Europatipset sön 20/1

Publicerad på 19 Jan 2019 - 09:57

Tipsexperten

Tipsexperten

19 Jan 2019 - 09:57


Det är ett magiskt Europatips vi har framför oss. Rent krasst sticker inte speciellt många matcher ut men tittar vi till kupongen hittas skrällchanser så gott som överallt. En av dessa identifieras i Neapel där ett stukat hemmalag kommer till spel i det ljusblå mötet mot Lazio. Sitter denna rad kan det bli rejält klirr i kassan trots utebliven jackpot. Känslan är riktigt god inför denna söndag!


Spelstopp: 14.59


1. Fulham - Tottenham X
Först ut är ett Londonderby på Craven Cottage där botten ställs mot toppen. Detta möte kan dock bli betydligt jämnare än vad många förväntar sig. Fulham har mycket motstuds men prestationerna är överlag helt okej, särskilt på hemmaplan där endast en av fem ligamatcher under Claudio Ranieri förlorats. Här ser truppläget bra ut. Det gör det inte för Tottenham som förlorade mot United senast. Både Harry Kane och Moussa Sissoko blev skadade i den tillställningen och blir borta ett tag. Dessutom har Heung-Min Son nu åkt iväg på Asiatiska Mästerskapen och frågetecken finns för Lucas Moura. Spurs offensiv är kraftigt stukad. Då ska Fulham inte räknas bort. Alla tecken och hoppas på skrällen är rätt väg att gå.

2. Cagliari - Empoli 1
Överstreckad favorit när vi tar oss till Sardinien för ett möte från de nedre regionerna i Serie A. Cagliari har inför helgens matcher sju poäng ner till Bologna under strecket, främst tack vare ett starkt hemmaspel med endast en förlust på nio matcher den här säsongen. Här görs de ändå till för stora favoriter. Ceppitelli är avstängd och offensiven med 17 mål på 19 matcher imponerar knappast. Empoli saknar Krunic och Bennacer men har ett stort hot i Francesco Caputo. Nykomlingen har visat att de inte ska räknas bort och även här lär det bli jämnare än de flesta tror. Ettan först men gardera tidigt och helst med alla tecken.

3. Fiorentina - Sampdoria 1
På klassiska Artemio Franchi ska två lag som återfinns strax bakom Europaplatserna göra upp om poängen. Viola inledde 2019 genom att ta en stark triumf i Coppa Italia mot Torino. Talangen Federico Chiesa stod där för båda målen i 2-0 segern. För Sampdoria blev det däremot uttåg ur cupen när de föll efter förlängning mot Milan. Två talangfulla lag där Fiorentina dock känns snäppet hetare. I kraft av hemmaplan ska också de lila ha superchans att plocka en trea här. Raden 5-2-2 inför fansen i Florens imponerar och Sampdoria har bara vunnit här en gång sedan 2004. Ettan är kupongens mest tillförlitliga spik!

4. Napoli - Lazio 2
Vi fortsätter blicka uppåt i Serie A-tabellen när vi styr mot Neapel. På San Paolo väntar nämligen ett härligt toppmöte i omstarten av Serie A. Napoli gjorde en stark höstsäsong under Carlo Ancelotti och placerar sig på en ganska ohotad andraplats. Inför söndagens möte får dock hemmalaget klara sig utan flera nyckelspelare. Allan, Koulibaly och Insigne är alla avstängda samtidigt som Hamsik saknas på grund av skada. Det är lagets kanske fyra mest betydande spelare. Naturligtvis kommer det sätta sina spår och Lazio ska ses med en gyllene chans till att få med sig något från denna svåra bortamatch. Det svenska folket tycks inte ha koll på Napolis frånvaroläge och streckar upp hemmalaget till solklara favoriter. Här är det därför bara att gå emot. X2!

5. Levante - Valladolid X
La Liga härnäst och ett mittenmöte från Valencia. Båda dessa lag har stått för fullt godkända säsonger så här långt men nu pekar formkurvan åt helt fel håll. Levante har endast två poäng på de fem senaste ligamatcherna och Valladolid har bara en ligaseger sedan oktober. Räkna med ett hemmalag som trycker på och en nykomling som lägger sig lågt och satsar på kontringar. Det har passat de lilavita gästerna riktigt bra då de faktiskt tagit merparten av sina poäng på bortaplan. Med raden 3-5-2 på resande fot är Valladolid fjärde bäst i La Liga. Ingen omöjlig motståndare här och detta ska ses som relativt öppet. Med tanke på hur skevt strecken sitter blir X2 det givna spelet även här.

6. Rayo Vallecano - Real Sociedad 1
En nykomling hittas även i nästa fight i form av Rayo Vallecano. De rödvita var länge uträknade men har nu hittat storformen. Tre raka vinster och vips är det bara två poäng upp till säker mark inför helgens matcher. Hemma i Madrid är Rayo alltid att räkna med. 4-2 vinsten mot Celta Vigo var minst sagt imponerande. Där stod stjärnan Raúl de Tomás för tre strutar och han ser ut att ha prickat in formen. Real Sociedad gör det klart bättre under nya tränaren Imanol Alguacil och har två raka triumfer i La Liga. Baskerna slet dock hårt i onsdagens cupmatch mot Real Betis där det blev uttåg efter färre gjorda bortamål. Här är dessutom Mikel Merino avstängd. Fint värde att börja med ettan.

7. Villarreal - Athletic Bilbao 1
Villarreal och Athletic Bilbao snackades upp som två tänkbara lag att knipa Europaplatser inför säsongen. De båda klubbarna är dock tillsammans med Valencia de två stora besvikelserna i La Liga så här långt. Athletic har tagit sig upp från den värsta krisen genom fem raka utan förlust i ligaspelet. Det är dock alltjämt bara tre poäng ner till Rayo på nedflyttningsplats. Ännu ett hack ner, näst sist i tabellen, hittas ytterst förvånande Villarreal. Ingenting har stämt för den gula ubåten. Den senaste vinsten i ligaspelet kom för nästan två månader sedan. Här bör de ändå ha en bra chans att vända den negativa trenden. Med spelare som Bacca, Cazorla och Moreno hör laget hemma betydligt högre upp i tabellen. Chansspika ettan!

8. Nürnberg - Hertha Berlin 2
Bundesliga är tillbaka på Europatipset! Först ut är Mikael Ishaks Nürnberg som hade en tung avslutning på 2018. Fyra raka förluster och inte ett mål framåt gör att nykomlingen är jumbo. Hemma på Max-Morlock-Stadion ska de dock inte räknas bort. Hertha har en betydligt starkare trupp men rosar sällan marknaden på bortaplan. Samtidigt är det svårt att sia om exakt vart lagen står när de inte spelat någon tävlingsmatch på snart en månad. Utgå från tvåan men plocka med ettan omgående. Många mål skulle inte förvåna och då är gaffeln en smart lösning.

9. Schalke - Wolfsburg 1
Schalke slutade tvåa i Bundesliga i fjol. Någon sådan framskjuten placering kommer det inte bli för de blåvita denna säsong, det kan redan slås fast. Hemmalaget ligger nämligen på en svag 13:e plats halvvägs in, detta trots en väldigt namnstark trupp. Massvis med skador har varit en orsak men nu börjar det sakta men säkert se bättre ut på den fronten. Schalke kommer avancera i tabellen, var så säker. Gästande Wolfsburg ligger på en överraskande femteplats inför den 18:e omgången. De grönvita avslutade 2018 urstarkt med 16 poäng på sex matcher. Truppen är dock relativt anonym och de bör dala i tabellen ju längre säsongen lider. Trolig etta där krysset kan plockas med om lädret räcker till.

10. Caen - Marseille X
Över till Frankrike där storlaget Marseille fortsatt har enorma problem. Insatsen borta mot St Etienne i onsdags var det inget fel på men Rudi Garcias manskap fick likväl lämna utan poäng. Det var den nionde raka tävlingsmatchen utan seger. Överkomligt motstånd här i form av Caen. Hemmalaget huserar i botten och är inget märkvärdigt. De gör dock alltid jobbet, särskilt genom en solid defensiv, och är knappast ett lag man vill möta när självförtroendet är i botten. Marseille är inte att lita på och särskilt inte till 65-70 procent. Här krävs alla tecken.

11. Rennes - Montpellier X
På Roazhon Park ska betydelsefulla poäng fördelas i kampen om Europaplatserna. Både Rennes och Montpellier är två lag som mycket väl skulle kunna norpa en sådan. Hemmalaget visar bäst form men åkte på en snyting i veckan när det blev förlust borta mot jumbon Guingamp. Montpellier hade spelledigt men kommer från fyra raka utan seger. Målsnåla och jämna möten brukar det allt som oftast vara mellan dessa lag. Ser inte varför det skulle se annorlunda ut här. Krysset är en tänkbar spik.

12. St Etienne - Lyon 2
Derby du Rhone, en av Frankrikes hetaste matcher, ska även spelas denna söndag. Båda lagen finns med i kampen om andraplatsen bakom omöjliga PSG. Lyon är favoriter till att knipa den platsen då Les Gones har en oerhört stark trupp. Den senaste tiden har det låst sig med oavgjort såväl mot Reims som Toulouse. Dock har Bruno Génésios manskap varit det klart bättre laget i båda dessa matcher. St Etienne är otroligt starka hemma på Stade Geoffroy-Guichard och har faktiskt inte förlorat inför hemmapubliken den här säsongen. Lyon är dock utan tvekan det starkare laget i grunden och ska ses med betydligt större chanser till en seger än vad de streckas till. Tvåan är en spännande lågprocentsspik!

13. Trabzonspor - Istanbul Basaksehir 2
Turkiet får sista ordet med en seriefinal från kuststaden Trabzon. Hemmalaget har gjort det riktigt bra så här långt och placerar sig på en finfin andraplats efter halva säsongen spelad. Hugo Rodallega är ständigt ett hot framåt och hemma på Senol Günes Stadium är de svåra att tas med. Serieledande Istanbul Basaksehir är dock väldigt svårspelade. Endast fyra insläppta mål på nio bortamatcher imponerar stort. Nu har dessutom Emmanuel Adebayor fått en lekkamrat då Robinho värvats in under januari. Snacka om anfall! Trots bortaplan bör gästerna ses med bäst chans till tre poäng. Tvåan lockar till låg procent och lämnas ensam.

Kupongens kassaskåp


Fiorentina
Samp har generellt väldigt svårt utanför Genua och i Florens har de bara vunnit en gång sedan 2004. Fiorentina tycks vara på gång efter 2-0 vinsten mot Torino och bör plocka en trepoängare på Artemio Franchi.


Varningens finger!


Lazio
Napolis trupp är inte speciellt bred och nu saknas minst fyra nyckelspelare. Det kommer påverka utgången mot ett lag av Lazios kaliber. Huvudstadslaget har ett gyllene läge att plocka tre poäng på San Paolo, dessutom till sanslöst låg procent!


Lilla raden 144 rader
1. Fulham - Tottenham 1x2
2. Cagliari - Empoli 1x
3. Fiorentina - Sampd. 1
4. Napoli - Lazio x2
5. Levante - Valladolid x2
6. Vallecano - Sociedad 1
7. Villarreal - A.Bilbao 1
8. Nürnberg - H.Berlin 12
9. Schalke - Wolfsburg 1
10. Caen - Marseille 1x2
11. Rennes - Montpellier X
12. St Etienne - Lyon 2
13. Trabzons. - Basakseh. 2


Stora raden 864 rader
1. Fulham - Tottenham 1x2
2. Cagliari - Empoli 1x2
3. Fiorentina - Sampd. 1
4. Napoli - Lazio x2
5. Levante - Valladolid x2
6. Vallecano - Sociedad 1x
7. Villarreal - A.Bilbao 1
8. Nürnberg - H.Berlin 12
9. Schalke - Wolfsburg 1x
10. Caen - Marseille 1x2
11. Rennes - Montpellier X
12. St Etienne - Lyon 2
13. Trabzons. - Basakseh. 2

Spela på Europatipset – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto