Europatipset sön 30/12

Publicerad på 29 Dec 2018 - 19:52

Tipsexperten

Tipsexperten

29 Dec 2018 - 19:52

Årets sista Europatips innehåller en smarrig jackpot på 5 miljoner kronor. Kupongen inleder med fyra högintressanta möten från Premier League, därefter väntar nio fajter från italienska Serie B där det dukas upp ett enormt fint spelvärde. Raden är svår men inte alls omöjlig. 13 rätt kommer garanterat ge ett rejält klirr i kassan lagom till nyårsfirandet!


Spelstopp: 12.29


1. Manchester United - Bournemouth 1
På Old Trafford ska Man United försöka ta lagets tredje raka seger innan nyår. United har haft en riktigt jobbig säsong men Ole Gunnar Solskjær har gett ny energi till truppen. Frågan är hur långvarig tränareffekten blir? The Red Devils har avverkat Cardiff och Hudds i de två senaste matcherna, men nu väntar något mer kvalificerat motstånd för Solskjær som fortsatt ser ut att få klara sig utan bland annat Lukaku och Martial. Eddie Howe har även ett par skador i truppen och Bournemouth är för tillfället inne i en mycket tung period. Det skiljer dock bara sex poäng mellan lagen i tabellen samtidigt som det finns gott om grundkvalité i de rödsvartas trupp. Således blir ettan över 85 procent omöjlig att spika. Gardera United så långt det går!


2. Southampton - Manchester City 2
Ett annat lag som fått en tränareffekt är Southampton genom Ralph Hasenhüttl. The Saints kammade dock noll i torsdags hemma på sydkusten mot West Ham och nu väntar betydligt tuffare motstånd för Hasenhüttls mannar. Manchester City har åkt på två riktigt oväntade käftsmällar mot Crystal Palace och Leicester, vilket bara kan betyda en sak: nu revanscherar sig City! Pep Guardiolas trupp behöver ingen närmare presentation och nu när De Bruyne och Agüero är skadefria finns det en sanslöst hög höjd hos de regerande mästarna. City tar sin femte raka triumf mot The Saints. Spika tvåan!


3. Crystal Palace - Chelsea 2
Roy Hodgsons Crystal Palace har börjat ta sina poäng och således distanserat sig från bottenstriden. The Eagles är svåra att få hål på medan det finns stor potential framåt i spelare som Zaha och Townsend. 0-0 hemma mot Cardiff under Boxing Day var en liten missräkning, men sett till de tre senaste matcherna har Palace tagit sju poäng. Sarri har fortsatt ett stort frågetecken kring anfallspositionen men The Blues fortsätter att göra resultat likväl. I veckan sköt Hazard in 2-1 segern mot Vicarage Road mot Watford. Detta var Chelseas tredje seger sett till de fyra senaste matcherna. Tvåan är trolig och spelvärd, men trots allt inte fel att gardera. X2.


4. Burnley - West Ham 2
Goda råd börjar bli dyra för Sean Dyche. Benknäckargänget Burnley befinner sig under nedflyttningsstrecket och formen är helt katastrofal: sex förluster sett till de sju senaste matcherna. Genomklappningen hemma mot Everton (1-5) under Boxing Day var precis som resultatet, rena rama bedrövelsen. West Ham har helt osannolikt bra form, inte minst med tanke på skadeläget i Pellegrinis trupp. Trots att en hel drös av tänkbara startspelare befunnit sig på skadelistan den senaste tiden fortsätter The Hammers att ordna trepoängare. I torsdags blev det lyckade nyförvärvet, Felipe Anderson, tungan på vågen i 2-1 segern borta mot Southampton där brassen gjorde två baljor. Strecka från höger trots något överstreckad tvåa.


5. Foggia - Hellas Verona 1
Över till stöveln och Serie B där det svenska folket är helt ute och cyklar på flera håll. Hellas Verona krossade Cittadella i den förra omgången med 4-0 på Bentegodi, där 34-årige Pazzini stod för ett hattrick. Nu när Hellas ska resa till Apulien är dock förväntningarna inte riktigt lika höga. Foggia är nästjumbo, vilket Europatipparna verkar lägga alldeles för stor vikt kring. De rödsvarta har fått poängavdrag vilket gör att tabellen är helt irrelevant. Foggia har 4-3-1 på hemmagräs, medan Hellas endast vunnit en av de sex senaste bortamatcherna. I skrivande stund streckas hemmafavoriten till galna 19 procent! Det lockar fram kupongens bästa värdespik. Etta!


6. Ascoli - Crotone 2
Vitsvarta Ascoli blir även de extremt övervärderade. Vincenzo Vivarini manskap återfinns på den undre halvan med riktigt blek form. I torsdags blev de vitsvarta som väntat krossade av Palermo på Sicilien, där målvakten Perucchini bland annat stod för säsongens i särklass värsta tabbe. Marcus Rohdéns Crotone huserade i Serie A i fjol. Trots att Kalabrien-laget har fått behålla stommen från från förra säsongen har de rödblå stått för en minst sagt usel säsong i Serie B. Potentialen finns dock i truppen och när ettan streckas runt 70 procent blir det väldigt enkelt att ta ställning. X2. Jobba Rohdén & Co!


7. Cittadella - Palermo X
Ovisst möte stundar i norra Italien. Cittadella är precis som i fjol med och tampas om playoff-platserna. Citta blev krossade av Hellas i den senaste omgången men det var på bortagräs. Hemma på Stadio Pier Cesare Tombolato är I Granata svårspelade där Citta endast torskat en match den här säsongen. Palermo toppar tabellen med 37 inspelade poäng efter 17 omgångar. Sicilien-laget har dock kryssat fyra av de sex senaste matcherna, och topplagen i Serie B tenderar ofta att vara ganska nöjda med en pinne på resande fot. Spik-krysset fungerar här!


8. Cremonese - Perugia X
Efter degraderingen 2003/04 från Serie A har Perugia huserat i de lägre divisionerna. 2014/15 var faktiskt de rödvita nykomlingar i B-divisionen. Laget från mellersta Italien verkar dock vara på g nu. Perugia är obesegrade i fem raka matcher och gästerna återfinns på den övre halvan av tabellen inför omgång 28. Det svenska folket ser dock ut att överskatta de rödvita här som endast vunnit en av de 13 senaste bortamatcherna i Serie B. Gråröda Cremonese är svårslagna hemma i Cremona och mot ett blekt bortalag som Perugia ska hemmalaget ses ha goda chanser på poäng. 1X är spelvärt!


9. Salernitana - Pescara X
På Amalfikusten är Martin Åslunds gamla lag, Salernitana, svårspelade. Salerno-laget kommer till spel med rätt blek form, men hemma på Stadio Arechi har Salernitana endast torskat en match den här säsongen. Pescara är ett par placeringar ovanför hemmalaget i tabellen och med spelare som Mancuso, Brugman och Memushaj ska gästerna rankas något högre. På Amalfikusten känns det här mer eller mindre helt öppet. I fjol slutade det här mötet 2-2. Helgardera och hoppas på tvåan som rensar fint!


10. Venezia - Carpi 2
Över till Venedig. Sidleds-Dannes och Jocke Björklunds gamla gäng, Venezia, har inte riktigt kommit upp i samma nivå som i fjol då laget tränades av Filippo Inzaghi. De grönsvarta från nordöstra Italien har torskat två raka matcher och i dessa två fajter har laget dessutom misslyckats med att göra mål. Gästande Carpi, som är beläget ett par mil inåt stöveln, är ett jämbördigt lag med Venezia. De rödvita huserade i Serie A så sent som 2015/16 och här underskattas gästerna ganska grovt. Det lockar fram samma utgång som i föregående match – helgardera och hoppas på tvåan!


11. Benevento - Brescia 1
Blåvita Brescia befinner sig på andra plats i serien inför omgång 18, men som så många andra lag i serien har Roberto Baggios gamla klubb stora problem på bortaplan. Faktum är att tabelltvåan endast vunnit en av åtta bortamatcher den här säsongen. Fjolårets Serie A-lag, Benevento, är också ett lag för toppen av tabellen. De rödgula trollkarlarna har bra form och det finns gott om klass i truppen. Bland annat återfinns Lorenzo Insignes lillebror, Roberto, i Benevento. Trollkarlarna från Kampanien vinner! Trolig etta som spikas till eminent spelvärde.


12. Livorno - Padova X
Alessandro Diamantis Livorno har prickat in formen. Laget från Toscana har tagit åtta poäng sett till de fyra senaste matcherna, men detta till trots är Livorno endast tre poäng före gästerna i tabellen som i sin tur återfinns på jumboplatsen. Padova har ruskigt blek form men ettan blir trots allt omöjlig att backa till de här priserna. I grunden är det inte mycket som skiljer lagen åt och faktum är att senaste gången lagen möttes vann de rödvita gästerna med hela 5-1. Det var i maj månad. Utgå från krysset som ser ut att rensa oerhört bra!


13. Spezia - Lecce 1
Raden avlsutas i Ligurien på Stadio Alberto Picco. Nykomlingen Lecce har gjort det riktigt bra den här säsongen. Faktum är att de gulröda återfinns i toppskiktet av tabellen. Lecce imponerar dock inte nämnvärt för stunden: i veckan fick Giallorossi slita hårt för att besegra jumbon Padova på hemmagräs. Spezia är formtoppade och 3-0 segern borta mot Crotone i torsdags var minst sagt övertygande. Det är dock på hemmaplan, föga förvånande, de vitsvarta är som bäst. Spezia är det enda laget i serien som spelar sina hemmamatcher på konstgräs vilket gör de vitsvarta till ett riktigt svårspelat lag i Ligurien. Ettan är en grym värdepsik att avsluta med!


Kupongens kassaskåp


Manchester City
Nu vänder det för Pep Guardiolas miljardbygge. City får en dags mer vila och mot ett lag av Southamptons kaliber bör grundkvalitén fälla avgörandet. Klar tvåa!


Varningens finger!


Hellas Verona
Det går inte att stirra sig blind på tabellen, vilket det svenska folket har gjort. Foggia är klart bättre än vad tabellen visar medan Hellas endast vunnit en av de sex senaste matcherna på resande fot. Ettan runt 20 procent är en skänk från ovan!


Lilla raden 144 rader
1. Man. United - Bournemouth 1x
2. Southampton - Man. City 2
3. Crystal Palace - Chelsea x2
4. Burnley - West Ham 2
5. Foggia - Hellas Verona 1
6. Ascoli - Crotone x2
7. Cittadella - Palermo x
8. Cremonese - Perugia 1x
9. Salernitana - Pescara 1x2
10. Venezia - Carpi 1x2
11. Benevento - Brescia 1
12. Livorno - Padova x
13. Spezia - Lecce 1


Stora raden 864 rader
1. Man. United - Bournemouth 1x2
2. Southampton - Man. City 2
3. Crystal Palace - Chelsea x2
4. Burnley - West Ham x2
5. Foggia - Hellas Verona 1
6. Ascoli - Crotone x2
7. Cittadella - Palermo x
8. Cremonese - Perugia 1x
9. Salernitana - Pescara 1x2
10. Venezia - Carpi 1x2
11. Benevento - Brescia 1
12. Livorno - Padova x2
13. Spezia - Lecce 1

Spela på Europatipset – klicka här!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto