Europatipset sön 17/2

Publicerad på 16 Feb 2019 - 17:00

Tipsexperten

Tipsexperten

16 Feb 2019 - 17:00

Söndag igen och det innebär alltid en gottepåse av fotbollsmatcher. Denna vecka är inget undantag. Sex olika tävlingar ska bemästras mot 13 rätt. Främst i Serie A finns det fint skrällbud men även på tyskt och franskt territorium skulle det inte förvåna med någon knall. Här kan det smälla rejält!


Spelstopp: 14.59


1. Genoa - Lazio 1
Det blev förlust för Lazio i torsdagens möte mot Sevilla (0-1) i Europa League. Tufft läge inför returen på Ramón Sánchez Pizjuán på torsdag således. Ciro Immobile saknades i veckan och frågan är om skyttekungen är tillbaka här när det vankas ligamatch på Luigi Ferraris. Milinkovic-Savic och Wallace är helt klart borta för romarna. Genoa är ett motstånd de haft stora bekymmer med i hamnstaden rent historiskt. Endast en seger här på de åtta senaste besöken skvallrar om detta. Värdarna skvalpar i mittenskiktet av Serie A och fokuserar enbart på ligan. Formen är ändå skaplig med fem poäng på de tre senaste. Här saknas långtidsskadade Oscar Hiljemark. Den lågt streckade ettan lockar mest mot ett skadedrabbat Lazio som inte ser speciellt bra ut för stunden. Gardera med tvåan på större system.

2. Inter - Sampdoria X
Genoas stadskollegor, Sampdoria, befinner sig denna söndag i Milano för en svår bortamatch mot ligatrean Inter. De blåsvarta var också i spel i Europa League i torsdags och vann då borta mot Rapid Wien med 1-0. Luciano Spallettis manskap har dock fortsatt förvånansvärt svårt att få utdelning framåt. Endast tre mål har mäktats med på de sex senaste matcherna och stjärnan Mauro Icardi blev i veckan av med kaptensbindeln. Allt står inte rätt till hos mästarna från 2010. Sampdoria ser inte heller speciellt bra ut för stunden men har en viss Fabio Quagliarella längst fram. 36-åringen ligger tvåa i skytteligan med 16 påsar. Här krävs alla tecken där tvåan rensar magiskt bra.

3. Napoli - Torino 1
Sist ut från pizza-landet är ett toppmöte på mäktiga San Paolo. Napoli ligger på en isolerad andraplats, en bra bit bakom suveräna Juventus men med bra marginal ner till närmast jagande Inter. Här kommer de till spel med kort vila efter att ha spelat i Europa League i torsdags. Dessutom saknas kulturbäraren Marek Hamsik som lämnat för Kina. Utöver slovaken finns Albiol på skadelistan. Torino är ett lag som sällan faller ur ramen och alltid gör det svårt för motståndarna. Tjurarna visar fin form och aspirerar på en Europaplats. I Neapel blir det naturligtvis tufft men chanslösa är gästerna definitivt inte. Gardera omgående och gärna även med tvåan på större system. Till så lite som cirka fem procent är det ett tecken som leder till miljonerna.

4. Valencia - Espanyol 1
Fjolårsfyran Valencia hade en tung höst och låg faktiskt nere i La Ligas bottenregioner. Nu har dock Los Ché ryckt upp sig rejält och är med och krigar om Europaplatser. I veckan blev det seger med 2-0 på svårspelade Celtic Park och i ligaspelet har det blivit fem raka matcher utan förlust. Hemma på Mestalla har det dessutom inte blivit något nederlag på över tre månader. Att den sviten ändras känns föga troligt här. Espanyol är ligans sämsta bortalag och ett helt annat lag på resande fot jämfört med hemma i Katalonien. Valencia vinner detta slag om östkusten!

5. Villarreal - Sevilla 1
Inte speciellt långt ifrån Valencia, närmaste bestämt på Estadio de la Cerámica, ska det även fördelas viktiga poäng i La Liga denna söndag. Här ställs två klubbar mot varandra som stod för starka bortamatcher i Europa League i torsdags. Villarreal besegrade Sporting Lissabon med 1-0 på bortagräs och Sevilla vann med samma siffror i Rom mot Lazio. I ligan är situationen prekär för det gulklädda hemmalaget. Topp 6 var förväntningarna inför säsongen men 23 omgångar in är Villarreal nästjumbo. Sevilla återfinns på en mer väntad fjärdeplats. De rödvita har dock inte vunnit utanför Andalusien i ligaspelet sedan september. I detta möte brukar de dessutom ha problem. Värdet finns på ettan. Börja där och gardera med krysset på större system.

6. Real Betis - Alavés 1
Sevillas stora rivaler är Real Betis och det är ytterligare ett lag som huserar i Europa League den här säsongen. De grönvita var överlägsna borta mot Rennes men släppte in flera enkla mål och hamnade i underläge med 1-3. Det hämtades dock upp till ett starkt 3-3 resultat. Formen får sägas vara fin trots smällen med 0-3 borta mot Leganés i senaste omgången. Alavés vann i måndags men har inte sett speciellt bra ut på sistone. Baskerna är dock tighta bakåt och håller oftast ihop spelet. Betis får gälla som favoriter men med tanke på strecken och att de har en match i benen åker krysset med i ett tidigt skede.

7. Doncaster - Crystal Palace 2
Crystal Palace har ett gyllene läge att ta sig vidare till kvartsfinal i FA-cupen. Londonlaget har nämligen lottats mot League One-motstånd när de åker till South Yorkshire för ett möte med Doncaster. Hemmalaget visar skaplig form och ligger på en sjätteplats i ligan två tredjedelar in i säsongen. Det är dock stor skillnad att möta Peterborough och ett mittenlag i Premier League. Palace har en bred trupp och tabelläget i ligan tillåter Roy Hodgson att mönstra en stark elva här. Då ska det inte vara något snack. Örnarna avancerar!

8. Swansea - Brentford 2
Två lag från The Championship i nästa batalj som gjort det bra som tagit sig till detta stadie av FA-cupen. Det ska dock sägas att båda haft en gynnsam lottning. I ligan så är det Brentford som ser klart bäst ut just nu. The Bees tog sin fjärde seger på de fem senaste ligamatcherna i veckan när Aston Villa besegrades med 1-0 efter ett sent avgörande av Maupay. Swansea förlorade däremot men har agerat stabilt trots turbulens inom föreningen. Öppet möte. Swansea streckas dock upp som klara favoriter vilket gör valet lätt. Gå för värdet fullt ut och spika tvåan!

9. Eintracht Frankfurt - Mönchengladbach X
Tillbaka till det europeiska fastlandet och ett toppmöte i Bundesliga. Två offensivt skickliga gäng stöter på varandra på Commerzbank-Arena. Frankfurt firar stora triumfer med trion Rebic-Jovic-Haller medan Mönchengladbach har Thorgan Hazard och Alassane Pléa som främsta målskyttar. Eintracht kommer från 2-2 borta mot Shakhtar i veckan. Den resan kan naturligtvis sitta i benen. Rent formmässigt ser dock de rödsvarta vassare ut trots att Borussia återfinns nio poäng före i tabellen. Jämn tillställning att vänta. Utgå från krysset och gardera med ettan där värdet finns. Oscar Wendt och hans lagkamrater trivs trots allt inget vidare på bortagräs.

10. Bayer Leverkusen - Fortuna Düsseldorf X
Ett annat lag som krigar i de övre regionerna av Bundesliga är Leverkusen. Även de har en lång resa i benen efter att ha spelat 0-0 mot svensklaget Krasnodar i torsdags. Där mönstrade Peter Bosz bästa möjliga lag. Efter en tung start på säsongen har annars Kusen sett riktigt heta ut den senaste tiden med tre raka triumfer. Fortuna Düsseldorf är ett annat lag som går starkt. Nykomlingen har redan så gott som säkrat kontraktet efter 16 poäng på de sju senaste. Mot ett möjligen tröttkört hemmalag ska de inte räknas bort. Alla tecken rekommenderas starkt med tanke på att större delen av det svenska folket spikat av ettan.

11. Lille - Montpellier 1
Nästa stopp är Stade Pierre-Mauroy där två lag på jakt efter Europaspel drabbar samman. Lille gör en extremt stark säsong och är bästa lag efter omöjliga PSG. Fem raka segrar har det blivit i Ligue 1 och guldkornet Nicolas Pépé fortsätter leverera. På hemmaplan har endast en förlust noterats under säsongen. Montpellier är ingen slagpåse och ligger på en fin femteplats inför helgens matcher. Laget från rivieran bör dock få tufft här mot ett frejdigt Les Dogues. Ettan är gångbar även om den ser ut att streckas i högsta laget.

12. St Etienne - PSG 2
Vi fortsätter på temat toppmöten i Ligue 1 och riktar fokus mot ytterligare ett hemmastarkt lag. St Etienne är näst bäst i den kategorin efter söndagens motståndare, PSG. Parisarna imponerade i veckan när de besegrade United med 2-0 på Old Trafford, detta utan Cavani och Neymar. På svårspelade Stade Geoffroy-Guichard är de dock inget tillförlitlig spik. Här slutade det oavgjort i fjol och Les Verts stoltserar med den mäktiga raden 9-2-1. Rent truppmässigt är det naturligtvis fördel gästerna men räkna inte bort Sainté. Framförallt har värdarna en hög högstanivå. Värde finns att hämta på ettan här. Det gör gaffeln (etta-tvåa) intressant.

13. Kasimpasa - Galatasaray 2
Vi har börjat vänja oss vid turkiskt på kupongen i match 13 och denna vecka är det inget undantag. Återigen hittas storlaget Galatasaray som favorit, denna gång på bortaplan i derbyt mot Kasimpasa. Lejonen från storstaden känns också som en relativt tillförlitlig sådan. Kasimpasa har gjort en skaplig säsong men tappat all fart sedan Süper Ligs suveräna skyttekung Mbaye Diagne lämnade för just Galatasaray. Här talar mycket för att senegalesen sänker sina gamla lagkamrater. Formstarka Gala plockar ytterligare tre pinnar i toppstriden!

Kupongens kassaskåp


Galatasaray
Förlust mot Benfica i torsdags men Gala ser bra ut just nu. Kasimpasa gör det verkligen inte sedan Diagne lämnade för söndagens motståndare. Fyra förluster i följd och här talar det mesta för att femte raka kommer.


Varningens finger!


Fortuna Düsseldorf
Nykomlingen har gott om självförtroende efter 16 poäng på de sju senaste och på BayArena har de inget att förlora. Här ska de ha bra skrälläge mot ett Kusen som var i Ryssland så sent som i torsdags.


Lilla raden 144 rader
1. Genoa - Lazio 1
2. Inter - Sampdoria 1x2
3. Napoli - Torino 1x
4. Valencia - Espanyol 1
5. Villarreal - Sevilla 1
6. Real Betis - Alavés 1x
7. Doncaster - Crystal P 2
8. Swansea - Brentford 2
9. E.Frankfurt - M-gladbach 1x
10. Leverkusen - Düsseldorf 1x2
11. Lille - Montpellier 1
12. St Etienne - PSG 12
13. Kasimpasa - Galatasaray 2


Stora raden 864 rader
1. Genoa - Lazio 12
2. Inter - Sampdoria 1x2
3. Napoli - Torino 1x2
4. Valencia - Espanyol 1
5. Villarreal - Sevilla 1x
6. Real Betis - Alavés 1x
7. Doncaster - Crystal P 2
8. Swansea - Brentford 2
9. E.Frankfurt - M-gladbach 1x
10. Leverkusen - Düsseldorf 1x2
11. Lille - Montpellier 1
12. St Etienne - PSG 12
13. Kasimpasa - Galatasaray 2

Spela på Europatipset – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto