Europatipset sön 28/7

Publicerad på 27 Jul 2019 - 16:15

Tipsexperten

Tipsexperten

27 Jul 2019 - 16:15

Söndagen bjuder på tre riktigt intressanta bataljer från Allsvenskan. Vad passar då bättre än att krydda dagen med ett Europatips där en jackpot på 2 miljoner pistoler hägrar? Kupongen innehåller en hel drös av överstreckade favoriter vilket gör att den här raden har potential att ge riktigt stora pengar. Analysen är klar, nu löser vi jackpotten!


Spelstopp: 14.59


1. Djurgården - Häcken 1
På Tele2 Arena står Djurgården och Häcken för underhållningen under söndagen. Järnkaminerna går riktigt starkt under Kim & Tolle och faktum är att DIF inte kammat noll sedan derbyt mot AIK i mitten av maj. Segern senast mot Kalmar signerades av lagkapten Danielsson som gjorde matchens enda mål och faktum är att de blårandiga endast har fyra poäng upp till MFF nu med en match mindre spelad. Häcken blandar och ger mer. Hisingslaget har en tuff match i benen från i torsdags mot AZ Alkmaar i Europa League-kvalet men Jeremejeff är ändå utvilad eftersom anfallaren missades att registreras till Europaspelet. Knapp etta som måste garderas med tanke på strecken. 


2. IFK Göteborg - IFK Norrköping X
Blåvitt stod för en strålande vår och Poya Asbaghis mannar har presterat stabilt på hemmagräs under i stort sett hela säsongen, med reservationen för Örebro-förlusten. Göteborg tog tre välförtjänta poäng senast mot AFC men truppen ser fortsatt reducerad ut. Nygren och Starfelt har lämnat medan Vibe och Paka Lagemyr är skadade. IFK Norrköping ser på pappret klart vassare ut och Peking såg även riktigt fina ut förra helgen i 3-0 segern mot ÖFK. Trots veckans europaspel bör gästerna ha rimliga chanser på poäng i “Lilla London”. Det ska dock sägas att Jordan Larsson uppges missa detta möte. Helgardera!


3. Östersund - Malmö FF 2
Ian Burchnalls Östersund hade inte mycket att säga att säga till om förra helgen på Östgötaporten där IFK Norrköping vann komfortabelt med 3-0. Jämtarna har endast skrapat ihop en seger i de tio senaste matcherna och nu väntar tuffast möjliga motstånd. Guldfavoriten leder Allsvenskan trots poängtappet (1-1) senast mot Sirius där Christiansen gjorde ett av årets snyggaste mål. Uwe Röslers mannar lär vara revanschsugna efter förra helgens missräkning och trots veckans Europaspel ska MFF vara favoriter i Jämtland. Tvåan streckas dock på tok för hårt för att spikas. Gardera de himmelsblå efter storlek på börsen! 


4. Varberg - Örgryte X
Jocke Perssons succégäng har gått lite knackigt på slutet i Superettan. Varberg fick däng av Dalkurd på Gavlevallen förra helgen där skyttekungen Seljmani (skadad), Zackrisson (skadad) och Krezic (avstängd) saknades. Krezic är åter i spel under söndagen. Örgryte kommer till spel i bättre slag även fast ÖIS tappade snöpliga poäng mot Frej i den förra omgången. Ludwigson ser oerhört vass ut längst fram och visst ska göteborgarna ses ha rätt goda chanser att sätta stopp för Varbergs segerrad på Påskbergsvallen. Gästerna är obesegrade sex raka matcher. X2 smakar fint! 


5. Västerås - Dalkurd 2
Nykomlingen Västerås har under säsongen levt mycket på Fagerström som varit en av seriens bästa målvakter. Grönvitt har gjort det ganska bra som nykomlingar i Superettan men på den solida parken är Västerås ett av ligans sämre hemmalag med blott en seger i Gurkstaden. Dalkurd ska vara kalibern bättre med spelare som Ceesay, Cissoko och Tranberg. Gästerna besegrade serieledarna i den förra omgången och Dalkurd står nu på fyra segrar sett till de fem senaste matcherna. Tvåan ska ses som trolig och trots trist procent får den stå ensam, med viss tveksamhet ska sägas. 


6. Aarhus - Midtjylland 1
Intressant möte i Superligan. Eskelinen väntar fortfarande på att få göra debut i Aarhus som har något intressant på gång. AGF har inlett säsongen med två bortamatcher men under söndagen stundar hemmapremiären på Ceres Park. Aarhus stod upp riktigt bra senast mot de regerande mästarna FCK på Parken trots att det blev förlust med 1-2. Midtjylland har full pott efter två hemmamatcher mot Esbjerg (1-0) och Nordsjälland (2-1). Prestationerna har dock inte varit speciellt övertygande från Midtjylland som lär få det tuffare i omgång 3 på Ceres Park. Streckas ettan under 15 procent är det inte alls fel att spika av AGF! 


7. Bröndby - Odense 2
Odense är ett annat lag i Danmark som erbjuder löjligt bra spelvärde den här söndagen. Blågula Bröndby har inlett Superligan helt okej men i Europa League har huvudstadslaget fått slita hårt. Det var inte alls långt ifrån att Bröndby åkte ut mot Inter Turku (Finland) i den första kvalomgången och i torsdags fick de blågula däng borta mot Lechia Gdańsk med 1-2. Odense tog poäng i båda bortamatcherna mot Bröndby i fjol och OB ska ha avsevärt mycket bättre chanser på poäng än vad strecken visar. 4-1 segern mot Lyngby senast var ett styrkebesked samtidigt som prestationen mot FCK (2-3) i premiären lovade gott. X2! 


8. CSKA Moskva - Lokomotiv Moskva 2
I ryska Premier League vankas det derby i Moskva. Här bör Lokomotiv ha bra “skrällchanser”. Gästerna har har vunnit de två senaste bortamötena mot CSKA och spelare för spelare ser faktiskt fjolårets ligatvåa Lokomotiv vassare ut med klasspelare som Ćorluka, Krychowiak, Farfán, Smolov, Miranchuk-bröderna och EM-hjälten från 2016, portugisen Éder. Lokomotiv har inlett serien starkt och står på fyra poäng efter två omgångar. CSKA har inlett mindre förtroendeingivande och i derbyt kommer inte Dzagoev till spel eftersom han är skadad. Streckas tvåan under 20 procent är det inte alls fel att spika av Lokomotiv!


9. Arsenal Tula - Rostov 2
Arsenal Tula var ineffektiva i torsdags och torskade väldigt oväntat det första mötet mot Neftchi, från Azerbajdzjan, med 0-1 på Arsenal Stadium i Europa League-kvalet. Knappast något styrkebesked från Rysslands Arsenal. Rostov, där bland annat den bulgariska stjärnan Ivelin Popov och finnen Eremenko huserar, tog en stark poäng mot Spartak Moskva förra helgen och i premiären besegrade gästerna Orenburg med 2-1. Rostov ska vara det starkare laget i det här mötet och med tanke på Arsenal Tulas bleka prestation i torsdags känns tvåan trolig här. Tänkbar spik. 


10. Charleroi - Gent 2
På Stade du Pays de Charleroi väntar en tuff hemmapremiär för de vitsvarta zebrorna. Charleroi slutade på den undre halvan av Jupiler League i fjol och när Gent kommer på besök i den första omgången får de vitsvarta agera underdog. Det ska dock sägas att Charleroi besegrat Gent på Stade du Pays de Charleroi vid de tre senaste tillfällena. Gent slutade dock 17 poäng före värdarna i fjol och med nyförvärv som japanen Kubo, Milad Mohammadi och Mikael Lustig ser truppen stark ut. Utgå från tvåan, gardera om möjligheten ges. 


11. Eupen - Royal Antwerp 2
KAS Eupen var ett bottenlag i fjol och förväntas även bli det kommande säsong. Det svartklädda hemmalaget har förlorat de sex senaste mötena mot anrika Royal Antwerp och i hemmapremiären förväntas Eupen få det svårt. Belgiens äldsta klubb som är beläget i Antwerpen slutade på fjärde plats i fjol och gästerna kommer att gå in i den tredje kvalomgången av Europa League-kvalet. Antwerp har fått behålla rutinerade stjärnor som Mbokani och Refaelov och mot favoritmotståndet Eupen bör gästerna kunna ordna tre pinnar i premiären. Tvåa! 


12. Cork City - Shamrock Rovers 1
På Irland är det inte mycket som har stämt den här säsongen för Cork City som slutat topp 2 i den irländska ligan de fem senaste åren. Klubben från Cork som även kallas The Rebel Army återfinns på den undre halvan och för drygt en vecka sedan åkte City ut mot Progrès Niederkorn i Europa League-kvalet. Formen är dock inte helt undermålig i den inhemska ligan där “den rebelliska armén” endast kammat noll i tre av de tio senaste matcherna. Shamrock Rovers har varit klart bättre den här säsongen men The Rovers ska knappast streckas över 70 procent på Turners Cross. Cork City har trots allt en del potential. Gå för skrällen och strecka från vänster! 


13. Milan - Benfica 2
Kupongen avslutas med International Champions Cup på Gillette Stadium i Massachusetts. Trots att Milan slutade på sjätte plats i Serie A förra säsongen har I Rossoneri kastats ur Europa League på grund av brott mot FIFA:s ekonomiska regelverk FPP. Med Marco Giampaolo på tränarbänken kan saker och ting ändå bli bra för Milan kommande säsong, men det lär ta tid innan allt faller på plats. I den första omgången av ICC torskade italienarna mot Bayern München. Benfica har besegrat både Guadalajara (3-0) och Fiorentina i turneringen och portugiserna ska ha bra chanser på en ny triumf. Börja med tvåan. 


Kupongens kassaskåp!


Royal Antwerp
Några kassaskåp existerar inte på den här raden. Belgiens äldsta klubb ska dock ses ha goda chanser att besegra medelmåttiga Eupen för åttonde gången i följd i den första omgången av Jupiler League. 


Varningens finger!


Odense
Bröndby är långt från lika bra som för ett par år sedan. Odense slutade före Köpenhamns-klubben i grundserien i fjol och OB har sett fina ut under säsongsinledningen. Ettan över 70 procent slopas alla dagar i veckan! 


Lilla raden 144 rader
1. Djurgården - Häcken 1x2
2. Göteborg - Norrköping 1x2
3. Östersund - Malmö FF x2
4. Varberg - Örgryte x2
5. Västerås - Dalkurd 2
6. Aarhus - Midtjylland 1
7. Bröndby - Odense x2
8. CSKA M. - Lokomotiv M. 2
9. Arsenal Tula - Rostov 2
10. Charleroi - Gent 2
11. Eupen - Royal Antwerp 2
12. Cork City - Shamrock 1x
13. Milan - Benfica 2


Stora raden 864 rader
1. Djurgården - Häcken 1x2
2. Göteborg - Norrköping 1x2
3. Östersund - Malmö FF x2
4. Varberg - Örgryte x2
5. Västerås - Dalkurd 2
6. Aarhus - Midtjylland 1
7. Bröndby - Odense x2
8. CSKA M. - Lokomotiv M. 2
9. Arsenal Tula - Rostov 2
10. Charleroi - Gent 12
11. Eupen - Royal Antwerp 2
12. Cork City - Shamrock 1x2
13. Milan - Benfica 12

Spela på Europatipset nu – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100



Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto