Europatipset sön 22/4

Publicerad på 22 Apr 2018 - 00:13

Tipsexperten

Tipsexperten

22 Apr 2018 - 00:13

Vi har ett fint Europatips den här söndagen med flera fina matcher i vanlig ordning. I Allsvenskan är det framförallt slaget mellan Göteborg och Stockholm som blir intressant att följa. AIK ställs mot IFK Göteborg i ett klassikermöte och Häcken tar emot serieledande Hammarby hemma på Bravida. Kupongen består annars av flera klart överstreckade favoriter och kan det skrälla lite ute i Europa väntar fin utdelning!


Spelstopp: 14.59


1. Chelsea - Southampton 1
Vi inleder från London där Chelsea och Southampton ställs mot varandra i semifinalen av FA-cupen på Wembley. Antonio Conte och hans spelare har inte gett upp målet att sluta topp-4 i ligan ännu och har plockat två raka segrar på resande fot. En av segrarna kom mot just Southampton i en galen match där Saints ledde med 2-0 med 20 minuter kvar, men Chelsea tog sig ikapp och vann tillslut med 2-3. Det rödvita sydkustlaget som haft en tung säsong i högsta serien, visade ändå att de har tillräcklig kvalité för att störa lag som Chelsea. Vi utgår från ettan men plockar tidigt med krysset som rensar fint här!


2. AIK - IFK Göteborg 1
Klassikermöte mellan två storklubbar inom svensk fotboll. AIK har inlett årets säsong bra och har fått med sig åtta poäng från de fyra inledande matcherna trots ett ganska tufft schema. I senaste matchen hade man kanske önskat sig alla tre poängen borta mot Örebro men sett till hur matchen såg ut ska AIK vara nöjda med att man fick med sig en poäng hem till Stockholm. Hemma på Friends har Norlings lag tagit två segrar utan insläppt och här får AIK utgångstecknet mot ett Göteborg som knappast imponerar. Ettan är dock lite väl högt streckad och krysset kan plockas med på större system!


3. Dalkurd - GIF Sundsvall X
Dalkurd har inlett årets säsong som nykomling med tre förluster och en seger. Spelmässigt har det sett helt okej ut även om man ibland ser lite uddlösa ut framåt. Senast blev det en 1-0 förlust borta mot IFK Göteborg efter lagets hittills sämsta insats den här säsongen. Nu ställs Dalkurd mot ett GIF Sundsvall som gått klart bättre än förväntat så här långt. Giffarna har under vintern tagit in en del spanska spelare och det har lyft lagets spel oerhört. Mittfältarna Ciercoles och Batanero har sett oerhört fina ut under de första fyra omgångarna och gett Sundsvall en ny dimension i spelet. Här löser de åtminstone en poäng borta i Borlänge, X2!


4. Häcken - Hammarby 1
Häcken är en dark horse till guldet den här säsongen och har startat säsongen godkänt. Senast blev det 0-0 borta mot Sirius på en väldigt dålig gräsmatta på Studenternas. Nu är Häcken tillbaka på Bravida där laget vunnit båda sina matcher så här långt. Här väntar däremot ett Hammarby som övertygar och kommer från fyra raka segrar. Senast mot Norrköping syntes det dock att lagets höga presspel har börjat slita på spelarna och det var en hel del tröttkörda spelare sista halvtimmen. Här erbjuder ettan fint värde och Häcken blir laget som tar ner Bajen lite på jorden, etta!


5. Trelleborg - Kalmar FF 2
Trelleborg som kvalade upp till Allsvenskan förra säsongen har fått känna på skillnaden mellan serierna så här i början på säsongen. Tre förluster och ett kryss har Trelleborg fått med sig från de första fyra matcherna och i samtliga matcher har man varit det sämre laget på planen. Nu väntar Kalmar FF på hemmaplan och skånelaget skulle verkligen behöva få med sig något från den här matchen för att inte hamna alltför långt efter redan i starten. Det finns inte mycket som talar för de blåvita utan Kalmar är både stabilare och starkare på pappret. X2 ska räcka långt här!


6. Atalanta - Torino 1
Vi förflyttar fokus till Italien där Atalanta och Torino ställs i en viktig match i kampen om europaplatser. Atalanta kommer från en skön 3-0 seger mot Benevento som tog laget upp till sjundeplatsen i tabellen. Spelmässigt har det hackat en aning på slutet för Bergamos stolthet men segern senast var ett steg i rätt riktning. Eftermiddagens motståndare Torino är obesegrade i sina fem senaste och ser riktigt hungriga ut just nu. Det skiljer fem poäng mellan lagen inför den här matchen och Atalanta lär vara nöjda om avståndet håller sig där eller kan drygas ut till åtta. Allt värde ligger på ettan här och vi spikar Gasperinis gubbar till en fin procent!


7. Juventus - Napoli 1
Söndagens supermatch. Juventus och Napoli har slagits om förstaplatsen hela säsongen och ska Napoli ha någon som helst chans på Scudetton krävs en seger på Juventus Stadium här. Juventus som inledde årets säsong svagt har gått urstarkt sen årsskiftet och knappt tappat några poäng i ligaspelet. Inför den här matchen skiljer det fyra poäng mellan lagen och vi kan räkna med en matchbild där Napoli går all in för en seger. Spelmässigt är det inte mycket som skiljer lagen emellan utan och Juventus har blivit lite väl stora favoriter här. Utgå från ettan men måla på med alla tecken och hoppas på skrällen!


8. Udinese - Crotone X
Udinese är i en hemsk period just nu där man förlorat de tio senaste matcherna. Laget har släppt in minst två mål i alla dessa matcher och nu börjar fansen bli oroliga för att deras kära Udine ska riskera nedflyttning. Udinese är fem poäng över strecket och ställs här mot Crotone som ligger precis under nedlyttningsstrecket. En högdramatisk match väntar och här kan vi konstatera att det svartvita hemmalaget knappast ska vara så här stora favoriter sett till formen. Utgå från krysset men tryck in alla tecken här på både små och stora system.


9. Las Palmas - Alavés X
Med fem omgångar kvar av La Liga står det mer eller mindre klart att Las Palmas kommer få börja om i Segundan nästa säsong. Det är tretton poäng upp till Levante ovanför strecket och nu handlar det snarare om att försöka avsluta med hedern i behåll. Senaste tiden har det dock varit kämpigt för det gula ö-laget som förlorat sex av de sju senaste. Alaves är i betydligt bättre form och förfogar framförallt över en stabilare defensiv. Matchen betyder dock inte särskilt mycket för något av lagen och vi kan räkna med en relativt slätstruken match som mycket väl kan sluta med delad pott. Vi chansspikar krysset här!


10. Malaga - Real Sociedad 2
Malaga är ett av lagen som kommer få följa Las Palmas ner till andradivisionen. Det står redan helt klart efter att Malaga förlorade borta mot Levante i veckan. Här kommer de med sänkta huvuden ställas mot ett formstarkt Sociedad som fortfarande är obesegrat efter tränarbytet. Gästerna är både bättre i grunden och mer motiverat här och vi spikar tvåan till en okej procent!


11. Nice - Montpellier 1
Mario Balotellis Nice slåss med Rennes, St Etienne och dagens motståndare Montpellier om europaplatserna till nästa säsong. Här väntar därför en oerhört viktig match mellan sexan Nice och femteplacerade Montpellier. Gästande Montpellier lär åka till den här matchen med avsikten att få med sig en poäng så inte Nice tar sig förbi i tabellen. Nice är dock oerhört starka hemma på Rivieran och förfogade exempelvis över ligans bästa hemmafacit under fjolåret. Utgå från den högt streckade ettan här men gardera upp med krysset!


12. St Etienne - Troyes 1
St Etienne är som sagt ett av lagen som slåss om en Europa League biljett och ställs här mot bottenlaget Troyes. St Etienne har riktigt fin form för tillfället och har ingen förlust på sina elva senaste. Dagens motståndare Troyes ligger på nedlyttningsplats men det är tajt i botten av Ligue 1 och tre poäng här kan exempelvis ta Troyes upp över strecket. Senast visade laget bra karaktär mot Marseille även om det inte gav några poäng och här ska man inte räknas bort helt. Utgå från den högt streckade ettan men gardera. På lilla systemet tar vi med krysset och på stora trycker vi in alla tecken och hoppas på bortaskräll!


13. Augsburg - Mainz 2
Vi avslutar i Tyskland och Bundesliga där ett formsvagt Augsburg ställs mot ett Mainz som krigar för kontraktet. Augsburg har bara fått med sig två poäng från de fyra senaste matcherna men deras starka höst gör att de inte på något sätt riskerar att åka ur. Det gör Mainz som i förra omgången tog en oerhört viktig seger mot bottenkollegan Freiburg. Det tog laget upp över strecket på målskillnad och här kommer Robin Quaisons lag kriga hårt för poängen. Gästerna har helt klart mer att spela för här och det brukar väga tungt i slutskedet på säsongen. Spika den lågt streckade tvåan till en spännande procent!


Kupongens kassaskåp


Real Sociedad
Blåvita Sociedad har sett oerhört fina ut efter tränarbytet och kommer från en 3-0 seger mot Atletico Madrid. Laget har radat upp tre raka segrar utan att släppa in ett mål och mot redan utslagna Malaga tar man en ny bekväm seger. Stark tvåa!


Varningens finger!


Napoli
Visst, Juventus har en tendens att alltid leverera när saker och ting står på sin spets men Napoli måste vinna här om laget ska kunna utmana om Scudetton. Här har laget revansch att utkräva från 0-1 förlusten i december på San paolo. I den matchen var Napoli betydligt bättre än Juventus och så här lågt streckade ska man inte vara i detta toppmöte. Givet tecken att plocka med den här veckan!


Lilla raden 144 rader
1. Chelsea - Southamp. 1x
2. AIK - IFK Göteborg 1
3. Dalkurd - Sundsvall x2
4. Häcken - Hammarby 1
5. Trelleborg - Kalmar 2
6. Atalanta - Torino 1
7. Juventus - Napoli 1x2
8. Udinese - Crotone 1x2
9. Las Palmas - Alavés X
10. Malaga - Sociedad 2
11. Nice - Montpellier 1x
12. St Etienne - Troyes 1x
13. Augsburg - Mainz 2


Stora raden 864 rader
1. Chelsea - Southamp. 1x
2. AIK - IFK Göteborg 1x
3. Dalkurd - Sundsvall x2
4. Häcken - Hammarby 1
5. Trelleborg - Kalmar x2
6. Atalanta - Torino 1
7. Juventus - Napoli 1x2
8. Udinese - Crotone 1x2
9. Las Palmas - Alavés X
10. Malaga - Sociedad 2
11. Nice - Montpellier 1x
12. St Etienne - Troyes 1x2
13. Augsburg - Mainz 2

Spela på Europatipset – klicka här!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto