Europatipset sön 19/11

Publicerad på 19 Nov 2017 - 09:55

Tipsexperten

Tipsexperten

19 Nov 2017 - 09:55

Det är en salig blandning denna söndag på Europatipset. Kupongen bjuder på matcher från inte mindre än sju länder. Den sista tävlingsmatchen i Sverige för säsongen, där en allsvensk plats står på spel i Jönköping kittlar lite extra. Dessutom väntar två högintressanta möten i Serie A. Det finns ett antal grovt felstreckade matcher på kupongen. Chansen till hög utdelning är således god!


1. Jönköping - Trelleborg 1
Trelleborg har skaffat sig ett ypperligt utgångsläge för att ta sig upp till Allsvenskan för första gången sedan 2011. 2-0 skrevs siffrorna till skåningarna på Vångavallen i onsdags. Det var också rättvisa siffror, men en stor del berodde på en utvisning redan i den första halvleken på Jönköpings André Calisir. Dessförinnan var det smålänningarna som hade det mesta av spelet. Nu är goda råd dyra för Jimmy Thelins J-Södra. På Stadsparksvallen har de dock varit starka under säsongen och de kan mycket väl vända detta. Räkna med ett Jönköping som trycker på från start mot ett lågt liggande Trelleborg inriktade på kontringar. Det är tveksamt om de grönvita lyckas vända på steken, men vinner matchen gör de. Etta!


2. Watford - West Ham 2
1-4 förlusten mot Liverpool blev droppen för West Hams ledning. Slaven Bilic sparkades och i veckan blev det klart att David Moyes ersätter. Moyes har haft ett antal svaga tränarsejourer de senaste åren och nu är det upp till bevis för den 54-årige skotten. The Hammers har en slagkraftig trupp som verkligen inte ska ligga på den nedflyttningsplats de för tillfället gör. Nu väntar ett Watford på Vicarage Road som startat säsongen piggt. De senaste matcherna har det dock inte gått The Hornets väg och de har blivit tre raka förluster. På hemmaplan har de heller inte fått till det speciellt bra och bara tagit en seger på fem försök. Detta känns jämnt och ovisst på förhand. Då streckar vi från den procentuellt lägre streckade tvåan. På större system är dock helgardering att föredra.


3. Athletic Bilbao - Villarreal 1
Det har varit allt annat än en bra start för Athletic Bilbaos tränare José Ángel Ziganda. Med Barcelonas nuvarande tränare Ernesto Valverde slutade Bilbao på en sjundeplats i fjol. Den här säsongen har baskerna hittills inte varit i närheten av den placeringen med Ziganda vid rodret. Enbart en seger de åtta senaste har gjort att Bilbao härjar på en svag femtonde plats inför den tolfte omgången. Villarreal har efter en svag start gjort det bättre och var innan landslagsuppehållet ett av La Ligas mest formstarka. Uppehållet kom således olägligt för den gula ubåten men passande för baskerna. Bilbao är normalt otroligt hemmastarka och Villarreal brukar ha problem på San Mamés. De sex senaste mötena på arenan har slutat med fyra segrar för Bilbao och två oavgjorda. 1X bör räcka på större system här trots lagens form.


4. Espanyol - Valencia X
En av kupongens mest felaktiga streckningar hittas här. Valencia har hittills imponerat mest av samtliga lag i La Liga och är ännu obesegrade. Här ser det dock ut som Los Che får klara sig utan skytteligatvåan Simone Zaza. Ett enormt avbräck. Espanyol är heller inget lag som ska underskattas, speciellt inte i Katalonien. På RCDE Stadium i Barcelona har de bara förlorat en match hittills den här säsongen. Även om Valencia har högre kapacitet och imponerat stort under säsongsinledningen går det inte att blunda för streckningen. Tvåan är obegripligt högt streckad och därmed ett tecken som inte lockar. Den chansas bort helt och 1X spelas i jakt på utdelning.


5. Las Palmas - Levante 1
Det har varit en katastrofal säsongsöppning för Las Palmas från Kanarieöarna. De sju senaste matcherna har inneburit lika många förluster och laget är med det nästjumbo. Motståndet har dock varit tuffast möjliga i dessa matcher och nu finns en bra chans att bryta den negativa trenden. Levante är nämligen även dem formsvaga och håller ingen vidare kvalitet. Las Palmas ska med spelare som Vitolo, Remy och Aquilani vara alldeles för bra för att härja i det absoluta bottenträsket. Segrarna bör komma förr eller senare, särskilt hemma på ön mot svagare motstånd likt detta. Det finns bra med spelvärde på ettan som spikas!


6. Inter - Atalanta 1
Över till ett Italien i sorg efter att landet missat VM för första gången på 60 år på grund av ett visst blågult landslag. Det återstår att se om de italienska landslagsspelarna Candreva och Gagliardini kommit över detta i hemmalaget. Inter har varit otroligt starka under säsongsinledningen, men åkte på ett tungt poängtapp hemma mot Torino precis före uppehållet. Det gör att Milanoklubben ligger på en tredjeplats inför detta blåsvarta möte mot Atalanta. Bergamolaget kom sensationellt fyra i fjol, men har haft svårt att komma upp i samma nivå den här säsongen. Potentialen är dock stor och de är absolut kapabla att ta poäng och även vinna på San Siro. När tvåan då finns till under tio procent råder det inget tvivel om att det tecknet ska plockas med. Helgardera!


7. Sampdoria - Juventus 2
Det var flera Juventusspelare som var med om debaclet i Milano. Nu är de tillbaka i serielunken och ett viktigt möte väntar här för den gamla damen. Sampdoria har hittills tagit full pott hemma på Luigi Ferraris. Anfallsparet Fabio Quagliarella och Duvan Zapata har varit ett av Serie A:s bästa så här långt och är två spelare Juventus försvar måste ha koll på. Även om Sampdoria imponerat stort är känslan att de inte räcker till här. Juventus plockar alltid fram det som behövs och kommer inte ge Napoli något försprång i titelracet via tappade poäng i detta möte. Tvåan ser inte ut att bli överstreckad och är en spik att förlita sig till på en lurig kupong.


8. SPAL - Fiorentina 2
Nykomlingarna SPAL avslutade starkt med fyra poäng de två sista matcherna före uppehållet. Detsamma kan inte sägas om Fiorentina som förlorade dels borta mot Crotone och även hemma mot Roma. Viola har dock ett intressant lag på gång och är en klubb att hålla ögonen på de kommande säsongerna. Kommer de upp i den nivå som laget besitter vinner de detta möte på Stadio Paolo Mazza. De har helt enkelt en betydligt mycket högre högstanivå än hemmalaget. Tvåan spikas med viss tvekan.


9. Udinese - Cagliari 1
Dessa två klassiska Serie A-lag ligger jämsides i tabellen med sex poäng tillgodo på nedflyttningsstrecket inför den trettonde omgången. Båda har också en hel del gemensamt. Majoriteten av poängen tas på hemmaplan. Udinese ska således gälla som ganska klara favoriter. Ettan ser dock ut att bli streckad till runt 70 procent. Det är i högsta laget. Gardera därför tidigt. Cagliari kan titt som tätt sprattla till och mot ett medelmåttigt Udinese är det ingen omöjlighet.


10. Bordeaux - Marseille X
Över till Ligue 1 och ett möte mellan två klassiska franska klubbar. Dessa känner varandra utan och innan och har krigat i toppskiktet av Ligue 1 under många säsonger. Den här säsongen ser det dock bara ut som Marseille hamnar däruppe. Bordeaux har underpresterat hittills och ligger på en blygsam niondeplats. Hemma på Matmut Atlantique är dock Bordeaux extremt svårslagna. Det har inte minst Marseille fått uppleva under åren. Faktum är att Marseille inte vunnit ett enda möte under 2000-talet på arenan. Utifrån den aspekten är det obegripligt hur streckningen ser ut. Den överstreckade tvåan lockar inte överhuvudtaget. 1X spelas!


11. Werder Bremen - Hannover 1
Det råder minst sagt kris hos Ludwig Augustinssons Werder Bremen. Elva omgångar in på säsongen står de grönvita fortsatt utan seger. En trepoängare behövs nu omgående för att inte tappa mark till lagen över strecket. Nykomlingarna Hannover 96 har visserligen startat säsongen starkt, men här ska goda chanser finnas för Bremen. De har trots allt ett relativt slagkraftigt lag som inte ska behöva ligga där de gör i tabellen. Ettan är en möjlig spik, men garderas tidigt med krysset med tanke på hur svårt Bremen har haft det hittills. 1X således.


12. Lilleström - Molde X
Två matcher från den näst sista omgången i norska Elitserien avslutar kupongen. Här ställs Lilleström från Oslos utkanter mot Molde från västkusten. Båda lagen har här alltjämt mycket att spela för. Lilleström säkrar vid en poäng kontraktet, medan Molde behöver plocka fyra poäng de avslutande två omgångarna för att säkra andraplatsen bakom Rosenborg. Utifrån de förutsättningarna känns krysset väldigt troligt. Det är ett resultat båda klubbarna kommer vara relativt nöjda med. Krysset spikas av!


13. Strömsgodset - Brann 1
Strömsgodset har stått för en magnifik avslutning med sju raka segrar. Det gör att Drammenlaget nu har chansen att ta en europaplats. Söndagens motståndare Brann är dock en het utmanare till detta och skuggar enbart en poäng bakom Godset. Strömsgodset är ligans bästa hemmalag och ska naturligtvis med lagets form tippas först. Det har dock det svenska folket haft koll på och ettan har därmed blivit streckad för hårt. Helgardera och hoppas på X2 därför!


Kupongens kassaskåp


Jönköping
J-Södra har varit starka på Stadsparksvallen under säsongen och bara förlorat fem matcher trots lagets beskedliga placering. Trelleborg är inte alls samma lag på resande fot som på Vångavallen. Här får skåningarna det tufft mot ett Jönköping som kommer ösa på från start.


Varningens finger!


Espanyol
Valencia har stått för en strålande säsongsinledning, men här väntar en tuff bortamatch. Espanyol är ytterst svårslagna på sin hemmaarena i Barcelona. Detta känns på förhand helt jämnt. Utifrån det är ettan på Espanyol till runt 15 procent ett sagolikt bra tecken!


Lilla raden 144 rader
1. Jönköping - Trelleborg 1
2. Watford - West Ham 2
3. Bilbao - Villarreal 1
4. Espanyol - Valencia 1x
5. Las Palmas - Levante 1
6. Inter - Atalanta 1x2
7. Sampdoria - Juventus 2
8. SPAL - Fiorentina 2
9. Udinese - Cagliari 1x
10. Bordeaux - Marseille 1x
11. W.Bremen - Hannover 1x
12. Lilleström - Molde x
13. Strömsgodset - Brann 1x2


Stora raden 1296 rader
1. Jönköping - Trelleborg 1
2. Watford - West Ham 1x2
3. Bilbao - Villarreal 1x
4. Espanyol - Valencia 1x
5. Las Palmas - Levante 1
6. Inter - Atalanta 1x2
7. Sampdoria - Juventus 2
8. SPAL - Fiorentina 2
9. Udinese - Cagliari 1x2
10. Bordeaux - Marseille 1x
11. W.Bremen - Hannover 1x
12. Lilleström - Molde x
13. Strömsgodset - Brann 1x2

Klicka här för att spela på Europatipset!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto