Europatipset sön 27/1

Publicerad på 26 Jan 2019 - 10:49

Tipsexperten

Tipsexperten

26 Jan 2019 - 10:49

Efter ett inte speciellt attraktivt Europatips i veckan är det dags för en riktig höjdarsöndag! 3 miljoner i jackpot och felstreckade matcher i överflöd innebär att det är läge att göra läxan. Rätt spikar och garderingar kan mycket väl bringa in miljonen om det vill sig väl. Som vanligt har ni analysen som hjälper er på vägen dit. Här bjuder vi bland annat på en magisk lågprocentspik och ett par rensare till under 15 procent. 13 rätt är i antågande!


Spelstopp: 14.59


1. Crystal Palace - Tottenham 1
FA-cupen får det första ordet denna söndag när det vankas ett Londonderby på Selhurst Park. Crystal Palace stod för en heroisk insats borta mot Liverpool förra helgen men fick slutligen ge sig trots tre mål framåt. Örnarna trivs onekligen mot topplagen och står för sina bästa insatser när de kan ligga på kontring. Här ska de ses med fin möjlighet till avancemang trots att Tottenham står på andra sidan. Spurs har matchats stenhårt och har ett tungt frånvaroläge på offensiva nyckelspelare. I torsdags blev det uttåg mot Chelsea i Ligacupen och här skulle det inte förvåna om Pochettino väljer att vila ett par nyckelspelare då det väntar ligamatch redan på onsdag. 1X lockar till fint värde.


2. Chelsea - Sheffield Wednesday 1
Maurizio Sarris Chelsea fick alltså jubla i torsdags när de tog sig till final i Ligacupen via straffar. Där stod de blåklädda framförallt för imponerande första 45 minuter. Nu gäller det att ladda om när ännu en match på Stamford Bridge väntar. Sheffield Wednesday kommer på besök denna söndag, ett lag som Chelsea naturligtvis bör avfärda utan större problem. Rotation och möjlig trötthet gör dock att runt 90 procent bör ifrågasättas på ettan. FA-cupen har trots allt sett betydligt större knallar i sina dagar. Inte fel att plocka med krysset på större system om man är ute efter miljonerna.


3. Atalanta - Roma 1
Serie A:s hetaste spelare just nu är Duván Zapata. Han återfinns i Atalanta och har stått för makalösa 13 mål på de sju senaste ligamatcherna. Förra veckan tryckte colombianen in fyra strutar i 5-0 segern mot Frosinone. Tuffare motstånd nu för La Dea när Roma gästar Atleti Azzurri d’Italia. Det är dock inget lag Atalanta räds. Faktum är att de blåsvarta bara förlorat ett av de åtta senaste mötena mot huvudstadsklubben. Robin Olsens Roma ser allt bättre ut men defensiven är fortsatt ett frågetecken där svensken sällan får hjälp. Mot ett offensivt skickligt hemmalag bör Giallorossi hamna i trubbel. Ettan är kupongens bästa spik!


4. Lazio - Juventus 2
I Rom bjuds publiken på sen underhållning denna söndag. Lazio får finbesök när giganterna från Turin, Juventus, äntrar Olimpico. Den gamla damen stormar mot ännu en ligatitel efter att bara ha tappat fyra poäng de inledande 20 omgångarna. Frågan är inte om Juve kommer plocka hem Scudetton utan om de kan gå obesegrade genom samtliga 38 omgångar. Så pass överlägsna är de svartvita. Lazio kämpar med flera lag om att lösa en Champions League-biljett men tappade den platsen i och med förlusten mot Napoli senast. Här saknas Marusic och Acerbi på grund av avstängningar och de ljusblå väntas som brukligt åka på torsk när Juventus är på besök. Tvåan är en tänkbar spik trots möjlig överstreckning.


5. Torino - Inter X
I Juventus hemstad Turin ska det även spelas Serie A-fotboll under söndagskvällen. Torino har inte gjort någon vidare säsong och placerar sig på en elfteplats efter 20 omgångar. Il Toro har dock fortsatt häng på Europaplatserna och har faktiskt bara förlorat fem matcher så här långt. Kunnandet är högt med spelare som N’Koulou, Belotti och Falque. Det är det även hos Inter där det kryllar av klasspelare. De blåsvarta förväntades kunna utmana om titeln denna säsong men har inte riktigt levt upp till förväntningarna. Tredjeplatsen får dock sägas vara godkänd. Torino brukar innebära problem för Milano-laget och denna match är nog inget undantag. Krysset är troligast men värdet finns på ettan. Chansa bort tvåan och spela 1X!


6. Athletic Bilbao - Real Betis 2
Rödvitt mot grönvitt på klassiska San Mamés när Gaizka Garitano ska försöka behålla sin förlustfria svit som tränare för Athletic. Baskerna har onekligen lyft sedan 43-åringen tog över i december. Här får han dock klara sig utan ett par betydande pjäser. Raúl García och Aritz Aduriz är skadade medan Benat Etxebarria missar matchen på grund av avstängning. Då blir det inte lätt mot ett svårspelat bortalaget. Quique Setién förfogar över en mycket fin trupp som besitter La Liga kanske högsta potential bakom de stora. Spelmässigt ser det stabilt ut även om resultaten lämnat en del övrigt att önska. Här ska de ses med bra chans till seger mot ett decimerat hemmalag. Trots detta streckas de i skrivande stund under 20 procent. Gå för värdet fullt ut och spika bortalaget!


7. Espanyol - Real Madrid 2
Har Real Madrid äntligen hittat formen lagom till att Champions League snart ska dra igång? Ja, det ser onekligen bättre ut för Europamästarna. I veckan kom ytterligare en seger när Girona betvingades med 4-2 i Copa del Rey. Där spelade Los Blancos stundtals en propagandafotboll. Nu ser dessutom skadeläget betydligt bättre ut än på ett tag med flera spelare åter. Espanyol ska inte underskattas hemma i Barcelona men formen har varit dalande för de blåvita. Tre poäng på de nio senaste ligamatcherna är inte mycket att skryta med. Real förlorade förvisso här i fjol men sett till de 13 senaste inbördes mötena har Marängerna tolv triumfer. Tvåan ser bra ut och lämnas ensam.


8. Girona - Barcelona 2
Serieledande Barcelona ställs denna vecka inför ett derby när de beger sig de dryga tio milen norrut för ett möte mot Girona. Hemmalaget har gjort det bra men formen är dalande. Ingen triumf i La Liga sedan november och senaste segern i ligaspelet hemma på lilla Estadi Montilivi kom 27:e oktober. I skyttekungen Cristhian Stuani finns dock ett ständigt hot. Uruguayanen stod för båda målen när dessa lag kryssade på Camp Nou i september. Barcelona har ett fint truppläge och bör vinna detta trots att självförtroendet fick sig en törn i och med veckans nederlag i Copa del Rey mot Sevilla. Över 80 procent på gästerna är dock svårt att köpa. Plocka med rensarkrysset!


9. Montpellier - Caen X
Över till Frankrike och Stade de la Mosson där ett formsvagt möte tar vid. Montpellier låg länge med i den absoluta toppen men har nu dalat i tabellen efter fem raka ligamatcher utan seger. Målskyttet hackar betänkligt där höstens sylvassa duo, Laborde-Delort, haft svårt att hitta rätt den senaste tiden. Caen är inget vidare och kommer troligen gå en hård kamp för att klara kontraktet säsongen ut. På bortaplan har de dock tagit poäng i sex av tio matcher (fem kryss). De är helt enkelt inte speciellt lätta att gnugga sig igenom. Detta luktar oavgjort lång väg och krysset får agera utgång. Finns täckning blir samtliga tecken rekommendationen där tvåan rensar otroligt fint.


10. Amiens - Lyon 2
För andra gången på några dagar ställs Amiens mot Lyon på Stade de la Licorne. I torsdags var det Coupe de France som gällde och då vann gästerna komfortabelt med 2-0 efter mål av Dembélé och Dubois. Ligue 1 nu där hemmalaget har ett prekärt läge efter att resultaten uteblivit under en längre tid. Framförallt lider ”Enhörningarna” av en svag defensiv. Tufft då att ställas mot ett Lyon som har en sylvass offensiv med Depay, Fekir och nämnda Dembélé i spetsen. Här får de gälla som klara favoriter men Les Gones har trots allt darrat en del under säsongen. Då går det inte att köpa den hårda streckningen på tvåan. Plocka med alla tecken och hoppas på skrällen!


11. Toulouse - Angers X
En relativt stor favorit på kupongen hittas även i Toulouse där det lilaklädda hemmalaget kommer till spel med en färsk cuptriumf i ryggen. Det krävdes dock 120 minuter och straffar för att avancera mot Reims i veckan. Den matchen kan mycket väl ha tagit på krafterna även om Alain Casanova roterade något. Angers spelade en hängmatch i ligan och föll där med 1-3 mot Nimes på bortagräs. Svag insats av Led Scoistes och tränare Stephane Moulin kommer kräva en betydligt bättre prestation här. Angers ska inte underskattas och brukar kunna stå för solida insatser mot denna typ av motstånd. Samtliga tecken även här där skrällen känns snäppet mer trolig än i föregående match.


12. Fortuna Düsseldorf - RB Leipzig 2
Nykomlingen från flygplatsstaden har fått rejält med vind i seglen efter en tung start på säsongen. Segern mot Augsburg (2-1) senast innebar den fjärde raka triumfen i Bundesliga. Det ska dock sägas att laget haft flytet på sin sida i den och många av de övriga trepoängarna. RB Leipzig har blandat och gett men har ett lag för toppen. Namn som Yussuf Poulsen, Emil Forsberg och Timo Werner skojar man inte bort. Svensken är dock fortsatt tveksam till spel. Oavsett om Foppa är på planen eller inte så ska Leipzig ses med god chans till tre poäng. På denna mycket svårtippade kupong är tvåan ingen dum spik om den håller sig omkring 50 procent.


13. Sivasspor - Trabzonspor 2
Turkiska Süper Lig får även det avslutande ordet denna vecka och återigen är Trabzonspor i spel. Förra veckan blev det förlust mot serieledande Istanbul Basaksehir men nu ska de blåröda ses med betydligt bättre chanser. Motståndet är nämligen inte alls av samma dignitet även om Mattias Bjärsmyrs Sivasspor har gjort en helt okej säsong. Nu har de dock tappat stjärnan Robinho till just Basaksehir, något som syntes i förlustmatchen mot Alanyaspor senast. Där hade de rödklädda otroligt svårt att komma till lägen. Trabzonspor har inte imponerat på bortaplan men ska vara tyngre. Värdet finns dessutom på gästerna. X2 blir således det givna spelet.


Kupongens kassaskåp


Real Madrid
Los Blancos är definitivt på gång och ställs nu mot ett formsvagt Espanyol som de dessutom brukar ha det lätt mot. Tredje raka ligasegern på antågande för Real i Barcelona!


Varningens finger!


Angers
Toulouse agerar otroligt ojämnt och är således inte ett lag att lita på. Trots det streckas de upp till solklara favoriter mot ett erkänt svårspelat Angers. Bortalaget till 10-15 procent är ett måste denna söndag!


Lilla raden 144 rader
1. Crystal P - Tottenham 1x
2. Chelsea - Sheffield W 1
3. Atalanta - Roma 1
4. Lazio - Juventus 2
5. Torino - Inter 1x
6. A.Bilbao - R.Betis 2
7. Espanyol - R.Madrid 2
8. Girona - Barcelona x2
9. Montpellier - Caen X
10. Amiens - Lyon 1x2
11. Toulouse - Angers 1x2
12. F.Düsseldorf - Leipzig 2
13. Sivasspor - Trabzonspor x2


Stora raden 864 rader
1. Crystal P - Tottenham 1x
2. Chelsea - Sheffield W 1x
3. Atalanta - Roma 1
4. Lazio - Juventus 2
5. Torino - Inter 1x
6. A.Bilbao - R.Betis 2
7. Espanyol - R.Madrid 2
8. Girona - Barcelona x2
9. Montpellier - Caen 1x2
10. Amiens - Lyon 1x2
11. Toulouse - Angers 1x2
12. F.Düsseldorf - Leipzig 2
13. Sivasspor - Trabzonspor x2

Spela på Europatipset – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto