Europatipset sön 18/3

Publicerad på 17 Mar 2018 - 17:49

Tipsexperten

Tipsexperten

17 Mar 2018 - 17:49

Vi har ett utmanande Europatips den här söndagen med flera svårvärderade matcher. FA-cupen bjuder på två kvartsfinaler och i Bundesliga väntar ett toppmöte mellan förra säsongens etta och tvåa, Bayern München mot RB Leipzig. Värdet ser riktgt bra ut i vanlig ordning och det finns en hel del skrällar med bra vinstchans!


Spelstopp: 14.29


1. Wigan - Southampton 2
Vi inleder med FA-cupen där League One-laget Wigan ställs mot Southampton. Wigan har stått för en strålande säsong i League One och slåss med Shrewsbury om den andra direktplatsen till Championship just nu. För Southampton har säsongen varit betydligt sämre och vill det sig riktigt illa spelar The Saints och Wigan i samma serie nästa säsong. Nu skiljer det däremot två divisioner mellan lagen och här ska klasskillnaden vara relativt stor. Tvåan erbjuder bra värde och spikas!


2. Leicester - Chelsea X
Leicester ligger i mitten av Premier League-tabellen och det de har kvar att satsa på den här säsongen är FA-cupen. Här ställs de ett Chelsea som kommer från en klar förlust mot Barcelona i veckans Champions League-möte. Den förlusten kommer sitta kvar både fysiskt och mentalt i Chelsea-lägret och här kommer The Foxes bättre förberedda. Leicester har bra läge att avancera till semifinal här och den högt streckade tvåan kan lämnas helt utanför. 1X!


3. Celta Vigo - Malaga 1
Celta Vigo har bara förlorat en av de åtta senaste hemma på Balaídos och har verkligen gjort hemmaplanen till en borg på slutet. Nu väntar möte med jumbon Malaga som förlorat sina sju senaste matcher. Spelmässigt har det däremot inte varit riktigt så illa. Malaga har hängt med bra i matcherna men det syns att laget spelar med stukat självförtroende. Utgå från den högt streckade ettan men gardera tidigt med krysset!


4. Villarreal - Atletico Madrid 2
Den gula ubåten Villarreal har inte visat upp något vidare hemmaspel på slutet och har förlorat mot både Alavés och Girona på slutet. Nu väntar en ännu tuffare uppgift när ett formstarkt Atletico Madrid gästar Ceramica. Atleti kommer från en 5-1 seger borta mot Lokomotiv Moskva i veckans Europa League trots att man vilade ett gäng nyckelspelare till den här matchen. Borta mot Villarreal har man haft väldigt svårt de senaste säsongerna. Diego Simeones lag har förlorat de två senaste mötena och lämnat planen mållösa vid båda tillfällena. Den högt streckade tvåan lever farligt och här är det bäst att trycka in så många tecken som möjligt!


5. Benevento - Cagliari 1
I Italien väntar bottenmöte mellan jumbon Benevento och 14:e placerade Cagliari. För nykomlingen Benevento tog det väldigt lång tid innan första poängen för säsongen trillade in men efter det har det skett en förändring. Benevento har vunnit tre av sina fyra senaste hemmamatcher och även om man garanterat kommer åka ur Serie A så spelar Benevento sin bästa fotboll för säsongen just nu. Här kommer bortasvaga Cagliari, i stort poängbehov, få det svårt och den understreckade ettan lockar. Chansspika Benevento till en kanonprocent!


6. Crotone - Roma 2
Crotone kommer från en av säsongens allra bästa insatser när de fullkomligt körde över Sampdoria senast med 4-1. Den segern var välbehövlig för Crotone som likt förra säsongen slåss för att klara sig kvar. Roma kunde i veckan avancera till kvartsfinal i Champions League efter att Dzeko skjutit huvudstadslaget vidare med sitt 1-0 mål. Här är laget givetvis favoriter men har man blivit alldeles för hårt betrodda. Utgå från tvåan men gardera upp med alla tecken och hoppas på att Crotone skräller!


7. Hellas Verona - Atalanta 2
Hellas Verona kommer från två raka segrar och det har gjort att man bara har två poäng upp till säker mark. Nu väntar ett möte med Atalanta som slåss för att ta en europaplats även denna säsong. Det börjar dock se ganska mörkt ut för Bergamo-laget som har sex poäng upp till sjätteplatsen. Spelmässigt är däremot gästerna ett betydligt bättre lag i grunden och här erbjuder tvåan riktigt bra värde. Spika Atalanta till en bra procent!


8. Torino - Fiorentina 1
Torino har förlorat sina tre senaste matcher där två av dessa kommit mot Juventus och Roma. Il Toro ligger bredvid Fiorentina i tabellen och matcherna mellan de här två lagen brukar svänga ordentligt. Historiskt sett har hemmafördelen vägt tungt när lagen mött varandra och här kan vi räkna med att Torino vill studsa tillbaka. Ettan erbjuder dugligt värde och spikas!


9. Marseille - Lyon 1
Vi flyttar fokus till Ligue 1 där omgångens toppmatch spelas mellan Marseille och Lyon på Stade Vélodrome. Marseille tog sig vidare mot Bilbao i Europa League i veckan och fortsätter gå starkt. För Lyon blev det däremot ett oväntat uttåg mot Pontus Wernblooms CSKA Moskva. På hemmaplan har OM bara en förlust den här säsongen och trots att man ställs mot ett ungt och skickligt Lyon här får man utgångstecknet. Gardera upp med krysset på större system!


10. Metz - Nantes 1
Metz kommer från en storförlust mot PSG senast och det finns inte så mycket att säga om den matchen. Nu väntar iallafall en på pappret enklare uppgift när gröngula Nantes besöker nordöstra Frankrike. Metz ligger sist i Ligue 1 och med nio poäng upp till säker mark krävs en stark avslutning. Här har man ett ypperligt läge mot ett Nantes som är formsvagt och inte har allt för mycket att spela för. 1X räcker långt!


11. St Etienne - Guingamp X
St Etienne kommer från 1-1 borta mot Rennes. I den matchen snodde de grönklädda verkligen en poäng efter att ha varit utspelade i större delen av matchen. Nu ställs Etienne mot ett formsvagt Guingamp som kommer från säsongens sämsta insats hemma mot Nice. Karl-Johan Johnsson fick plocka ut hela fem bollar från hemmanätet och nu bör man vara revanschsugna. Här är St Etienne alldeles för stora favoriter och vi målar på med alla tecken!


12. Köln - Leverkusen 2
Den forna storklubben Köln ser ut att få lämna Bundesliga den här säsongen med hela åtta poäng upp till Mainz på kvalplats. Det är dock åtta matcher kvar på säsongen så Köln får inte ge upp riktigt än. Senast blev det förlust borta mot Werder Bremen och spelmässigt hackar det ordentligt just nu. Leverkusen är i bättre slag och slåss för en Champions League-plats till nästa säsong. Ska man fixa den platsen krävs en seger borta mot jumbon här. Utgå från tvåan, på större system kan ettan plockas med som en spännande skräll!


13. RB Leipzig - Bayern München 2
RB Leipzig har fallit tillbaka lite den här säsongen och ligger inför det här tuffa mötet med Bayern München bara på en sjätte plats i Bundesliga. Under de senaste omgångarna har Leipzig tappat massor av poäng, något som kan bero på att laget är ovana med att slåss på två fronter samtidigt. Här kommer Bayern München vara fräschare med tanke på att de roterade truppen i onsdagens Champions League-möte mot Besiktas, samtidigt som Leipzig spelade ordinarie manskap på torsdagen borta mot Zenit. Spika den tyska giganten till en vettig procent. Tvåa!


Kupongens kassaskåp


Southampton
Southampton har stått för en riktig skitsäsong i Premier League och det de kan trösta fansen med är att ta sig långt i FA-cupen. Wigan har gjort det bra i turneringen så här långt men man behöver fortfarande prioritera League One. Här vinner The Saints bekvämt!


Varningens finger!


Crotone
För de som minns förra säsongen av Serie A så reste sig Crotone kopiöst under slutskedet av säsongen. Segern senast vittnade om att Crotone bestämt sig för att hålla sig kvar ännu en säsong och hemma mot Roma har de fin skrällchans!


Lilla raden 144 rader
1. Wigan - Southampton 2
2. Leicester - Chelsea 1x
3. Celta Vigo - Malaga 1x
4. Villarreal - A.Madrid x2
5. Benevento - Cagliari 1
6. Crotone - Roma 1x2
7. H.Verona - Atalanta 2
8. Torino - Fiorentina 1
9. Marseille - Lyon 1
10. Metz - Nantes 1x
11. St Etienne - Guingamp 1x2
12. Köln - Leverkusen 2
13. Leipzig - B.München 2


Stora raden 864 rader
1. Wigan - Southampton 2
2. Leicester - Chelsea 1x
3. Celta Vigo - Malaga 1x
4. Villarreal - A.Madrid 1x2
5. Benevento - Cagliari 1
6. Crotone - Roma 1x2
7. H.Verona - Atalanta 2
8. Torino - Fiorentina 1
9. Marseille - Lyon 1x
10. Metz - Nantes 1x
11. St Etienne - Guingamp 1x2
12. Köln - Leverkusen 12
13. Leipzig - B.München 2

Spela på Europatipset – klicka här!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto