Europatipset sön 21/7

Publicerad på 20 Jul 2019 - 21:57

Tipsexperten

Tipsexperten

20 Jul 2019 - 21:57

Den skandinaviska fotbollen dominerar helgens Europatips där 2 miljoner i jackpot finns att hämta. Gott om värde finns att tälja på raden då flera favoriter lutar åt att överstreckas, således finns det goda skäl att tro på bra utdelning! Vilka favoriter bör garderas? Observera att de tre sista matcherna spelas under måndagen. 


Spelstopp: 14.59


1. Malmö FF - Sirius 1
Vi börjar med en stark favorit i Allsvenskan! Guldfavoriten Malmö FF lär komma ut med stor pondus här. De himmelsblå promenerade sig förbi Ballymena United i Europa League-kvalet i veckan och hemma på Stadion är MFF ofta väldigt pålitliga. Efter krysset mot Häcken i hemmapremiären har MFF vunnit sju raka matcher på Stadion i Allsvenskan. Henrik Rydströms Sirius blandar och ger och gästerna ska absolut inte underskattas. De blåsvarta har haft det svårt mot Skånelaget de senaste åren men tickar ettan över 85 procent är det absolut inte fel att pilla med krysset ifall stålarna räcker till. 


2. IFK Göteborg - AFC Eskilstuna 1
Blåvitt gjorde succé under våren men nu har Poya Asbaghi fått lite grus i maskineriet. Dessutom är truppen reducerad; Starfelt och Nygren har lämnat samtidigt som Sebastian Ohlsson och Vibe är skadade. Lägg därtill att Sebastian Eriksson anmälts av disciplinnämnden efter utbrottet mot Falkenberg. Blåvitt torskade mot AFC Eskilstuna på Tunavallen i premiären och nu ställs göteborgarna mot AFC i ett ganska otacksamt läge. De orangefärgade gästerna besegrade Kalmar senast och är faktiskt obesegrade i tre raka matcher. Därför garderas ettan tidigt med det lågt streckade krysset. 


3. IFK Norrköping - Östersund 2
Peking förlorade snöpligt mot Östersund förra helgen i Jämtland med 1-2 där Aiesh blev tungan på vågen i den 93:e minuten. Nu väntar en ny batalj med jämtarna och värt att bära med sig inför det här mötet är att Norrköping har 90 minuter i benen från torsdagens Europa League-match mot St. Patrick’s Athletic. Således slagläge för en ny rödsvart triumf? Inte är det omöjligt. ÖFK besitter en hög högstanivå och trivs även bra på konstgräs. Skrälltvåan bör plockas med här, men visst ska den garderas omgående. 


4. Mjällby - Halmstad 2
Överraskningen Mjällby har stagnerat något den senaste tiden medan Magnus Haglunds Halmstad har växlat upp. Nykomlingen från Sölvesborg vann knappt mot Frej i den förra omgången men dessförinnan hade de gulsvarta tre raka matcher utan någon seger. HBK känns mer harmoniskt än på länge och nyförvärvet Boman är nu spelklar. De blåsvarta besegrade nyligen Mjällby på Örjans Vall med 2-0 och Haglunds manskap ska ses ha fina möjligheter att återigen ta tre poäng från Sölvesborgs-laget. Tvåa!


5. Öster - Trelleborg 1
Det har onekligen gått tungt för Öster men smålänningarna har varit förtjänta av betydligt fler poäng av vad laget spelat in. På Myresjöhus Arena har Christan Järdlers mannar radat upp tre raka kryss mot Brage, BP och Varberg, men mot de två sistnämnda var det Öster som var närmast segern. Nyförvärvet av den rutinerade anfallaren James Keene känns som en perfekt investering då målskyttet hackat. Trelleborg reser till Växjö med tre raka förluster i bagaget och då ettan streckas lågt på Myresjöhus känns Öster som en tänkbar värdespik. 


6. Randers - Bröndby 1
Trots att det endast skilde fyra poäng mellan Randers och Bröndby under fjolåret i Superligan (grundserien) streckas Bröndby upp som klara favoriter i Randers hemmaborg. Något obefogat. Patrik Carlgrens Randers förlorade i den första omgången borta mot Sönderjyske (1-2) men i hemmapremiären ska de blåklädda ha hyfsade chanser på en snabb revansch. Bröndby spelade en tuff match på finsk mark så sent som i torsdags i Europa League. Huvudstadslaget är inte på samma nivå som för ett par år sedan och faktum är att Bröndby slutade hela 30 poäng efter de regerande mästarna FCK i fjol. Här ska det vara bra läge att fatta pennan från vänster!


7. Midtjylland - Nordsjälland 1
Guldkandidaten Midtjylland fick en perfekt start på ligaspelet då Esbjerg besegrades i hemmapremiären på MCH Arena i Herning. Segern satt dock väldigt långt inne, den inhoppande islänningen Mikael Andersson gjorde matchens enda mål på stopptid. Nu lär premiärnerverna vara borta och i den andra omgången väntar talangfabriken Nordsjälland. Gästerna vann komfortabelt premiären borta mot Horsens (3-0) men på pappret ser inte det talangfulla laget lika slagkraftiga ut som under fjolåret. Bland annat har både Karlo Bartolec och Victor Nelsson kritat på för de regerande mästarna under sommaren. Ettan kan stå ensam omkring 65 procent. 


8. Brann - Stabaek 2
Över till Bergen i Norge. Lars Arne Nilsens Brann har haft ett par tunga veckor bakom sig. Bergen-gänget åkte snöpligt och något oväntat ut mot Shamrock Rovers i Europa League i torsdags och Brann står nu på fem raka matcher utan någon seger. Gästande Stabaek, som tränas av Jan Jönsson, befinner sig i bottenskiktet av tabellen men de blåsvarta har sått för ett par fina prestationer på slutet och ivorianen Franck Boli är precis som i fjol väldigt målfarlig. Allt värde finns åt höger vilket gör att alla tecken plitas ner. 


9. Molde - Sarpsborg 1
Serieledarna Molde hade inga som helst bekymmer med att städa av KR Reykjavik i Europa League-kvalet. Hemma på Aker Stadion är de blåvita obesegrade den här säsongen och den sviten lär med största sannolikhet förlängas då bottenlaget Sarpsborg 08 gästar. Sarparna gjorde lite av succé under fjolåret i Europa League då bortalaget bland annat kryssade mot MFF på Stadion och besegrade Genk på hemmagräs. Under den här säsongen har det gått tyngre för SP08 som endast skrapat ihop två segrar efter 14 omgångar av Eliteserien. Ettan är given att utgå från men då den streckas i största laget måste åtminstone skrällkrysset åka med. 


10. Atlanta United - DC United 1
I MLS ställs de regerande mästarna Atlanta United, som tränas av Frank de Boer, mot DC United där Wayne Rooney öser in mål. En väldigt intressant matchup! Atlanta kommer från en 5-0 seger hemma på Mercedes-Benz Stadium mot Houston Dynamo där skyttekungen Josef Martínez föga förvånande noterades för två mål. Sydamerikanen vann skytteligan i fjol före Zlatan och Martínez är nu inne i ett målstim med sex mål på sina fyra senaste framträdanden. DC United agerar för stunden ojämnt och mot ett av MLS bästa hemmalag lär Rooney & Co få det svårt. Trolig etta!


11. Hammarby - Elfsborg 1
Bajen hade flyt som fick med sig tre poäng mot Sundsvall på NP3 Arena. Spelmässigt var det jämnt och det avgörande målet som gjordes av Kjartansson kom inte förrän i den 92:a spelminuten. Det var islänningens sista framträdande för Bajen eftersom låneavtalet är slut. Nu väntar krislaget Elfsborg som inte vunnit sedan maj månad. Jimmy Thelins gäng såg oerhört bleka ut i 0-3 förlusten borta mot AIK senast och frågan är om inte Thelins dagar snart är räknande? Som grädde på moset har Cibicki återvänt till Leeds. På konstgräs brukar Ellos dock trivas bra och eftersom ettan streckas stenhårt rekommenderar vi att gardera storfavoriten på Tele2! 


12. Kalmar FF - Djurgården X
Kalmar FF har under i stort sett hela säsongen haft stora problem med målskyttet och smålänningarna kommer till spel mot tabelltvåan Djurgården i dåligt slag. Tre raka förluster står de rödvita på och Magnus Pehrsson är inte längre önskad av fansen. Djurgården är betydligt mer harmoniskt även fast Järnkaminerna står på två raka kryss, mot Malmö FF och AFC Eskilstuna. Djurgården har trivts bra mot Kalmar de senaste åren men då tvåan streckas hårt på Guldfågeln är krysset närmast till hands. Gardera på större system! 


13. Odense - Lyngby 1
Vi avslutar med en fajt från den danska ligan. Odense BK såg fina ut i premiären mot de regerande mästarna FC Köpenhamn. Vid paus ledde OB med 2-0 efter två fullträffar från Troels Kløve. FCK lyckades dock något turligt vinna och komma undan med en 3-2 seger efter bland annat ett offsidemål. I den andra omgången av serien bör OB ses ha bra chanser på en snabb revansch. Lyngby vann något oväntat hemmapremiären mot Aab med 2-0 efter två mål från Frederik Gytkjær. Gästerna är dock nykomlingar och mot ett kompetent OB på Nature Energy Park känns ettan trolig. Fin etta!


Kupongens kassaskåp


Midtjylland
Guldkandidaten Midtjylland vann hemmapremiären och på MCH Arena är de rödsvarta generellt otroligt starka. Förra säsongen hade de rödsvarta 11-2-0 på hemmagräset i grundserien. Ett något brandskattat Nordsjälland får det svårt!


Varningens finger!


Stabaek
Brann står på fem raka matcher utan någon seger och veckans förlust mot Shamrock Rovers i Europa League var en duktig käftsmäll. Stabaek visar i sin tur något gryende form och bör kunna få med sig något från Bergen en bra dag!


Lilla raden 144 rader
1. Malmö FF - Sirius 1
2. Göteborg - AFC Eskilst. 1x
3. Norrköping - Östersund 1x2
4. Mjällby - Halmstad 2
5. Öster - Trelleborg 1
6. Randers - Bröndby 1x
7. Midtjylland - Nordsjälland 1
8. Brann - Stabaek 1x2
9. Molde - Sarpsborg 1x
10. Atlanta United - DC United 1
11. Hammarby - Elfsborg 1x
12. Kalmar FF - Djurgården x
13. Odense - Lyngby 1


Stora raden 864 rader
1. Malmö FF - Sirius 1x
2. Göteborg - AFC Eskilst. 1x
3. Norrköping - Östersund 1x2
4. Mjällby - Halmstad 2
5. Öster - Trelleborg 1
6. Randers - Bröndby 1x
7. Midtjylland - Nordsjälland 1
8. Brann - Stabaek 1x2
9. Molde - Sarpsborg 1x
10. Atlanta United - DC United 1
11. Hammarby - Elfsborg 1x
12. Kalmar FF - Djurgården 1x2
13. Odense - Lyngby 1

Spela på Europatipset nu – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto