Europatipset sön 4/8

Publicerad på 3 Aug 2019 - 22:24

Tipsexperten

Tipsexperten

3 Aug 2019 - 22:24

Premier League-säsongen närmar sig med stormsteg och den här söndagen får vi en liten uppladdning i form av Community Shield på Wembley Stadium! Liverpool och Man City sparkar igång söndagens Europatips där flera favoriter streckas sanslöst hårt. Något som bör bärga för fin utdelning, dessutom finns en jackpot på 2,5 miljoner kronor att hämta!


Spelstopp: 14.59


1. Liverpool - Manchester City 2
Community Shield på Wembley var det ja! Klopps Liverpool har fått behålla alla kuggar som lyfte Champions League-bucklan i fjol. Dock har Mané fått förlängd semester vilket gör att han med största sannolikhet missar det här mötet. The Reds har svajat rejält under försäsongen och frågan är om Klopps gubbar är redo att ta sig an de regerande Premier League-mästarna? Pep har som bekant en bred trupp så oavsett eventuella avbräck lär vi få se en stark ljusblå elva. City har gett ett betydligt mer förtroendeingivande intryck under försäsongen och i grunden känns även de ljusblå snäppet vassare. Således är inte alls tvåan någon dum spik till förträffligt låg procent. 


2. Kalmar - Hammarby 2
I Allsvenskan är Kalmar och Magnus Pehrsson rejält pressade och nu väntar väldigt tufft motstånd i form av Hammarby som gjort 20 mål i deras fyra senaste matcher! Smålänningarnas skadelista har dock börjat ljusna, däremot är Aliti avstängd. Mycket talar för Bajen den här söndagen men till dessa streck vore det direkt dumt att spika Billborns gubbar. Kalmar är trots allt svårslagna på Guldfågeln samtidigt som Hammarby trivs mindre bra på naturgräs. Lägg därtill att gästerna har fem raka matcher utan seger mot Kalmar. Kombinera tvåan med krysset. 


3. Häcken - Sirius 1
Häcken hade det väldigt tungt i torsdags då Hisingslaget fick stryk med 0-3 mot AZ på Bravida Arena i Europa League-kvalet. Paulinho är alltjämt ett osäkert kort och noterbart är att Andreas Alms getingar endast gjort ett mål på deras fyra senaste matcher. Sirius saknar avstängde Elias Andersson men gästerna ska likväl ha bättre poängchanser än vad procenten visar. Uppsala-laget har under sommaren visat att laget är kapabelt att sno poäng av alla gäng i Allsvenskan. Ett hårt matchat och även överstreckat Häcken bör garderas tidigt. 


4. IK Frej - Västerås 1
Vi tittar till bottenstriden i Superettan. IK Frej har haft en tung säsong och klubben har nyligen sparkat Syberyjski och plockat in Bajen-profilerna Janne Mian och Pinones-Arce på tränarbänken. Något som mycket väl kan ge en effekt, åtminstone kortsiktigt vilket tränarbyten ofta gör. Nykomlingen Västerås bör vara en passande uppgift för Frej på Vikingavallen. Grönvitt är också indragna i bottenstriden och poängen senast hemma mot Dalkurd satt oerhört långt inne där Karlberg kvitterade till 1-1 i den 99:e minuten! Den lågt streckade ettan känns intressant här, tänkbar värdespik. 


5. Öster - GAIS 1
Tabelljumbon Öster fortsätter att understreckas vilket har varit lätt att förstå, den här lördagen bör dock smålänningarna vara mer betrodda. GAIS imponerar inte alls spelmässigt och tränarbytet har inte gett någon mer effekt än två väldigt oförtjänta segrar. Senast torskade Makrillarna en stökig historia med 0-1 på Gamla Ullevi mot Syrianska. Östers nya tränare Denis Velić har i sin tur fått in en hel del förstärkning till truppen under juli, rutinerade Keene, Vall och Johan Persson. Med dessa nyförvärv är känslan att trendbrottet bör ligga nära. Ettan tippas i Växjö. 


6. Bristol City - Leeds X
I den första omgången av Championship välkomnar Bristol City topptippade Leeds United på Ashton Gate. The Robins var med i kampen om playoff-platserna i fjol och bör även vara det den här säsongen då spelare som Eliasson, Diedhiou, Weimann och Tomás Kalas finns kvar. Leeds United slarvade som bekant bort Premier League-platsen och den här säsongen kommer The Whites få klara sig utan Pontus Jansson som kritat på för Brentford. Frågan är, orkar spelarna ta ny sats och ladda om rent mentalt inför en ny säsong med den stenhårde tränaren Bielsa? Krysset känns bäst att börja med. 


7. Bröndby - Horsens 2
Bröndby har två riktigt tuffa matcher i benen. Köpenhamns-laget lyckades med nöd och näppe brotta ner OB i den förra omgången med 3-2 på Bröndby Stadion och i torsdags krävdes det förlängning och därmed 120 minuter för att avverka Lechia Gdańsk i Europa League-kvalet. Den stora hjälten från i torsdags blev tonåringen Jesper Lindström med sina två mål. Nu väntar Horsens i ligaspelet, ett Horsens som stod upp bra senast mot FCK och besegrade Silkeborg med 3-0 matchen dessförinnan. Tvåan blir sanslöst lågt streckad och det är således tokgivet att försöka jobba in skrällen i Köpenhamn! 


8. Midtjylland - Aalborg X
Topplaget Midtjylland har fått en smakstart på säsongen, åtminstone resultatmässigt. De rödsvarta står på tre raka segrar men det ska sägas att vinsterna inte varit helt välförtjänta och även ytterst knappa. Brassen Evander gjorde matchens enda mål senast borta mot AGF i den 89:e minuten på straff – ett resultat som inte alls speglade matchbilden. Gästande Aalborg med Jacob Rinne i kassen är i grunden ett sämre lag, 3-1 segern senast mot Silkeborg var dock ett styrkebesked holländaren Van Weert noterades för två mål. Spelvärdet lockar även här. Strecka på!


9. Ranheim - Brann 2
I den norska ligan återfinns Svein Maalens Ranheim på kvalplats och den lilla Trondheim-klubben är seriens sämsta hemmalag. Ranheim fick däng med hela 1-5 mot Bodö/Glimt i den förra omgången och nu väntar nytt tufft motstånd för Maalens mannar. Brann är som brukligt med i toppen av tabellen och slåss. Efter det snöpliga uttåget i Europa League-kvalet mot Shamrock Rovers studsade Brann tillbaka i den förra omgången mot Stabaek där Bergen-klubben vann med 2-1. Gästerna bör ses ha rätt goda chanser att lösa andra raka på EXTRA Arena. Börja med tvåan. 


10. Stabaek - Haugesund 1
Jan Jönssons Stabaek fick som tidigare nämnt stryk i den förra omgången i Bergen mot Brann. Insatsen var dock rätt bra från Jönssons manskap och kommer Stabaek upp i samma nivå den här söndagen förväntas Haugesund få det svårt. De vitklädda gästerna fick slita rejält hårt i Österrike i torsdags där norrmännen överraskande nog slog ut Sturm Graz i Europa League-kvalet. Haugesund befinner sig för tillfället i ett ingenmansland i Eliteserien och känslan att Europaspelet kommer att prioriteras lite extra kommande veckor. Viktige Alexander Stölås är borta resten av säsongen för gästerna på grund av en skada. Spelvärd etta. 


11. Tromsö - Mjöndalen 1
Att resa till Alfheim Stadion brukar vara rena mardrömmen för de norska klubbarna. Tromsö är beläget drygt 20 mil norr om Kiruna och på Alfheim Stadion brukar “Gutan” vara rejält svårspelade. Tromsö har för tillfället tre raka segrar, trots att Rosenborg, Molde och Sarpsborg varit på besök. Nykomlingen Mjöndalen är i ganska gott slag och står på samma poäng som Tromsö, men på Alfheim Stadion bör värdarna gälla som ganska klara favoriter. Håller sig ettan omkring 50 procent är det en tänkbar spik. 


12. Viking Stavanger - Molde 2
Viking Stavanger är en annan nykomling i det norska finrummet. Vikingarna har efter en ganska lovande inledning fått grus i maskineriet och de mörkblå har i veckan valt att förstärka truppen genom att låna in finnen Benjamin Källman från Vendsyssel. Mer positiva vindar blåser i Molde där Andreas Linde och Mattias Moström huserar. Molde toppar Eliteserien och är obesegrade i åtta raka matcher, gästerna lär även komma stärkta efter triumfen i Europa League-kvalet. Trolig tvåa som får stå ensam trots trist procent. 


13. Vålerengen - Kristiansund X
Sista avstampet görs i Oslo på Intility Arena. Vålerengen kontrade sönder och förnedrade Bodö/Glimt i den förra omgången med förkrossande 6-0. Oslo-laget pendlar dock ofta i deras prestationer och mot Kristiansund lär det bli en helt annan matchbild. Kristiansund besegrade Oslo-klubben Lilleström i den förra omgången med 5-2 och under det korta uppehållet spelade gästerna jämnt med Man United i en träningsmatch där Noah Solskjaer, son till Ole Gunnar, fick hoppa in. Matchens enda mål gjordes av Juan Mata i den 92:a minuten på straff. Holmgrens kryss känns bäst i match 13, alla tecken är dock att föredra så tidigt som möjligt. 


Kupongens kassaskåp!


Manchester City
När samtliga storfavoriter överstreckas lockar den lågt streckade tvåan mest som spik i Community Shield. Liverpool har trots allt sett väldigt bleka ut under försäsongen och när Mané fått förlängd semester lär knappast offensiven vara i toppslag. 


Varningens finger!


Horsens
Horsens är långt ifrån oävna och faktum är att gästerna faktiskt vann på Bröndby Stadion i fjol. Den bedriften kan mycket väl återupprepas under lördagen mot ett Bröndby som har 120 minuter i benen från i torsdags. Dunderskräll i Köpenhamn? 


Lilla raden 144 rader
1. Liverpool - Man. City 2
2. Kalmar - Hammarby x2
3. Häcken - Sirius 1x
4. IK Frej - Västerås 1
5. Öster - GAIS 1
6. Bristol City - Leeds 1x
7. Bröndby - Horsens 1x2
8. Midtjylland - Aalborg 1x2
9. Ranheim - Brann 2
10. Stabaek - Haugesund 1
11. Tromsö - Mjöndalen 1
12. Viking - Molde 2
13. Vålerengen - Kristian. 1x


Stora raden 864 rader
1. Liverpool - Man. City 2
2. Kalmar - Hammarby x2
3. Häcken - Sirius 1x
4. IK Frej - Västerås 1
5. Öster - GAIS 1
6. Bristol City - Leeds 1x
7. Bröndby - Horsens 1x2
8. Midtjylland - Aalborg 1x2
9. Ranheim - Brann x2
10. Stabaek - Haugesund 1x
11. Tromsö - Mjöndalen 1
12. Viking - Molde 2
13. Vålerengen - Kristian. 1x2

Spela på Europatipset nu – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto