Europatipset sön 26/5

Publicerad på 25 Maj 2019 - 21:17

Tipsexperten

Tipsexperten

25 Maj 2019 - 21:17

Söndagen bjuder på ett Europatips med värde från Europas alla hörn. Det innehåller en rejäl krydda nordisk fotboll, men även livsviktiga matcher i Serie A:s sista omgång, samt playoffmatcher från både England, Skottland och Italien. Vi har kavlat upp armarna och gjort analysen åt er. Ta för er i jakten på 13 respektingivande rätt.


Spelstopp: 14.59


1. Djurgården - Östersund 1
Djurgården kommer från en stökig men imponerande 2-0-vinst hemma mot Elfsborg, trots att Radetinac åkte på rött kort tidigt i den första halvleken. Därmed är den hetlevrade mittfältaren avstängd här och även Kevin Walker är out på grund av skada. Östersund har dock större problem då resultaten nu börjar komma ikapp norrlänningarna. Laget har släppt in sju mål i dyngförlusterna mot Hammarby och Örebro. Här är det även fortsatt frågetecken för Keita, Aiesh och Morrison. Tunga avbräck i så fall. DIF ser dock ut att streckas upp väl hårt här vilket gör att spiken blir väl tråkig. Kan Östersund hitta tillbaka till den defensiv som tagit poäng mot både AIK och Häcken så finns det en hel del värde i att gardera med krysset.


2. Kalmar FF - Elfsborg 1
I Kalmar ska Elfsborg försöka vinna en fotbollsmatch på en gräsmatta för första gången på ett år. Konstgräslaget har haft det löjligt svårt när de inte fått trippa runt på plast. Här får boråsarna klara sig utan Joakim Nilsson som ådrog sig en otäck huvudskada senast mot Djurgården. Kalmar kommer från två raka 0-1-förluster, men det har varit mot stenhårt motstånd i form av Häcken och Malmö. På Guldfågeln ska kalmariterna ha goda chanser. Magnus Pehrsson har lyckats få ihop helheten helt ok och har en intressant trupp. Hittills har det största kruxet varit att målchanserna som skapats inte landat i mål. Strecka från vänster.


3. Fiorentina - Genoa X
Den sista omgången i Serie A väntar och här kommer räknenissarna fram då det g��ller att hålla koll på tabellen. Fiorentina har haft en helt katastrofal vår och riskerar faktiskt att åka ur hela serien vid förlust här. En pinne räcker dock för säkrat kontrakt. Genoa parkera i sin tur under nedflyttningsstrecket, en poäng bakom Empoli. En poäng gör dock att laget kliver om Empoli genom inbördes möten om “Azzurri” förlorar sin svåra bortamatch mot Inter. Det är alltså upplagt för delad poäng och på italienskt vis så lär det väl på något sätt sluta så. Oddset på krysset står runt 2,20 vilket säger det mesta. Enda orosmomentet för det här spikkrysset vore om Empoli sprattlade till i Milano. Då måste Genoa plötsligt börja kötta framåt. Men ända, spikkrysset är för lockande för att inte ta.


4. Inter - Empoli 1
Ruggigt viktig match för båda lagen på Giuseppe Meazza. Inter måste vinna för att vara säkra på att försvara sin Champions League-plats från jagande stadsrivalen Milan. De blåsvarta är alltså all in här. Empoli har ännu mer att spela för då hela deras existens i Serie A hänger på den här matchen. Laget är en poäng framför Genoa på nedflyttning men ligger efter i de inbördes mötena och åker ur om det skulle bli förlust och Genoa tar poäng mot Fiorentina. Empoli har visserligen stått för en stark avslutning, men är samtidigt seriens sämsta bortalag med bara åtta poäng på 18 matcher. Vi räknar med att det blir respass till Serie B här och spikar favoritettan.


5. Charlton - Sunderland 2
På Wembley ska det avgöras vilket lag som får spela i The Championship nästa säsong. Här vankas det playoff-final mellan London-gänget Charlton och Eskil Hellbergs favoritlag Sunderland. Totalt sett under säsongen har Sunderland varit snäppet vassare. Charlton har också gjort en habil säsong men framför allt på hemmagräs. Sunderland är ett av ligans bästa bortalag, med inte ens en handfull förluster. Så när det nu vankas neutral plan är det något som främst borde gynna The Black Cats som ska rankas högre. Matchen streckas just nu helt jämt, där Charlton felaktigt blivit en liten favorit. Bra värde åt höger alltså.


6. Mjällby - GAIS 2
Nykomlingen Mjällby går på vatten för tillfället med fem raka segrar, vilket fört dem till en andraplats bakom suveräna Varberg. Frågan är dock inte om utan när flytet ska ta slut. Samtliga segrar har varit täta uddamålsvinster där de gulsvarta haft en hel del flyt. Blekinge-gänget ska inte ha något med toppen att göra när säsongen summeras. GAIS är i grunden ett bättre lag och är ännu obesegrade på resande fot, trots en hel del kluriga bortamatcher. Senast besegrades Halmstad på Örjans Vall. Bosko Orovic Makrillar värderas alldeles för lågt här och det finns supervärde på tvåan. Potentiell chansspik!


7. Trelleborg - Öster 2
I Skåne ska två klassiska klubbar göra upp. Inget av lagen har imponerat nämnvärt så här långt, där framför allt Öster varit en besvikelse. De rödblå kommer från två raka förluster mot Jönköping och Mjällby och parkerar på en negativ kvalplats. Trelleborg vann visserligen mot Örgryte senast, men det var blott den andra trepoängaren för säsongen. Det svenska folket kikar för mycket på tabellen och glömmer Östers egentliga potential. Christian Järdler förfogar över en stark trupp som ska kunna klättra rejält i tabellen under säsongen. Vi rankar faktiskt smålänningarna snäppet före Trelleborg här och när tvåan då streckas ner mot 20 procent, som i skrivande stund, är det bara att hugga.


8. St Mirren - Dundee United X
Vi tar oss till Skottland och en direkt avgörande match om vilka som ska få spela i den högsta serien nästa år. Klassiska Dundee United, som förlorade UEFA-cupfinalen mot IFK Göteborg 1987, är redo att ta klivet upp till Premier League igen. Det första mötet slutade 0-0 i en tight och tillknäppt historia. Det mesta talar för att det blir något liknande här och att vi kommer få bevittna en riktig nagelbitare. Lågt odds på krysset som är en högintressant spik.


9. Pescara - Hellas Verona X
Mer playoff, nu i Italien. Detta är en semifinal där det första mötet även här slutade 0-0. Nu är det fördel Pescara som kommer från en rad spelmässigt starka prestationer. Dock har de kryssat i fem av de sex senaste matcherna. Samuel Gustafssons Verona är en värdig motståndare och vi kan förvänta oss ännu en väldigt jämn och tillknäppt fajt där det knappast kommer bli något målfyrverkeri. Krysset är en bra utgång, men gärna alla tecken då Verona är väl lågt streckade.


10. Brann - Rosenborg 1
I Eliteserien ska en nordisk stormakt på dekis ta sig an ett formtoppat hemmalag. Rosenborg har inlett säsongen riktigt knackigt och är inte alls det lag vi är vana vid. Lord Bendtner har slutat åka taxi och även göra mål. Inte en strut har dansken gjort hittills. Nio poäng på nio matcher har det blivit för Trondheims stolthet och laget ligger långt ner på nedre halvan och harvar. Brann är å sin sida en het guldkandidat i år och har finfin form med fem segrar på de sex senaste. Här ska hemmalaget vara klara favoriter och det finns bra chans till värde på ettan då gemene man säkerligen är sugna på att kryssa i Rosenborg för igenkänningsfaktorn. Spiketta!


11. Tromsö - Molde 2
I match 11 ska två klassiska norska klubbar ta sig an varandra. Lagen parkerar i varsin ände av tabellen där Ole Gunnar Solskjaers gamla Molde fått en flygande start och toppar tabellen. Tyngre för nordmännen i Tromsö som bara fått med sig fyra poäng på de nio första omgångarna och parkerar som jumbo. Tvåan är givetvis troligast här, men Tromsö brukar historiskt sett göra det bra hemma på Alfeheim dit motståndarna har “många mil i benen”. Molde streckas stenhårt och kan bara inte spikas. Rita dit alla tecken och jobba in den allt för lågt streckade “superskrällen” för hemmalaget.


12. Mjöndalen - Haugesund 2
Några mil utanför Oslo spelar Mjöndalen boll. Hittills har nykomlingen gjort det helt ok, men det ska ändå mycket till för att de inte ska tvingas slåss i de nedre regionerna mot slutet av säsongen. Haugesund, med Östersund-spelaren Douglas Bergqvist i backlinjen, ligger några pinnhål över i tabellen men har framför allt en trupp som är vassare. De slog bland annat Rosenborg borta i Trondheim med 2-0 nyligen. Svårtippad och jämn match både odds- och streckmässigt då man inte ska förringa hemmafördelen. Vi tar ändå ställning för Haugesund här. X2 känns bra.


13. Aarhus - Randers 2
Vi avslutar i Danmark där de är framme i slutskedet av säsongen. FC Köpenhamn har avgjort ligan men det finns fortfarande spänning kvar när det gäller Europa League-platserna. Vinnaren av det här dubbelmötet kommer att få göra upp med fyran från Mästerskapsrundan om biljetten ut i Europa. Randers kommer från 2-1 i den första holmgången i detta dubbelmöte. Innan dess hade Tobias Sanas Aarhus visat fin form, men Randers är absolut ingen favoritmotståndare då Aarhus inte lyckats vinna det här derbyt på nio raka försök. Ettan streckas upp alldeles för hårt vilket gör att det är finfint värde på bortalaget. Måla upp hela vägen illa kvickt!


Kupongens kassaskåp


Inter
Vinner inte Inter hemma mot ligans sämsta bortalag Empoli kan det innebära dubbel sorg. För det första en missad Champions League-plats, men kanske ännu värre att rivalerna Milan tar över den biljetten. Fullt fokus här alltså och rejäl klasskillnad lagmässigt. Den mest troliga spiken på kupongen.


Varningens finger!


GAIS
Det är möjligt att GAIS ska vara en liten oddsmässig underdog borta mot Mjällby, men just nu är laget streckat till 15 procent! Makrillarna har ännu inte förlorat på bortagräs och håller truppmässigt högre klass än hemmalaget. Här har vi en riktigt fin rensartvåa!


Lilla raden 144 rader
1. Djurgården - Östersund 1x
2. Kalmar FF - Elfsborg 1x
3. Fiorentina - Genoa X
4. Inter - Empoli 1
5. Charlton - Sunderland 2
6. Mjällby - GAIS 2
7. Trelleborg - Öster 2
8. St Mirren - Dundee U X
9. Pescara - Hellas Verona 1x
10. Brann - Rosenborg 1
11. Tromsö - Molde 1x2
12. Mjöndalen - Haugesund x2
13. Aarhus - Randers 1x2


Stora raden 864 rader
1. Djurgården - Östersund 1x
2. Kalmar FF - Elfsborg 1x
3. Fiorentina - Genoa X
4. Inter - Empoli 1
5. Charlton - Sunderland x2
6. Mjällby - GAIS 2
7. Trelleborg - Öster x2
8. St Mirren - Dundee U X
9. Pescara - Hellas Verona 1x2
10. Brann - Rosenborg 1
11. Tromsö - Molde 1x2
12. Mjöndalen - Haugesund x2
13. Aarhus - Randers 1x2

Spela på Europatipset – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto