Europatipset sön 29/9

Publicerad på 28 Sep 2019 - 15:50

Tipsexperten

Tipsexperten

28 Sep 2019 - 15:50

Söndagarnas Europatips börjar sätta sig. Premier League, Allsvenskan, Serie A, La Liga och Bundesliga. Precis som det ska vara. Och som vanligt hittar vi ett par rejäla felstreckningar som bjuder på hela värdet. Här har ni analys. Mot 13 friska! 

Spela på Europatipset – klicka här!


Spelstopp: 14.59


1. Leicester - Newcastle 1
Brendan Rodgers har ett riktigt intressant lag att tillgå. Leicester har inlett säsongen mycket lovande och stämplar faktiskt in på tredje plats i tabellen efter sex omgångar. Hemma på King Power Stadium är rävarna alltjämt obesegrade, även om det krävdes en hel del flyt för att vända underläge till 2-1 mot Tottenham senast. Smolk i glädjebägaren då var att vasse James Maddison åkte på en vristskada efter sitt 2-1 mål och är tveksam till spel här. Ett tungt tapp. Newcastle kommer sannolikt få kämpa resten av säsongen för att hålla sig över strecket, med tanke på hur spelet har sett ut. Senast hemma mot Brighton var skatorna rejält nedtryckta i skorna men lyckades lösa 0-0. Det här kan dock bli en match som passar Newcastle rätt bra, där de kan backa hem och ligga lite på rulle. Leicester streckas alldeles för hårt, just nu över 75 procent, för att spikas. 1X. 


2. IFK Göteborg - Häcken X
Både Göteborg och Häcken har tappat chansen på både guld och Europaspel de senaste omgångarna. Tungt förlust mot Blåvitt borta mot AIK senast trots att göteborgarna var det bättre laget, men åkte på en tveksam straff och ett enkelt rött kort på mittbacken Andre Calisir. Han är således avstängd här. Innan dess stod dock Söder, Vibe och gubbarna för en betydligt sämre insats hemma mot Sirius, trots vinst. Häcken har gått ännu tyngre med en poäng borta mot Kalmar och en något chockartad förlust hemma mot bortasvaga Elfsborg. Därav är det mestadels ära som står på spel i detta derby på Gamla Ullevi. Svårtippad match med tanke på att båda lagen blandar högt och lågt i prestationerna. Här borde det vara helt jämnstreckat och när då IFK streckas upp till klara favoriter finns värdet helt klart åt höger. X2 får agera utgång. 


3. Elfsborg - AIK X
Tabelltrean AIK har fyra poäng upp till Djurgården och gör vad de kan för att klättra närmare. Det ska dock mycket till för att laget ska komma högre upp i tabellen med tanke på hur spelet ser ut. Gnaget skapade ytterst lite hemma mot Göteborg och nu saknas inte bara avstängda Karol Mets utan även skadade Bahoui och Obasi. Då är det tufft att möta Elfsborg på Borås Arena där stockholmarna bara vunnit en match på 17 år (!). Ellos sprattlade till borta mot Häcken, men det är framför allt hemma i textilstaden som laget gör sig bäst. Härifrån har bara Malmö och Djurgården lyckats få med sig tre poäng under säsongen. Det svenska folket streckar ändå upp AIK till solklara favoriter. Ettan streckas nu ner mot 10 procent, vilket är en riktig gåva. Tvåan chansas bort helt. 1X blir valet. 


4. GIF Sundsvall - Sirius 2
Sundsvall fick äntligen lite luft under vingarna och en allmän tro på att det fortfarande är möjligt att klara kontraktet efter livsviktiga 2-0 borta mot Kalmar. Norrlänningarna har nu tre poäng upp till Falkenberg på kvalplats. Här tvingas Tony Gustavsson tråkigt nog klara sig utan Pa Konate och Alexander Blomqvist som är avstängda. Sirius ser, trots två raka förluster mot Göteborg och Hammarby, spelmässigt rätt fina ut och truppen är hyfsat intakt. Öppet möte där det inte går att räkna bort den streckvärda tvåan som är rejält undervärderad för stunden. 


5. AFC Eskilstuna - Malmö FF 2
Malmö visar plötsligt upp mästarklass med fyra raka segrar och inte ett insläppt mål. De himmelsblå var överlägsna i derbyt mot Helsingborg och har hittat en formtopp. Tre poäng upp till Djurgården i jakten på Lennart Johanssons pokal. AFC har motsatt formkurva med blott en poäng på de sju senaste. Just nu känns det smått hopplöst för Eskilstuna-gänget som med stor sannolikhet kommer att spela en division lägre kommande säsong. Även om AFC har sprattlat till hemma på Tunavallen ett par gånger så är motståndet för svårt och för motiverat här. Tvåan spikas trots stenhård streckning. 


6. Falkenberg - IFK Norrköping 2
Norrköping är ett annat lag som verkligen lyft sig framåt hösten och öst in poäng och segrar. Senast stabila 4-0 hemma mot AFC trots att Simon Thern och Kalle Holmberg saknades, och gör det här återigen. En spelare som verkligen har steppat upp är Sead Haksabanovic som är på ett helt annat spelhumör än under våren då det dessutom blev mycket bänknötande. Falkenberg ska aldrig räknas bort helt på den alkoholfria arenan och motiveras nu även av att kriga för kontraktet. Här är klasskillnaden ändå tydlig och Peking får utgångstecknet. Den som har råd plitar dock ner krysset för rensning bland kupongerna. De gula fick ändå med sig en pinne borta på Östgötaporten i våras och kan absolut göra om den bedriften. 


7. Milan - Fiorentina 2
Tungt, tyngre, Milan. I torsdags kom ännu en förlust i Serie A när Andrea Belotti, genom två snabba mål förvandlade Milans 1-0-ledning till torsk med 2-1 borta mot Torino. Fjolårets skyttekungskomet Piatek stod för ett straffmål, men borde också ha fixat 2-2 i slutsekunderna när han missade ett superläge. Förlusten var Milans tredje på fem omgångar och det är inte mycket som funkar för de rödsvarta. Fiorentina i sin tur tog en mycket efterlängtad och välförtjänt seger mot Sampdoria senast. Detta efter en rad bra insatser mot bland annat Juventus och Atalanta. Viola har hittat ett spännande anfallspar i Chiesa och Ribéry och har något bra på gång. Tvåan, som i skrivande stund streckas lågt ner mot 20 procent, är en mycket spännande chansspik. 


8. Lecce - Roma 1
Nykomlingen Lecce har inte alls gjort bort sig inledningsvis och har faktiskt två segrar på de tre senaste, där förlusten mot Napoli inte var mycket att säga om. Men att slå Torino och Spal på bortagräs säger desto mer. Mancosu på topp har verkligen hittat nätet och tryckt in fyra baljor på dessa tre matcher. Mot Romas generösa försvar finns det absolut chans på mer. Romarna blandar och ger hejvilt och kommer från 0-2 hemma mot Atalanta. Det är helt enkelt svårt att veta dagsformen på gästerna. Kommer Kolarov dunka in frisparkar som om det vore träning eller blir det hönsgård? Hur som helst streckas tvåan upp alldeles för hårt här för att vara en tillförlitlig spik. Helgardera och jobba istället in Lecce som vid vinst höjer värdet på kupongen rejält. 


9. Udinese - Bologna 2
Pigg start av Bologna på denna säsong som får kraft i sammanhållningen runt tränare Sinisa Mihajlovic sjukdom. Åtta poäng på fem omgångar är klart godkänt och senast missade dessutom Sansone en straff i slutet på 0-0-matchen borta mot Genoa. Udinese ser inte lika roliga ut. Zebrorna har inte gjort mål på tre matcher och ser ut att sakna navet De Paul, som är fortsatt avstängd, mer än vad som är nyttigt. Udine lär helt enkelt få inrikta sig på att klara kontraktet i år och i den här jämnstreckade matchen känns det helt rätt att välja sida och spika tvåan. 


10. Alavés - Mallorca 1
John Guidetti fick äntligen lite speltid för Alavés senast borta mot Sociedad. Han blev nog inte mycket mer motiverad av det då han kom in när matchen redan var avgjord och det slutade 0-3 i baken. Nu är man dock tillbaka i Baskien igen och där är man betydligt tuffare att tas med. I fjol blev det till exempel bara fyra förluster på 19 hemmamatcher. Det här är en viktig match för de blåvita som inte vunnit sedan premiären och behöver en trea för lite arbetsro. Perfekt läge för det när nykomlingen Mallorca gästar. Laget från semesterön är nämligen ett uselt bortalag som bara tog fyra segrar på 21 bortamatcher i fjol i Segundan och inlett med två bortaförluster även i La Liga. Ettan streckas hårt, men spikas ändå. Alavés tar en efterlängtad trea. 


11. Sevilla - Real Sociedad 1
Sevilla har inte övertygat fullt ut på slutet och åkte på en chockförlust när 2-0 blev 2-3 mot Eibar. Det är helt klart läge för revansch mot Real Sociedad som behöver plockas ner på jorden efter en fräsande vass inledning på säsongen. I 3-0-vinsten över Alavés visade bland annat norsk fotbolls framtid Martin Ödegaard upp sin briljans. Här blir det dock tuffare för Alexander Isaks gäng som står inför sin svåraste uppgift för säsongen. Ramon Sanchez Pizjuan är en av de värsta arenorna att försöka invadera i Spanien och Sevilla har en trupp som har både spets och bredd. I våras slutade detta möte 5-2. Börja med den troliga ettan. 


12. Köln - Hertha Berlin 1
Köln har fått en trög start i Bundesliga men nykomlingen visade i fjol att det finns rejält med offensiv kvalitet i laget som inte riktigt fått se ljuset. Anfallsparet Jhon Córdoba och Simon Terodde stod exempelvis för 49 mål i fjol och ska hålla även i högstaligan. Hertha har fått en mardrömsstart med bara fyra poäng på fem omgångar och berlinarna gör sällan några stora insatser på resande fot. Här blir det bra värde på Köln som är en mycket riktigt bra spik upp runt 45 procent. 


13. Marseille - Rennes 2
Att Jacob Johansson är fastklistrad på bänken i Rennes visar lite på vilken kvalitet det finns i laget. Gästerna inledde säsong mycket starkt och vann bland annat över PSG. Så även om de senaste resultaten inte har varit något att skryta om borgar spelare som Niang, Grenier och Raphinha om hög klass. Marseille saknar fortfarande sin storstjärna Thauvin som är långtidsskadad och ingen kan riktigt fylla hans skor i Villas-Boas lagbygge. Ett bygge som ännu inte imponerat full ut, trots en helt ok poängsamling. OM är alldeles för ojämna för att spikas till rådande streckning, över 65 procent, mot ett lag av Rennes kaliber. Tvåan är en riktig superrensare som inte får missas. Helst alla tecken. 


Kupongens kassaskåp


Malmö
De mesta mästarna har fått upp både farten och vittring på Lennart Johanssons pokal. AFC är i nuläget ett för dåligt fotbollslag för att kunna hota Malmö ens på Tunavallen. 


Varningens finger!


Fiorentina
Viola har stått för en rad fina insatser på slutet och Montella ser faktiskt ut att ha fått ordning på laget. När de streckas ner mot 20 procent mot ett formlöst Milan är tvåan ett superstreck.


Lilla raden 144 rader
1. Leicester - Newcastle 1x
2. Göteborg - Häcken x2
3. Elfsborg - AIK 1x2
4. GIF Sundsvall - Sirius 12
5. AFC Eskilstuna - Malmö 2
6. Falkenberg - Norrköping 2
7. Milan - Fiorentina 2
8. Lecce - Roma 1x2
9. Udinese - Bologna 2
10. Alavés - Mallorca 1
11. Sevilla - Sociedad 1
12. Köln - Hertha Berlin 1
13. Marseille - Rennes 12


Stora raden 864 rader
1. Leicester - Newcastle 1x
2. Göteborg - Häcken x2
3. Elfsborg - AIK 1x2
4. GIF Sundsvall - Sirius 12
5. AFC Eskilstuna - Malmö 2
6. Falkenberg - Norrköping x2
7. Milan - Fiorentina 2
8. Lecce - Roma 1x2
9. Udinese - Bologna 2
10. Alavés - Mallorca 1
11. Sevilla - Sociedad 1x
12. Köln - Hertha Berlin 1
13. Marseille - Rennes 1x2

Spela på Europatipset – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto