Europatipset sön 23/12

Publicerad på 22 Dec 2018 - 19:29

Tipsexperten

Tipsexperten

22 Dec 2018 - 19:29

Julafton är snart här och vad passar bättre än att fira in högtiden med 13 rätt? Vid första anblick ser kupongen inte så häftig ut men vid närmare analys är det ur ett spelperspektiv en magisk rad vi har framför oss. Fina värdespikar, högaktuella skrällar och 6 miljoner i jackpot borgar för finfin utdelning denna fjärde advent. Dags för en uppesittarkväll på bästa sätt - med 13 rätt!


Spelstopp: 14.29


1. Everton - Tottenham X
Söndagens enda Premier League-fight spelas på klassiska Goodison Park där ligatrean Tottenham kommer på besök. Spurs har visat upp fin form och tog en härlig seger på Emirates Stadium mot Arsenal i veckans Ligacup-kvartsfinal. Det återstår att se om den matchen sitter i benen för här ställs de mot tufft motstånd. Everton har förvisso fyra raka matcher utan seger men spelmässigt håller The Toffees en hög nivå i sina bästa stunder. Hemma i Liverpool kan de rå på alla lag i Premier League. Där har de bara blivit en förlust på nio matcher och de ska således knappast räknas bort här, särskilt med tanke på att Tottenham saknar Dier, Vertonghen och Dembélé. Ovisst. Snåla inte med tecken.


2. Aston Villa - Leeds 1
Två klassiska engelska lag även på kupongens andra match, men här tar vi oss en division ner till The Championship. Båda dessa lag aspirerar dock i högsta grad på uppflyttning, framförallt Leeds som toppar ligan. Leeds kommer till Birmingham med fem raka segrar i bagaget och fyra nollor på dessa. Här väntas det dock bli tufft för Pontus Jansson och hans lagkamrater. Aston Villa har visat gryende form under Dean Smith och sett riktigt bra ut den senaste tiden. Sju raka utan nederlag och offensivt öser The Lions in mål. Tammy Abraham är glödhet för stunden och finns med i skytteligatoppen. Här kan han mycket väl avgöra. Villa ska gälla som favoriter i Birmingham. Tänkbar spik på hemmalaget!


3. Leganés - Sevilla 1
I den spanska huvudstaden ska kupongens två La Liga-matcher spelas. Först tar vi oss till Estadio Municipal de Butarque där ett formstarkt Leganés ställs mot topplaget Sevilla. Gurkodlarna från Madrid har visat sig väldigt svårslagna under en längre tid och nu gått åtta tävlingsmatcher i följd utan nederlag. På hemmaplan är de blåvita starka och har bland annat slagit tillbaka Barcelona under säsongen. Minus att Szymanowski saknas men det är inget avbräck jämfört med Sevillas. Gästerna saknar nämligen tre nyckelspelare här. Banega och Sarabia är avstängda medan Simon Kjaer är skadad. Los Rojiblancos har samtidigt inte vunnit på bortaplan i ligaspelet sedan september. Jättebra läge att chansa bort favoriten. 1X!


4. Rayo Vallecano - Levante 1
Från de sydvästra delarna av Madrid tar vi oss något österut till Campo de Fútbol de Vallecas. Där är hemmalaget Rayo i poängbehov. Nykomlingen är nästjumbo efter 15 omgångar och har fem poäng upp till säker mark. Hemmaformen är dock skaplig med fyra poäng på de två senaste trots att relativt tufft motstånd i form av Eibar och Villarreal kommit på besök. Här har Rayo ett ypperligt läge till en trepoängare när de ställs mot Levante. Gästerna saknar nämligen avstängda Jason och Erick Cabaco samt kommer från 0-5 i baken mot Barcelona. Allt värde på hemmalaget även här och ettan är tänkbar värdespik.


5. Augsburg - Wolfsburg 1
Vi fortsätter på temat understreckade hemmalag men beger oss till Tyskland och Bayern. På WWK Arena ställs Augsburg mot tufft motstånd denna söndag då ett formstarkt Wolfsburg kommer på besök. Vargarna har tagit sig upp på en fin position i tabellen efter 13 poäng på de fem senaste. Truppen är dock inte speciellt märkvärdig. Samtidigt har de grönvita bara vunnit ett av de sju senaste mötena mot Augsburg. Hemmalaget ska inte underskattas och är minst lika bra. På hemmaplan ska de ses som favoriter. Trots det streckas ettan till så lite som cirka 25 procent. Just det - allt värde på Augsburg som är en superspik!


6. Hoffenheim - Mainz 1
På Rhein-Neckar-Arena ska Robin Quaison försöka konservera formen. Svensken stod för två mål hemma mot Eintracht Frankfurt i en match som i veckan slutade 2-2. Det var dock på hemmaplan. På resande fot har Mainz haft betydligt svårare att leverera. Två vinster på sju försök har det blivit på bortaplan för Die Nullfünter. Givetvis blir det också tufft mot topplaget Hoffenheim här. Hemmalaget är extremt svårslagna vilket nio raka ligamatcher utan förlust vittnar om. De fem senaste har dock slutat oavgjort. Det mesta talar för att en efterlängtad seger kommer för Julian Nagelsmanns manskap här men med tanke på att det låst sig behöver det inte vara fel att plocka med rensarkrysset på större system.


7. Benfica - Braga 1
Över till Portugal och ett toppmöte från mäktiga Estádio da Luz. Benfica återfinns först på en fjärdeplats i tabellen, men har samtidigt bara fyra poäng upp till serieledande Porto. Örnarna från Lissabon lär, precis som vanligt, vara med och kriga om ligatiteln. Mer tveksamt om Braga kommer vara det. Gästerna från norr har gjort det riktigt bra så här långt och ligger faktiskt trea, men Braga brukar allt som oftast sluta en bra bit bakom topptrion. Benfica har de förlorat de åtta senaste ligamatcherna mot. Det mesta talar för att det blir ännu ett nederlag. Etta!


8. Guimarães - Sporting Lissabon 2
Större skrällchans då på Estádio D. Afonso Henriques där Guimarães ställs mot Sporting Lissabon. Hemmalaget har stått för en fin höst och placerar sig på en femteplats i Primeira Liga. Formen är minst sagt strålande med elva tävlingsmatcher i följd utan nederlag. Porto har bland annat besegrats tidigare under säsongen. Här slår dock de svartvita ur underläge. Sporting är visserligen ett snäpp bakom Benfica och Porto, men ner till övriga lag är det en bit. Det ska dock sägas att de grönvita agerat relativt ojämnt vilket innebär att de knappast ska vara någon tillförlitlig favorit här. Sebastian Coates är dessutom avstängd. Gardera tvåan omgående!


9. Porto - Rio Ave 1
Ytterligare ett toppmöte från Primeira Liga. Här ska det dock inte vara något snack. Porto är regerande mästare och toppar ligan på 33 poäng efter 13 omgångar. Rio Ave ligger sexa men är hela 14 poäng bakom. Formen är dessutom usel hos gästerna. Fem raka ligamatcher utan en trepoängare och fem insläppta mål i cupen i veckan. Porto har de grönvita inte besegrat sedan 2004 och kommer knappast göra det här heller. Klasskillnad råder i detta derby. Säker etta på Dragao!


10. Galatasaray - Sivasspor 1
Ingen vidare säsong hittills för de regerande turkiska mästarna Galatasaray. De rödgula återfinns först på en femteplats i Süper Lig efter 16 omgångar och har nu fyra raka ligamatcher utan seger. Betydligt bättre form på Sivasspor som nu plockat 13 poäng på de fem senaste. Mattias Bjärsmyr är ordinarie i mittlåset samtidigt som Robinho står för majoriteten av målen längst fram. Helt klart ett spännande lag. Upp till Galatasaray är det dock en bit truppmässigt. Hemma i Istanbul ska Fatih Terims lag gälla som tydliga favoriter trots att spelare som Ryan Donk, Emre Akbaba och Younes Belhanda saknas. Trolig etta trots allt.


11. Lecce - Padova 1
Vi avslutar denna kupong med tre matcher från Serie B. Först ut är ett nykomlingsmöte nere i vackra Apulien. Lecce har klarat omställningen till den italienska andradivisionen förvånansvärt bra och ligger på en sensationell tredjeplats efter 16 omgångar. Sämre har det gått för Padova som harvar i det absoluta bottenskiktet. Bortaspelet har varit mediokert och formen är inget vidare med tre raka matcher utan seger. Lecce visar dock också nedåtgående form men får naturligtvis bära favoritskapet på Stadio Via del Mare. Ettan streckas med det sagt för hårt och ska garderas. 1X blir bra.


12. Venezia - Cosenza X
Cosenza är en annan nykomling i Serie B som har det relativt tufft. De rödblå från Kalabrien har bara lyckats vinna tre matcher de inledande 16 omgångarna. Dock har de löst poäng i fler än hälften av matcherna. Nu reser de till vackra Venedig för ett möte med Venezia. Lejonen har inte sett lika bra ut sedan Filippo Inzaghi lämnade och får svårt att tangera fjolårets femteplats. Nu pekar åtminstone formkurvan uppåt med fyra matcher i följd utan nederlag. Här väntas ändå en relativt jämn tillställning och ettan ska således knappast streckas till cirka 60 procent. Alla tecken och hoppas på skrällen blir det givna spelet.


13. Spezia - Palermo 2
Palermo är ett lag som har en trupp för att spela i Serie A. I fjol föll sicilianarna på målsnöret men nu ser utsikterna bra ut för uppflyttning. De rosaklädda toppar Serie B och har endast förlorat en ligamatch hittills under säsongen. Här väntar dock en av de tuffare matcherna hittills. Spezia är erkänt starka hemma på den italienska rivieran. På Stadio Alberto Picco har de den fina raden 5-1-1. Gästerna, med spelare som Trajkovski och Nestorovski, bör dock inte förlora detta. Även om värdet finns på hemmalaget är känslan att X2 räcker långt.


Kupongens kassaskåp


Porto
Det skiljer mil mellan Porto och Rio Ave, något som kommer synas på Dragao under söndagen. De regerande mästarna visar varför de är bäst i Portugal och tar en komfortabel seger mot lokalrivalerna.


Varningens finger!


Leganés
Gurkodlarna har slagit tillbaka storheter som Barcelona och Real Madrid tidigare under kalenderåret och i våras besegrade de även Sevilla på hemmaplan. Det kan mycket väl bli tre poäng för ett formstarkt Leganés mot andalusierna igen.


Lilla raden 144 rader
1. Everton - Tottenham 1x2
2. Aston Villa - Leeds 1
3. Leganés - Sevilla 1x
4. Vallecano - Levante 1
5. Augsburg - Wolfsburg 1
6. Hoffenheim - Mainz 1
7. Benfica - Braga 1
8. Guimarães - Sporting x2
9. Porto - Rio Ave 1
10. Galatas. - Sivasspor 1
11. Lecce - Padova 1x
12. Venezia - Cosenza 1x2
13. Spezia - Palermo x2


Stora raden 864 rader
1. Everton - Tottenham 1x2
2. Aston Villa - Leeds 1
3. Leganés - Sevilla 1x
4. Vallecano - Levante 1
5. Augsburg - Wolfsburg 1
6. Hoffenheim - Mainz 1x
7. Benfica - Braga 1
8. Guimarães - Sporting 1x2
9. Porto - Rio Ave 1
10. Galatas. - Sivasspor 1x
11. Lecce - Padova 1x
12. Venezia - Cosenza 1x2
13. Spezia - Palermo x2

Spela på Europatipset – klicka här!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto