Europatipset sön 24/2

Publicerad på 23 Feb 2019 - 12:50

Tipsexperten

Tipsexperten

23 Feb 2019 - 12:50

Snacka om magisk söndag, eller vad sägs om rivalmötet mellan United och Liverpool, Ligacupfinal samt storlag som Arsenal, Juventus, Real, Atlético och Dortmund på kupongen? Här finns det dessutom flera överstreckade favoriter att sänka. Veckans 11 rätt ska bli till 13 och en saftig summa pengar!


Spelstopp: 14.59


1. Manchester United - Liverpool X
Vi inleder med ett av Englands mest sprakande möten, “derbyt” mellan Man United och Liverpool. Tabelläget ger denna match en ännu större krydda. Hemmalaget krigar för den viktiga fjärdeplatsen medan Liverpool behöver en seger för att kunna behålla greppet om serieledningen. 0-0 i veckans Champions League-match mot Bayern München var godkänt men inte mer än så. United spelade i måndags och tog då en tung seger i FA-cupen borta mot Chelsea. Historiskt har The Reds haft extremt tufft på Old Trafford och här känns det tveksamt om de kan lösa en seger mot ett uppgraderat värdlag under Ole Gunnar Solskjaer. Krysset känns mest troligt på förhand. Tänkbar spik.

2. Arsenal - Southampton 1
The Gunners gjorde jobbet i torsdags när de vände underläget från Vitryssland till avancemang i Europa League. Mustafi och Sokratis stod för två av målen i 3-0 segern mot BATE. Ny hemmamatch nu när Southampton kommer på besök till Emirates Stadium. Även här är mötet av yttersta betydelse för de båda lagen, för Arsenal i kampen om topp 4 och för The Saints om nytt kontrakt. Sydkust-laget vann faktiskt helt rättvist när lagen möttes på St Mary’s i december. Här har de fått två veckors vila och kan mycket väl störa ett relativt ojämnt hemmalag. Ettan först men den streckas på tok för hårt. Alla tecken ska med omgående i norra London!

3. Chelsea - Manchester City 2
Vi håller oss kvar i London men riktar fokus mot nationalarenan Wembley. Där ska en titel fördelas när det är dags för final i Ligacupen. City är regerande mästare i turneringen och visar fin form. I veckans CL-möte mot Schalke var de illa ute men vände underläge till seger i slutet trots en man mindre. Chelsea visar ingen vidare form även om de slog ut Malmö FF utan större problem i EL. 0-6 förlusten borta mot Pep Guardiolas manskap finns färskt i minnet. Där visade City hur mycket bättre de är som fotbollslag än The Blues just nu. Här kommer det givetvis bli jämnare men det mesta talar för att de ljusblå försvarar titeln. Tvåa!

4. Bologna - Juventus 2
Fokus mot Italien nu där fyra matcher ska avhandlas. Juventus fick en rejäl känga i onsdags när de föll med 0-2 i Madrid mot Atlético. Trots att “Den gamla damen” toppar Serie A i stor stil och är obesegrade kan alltså säsongen betraktas som ett fiasko redan om några veckor. Frågan är hur veckans svidande nederlag påverkar Turin-laget här när de reser till Emilia-Romagna och Renato Dall’Ara. Även om Bologna återfinns på nedflyttningsplats är det ingen lätt uppgift som väntar. De blåröda har sett klart bättre ut under nya tränaren Sinisa Mihajlovic. Fyra poäng på tre matcher där de förtjänade minst en pinne borta mot Roma senast. Streckningen går inte att köpa här. Gardera!

5. Fiorentina - Inter 1
Klassikermöte härnäst när vi tar oss till Florens. Inter hade i veckan inga problem att besegra Rapid Wien (4-0) men något förvånande var att Luciano Spalletti där mönstrade en så gott som ordinarie elva. Fiorentina vann förra helgen med klara 4-1 borta mot SPAL och visar lysande form. Viola är framme i semifinal i Coppa Italia och har ännu inte förlorat under det nya kalenderåret. Hemma på Artemio Franchi är de riktigt starka, något inte minst Inter fått känna på. De blåsvarta har bara vunnit en gång här de sju senaste besöken. 1X bör räcka långt.

6. Parma - Napoli 2
Tillbaka till Emilia-Romagna och skinkstaden där Parma får finbesök i form av Napoli. Carlo Ancelottis manskap kommer för ovanlighetens skull från två raka 0-0 matcher i Serie A, borta mot Fiorentina och hemma mot Torino. Svagt kan tyckas men samtidigt är det imponerande att se vilken stark defensiv de ljusblå visar upp. Två insläppta mål på åtta matcher under 2019 är ett magiskt facit. Nykomlingen Parma har gjort en strålande säsong och har så gott som säkrat kontraktet. Formen är dock inget vidare och det är svårt att se de blågula stå upp mot det betydligt mer namnkunniga motståndet. Gästerna har förvisso avbräck på Albiol, Insigne och Rui men det ska inte spela någon roll. Hamra in tvåan på Stadio Ennio Tardini!

7. Chievo - Genoa 2
Genoa ligger precis som Parma i vad som får betraktas som ingenmansland. Det gör dock de blåröda tack vare fyra raka matcher utan förlust. Senast togs en stark seger mot Lazio när hemvändaren Domenico Criscito stod för sitt första mål för säsongen. Hos Chievo är det inte lika muntert. De flygande åsnorna är toksist med hela tolv poäng upp till säker mark när samtliga lag spelat 24 omgångar. Endast en seger har noterats under säsongen. Detta är en typ av match hemmalaget verkligen måste vinna men kapaciteten ser inte ut att finnas där. Här har de dessutom två avstängningar utöver kulturbäraren Sergio Pellissier som är skadad. Trolig tvåa på Bentegodi-stadion.

8. Levante - Real Madrid 2
Real Madrid kommer från två svaga insatser. Borta mot Ajax blev det visserligen en turlig seger men i senaste ligamatchen föll Los Blancos med 1-2 hemma mot Girona. Där blev dessutom Sergio Ramos utvisad i slutet och är således avstängd här. Trots det går naturligtvis huvudstadslaget in som solklara favoriter i Valencia. Proppen ur för Levante senast i 4-1 segern borta mot Celta Vigo men dessförinnan hade Granotas tre raka matcher utan mål framåt. Svårt att se värdarna räcka till här även om Real inte imponerat. Tvåan får stå ensam på denna luriga kupong.

9. Atlético Madrid - Villarreal 1
Reals stadsrival stod däremot för en styrkedemonstration i veckan när de besegrade Juventus med 2-0 hemma på Wanda Metropolitano. Målskyttar blev de båda mittbackarna Giménez och Godín. Nu står finalarenan i mästarturneringen värd för ett mycket viktigt La Liga-möte. Atlético är ensamma om att kunna hota Barcelona om titeln även om det ser ut att bli svårt. Villarreal krigar i sin tur för nytt kontrakt, ytterst oväntat med tanke på den kapacitet som finns hos de gulklädda. Formen är på uppåtgående hos östkust-laget som avancerade i Europa League i veckan och slog tillbaka Sevilla med 3-0 i senaste ligamatchen. Atlético är dessutom ett lag som passat utmärkt genom åren. Faktum är att Villarreal har sju raka matcher utan förlust mot Los Colchoneros. Med det i åtanke måste ettan garderas. Det stora värdet finns på tvåan. Gaffeln testas även om samtliga tecken inte är fel.

10. Valladolid - Real Betis X
Ett spanskt lag som inte fick med sig ett bra resultat från veckans Europaspel var Real Betis. De grönvita stod för en rejäl plattmatch hemma i Sevilla och förlorade med 1-3 mot Rennes. Därmed är Europaäventyret över för den här gången. Fokus ligger nu istället på att lösa så det blir spel där även nästa säsong. Fyra poäng skiljer upp till rivalerna Sevilla på fjärdeplats efter 24 omgångar. Valladolid krigar i de nedre regionerna efter att ha visat svag form efter en stark inledning. De är dock solida bakåt med endast 29 insläppta hittills. Betis trivs samtidigt inte speciellt bra på resande fot. Räkna med en jämn drabbning. Spikkrysset lockar.

11. Rennes - Marseille 1
Enastående prestation av Rennes i veckan då de besegrade Betis på bortaplan i Europa League och avancerade till åttondelsfinal. Nu är de tillbaka på Roazhon Park där de så gott som alltid står för stabila insatser. Här har ingen förlust noterats sedan början av december. Marseille har efter en grov formsvacka börjat hitta formen och kommer till Bretagne med tre raka triumfer. Dessa har dock kommit mot relativt svagt motstånd. På bortaplan är OM inget vidare med sju förluster på 13 försök. Med lagens hemma- respektive bortafacit känns 1X bäst även om detta är relativt öppet.

12. Dortmund - Bayer Leverkusen X
Bundesliga avslutar kupongen denna vecka med två matcher och först ut är en sprakande batalj på Signal Iduna Park. Dortmund, som övertygat stort under säsongen, visar guldfrossa och ser inte alls speciellt bra ut för stunden. Tre raka oavgjorda resultat i ligaspelet och 0-3 borta mot Tottenham i CL har det blivit den senaste tiden. Det gör att Bayern München nu snart ätit upp vad som tidigare var ett stort försprång. Här väntar också allt annat än en given trepoängare. Leverkusen fick visserligen tacka för sig i Europa League i veckan men i Bundesliga har Bayer 04 fyra raka triumfer, bland annat mot Bayern München. Potentialen finns definitivt att hota Dortmund, särskilt med tanke på de gulsvartas form. Streckningen har spårat ur på ettan. Börja istället med krysset men plocka helst med alla tecken.

13. Hannover - Eintracht Frankfurt 2
Ett tyskt lag som däremot avancerade i Europa League var Eintracht Frankfurt. Det gjorde Adolf Hütters manskap med besked när de följde upp 2-2 i Ukraina med 4-1 i torsdags hemma mot Shakhtar. Som vanligt var det stjärntrion Luka Jovic, Ante Rebic och Sébastien Haller som stod för målen. Nu reser Die Adler till de norra delarna av landet för ett möte med nästjumbon Hannover. Värdarna har det extremt kämpigt med fem poäng på de elva senaste. Här saknas fortsatt nyckelspelaren Niclas Füllkrug och dessutom har Eintracht sex raka triumfer mot hemmalaget. Tvåa på HDI-Arena!

Kupongens kassaskåp


Napoli
Carlo Ancelottis lag har agerat oerhört stabilt den här säsongen även om de inte riktigt räcker till för att utmana omöjliga Juventus. Nykomlingen Parma bör vara en munsbit även om det är bortaplan som gäller. Kupongens bästa spik hittas på Ennio Tardini.


Varningens finger!


Leverkusen
Bayer 04 håller toppklass i Tyskland och ska definitivt kunna störa ett Dortmund som inte imponerar just nu. Vänta er en betydligt jämnare match än vad strecken antyder. Fin skrällchans på Signal Iduna Park!


Lilla raden 144 rader
1. Man United - Liverpool X
2. Arsenal - Southampton 1x2
3. Chelsea - Man City 2
4. Bologna - Juventus x2
5. Fiorentina - Inter 1x
6. Parma - Napoli 2
7. Chievo - Genoa 2
8. Levante - Real Madrid 2
9. A.Madrid - Villarreal 12
10. Valladolid - Real Betis X
11. Rennes - Marseille 1x
12. Dortmund - Leverkusen 1x2
13. Hannover - E.Frankfurt 2


Stora raden 864 rader
1. Man United - Liverpool X
2. Arsenal - Southampton 1x2
3. Chelsea - Man City 2
4. Bologna - Juventus 1x2
5. Fiorentina - Inter 1x
6. Parma - Napoli 2
7. Chievo - Genoa x2
8. Levante - Real Madrid 2
9. A.Madrid - Villarreal 12
10. Valladolid - Real Betis 1x
11. Rennes - Marseille 1x
12. Dortmund - Leverkusen 1x2
13. Hannover - E.Frankfurt 2

Spela på Europatipset – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto