Europatipset sön 3/3

Publicerad på 2 Mar 2019 - 18:00

Tipsexperten

Tipsexperten

2 Mar 2019 - 18:00

Det är en mäktig söndag vi har framför oss! De fem största ligorna i Europa bjuder på nagelbitare när vi går in i slutfasen av säsongen. Bland de mer utstående matcherna hittas Merseyside-derbyt i Liverpool, seriefinalen i Neapel och ångestmötet i Stuttgart. Med 5 miljoner i jackpot och mängder med felstreckade matcher finns ypperlig möjlighet för en saftig utdelning. Här har ni analysen mot 13 rätt och de stora pengarna!


Spelstopp: 14.59


1. Everton - Liverpool 2
Vi inleder med kupongens allra hetaste tillställning. Merseyside-derbyt är ett av Englands största och det rådande tabelläget ger givetvis en extra krydda. Liverpool behöver vinna för att inte släppa förbi City i tabelltoppen, något stadsrivalen Everton självfallet vill sätta käppar i hjulet för. Båda lagen kommer från storsegrar. The Toffees avfärdade Cardiff med 3-0 i Wales medan Liverpool slog tillbaka Watford med 5-0 hemma på Anfield. Höstens möte stod 0-0 till när klockan tickade förbi 95 minuter innan Divock Origi kunde avgöra med ett osannolikt mål. Goodison Park nu och då kan Everton mycket väl störa. Tvåan först men den streckas alldeles för hårt för att stå ensam. Tryck in samtliga tecken där ettan rensar magiskt.

2. Fulham - Chelsea 2
Claudio Ranieri har inte haft det roligt efter succéåret med Leicester för ett par säsonger sedan. Efter att ha blivit sparkad i klubben han sensationellt förde till en ligatitel fick han återigen känna på kicken i veckan när Fulham avskedade italienaren. Inte speciellt konstigt med tanke på de svaga resultat The Cottagers visat upp. Tio poäng skiljer upp till säker mark inför den 29:e omgången, ett avstånd som känns alltför långt. Här väntar ett tufft derby mot Chelsea som tog en stark 2-0 seger mot Tottenham senast. The Blues har förkrossande inbördes statistik och har allt att spela för i kampen om fjärdeplatsen. Tvåan är naturligtvis sannolik men 80 procent på ett bortalag i PL som inte är Liverpool eller City är i högsta laget. Plocka med krysset på större system!

3. Napoli - Juventus 1
Seriefinal på mäktiga San Paolo när Napoli ska försöka bryta Juventus förlustnolla i Serie A den här säsongen. Goda förutsättningar till det ska finnas. Den gamla damen är inte sig lik. Förra veckans 1-0 seger mot bottenlaget Bologna var oförtjänt och dessförinnan blev det förlust mot Atlético i Champions League. Ronaldo har dragits med en skada i veckan och kommer inte helt kry in till denna tillställning. Napoli är samtidigt ett mäktigt hemmalag som i stort sett kör över allt motstånd på San Paolo. Bland annat har Liverpool fått ge vika här under säsongen. Allt värde finns på ettan. Spik!

4. Atalanta - Fiorentina 1
Dessa båda kombattanter möttes så sent som i onsdags, då i Coppa Italia och på Artemio Franchi. Det var en relativt jämn tillställning där Fiorentina hämtade upp ett tvåmålsunderläge. Nya förutsättningar nu när det är Atleti Azzurri d’Italia som gäller. Där har förvisso inte de blåsvarta övertygat under säsongen men normalt är de riktigt vassa hemma i Bergamo. Överlag känns Atalanta något mer komplett och på denna luriga kupong får ettan ses som en av de mest tillförlitliga spikarna.

5. SPAL - Sampdoria 1
Ferrara i Emilia-Romagna är nästa stopp där SPAL ska försöka ta en nödvändig seger för att inte dras in i nedflyttningsstriden. På Stadio Paolo Mazza la de blåvita Sampdoria på rygg i fjol och här har de bara förlorat fyra av tolv matcher denna säsong. Dock har flera renderat i en poäng. Här ska ändå värdarna ses med god möjlighet till tre poäng när ett bortasvagt Sampdoria kommer på besök. Genua-laget är inte speciellt märkvärdiga på resande fot och här får de klara sig utan viktiga Albin Ekdal som är avstängd. Jämn match att vänta där dock allt värde finns på hemmalaget. Då är det enkelt att ta ställning - chansspika ettan!

6. Udinese - Bologna 2
Skeva streck hittas även på Dacia Arena där det svenska folket gör Udinese till alltför stora favoriter. Bologna återfinns ett par poäng bakom i tabellen men ser betydligt bättre ut just nu. Visserligen två raka förluster, men dessa har kommit med mersmak då de stått upp bra mot såväl Roma som Juventus. De blåröda har utan tvekan lyft sig sedan Sinisa Mihajlovic tagit över och bör kunna lösa nytt kontrakt. Mot mer beskedligt motstånd här ligger tvåan närmare till hands än ettan. När då strecken ser ut som de gör är det ett lätt val att plocka bort hemmalaget. X2!

7. Real Betis - Getafe X
Över till Spanien och Andalusien där ett toppmöte ska gå av stapeln. Dessa båda lag gör stabila säsonger och är i högsta grad med i kampen om Europaplatserna. Inför helgens omgång återfinns faktiskt Getafe på en sensationell fjärdeplats som ger spel i Champions League. Real Betis är dock ett av flera lag som jagar tätt bakom. Att spela oavgjort är Getafes melodi på bortaplan där hela åtta av 13 matcher renderat i en poäng. Defensiven är lagets stora styrka och här lär de i vanlig ordning lägga sig lågt och satsa på omställningar. Gästerna underskattas i vad som väntas bli en jämn batalj. Den överstreckade ettan lockar inte. Utgå från krysset och gardera med tvåan på större system.

8. Real Sociedad - Atlético Madrid 1
Atlético Madrid spelar precis som de brukar göra även denna säsong, en tight defensiv som allt som oftast leder till triumfer. Med 17 insläppta på 25 omgångar är de klart bäst i La Liga. Här sätts de dock på prov när de reser till San Sebastián och Anoeta, en arena de kammat noll på de två senaste säsongerna. Real Sociedad ser urstarka ut för stunden och är nu i högsta grad med i racet om att ta sig ut i Europa. Baskerna har inte förlorat under 2019 och har tio poäng på de fyra senaste hemmamatcherna. Något illavarslande är att viktiga Illarramendi är skadad. Värdet går dock inte att blunda för. 1X, som rensar bort cirka 60 procent av alla system, känns riktigt bra här.

9. Valencia - Athletic Bilbao 1
Ytterligare två lag som har siktet inställt på Europaspel ställs mot varandra på Mestalla. Valencia visar lysande form och blev i veckan klara för cupfinal mot Barcelona. Framförallt hemma på östkusten har Los Ché övertygat under en längre period. Här har de endast förlorat en match mot spanskt motstånd under hela säsongen. Athletic Bilbao kommer närmast från två raka 1-0 triumfer och agerar stabilt under Gaizka Garitano. På Mestalla har de dock bara vunnit en gång sedan 2007. Fördel hemmalaget och ettan får agera utgång trots att den streckas i högsta laget. Dessa lag är dock de två mest kryssbenägna i hela La Liga. 1X blir därför valet trots att klart mest värde finns på tvåan.

10. Marseille - St Etienne X
Även i Frankrike är det fokus på toppstriden. Dessa lag ligger jämsides i tabellen där dock St Etienne har greppet om den viktiga fjärdeplatsen. Endast två poäng skiljer dock ner till Marseille. OM fick nöja sig med ett oavgjort resultat borta mot Rennes senast. I matchens slutskede fick ytterbacken Jordan Amavi syna det röda kortet. Han är avstängd här. St Etienne kommer till spel utan skadade duon Monnet-Paquet och Gabriel Silva. Räkna med en jämn tillställning mellan två lag som kommer sälja sig dyrt. Knapp fördel hemmalaget men då ettan streckas till hiskeliga 70 procent är det sista tecken att rita dit. Helgardera dock om plånboken tillåter.

11. Nice - Strasbourg X
Strax bakom ovan nämnda lag återfinns Nice och Strasbourg. Dessa klubbar ska kunna blanda sig i kampen om fjärdeplatsen men formen är svag. Nice har tre förluster på de fyra senaste och lider av ett svagt anfallsspel. Med 19 gjorda mål på 26 omgångar är faktiskt bara jumbon Guingamp sämre. Strasbourg har varit en stor överraskning den här säsongen men nu kommer de från fyra raka utan seger. Bortaspelet har dock övertygat och här står de definitivt inte utan chans. Ovisst på Allianz Riviera. Tryck in alla tecken i ett tidigt skede.

12. Wolfsburg - Werder Bremen 2
Över till Tyskland och ett mittenmöte på Volkswagen Arena. Wolfsburg har gjort en strålande säsong utifrån förutsättningarna. I fjol kvalade de sig kvar i Bundesliga men nu återfinns Die Wölfe på en stark femteplats när samtliga lag spelat 23 matcher. Werder Bremen ligger ett par pinnhål ner men har fortfarande chansen att nå topp 6. Rent truppmässigt ser också gästerna bättre ut med spelare som Augustinsson, Eggestein och Kruse. Wolfsburg brukar passa Werder utmärkt. Faktum är att gästerna tagit 16 poäng på de sex senaste mot söndagens motståndare. Jämnt och ovisst men då tvåan ser ut att streckas till under 20 procent löps linan ut. Chansspika Bremen!

13. Stuttgart - Hannover 1
Vi avslutar i de södra delarna av Tyskland där ett tvättäkta ångestmöte väntar. Sett till de tio senaste omgångarna har dessa lag skrapat ihop fem poäng. Noterbart är att Hannover enbart mäktat med fem mål framåt på dessa matcher. Det innebär naturligtvis en position i botten av Bundesliga. Med elva återstående omgångar ligger Stuttgart på kvalplats, två poäng före söndagens motståndare som är nästjumbo. Här talar mycket för att det avståndet utökas. Även om det gått troll i värdarnas spel är de ett betydligt mycket mer kompetent fotbollslag. Med spelare som Benjamin Pavard och Mario Gómez ska de bara inte åka ur. Hannover har raden 0-4-7 på bortaplan den här säsongen och bör inte räcka till på Mercedes-Benz Arena. Gångbar etta.

Kupongens kassaskåp


Stuttgart
Die Schwaben är usla men Hannover är ännu uslare. Här är ett medelmåttigt Stuttgart tillräckligt bra för att besegra de mediokra gästerna på Mercedes-Benz Arena.


Varningens finger!


Real Sociedad
La Real imponerar och är ett erkänt starkt hemmalag. Atlético Madrid har inte övertygat på bortaplan den här säsongen och trivs normalt inte speciellt bra på Anoeta. Mycket fin skrällchans till förvånansvärt låg procent i Baskien!


Lilla raden 144 rader
1. Everton - Liverpool 1x2
2. Fulham - Chelsea 2
3. Napoli - Juventus 1
4. Atalanta - Fiorentina 1
5. SPAL - Sampdoria 1
6. Udinese - Bologna x2
7. Real Betis - Getafe X
8. Sociedad - A.Madrid 1x
9. Valencia - A.Bilbao 1x
10. Marseille - St Etienne x2
11. Nice - Strasbourg 1x2
12. Wolfsburg - W.Bremen 2
13. Stuttgart - Hannover 1


Stora raden 864 rader
1. Everton - Liverpool 1x2
2. Fulham - Chelsea x2
3. Napoli - Juventus 1
4. Atalanta - Fiorentina 1
5. SPAL - Sampdoria 1
6. Udinese - Bologna x2
7. Real Betis - Getafe x2
8. Sociedad - A.Madrid 1x
9. Valencia - A.Bilbao 1x
10. Marseille - St Etienne 1x2
11. Nice - Strasbourg 1x2
12. Wolfsburg - W.Bremen 2
13. Stuttgart - Hannover 1

Spela på Europatipset – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto