Europatipset sön 21/1

Publicerad på 20 Jan 2018 - 23:13

Tipsexperten

Tipsexperten

20 Jan 2018 - 23:13

Europatipset ställer den här söndagen fram en kupong med stark italiensk prägel där mer än hälften av matcherna kommer från den apenninska halvön. Från övriga Europa är det framförallt mötet mellan ett ungt intressant Lyon mot franska giganten PSG som sticker ut. Kupongen innehåller en hel del överstreckade favoriter och planen är att fälla några av dem för att kamma hem en fin utdelning!


1. Southampton - Tottenham 2
Vi börjar på Englands sydkust där ett pressat Southampton tar emot Tottenham. The Saints tappade en 2-0 ledning borta mot Watford senast till 2-2, vilket innebär att laget nu bara är en poäng ovanför nedlyttningsstrecket inför omgång 24. Det har inte blivit en enda seger för de rödvitrandiga på de tio senaste matcherna och formen är minst sagt svag. Spurs har betydligt bättre form med åtta segrar på de tio senaste och Harry Kane fortsätter att ösa in mål. Mauricio Pochettinos lag har fyra segrar på de fem senaste besöken på St Mary´s och bör vinna även denna gång. Den högt streckade tvåan kan dock garderas upp med krysset på lite större system!


2. Real Sociedad - Celta Vigo 1
Real Sociedad förlorade förvisso med 2-4 senast mot Barcelona men deras insats var värd betydligt mer. Real Sociedad var riktigt bra i den matchen och störde Barca under långa stunder. Det räcker dock inte med bra insatser just nu för Eusebios manskap. Baskerna har bara en seger på de fem senaste ligamatcherna och är i behov av en trepoängare. Hemma på Anoeta är de blåvita alltid farliga och mot ett ojämnt Celta Vigo har de bra chans. Spika ettan!


3. Real Betis - Barcelona 2
Real Betis kliver in här med relativt bra känsla trots att ligans bästa lag står på andra sidan. Quique Setiens lag kommer från en 3-2 seger i måndags mot Leganes och dessförinnan slog man Sevilla med 5-3 i lokalderbyt. Barcelona å andra sidan åkte på en av få förluster den här säsongen när Espanyol vann med 1-0 i första mötet av Copa del Rey i veckan. Här kommer Barcelona vilja studsa tillbaka direkt och plocka en seger, men på Villamarin brukar det vara svårspelat. Betis har fantastiska hemmafans som i sina bästa stunder kan bära fram laget till stordåd. Den högt streckade tvåan garderas tidigt upp med krysset!


4. Cagliari - Milan 2
Cagliari plockar med sig en bra försvarsinsats från lagets 0-1 förlust hemma mot Juventus senast. Nu väntar nästa italienska storklubb när Milan kommer på besök. Hemma på Sardinien har Cagliari haft det svårt på slutet och förlorat fyra av de fem senaste. Gennaro Gattusos Milan startade svagt men har börjat komma igång på slutet. Här erbjuder Milan hyfsat värde och spikas till en duglig procent!


5. Hellas Verona - Crotone 1
Otroligt viktigt bottenmöte. Båda klubbarna ligger under strecket, men kan vid seger ta sig ovanför strecket om SPAL förlorar. Hellas var på gång under december månad med 3-0 segern hemma mot Milan som ett starkt kvitto på det. På slutet har de gulblå dock förlorat tre raka matcher men schemat har varit tufft med både Juventus och Napoli som motståndare. Här väntar ett svagt Crotone och ser vi till den senaste tidens prestationer ska Verona kunna ta det här. Etta!


6. Inter - Roma 1
Omgångens stormatch. Inter och Roma slåss tillsammans med Lazio om de två återstående Champions League-platserna och det här mötet blir viktigt. Inter var tidigare med och slogs i den absoluta toppstriden men har efter fem raka utan seger dalat ordentligt. Mot en direkt rival hade fansen i vanliga fall varit nöjda med ett kryss, men här kommer de kräva en seger. Det öppnar för en match som böljar åt båda hållen och garderingen etta/tvåa passar utmärkt. Utgå från ettan!


7. Sampdoria - Fiorentina 2
Sampdoria startade säsongen lysande men har haft svårt att hålla den nivån hela vägen. Nu på slutet har det istället blivit fem förluster på de sju senaste och med flyttrykten kring flera av lagets spelare så är läget osäkert. Fiorentina är obesegrade i sina åtta senaste även om man har kryssat i sex av dessa. Viola har överträffat allas förväntningar den här säsongen och får ses som det bättre laget av dessa. Tvåan erbjuder riktigt fint värde och får mitt utgångstecken. Gardera upp med krysset med tanke på Sampdorias högstanivå!


8. Sassuolo - Torino 1
Sassuolo har haft det tungt under hösten men avslutade året starkt med tre raka segrar och ett kryss borta mot Roma. De tio poängen har gjort att det grönsvarta fått lite andrum helt plötsligt och nu kan börja titta uppåt i tabellen. Torino startade med en 3-0 seger hemma mot Bologna senast i nye tränaren Walter Mazzarris första match. I den matchen valde den rutinerade tränaren Torinos vanliga 4-3-3, men det återstår att se om han nu väljer att skifta till sin älskade trebackslinje. Här är iallafall Torino kraftigt överstreckat och ett Sassuolo på uppgång får förtroendet. Chansspika Sassarna till en låg procent!


9. Bologna - Benevento X
Bologna är ojämnt den här säsongen och innan det lilla miniuppehållet var laget inne i en formsvacka. Laget kommer från fyra förluster på de fem senaste och har stått för allmänt dåliga prestationer. I Benevento har det varit precis det motsatta. Efter 18 omgångar utan seger har Benevento vunnit två raka matcher och nykomlingen hoppas nu på att deras momentum kan fortsätta. Här är de kraftigt undervärderade och skrällen ska jobbas. Tryck in alla tecken!


10. Udinese - SPAL 1
Udineses smått magiska svit med fem raka segrar tog slut senast när Udine ”bara” fick 1-1 borta mot Chievo. Den forna landslagsbacken Massimo Oddo har verkligen gjort succé sen han tog över de svartvita och det ska bli spännande att se hur pass långt laget kan nå under våren. Här väntar nykomlingen SPAL och visst ska Udinese vara favoriter, men knappast så här stora. SPAL är defensivt skickligt och har ett fruktat kontringsspel emellanåt. Utgå från ettan men måla på med samtliga tecken!


11. Nice - St Etienne X
Nice kommer från 2-2 borta mot Monaco i helgen där lagets fixstjärna, Mario Balotelli, stod för bägge målen. Nu väntar St Etienne på hemmaplan och söndagens motståndare har verkligen ingen rolig säsong. Les Verts ligger bara två poäng ovanför strecket inför omgång 22 och har sedan fönstret öppnade värvat in de högt profilerade spelarna Ntep och M’vila. De förväntas gå rakt in i elvan här och med dessa förutsättningar är Nice lite väl stora favoriter. Helgardera och hoppas på en skräll!


12. Lyon - PSG 2
Ett ungt hungrigt Lyon med Nabil Fekir i spetsen ska här testa sina vingar mot överlägsna ligaledarna PSG. Lyon brukar historiskt kunna ge PSG en ordentlig match men faller allt som oftast på att man blir alldeles för naiva. Balansen i spelet saknas fortfarande i hemmalaget och det är något som PSG utnyttjar. Här vinner det franska skrytbygget till en ganska trevlig procent. Tvåa!


13. Schalke - Hannover 1
Kupongen avslutas i Tyskland och närmare bestämt i Gelsenkirchen där Schalkes stjärnspelare Leon Goretzka har kritat på för Bayern München. Den övergången blir permanent först i sommar men vi kan räkna med att han inte kommer starta här. Schalke kommer från en tung förlust borta mot RB Leipzig men hoppas nu att den fina hemmaformen kan fortsätta. Schalke har bara förlorat en match hemma på VELTINS-Arena den här säsongen och får utgångstecknet. Gardera upp med krysset som rensar bra på lite större system!


Kupongens kassaskåp


PSG
Det finns ingen riktig klar favorit på den här kupongen men vinstmaskinen PSG ska nog ses med bäst chans. PSG har fyra raka segrar mot Lyon och ångar på i den franska ligan. Senast stod Neymar och hans lagkamrater för en sanslös show när Dijon kördes över med hela 8-0. Tvåan känns gjuten!


Varningens finger!


Benevento
Benevento har varit utskrattade under hösten men har motbevisat alla på slutet och tagit två raka segrar. Mot ett svagt Bologna ska man inte vara streckade till omkring 10 procent. Benevento har bra skrällchans!


Lilla raden 144 rader
1. Southamp. - Tottenham 2
2. Sociedad - Celta 1
3. Betis - Barcelona x2
4. Cagliari - Milan 2
5. H.Verona - Crotone 1
6. Inter - Roma 12
7. Sampd. - Fiorentina x2
8. Sassuolo - Torino 1
9. Bologna - Benevento 1x2
10. Udinese - SPAL 1x
11. Nice - St Etienne 1x2
12. Lyon - PSG 2
13. Schalke - Hannover 1


Stora raden 864 rader
1. Southamp. - Tottenham x2
2. Sociedad - Celta 1
3. Betis - Barcelona x2
4. Cagliari - Milan 2
5. H.Verona - Crotone 1
6. Inter - Roma 12
7. Sampd. - Fiorentina x2
8. Sassuolo - Torino 1
9. Bologna - Benevento 1x2
10. Udinese - SPAL 1x2
11. Nice - St Etienne 1x2
12. Lyon - PSG 2
13. Schalke - Hannover 1x

Spela på Europatipset – klicka här!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto