Europatipset sön 18/2

Publicerad på 17 Feb 2018 - 19:42

Tipsexperten

Tipsexperten

17 Feb 2018 - 19:42

Det är ett speciellt Europatips den här söndagen. Svensk fotboll är tillbaka för första gången 2018 med två matcher från Svenska Cupen. BP ställs mot Gefle i sin första gruppspelsmatch och regerande mästarna Malmö inleder tävlingssäsongen mot nykomlingen Dalkurd. Från övriga Europa väntar massor av fina matcher och värdet är i vanlig ordning bra på Europatipset!


1. Atletico Madrid - Athletic Bilbao 1
Först ut den här söndagen är Diego Simeones Atletico Madrid mot Athletic Bilbao. Både lagen kommer från segrar på resande fot i Europa League i veckan och kliver in till den här matchen med bra självförtroende. Atletico har bara släppt in ett mål på sina fyra senaste och fortsätter gå starkt i La Liga. Barcelona kan fortfarande inte slappna av helt och mot ett Bilbao som får klara sig utan avstängda Aritz Aduriz har Atleti bra vinstchans. Utgå från den högt streckade ettan men gardera upp med krysset på större system!


2. Espanyol - Villarreal 1
Espanyol har ingen seger på de fem senaste men formen är ändå på gång. På slutet har laget plockat två starka kryss, senast borta mot Celta Vigo och dessförinnan mot bittra rivalen Barcelona. Här väntar ett Villarreal som åkt på tre raka förluster och som kommer från en tuff bortamatch mot Lyon i torsdags. Espanyol har fått längre vila och ska ha bra chans till poäng här. 1X räcker väldigt långt!


3. Real Betis - Real Madrid 2
Söndagens kvällsmatch från La Liga. Real Betis kommer från två raka segrar efter att tränaren Quique Setien ändrat uppställning och gått över till 3-5-2. Det har gjort Betis mer balanserat men nu väntar det första stora testet mot Real Madrid. Zinedine Zidanes lag tog en blytung seger i veckans Champions League möte mot PSG och kliver in till den här matchen med bra känsla. Zidane lär säkert vila ett par spelare med tanke på den tuffa matchen laget har i ryggen men här ska de inte ha några problem ändå. Real vinner relativt enkelt. Tvåa!


4. Atalanta - Fiorentina 2
Atalanta lyckades inte plocka tredje segern i följd i ligan när de blåsvarta bara fick en poäng senast mot Crotone. I veckan var laget i Tyskland och förlorade med 2-3 borta mot Dortmund efter ett sent insläppt mål. Dubbelmötet lever dock i högsta grad inför torsdagens match på Atleti Azzurri d’Italia. Bergamo-laget satsar hårt på Europa League den här säsongen och det innebär troligen att ett par spelare kommer ställas över under söndagen när Fiorentina kommer på besök. Viola har fått längre vila och ser riktigt intressanta ut streckmässigt. Den överstreckade ettan kan lämnas helt utanför kupongen. X2!


5. Bologna - Sassuolo 2
Här väntar ett Emiliano-derby mellan klassiska Bologna och uppstickaren Sassuolo. Hemmalaget Bologna förlorade senast mot ett formsvagt Inter. Det var lagets femte förlust på de sex senaste och formen är minst sagt sådär hos de rödblåa. I bortalägret är inte heller formen direkt strålande. Sassuolo har ingen seger på de sex senaste och fortsätter att slåss för att hänga kvar. Båda lagen går igenom en tuff period just nu och det känns svårt att köpa hur pass stora favoriter Bologna har blivit här, särskilt med tanke på att de får klara sig utan Simone Verdi, Rodrigo Palacio, Adam Masina och Ibrahima Mbaye. Utgå därför från tvåan men måla på med så många tecken plånboken tillåter!


6. Milan - Sampdoria 1
Gennaro Gattuso har verkligen fått fart på AC Milan och de rödsvarta har nu nio raka utan förlust. I veckan blev det en enkel promenadseger borta mot Ludogorets i Europa League och allt verkar gå vägen för Milan just nu. Spelmässigt ser det betydligt bättre ut än i höstas och den numera ordinarie anfallaren Cutrone bidrar med väldigt mycket längst fram. Här får laget en ypperlig möjlighet att plocka in de tre poängen som Sampdoria just nu ligger före Milan i tabellen. Spika därför ettan!


7. Lille - Lyon 2
I Ligue 1 slåss Lille hårt för att hålla sig kvar efter att ha fått en usel start på säsongen under sparkade tränaren Marcelo Bielsa. Nu går det betydligt bättre för Lille och senast kom laget tillbaka starkt och fick med sig en pinne borta mot Nantes. Lyon kommer till det här mötet efter en stark insats mot Villarreal i veckans Europa League-möte (3-1). I ligan har det dock gått betydligt sämre på slutet och Lyon står på tre raka förluster. Det har gjort att laget tappat mark mot Monaco och Marseille i kampen om en Champions League-plats. Här är det bara seger som räknas för OL. Utgå från tvåan och gardera upp med ettan som passar bra med dessa förutsättningar!


8. Nice - Nantes 1
På franska rivieran tar Nice emot Claudio Ranieris Nantes den här helgen. Bägge lagen slåss på den övre halvan av tabellen och att ta sig ut i Europa nästa säsong. Nice är ett av Frankrikes absolut bästa hemmalag sett över de två senaste säsongerna och Nantes kommer få slita hårt för poängen här. 1X räcker gott och väl!


9. Augsburg - Stuttgart X
Augsburg kommer här vilja studsa tillbaka efter den tunga 0-2 förlusten mot RB Leipzig senast. I den matchen kom inte alls laget upp i någon vidare nivå, men de brukar kunna stå för starka hemmainsatser. Här ställs de mot ett Stuttgart som nyligen bytt tränare och fått snabb effekt. Tayfun Korkat har tränat laget i de två senaste omgångarna och har där fått med sig fyra poäng. Han kommer se till att Stuttgart fortsätter slita hårt för poängen och det kan bli tuffare än väntat för Augsburg. Ettan är alldeles för hårt streckad här och vi trycker in alla tecken. Jobba skrällen!


10. Mönchengladbach - Dortmund 2
Borussia Mönchengladbach har förlorat sina tre senaste matcher och mycket har att göra med skadeproblemen i truppen. Laget saknar förutom svenska Oscar Wendt även Raffael, Johnson,Traoré, Strobl och Doucouré till den här matchen. Offensivt har det därför gått riktigt tungt på slutet och Gladbach har en tuff uppgift framför sig här. Dortmund kommer från en seger i Europa League i veckan efter att nyförvärvet Batshuayi avgjorde på stopptid. Den segern höjde moralen i truppen och de gulklädda kliver in med skön känsla här. Spika tvåan mot ett skadedrabbat Gladbach!


11. Rochdale - Tottenham 2
Tottenham imponerade stort i veckan när Pochettinos lag hämtade upp ett 0-2 underläge borta mot Juventus till 2-2. Nu väntar en betydligt lättare uppgift när League One laget Rochdale står som motståndare i FA-cupens åttondel. Även om Spurs väljer att vila en del spelare bör de få en enkel resa till kvartsfinalen här. Given tvåa!


12. Brommapojkarna - Gefle 1
BP har sett bra ut under vinterns träningsmatcher och är obesegrade i de fem senaste. Här kliver laget också in med bra känsla efter att ha tagit sig hela vägen till semifinal i fjolårets upplaga av Svenska Cupen. Det här året har BP lottats i en tuff grupp med Malmö FF och Dalkurd så en bra start behövs. Mot ett medelmåttigt Gefle ska BP vara det starkare laget och streckmässigt ligger allt värde på ettan. Spika av Brommapojkarna!


13. Malmö FF - Dalkurd 1
Den här veckan avslutas kupongen i Malmö där regerande svenska mästarna inleder tävlingssäsongen mot allsvenska nykomlingen Dalkurd. MFF har fyra segrar på fyra matcher under försäsongen men har mött ganska mediokert motstånd. Dalkurd har även de spelat fyra träningsmatcher och är där obesegrade under ordinarie tid i samtliga. Malmö gäller givetvis som klara favoriter här men såhär tidigt in på säsongen är det svårt att veta hur pass långt fram de ljusblå kommit med sitt spel. Utgå från ettan men plocka med alla tecken och hoppas på en tidig cupskräll!


Kupongens kassaskåp


Tottenham
Spurs ska inte ha några som helst svårigheter att avfärda Rochdale enkelt i FA-cupen den här helgen. Allting flyter på väldigt bra just nu hos Londonlaget och här plockar de en enkel seger. Given tvåa!


Varningens finger!


Stuttgart
Stuttgart har verkligen fått önskad effekt under sin nya tränare och har mer att spela för här. Augsburg var tippade i botten inför säsongen men har överträffat allas förväntningar och viss bekvämlighet börjar säkert infinna sig nu. Stuttgart har riktigt fin skrällchans och ska definitivt med på veckans kupong!


Lilla raden 144 rader
1. A.Madrid - A.Bilbao 1
2. Espanyol - Villarreal 1x
3. Betis - R.Madrid 2
4. Atalanta - Fiorentina x2
5. Bologna - Sassuolo 2
6. Milan - Sampdoria 1
7. Lille - Lyon 12
8. Nice - Nantes 1x
9. Augsburg - Stuttgart 1x2
10. M-gladb. - Dortmund 2
11. Rochdale - Tottenham 2
12. BP - Gefle 1
13. Malmö - Dalkurd 1x2


Stora raden 864 rader
1. A.Madrid - A.Bilbao 1x
2. Espanyol - Villarreal 1x
3. Betis - R.Madrid 2
4. Atalanta - Fiorentina x2
5. Bologna - Sassuolo 1x2
6. Milan - Sampdoria 1
7. Lille - Lyon 12
8. Nice - Nantes 1x
9. Augsburg - Stuttgart 1x2
10. M-gladb. - Dortmund 2
11. Rochdale - Tottenham 2
12. BP - Gefle 1
13. Malmö - Dalkurd 1x2

Spela på Europatipset – klicka här!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto