinst med 4-1 mot finländska FC Inter. Köpenhamnarna räckte inte riktigt till för den yttersta toppstriden i fjol och var framförallt en besvikelse hemma på Bröndby Stadium där de bara vann fyra av 13 matcher i grundspelet. Det måste definitivt förbättras om målen ska nås denna säsong. Det finns dock kapacitet i laget. Den polska anfallaren Kamil Wilczek stod för två mål mot Inter och vi har även vår egen Simon Tibbling som en stark offensiv kraft där bakom. Silkeborg vann andraligan i fjol och tog steget upp till finrummet. Laget har gjort en fin försäsong och det ska bli intressant hur långt nykomlingens entusiasm kan ta dem. En sak är säker, när ettan här streckas upp mot 85 procent så åker garderingen fram tidigt. Rensarkrysset är ett måste. 


8. Haugesund - Tromsö 1
Norges nordligaste lag, Tromsö, packar väskan för de 187 milen ner till västkusten för ett möte i mittens rike. Haugesund spelade Europa League i veckan borta mot Cliftonville i Belfast. Även om 1-0-vinsten i sig inte var något att hurra över så var det ändå en vinst och något som kan boosta självförtroendet. För just vinster har det inte haglat över värdarna denna säsong. Hemma är man dock svårslagna, men har kryssat för mycket. Nu ska det dock finnas goda chanser till en efterlängtad trea då Tromsö gör sig som bäst uppe i norr. 0-4 i baken borta mot Lilleström senast visade på rejäla brister. På Haugesund Stadium har norrlänningarna bara vunnit en gång de senaste 17 åren. Börja med ettan. 


9. Mjöndalen - Odds BK X
Mjöndalen kämpar på för att klara livhanken i norska Eliteserien. De brunklädda ligger just nu på kvalplats i den jämna bottenstriden. Laget är dock inte helt oävet, har inte förlorat på fyra raka ligamatcher, och kämpade bland annat till sig en pinne senaste borta mot tuffa Brann genom att hålla nollan. Hemma på Consto Arena har man gjort bra insatser men haft svårt att avgöra för tre pinnar. Nu väntar en tuff nöt att knäcka i topplaget Odd med skarpskytten Torgeir Börven i spetsen. Den 27-årige norrmannen har stått för elva mål och tre assist på 14 matcher och avgjorde också senast med båda målen i 2-1-segern hemma mot Stabaek. Bortaspelet har dock varit ett aber för ligatvåan (2-1-3) där de har minusstatistik. Odds BK blir allt för stora favoriter här. 1X blir utgång för att rensa i kuponghögarna. Helgardera på större lappar. 

 
10. Lilleström - Strömsgodset 1
Jörgen Lennartsson kämpar på i sitt Lilleström. Men resultaten är väldigt mycket upp och ner. Mest ner. Den fina insatsen hemma mot Tromsö (4-0) följdes upp av en djupdykning borta mot Kristiansund (2-5) och Oslo-laget ligger nu bara två poäng före Mjöndalen på negativ kvalplats. Strömsgodset är dock ännu sämre. Tabelljumbon har inte vunnit en ligamatch på två månader och förlorade dessutom jumbofinalen hemma mot Stabaek med 0-2 senast. Goda råd är dyra och om man ska se ljusglimtar så gjorde Godset en bra insats i sin senaste bortamatch mot tuffa Sarpsborg där de var i ledningen och till sist nöp en pinne. Ettan streckas upp för högt för att stå ensam här. Då inget av lagen delar på poängen speciellt ofta och spelar målrika matcher så känns gaffeln (etta-tvåa) som ett kul alternativ för att få med tvåan till låg procent. 


11. Flamengo - Goias 1
Vi byter världsdel till Sydamerika där brasilianska Série A ska avhandlas. På gigantiska Maracanã. Flamengo var närmaste utmanaren till de regerande mästarna Palmeiras och lär slåss om titeln även i år. Inte minst med tanke på klassvärvningar som fjolårets skyttekung Gabriel “Gabigol” Barbosa från Santos och rutinerade hemvändaren Rafinha från Bayern München. Hemma i Rio de Janeiro har Flamengo startat med fyra raka vinster och här ska lilla Goias bli en munsbit, då nykomlingen är bäst hemma i Goiania. Ettan är kupongens säkraste.

12. Atlético PR - Internacional 1
Nästa match från Brasilien visar på hur hemma-betonad denna liga är. Hemmaplan betyder otroligt mycket för flera klubbar. Atlético PR är kanske det mest lysande exemplet. Laget från Curitiba är oerhört starka hemma på Arena da Baixada där de bara förlorat en av sina 17 senaste matcher. Fjolårets trea Internacional är som vanligt med i toppen på ligan och parkerar just nu på en fjärdeplats med 16 pinnar på nio omgångar. Bara en av de poängen har dock plockats på bortagräs. Faktum är att Porto Alegre-laget är helt iskalla borta där de inte vunnit en ligamatch sedan augusti i fjol. Här finns det riktigt fint värde att hämta på ettan som är en given spik under 50 procent. 


13. Seattle - Atlanta United 1
Den amerikanska proffsligan MLS står för avslutningen på denna kupong. Här tittar vi till ännu ett väldigt starkt hemmalag i Seattle Sounders. Hemmalaget, med VM-hjälten Gustav Svensson på mitten, har ännu inte förlorat i ligan på CenturyLink Field denna säsong (7-2-0). Här gästas de visserligen av de regerande mästarna med skyttekungen Josef Martínez på topp, men Atalanta har fyra raka torsk på bortagräs och tycks inte alls funka lika bra på resande fot. Som vanligt i MLS kan vi nog räkna med en målrik match där det mesta talar för att ettan är en rimlig spik. 


Kupongens kassaskåp


Flamengo
Flamengo dryper av klass och är en toppkandidat till titeln i Série A även i år. I Rio har de gått rent hittills och på bortaplan ska inte nykomlingen Goias ha något att sätta emot här. 


Varningens finger!


Odense
Premiär mot starka FCK kan låta tufft, men Odense ska absolut inte räknas bort hemma på Fyn där de var mycket starka i fjol. Köpenhamn har inga roliga minnen från förra årets premiär där de förlorade hemma på Parken med 1-2 mot mediokra Horsens. Väldigt fint värde på ettan här. 


Lilla raden 144 rader
1. Djurgården - Malmö FF X
2. Häcken - Örebro 1
3. Östersund - Norrköping 2
4. GAIS - Dalkurd x2
5. Norrby - Halmstad 2
6. Odense - FC Köpenhamn 1x2
7. Bröndby - Silkeborg 1x
8. Haugesund - Tromsö 1x
9. Mjöndalen - Odds BK 1x2
10. Lilleström - Strömsg. 12
11. Flamengo - Goias 1
12. Atlét. PR - Internacional 1
13. Seattle - Atlanta United 1


Stora raden 864 rader
1. Djurgården - Malmö FF x2
2. Häcken - Örebro 1
3. Östersund - Norrköping x2
4. GAIS - Dalkurd 1x2
5. Norrby - Halmstad 2
6. Odense - FC Köpenhamn 1x2
7. Bröndby - Silkeborg 1x
8. Haugesund - Tromsö 1x
9. Mjöndalen - Odds BK 1x2
10. Lilleström - Strömsg. 12
11. Flamengo - Goias 1
12. Atlét. PR - Internacional 1
13. Seattle - Atlanta United 1

Spela på Europatipset nu – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto