Europatipset sön 19/8

Publicerad på 18 Aug 2018 - 15:06

Tipsexperten

Tipsexperten

18 Aug 2018 - 15:06

Vi har ett intressant Europatips framför oss denna söndag där premiäromgången i både La Liga och Serie A finns med på kupongen. De matcherna kombineras med flera intressanta tillställningar från Allsvenskan som tillsammans gör detta till en lurig kupong. Värdet är bättre än någonsin så denna vecka finns bra chans till hög utdelning!


Spelstopp: 14.59


1. Brighton - Manchester United 2
Vi inleder på den brittiska sydkusten där Brighton välkomnar Manchester United. The Seagulls inledde säsongen med att förlora med 0-2 borta mot Watford efter en slätstruken insats. Nu behöver Wagners manskap höja sig framför hemmafansen om de ska rå på United. Mourinhos lagbygge vann planenligt i premiären och även om de inte övertygade fanns vissa ljusglimtar. Mittfältet med Pogba, Fred och Pereira synkade bra och mittlåset med Lindelöf och Bailly såg stabilt ut. Här förväntas Lukaku återvända till startelvan och hans tyngd längst fram gör att United får utgångstecknet här. Tvåan är dock väldigt högt streckad och på större system ska alla tecken med!


2. Brommapojkarna - AIK 2
Brommapojkarna har vaknat till liv och deras resa uppåt i tabellen har gjort spänningen i botten än mer påtaglig. Nu är IFK Göteborg, Elfsborg och Örebro mer pressat än tidigare samtidigt som BP har allt att vinna. De rödsvarta kommer från två raka segrar mot Örebro och Dalkurd och kliver in med gott självförtroende mot AIK här. Gästande Gnaget kommer också från seger men ser relativt slutkört ut för stunden efter ett slitsamt spelschema den senaste månaden. AIK är dock klasser bättre än BP och får därför utgångstecknet. På större system plockas krysset med som rensar bra!


3. Djurgården - Kalmar FF 1
Djurgården kommer från en pinsam insats på Hisingen där laget förlorade med hela 0-5 mot Häcken. Nu måste DIF snabbt upp på hästen igen innan fansens missnöje växer. Den här söndagen ställs Blåränderna mot ett svagt Kalmar för stunden. Gästerna har förlorat fyra av de fem senaste och gått mållösa i samtliga förlustmatcher. Här har DIF ett perfekt läge att ta revansch och gör det. Ettan spikas till en bra procent!


4. Elfsborg - IFK Norrköping 2
Jimmy Thelins Elfsborg har gjort en usel säsong och inför sista tredjedelen av serien handlar det numera bara om att hålla sig kvar. Ellos, som tidigare varit kända för sin fruktade offensiv, har fått stora problem med anfallsspelet den här säsongen. På de fem senaste matcherna har Boråslaget gått mållösa och den negativa trenden måste man vända på snart. Här ställs man mot ett skickligt Norrköping som fortsatt är med i toppstriden. De har dock sju poäng upp till AIK och har därför inte råd att tappa så många poäng till. Peking ska ha goda möjligheter till tre poäng men streckas för hårt. Gardera upp med krysset!


5. GIF Sundsvall - Häcken X
GIF Sundsvall körde över Trelleborg med 6-1 nere i Skåne senast och Linus Hallenius stod för ett hattrick. Hallenius är nu bara ett mål bakom Paulinho i skytteligan och de ställs mot varandra här. Häcken kommer likt Giffarna också från en storseger (5-0 mot DIF) och kliver in med minst lika gott självförtroende. Mycket talar för att vi får se en välspelad match mellan två lag som är i fin offensiv form för tillfället. Dessa lag känns väldigt jämna för stunden och delad pott känns troligast på förhand. Krysset chansspikas till en trevlig procent!


6. Eibar - Huesca 1
Vi förflyttar fokus till La Liga där lilla Eibar tar emot nykomlingen Huesca. Av de tre nykomlingarna är det Huesca som är mest nederlagstippade på förhand. De gjorde det riktigt bra i Segundan i fjol men har sedan dess förlorat sin succétränare Rubi och ersatt honom med oprövade Leo Franco. Eibar har under sommaren sålt sin stjärnspelare Takashi Inui som gjorde stor succé för Japan i VM. Utan honom är Eibar klart försvagat och så här stora favoriter ska de knappast vara. Utgå från ettan men måla tidigt på med alla tecken!


7. Rayo Vallecano - Sevilla 1
Rayo Vallecano har hittat tillbaka till La Liga och ser spännande ut inför säsongen. De har fyllt på bra och ersatt tappet av Raul de Tomas väl. Här kommer Rayo kliva in som underdog framför hemmapubliken och det passar utmärkt. Gästande Sevilla har redan smygstartat sin säsong med flera matcher i Europa League samt en Supercupfinal. Resultaten har varit lite blandade och Sevilla känns svårbedömda med nya tränaren Pablo Machin. Här är de iallafall alldeles för stora favoriter och det är läge att gå emot. Vallecano löser minst en poäng i premiären, 1X!


8. Milan - Genoa ---> LOTTAS 10-4-2
Matchen lottas med fördelningen 10-4-2. Således 62,5 procents sannolikhet på tvåan och 25 procent på krysset och 12,5 på tvåan. Se vart värdet finns när det närmar sig spelstopp.


9. Parma - Udinese 2
Klassiska Parma har efter att man fått starta om i Serie D äntligen tagit sig tillbaka till Serie A efter en fin fjolårssäsong. Laget har precis innan den här matchen värvat in Gervinho som många känner till efter hans tid i Roma. Med han och Biabiany på kanterna har Parma ordentligt med fart för att kunna såra alla backlinjer. Här ställs man mot Udinese som numera är ett rutinerat Serie A-lag. Parma kommer naturligtvis vara taggade till tänderna i sin återkomst till det italienska finrummet men så här stora favoriter ska man knappast vara. Udinese får förtroendet, X2 räcker långt!


10. Sampdoria - Fiorentina ---> LOTTAS 6-5-5
Matchen lottas med fördelningen 6-5-5. Således 37,5 procents sannolikhet för ettan, samt 31,25 procents sannolikhet för krysset respektive tvåan. Se vart värdet finns och spela därefter. En gardering är nog på sin plats.


11. Torino - Roma 1
Walter Mazzarri tog över Torino under andra halvan av förra säsongen och gjorde de riktigt bra med Toro. Laget gick riktigt starkt under våren och hade det inte varit för den dåliga starten hade man kunnat hota om Europaplatserna. Hemma i Turin är alltid de rödbruna svårslagna och Roma har en tuff öppningsmatch framför sig här. Som svensk ska det bli extra intressant att se om Robin Olsen får chansen mellan stolparna eller om Di Francesco väljer rutinerade Antonio Mirante före. Oavsett så är huvudstadslaget för högt streckade på resande fot här och den lågt streckade ettan plockas istället som utgång. Tryck dock in så många tecken som möjligt!


12. Strasbourg - St Etienne X
Strasbourg inledde Ligue 1 på bästa sätt genom att bortaslå Bordeaux i premiären. I den matchen behärskade Strasbourg alla delar av spelet. Man var trygga med boll samtidigt som man var raka och snabba i sitt omställningsspel. En liknande insats kommer dock krävas här mot St Etienne som såg riktigt pigga ut i sin premiär. Les Verts vann med 2-1 mot Guingamp och kommer också med en skön känsla till den här fajten. Efter varsin vinst i första omgången är båda troligtvis nöjda med ett kryss här. Chansspiken testas!


13. Toulouse - Bordeaux 1
Vi avslutar i Toulouse den här veckan där det lilaklädda svensklaget välkomnar ett kaosartat Bordeaux till stadion. Sen torsdagens seger mot Mariupol för Bordeaux har nämligen mycket skett i klubben. Ledningen valde att sälja stjärnspelaren Laborde mot tränaren Gus Poyets vilja som naturligtvis blev rasande. Han fick på grund av sitt utbrott sparken och nu står Bordeaux utan tränare för stunden. Mycket talar därför emot gästerna här och Toulouse har ett ypperligt läge till en trepoängare. Ettan spikas till en bra procent!


Kupongens kassaskåp


Djurgården
Özkan och hans spelare kommer vara rejält revanschsugna efter chockförlusten senast. Här ställs man mot ett för stunden riktigt svagt Kalmar och har bra vinstchans. Stark etta!


Varningens finger!


Torino
Det rödbruna Turinlaget har sett riktigt vassa ut på försäsongen där anfallstanken Andrea Belotti ser ut att vara tillbaka i gammal storform. Hemma på Grande Torino kan de definitivt sätta käppar i hjulet för Romas säsongsinledning!


Lilla raden 144 rader
1. Brighton - Man United x2
2. Brommapojkarna - AIK x2
3. Djurgården - Kalmar 1
4. Elfsborg - Norrköping x2
5. Sundsvall - Häcken X
6. Eibar - Huesca 1x2
7. Vallecano - Sevilla 1
8. Milan - Genoa 1
9. Parma - Udinese x2
10. Sampd. - Fiorentina 2
11. Torino - Roma 1x2
12. Strasb. - St Etienne X
13. Toulouse - Bordeaux 1


Stora raden 864 rader
1. Brighton - Man United 1x2
2. Brommapojkarna - AIK x2
3. Djurgården - Kalmar 1
4. Elfsborg - Norrköping x2
5. Sundsvall - Häcken X
6. Eibar - Huesca 1x2
7. Vallecano - Sevilla 1x
8. Milan - Genoa 1
9. Parma - Udinese x2
10. Sampd. - Fiorentina x2
11. Torino - Roma 1x2
12. Strasb. - St Etienne X
13. Toulouse - Bordeaux 1

Spela på Europatipset – klicka här!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto