Europatipset sön 19/5

Publicerad på 18 Maj 2019 - 20:39

Tipsexperten

Tipsexperten

18 Maj 2019 - 20:39

Det är ett riktigt saftigt Europatips denna söndag. Kupongen bjuder på mestadels nordisk fotboll och höjdpunkten kommer något oväntat från Turkiet där en stekhet seriefinal ska spelas i Istanbul. Här finns massor av värde att hämta när vi jagar jackpoten på 3 miljoner. Analysen är klar!


Spelstopp: 14.59


1. Djurgården - Elfsborg X
Vi börjar på Tele2 Arena där Djurgården återigen är tillbaka på vinnarspåret. Ett givmilt Falkenberg bjöd stockholmarna på de ytor de behövde i onsdags och det blev en komfortabel 3-0 seger på Falcon Alkoholfri Arena. Tuffare motstånd nu när ett Elfsborg som återfinns på samma poäng (15) står på andra sidan. Boråsarna har imponerat så här långt med framförallt sin finurliga offensiv med Pawel Cibicki i spetsen. Här saknas troligen Jonathan Levi som klev av senast mot AFC (1-0) men Simon Olsson är åter från avstängning. Brukar vara jämna matcher mellan dessa lag och mycket talar för det även denna söndag. Utgå från krysset men helgardera gärna tidigt.


2. Malmö FF - Kalmar FF 1
Magnus Pehrsson är tillbaka på arenan han avskedades från för ungefär ett år sedan trots att han löste guldet för MFF säsongen dessförinnan. Nu är det istället Uwe Rösler som styr över de himmelsblå och det gör han med bravur. I torsdagens möte mot IFK Göteborg var dock skåningarna märkbart bleka och får vara nöjda med en pinne. Här är dock viktiga Anders Christiansen tillbaka från avstängning och det betyder mycket. Samtidigt är Malmö ett helt annat lag hemma på Stadion. Det är dock inga duvungar som kommer på besök denna söndag. Kalmar har spelmässigt stått för starka prestationer så här långt och förtjänat fler poäng än de tagit. 0-1 förlusten mot Häcken senast var ytterligare en match där smålänningarna mycket väl kunde fått med sig en pinne. Här blir det tufft men krysset ska inte uteslutas. Det måste med om det ska kunna bli fin utdelning denna vecka. 1X!


3. Sirius - Häcken 2
Två lag som kommer från varsin 1-0 seger, Sirius hemma mot Sundsvall och Häcken hemma mot Kalmar. Inget av lagen imponerade dock. John Alvbåge gjorde sin första match från start för de blåsvarta och visade vägen genom en nolla. Här blir det betydligt tuffare mot ett Häcken som aspirerar på toppositioner. Paulinho är åter efter avstängning och kommer göra livet surt för en svajig backlinje i Sirius. Getingarna har ingen förlust mot Uppsalalaget på de åtta senaste och ska ses med bra chans på Studenternas. Trolig tvåa.


4. Empoli - Torino 2
I Serie A tar vi oss an en match med riktigt tunga poäng på spel. Empoli behöver tre poäng för att ha chans på fortsatt spel i finrummet medan Torino i sin tur behöver en seger för att kunna komma ikapp Roma och sjätteplatsen som innebär spel i Europa. Empoli har avslutat starkt med två raka segrar mot Sampdoria och Fiorentina medan Torino har ett helt sjukt bortafacit i år med bara en förlust och 13 kryss! Ändå känns det helt rätt att välja bort krysset här och jobba in en klassisk gubbgardering. Båda lagen spelar bort sig själva vid ett oavgjort resultat och måste satsa framåt.


5. Juventus - Atalanta X
Juventus har inte riktigt kommit upp i nivå sedan titeln säkrades och har faktiskt bara en vinst på de sju senaste. Nu väntar ett revanschsuget Atalanta i Turin. Bergamolaget förlorade den italienska cupfinalen mot Lazio i helgen, men vill istället trösta sig med en Champions League-plats. Vid poäng här ser utsikterna till en sådan goda ut. Juve blir rejält överstreckade här, vilket gör att det till och med finns sug för att plocka bort ettan helt. Krysset känns som ett givet tecken och är en potentiell chansspik.


6. Napoli - Inter 1
Trots att Napoli redan cementerat andraplatsen i ligan och inte har så mycket att spela för så fortsätter Carlo Ancelotti och hans mannar att rada upp segrar. Hemma på San Paolo är de ljusblå en stormakt, det har Inter fått känna på ett otal gånger tidigare. De blåsvarta har nämligen inte vunnit i Neapel på hela 2000-talet i ligasammanhang. Frågan är om de ska kunna bryta den sviten här? Troligtvis inte. Inter, med en formsvag Icardi på topp, lär vara nöjda med en pinne här. 1X räcker långt.


7. Galatasaray - Istanbul Basaksehir X
Vi bjuds på riktigt fotbollsgodis i Turkiet där det vankas en renodlad och superspännande seriefinal. Med två omgångar kvar står dessa klubbar alltså på samma poäng och här kan det avgöras. Galatasaray har gått som tåget mot slutet och plockade av bara farten hem den inhemska cupen i dagarna. Här leder Gala även rätt klart på målskillnad så ett kryss skulle hemmalaget inte gråta blod över. Robinhos Basaksehir såg ut att glida mot guldet men har gått in i en liten formsvacka som just nu alltså ser ut att kosta titeln. Det finns dock en hel del kvalitet i laget som måste gå för vinst här i Istanbul-derbyt. Ettan streckas upp på tok för högt och tvåan hittas just nu till vrakpris. Vi jagar de stora pengarna och helar upp!


8. Norrby - IK Frej 1
Norrby höll återigen nollan i en svår bortamatch i helgen då det blev 0-0 borta mot Degerfors på Stora Valla. Tränare Ali Khan har värvat på sig en hel del rutin, inte minst framåt och har med spelare som Yarsuvat och Rexhepi en hel del kvalitet i truppen. Det har resulterat i endast en torsk hittills för boråsarna. Nu väntar Frej som lyckades hitta en sen kvittering hemma mot BP senast och knipa en fin pinne. Täbylaget har höjt sig sen den usla starten, men kommer sannolikt få kriga för kontraktet i år. Här ska Norrby vara det tyngre laget på Borås Arena och trots lite mastig streckning så spikas ettan.


9. Trelleborg - Örgryte 2
Två toppkandidater i Superettan som inte levt upp till förväntningarna, särskilt inte Trelleborg som harvar i botten av tabellen. I veckan tappade skåningarna ledning till förlust borta mot Mjällby och Peter Swärdh hänger nu troligen löst. ÖIS hänger med i toppskiktet men har svårt att plocka trepoängare. Spelmässigt var dock insatsen mot serieledande Varberg (1-1) i onsdags ett steg i rätt riktning där de rödblå förtjänade tre pinnar. På Vångavallen ska de utan tvekan vara favoriter och tvåan synas till fint värde.


10. Öster - Mjällby 1
Myresjöhus Arena i de småländska skogarna får sista ordet när Öster och Mjällby ställs mot varandra i Superettans nionde omgång. Mjällby har fått en succéartad start som nykomlingar. I onsdags kom fjärde raka segern när Trelleborg besegrades hemma i Blekinge. Återigen visade de gulsvarta styrka och vann med uddamålet. Öster har däremot haft en kämpig inledning och står på bleka sju poäng efter åtta omgångar. Hemmaplan och konstgräs är dock till deras fördel här och det ska inte glömmas bort att säsongen ännu är ung. Rent truppmässigt är smålänningarna det bättre laget. När matchen då ser ut att streckas relativt jämnt måste värdet synas. Spika ettan!


11. Lilleström - Odds BK 1
Det är i Oslo Jörgen Lennartsson gömmer sig nuförtiden. Här gör tränaren ett helt ok jobb för sitt Lilleström. Framförallt är de starka hemma på Åråsen Stadion där de i fjol bara förlorade två av 18 hemmamatcher. Även denna säsong har man stått starka framför fansen och fick 1-1 mot Rosenborg senast. Odd toppar ligan, men har tagit flest poäng hemma i Skien där de har fem raka vinster. På resande fot är de mer beskedliga med fyra pinnar på tre matcher. Svenska folket kikar tabellen och streckar upp tvåan för högt. Fint värde på Lilleström alltså som ska ha fina chanser att stå upp här. 1X är ett klockrent alternativ. 

 
12. Strömsgodset - Tromsö 2
Match 12 bjuder på ett tidigt bottenmöte i Eliteserien. Strömsgodset vann premiären, men har sedan inte lyckats ta en enda trea till efter åtta omgångar. Tunga papper. Nu väntar jumbolaget Tromsö, som trots sin nordliga belägenhet faktiskt tagit alla sina fyra poäng på resande fot. I fjol vann Tromsö dessutom båda mötena mot “godset” och har fina minnen från Marienlyst Stadion. Visst ska hemmalaget ha rimliga chanser på sin andra vinst här, men streckningen blir för hård. Helgardera och jobba in tredje raka inbördes för Tromsö. Tvåan streckas ner mot tio procent och smakar kaka.


13. Bodö/Glimt - Brann 2
Vi avslutar med en klassisk Europatips-match där streckningen sitter helt snett. Här är det bara att tacka och ta emot. Bodö/Glimt har visserligen öppnat säsongen starkt, men det här är i grunden två jämna lag. Brann har faktiskt bara förlorat på Aspmyra Stadion en gång på de senaste elva åren. När ettan då streckas upp i närmare 60 procent i skrivande stund så chansar vi bort den helt. Det här är en vidöppen historia med massor av värde högerut. X2 blir valet.


Kupongens kassaskåp


Häcken
Hisingens stolthet får nu tillbaka sin skyttekung Paulinho och har fin statistik mot Sirius. Tvåan får stå ensam.


Varningens finger!


Brann
Brann har ett fantastiskt facit borta på Aspmyra Stadion de senaste decenniet. Här möts två jämna lag där det finns jättevärde på gästerna Brann. Tvåan är ett måste på kupongen.


Lilla raden 144 rader
1. Djurgården - Elfsborg 1x2
2. Malmö FF - Kalmar FF 1x
3. Sirius - Häcken 2
4. Empoli - Torino 12
5. Juventus - Atalanta x
6. Napoli - Inter 1x
7. Galatasaray - Basaksehir 1x2
8. Norrby - IK Frej 1
9. Trelleborg - Örgryte 2
10. Öster - Mjällby 1
11. Lilleström - Odds BK 1
12. Strömsgodset - Tromsö x2
13. Bodö/Glimt - Brann 2


Stora raden 864 rader
1. Djurgården - Elfsborg 1x2
2. Malmö FF - Kalmar FF 1x
3. Sirius - Häcken 2
4. Empoli - Torino 12
5. Juventus - Atalanta x
6. Napoli - Inter 1x
7. Galatasaray - Basaksehir 1x2
8. Norrby - IK Frej
9. Trelleborg - Örgryte 2
10. Öster - Mjällby 1
11. Lilleström - Odds BK 1x
12. Strömsgodset - Tromsö 1x2
13. Bodö/Glimt - Brann x2

Spela på Europatipset – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto