Europatipset Tipps Onsdag 26/4

Publicerad på 25 Apr 2023 - 12:14

Tipsexperten

Tipsexperten

25 Apr 2023 - 12:14

Svag utdelning på söndagens Europatips innebär att vi har 3,5 miljoner kronor i jackpot på onsdagens rad som innehåller flera intressanta seriematcher samt ett par cupfajter. Allra mest lockar jättemötet på Etihad där den engelska ligasäsongen i praktiken kan avgöras. Visar Guardiolas armé var skåpet ska stå eller kan Arsenal överraska? Det och mycket mer ska vi ta reda på.

Spelstopp: 19:29

1. Manchester City - Arsenal 1
William Salibas ryggskada håller försvararen borta denna onsdag också och med Rob Holding bredvid Gabriel i mittförsvaret är det för enkelt att passera Arsenals backlinje. Sju insläppta mål på de tre senaste omgångarna, som har gett tre poäng, är inte bra nog. The Gunners har drabbats av guldfrossa och den kommer slå till med full kraft igen. Manchester City kör över lag efter lag för tillfället och är bättre på alla positioner. Haaland kommer söka upp Holding och lär få ett övertag på honom redan från start. Skulle norrmannen mot all förmodan inte få det att stämma avgör Grealish eller Mahrez istället. Fullständigt given etta som bara är att spika.

2. West Ham - Liverpool 2
Liverpool jagar en Europaplats och att de överhuvudtaget är nära kan de rödklädda tacka sin fina offensiv för. Jota hade lekstuga senast mot Nottingham och tillsammans med Salah och Gakpo bildar han en svårstoppad trio längst fram. Då finns även Núnez och Díaz att tillgå. En mäktig uppställning. Bakåt ser det inte riktigt lika tryggt ut, men visst lär Liverpool anfalla mer än de försvarar även under onsdagen. West Ham har lämnat bottenstriden bakom sig efter en rad fina resultat, men här räcker de inte till. Tvåan singlas.

3. Chelsea - Brentford X
Chelsea var spellediga i helgen och det var nog den bästa helgen de blåkläddas supportrar har haft på länge. Fem förluster och två oavgjorda på de sju senaste tävlingsmatcherna är hemska siffror och beslutet att anställa Frank Lampard känns märkligare för varje dag som går. Skadeläget är bra, men det går inte att lita på det spretiga hemmalaget. Brentford visar också svag form, men ligger faktiskt fem pinnar före Chelsea i tabellen. Med spelare som Toney och Mbeumo i toppform ska inte de rödvita räknas bort i detta derby. Helgardera och jobba in högersidan.

4. Nottingham - Brighton 2
Brighton var nära en historisk cupfinal, men föll på straffar i FA-cupsemin. Bittert för de blåvita som får fokusera på ligaspelet där de i allra högsta grad har en Europaplats inom räckhåll. March, som missade den avgörande straffen i helgen, och Mitoma firar stora triumfer på kanterna och i mitten hittas den magnifika trion Mac Allister, Gross och Caicedo. Det räcker långt. Nottingham är ett betydligt sämre lag på alla positioner och med fyra raka förluster i bagaget ligger de rödklädda pyrt till i botten av tabellen. Läget förbättras knappast här. Tänkbar spiktvåa.

5. Sheffield United - West Bromwich X
Sheffield United föll som väntat i semifinalen av FA-cupen mot ett mycket bättre Manchester City. De kan få fira rejält under onsdagen istället. Seger och avancemanget till Premier League är säkrat. Formen är också helt okej för United, men nu överskattas laget från stålstaden ordentligt. Motståndet är verkligen inget enkelt sådant. West Bromwich tappade 1-0 till 1-2 i den viktiga streckstriden mot Sunderland i helgen, men det räcker att vinna här för att kliva upp på playoff-plats. United har ytterligare tre matchbollar för att säkra uppflyttningen medan WBA inte har råd att torska detta. Värdet sitter klockrent till höger och då är X2 en given lösning.

6. Inter - Juventus 1
Det är dags för den andra akten av semifinalen av Coppa Italia mellan Inter och Juventus. Första mötet slutade 1-1 i Turin och därmed får det sägas vara fördel Inter inför returen. De blåsvarta kommer från en övertygande 3-0-seger över Empoli där Lukaku gjorde två efterlängtade baljor. Belgaren finns tillgänglig här trots sitt röda kort senast mot Juventus och har en poäng att bevisa efter rasismskandalen senast. Juventus har bara vunnit en av sina fem senaste matcher i alla tävlingar och får en jobbig kväll på San Siro. Ettan spikas med goda förhoppningar.

7. Rayo Vallecano - Barcelona 1
De Jong och Pedri är tillbaka efter en kortare tids skadeuppehåll och den duon fick speltid när Atlético Madrid besegrades med 1-0 i helgen. En tung trepoängare för Barcelona som rusar mot ligatiteln. Nu är dock Busquets avstängd och det är ett bekymmer. Katalanerna har dessutom tappat poäng mot Getafe och Girona i närtid vilket gör onsdagens streckning svår att förstå. Rayo Vallecano har fortfarande en Europaplats inom räckhåll och har varit svårslagna på hemmaplan hela säsongen lång. Här får inte hemmaskrällen missas. Börja med 1X och fyll på med tvåan först på större system.

8. Getafe - Almería X
Getafe och Almería ligger båda på rätt sida nedflyttningsstrecket inför veckans omgång, men det är verkligen inte med stor marginal. Värdarna kommer från en direkt usel prestation borta mot Mallorca där de knappt hade en målchans på hela matchen trots att Mayoral lyckades pricka in en boll. Han och Ünal är en duo med hög kapacitet, men mycket mer än så finns inte i truppen. Almería har haft stora problem med sitt bortaspel och har ännu inte vunnit på resande tass. Visst blir det tufft nu också, men då ettan streckas väldigt hårt får inte krysset glömmas bort. Tvåan kan dock skippas.

9. Atlético Madrid - Mallorca 1
Atlético Madrid åkte på en herrans massa gula kort mot Barcelona och ett av dessa kostade lite extra. Stefan Savic är avstängd under onsdagen och utan honom ser försvaret genast betydligt tunnare ut. Längre fram i banan ser det däremot bättre ut med Witsel, De Paul, Griezmann och Morata som alternativ. Mallorca är dock inget lag som Atlético kan rulla över hur som helst. Gästerna har fyra raka omgångar utan förlust och har en fin offensiv duo i Lee och Muriqi som kommer skapa en del oreda i hemmaförsvaret här. Ettan är troligast, men då den streckas för hårt bör den garderas med samtliga tecken.

10. Famalicao - Porto 2
Braga är redan klara för final i Taca de Portugal och nu är frågan om det blir Famalicao eller Porto som står för motståndet. De två lagen möts i första matchen av två under onsdagen. Famalicao har hemmaplan och det är också det enda som talar för värdarna som brukar ha enorma problem med Porto. Visst är formen god, men det skiljer väldigt mycket i kvalité mellan lagen. Porto är bättre på alla positioner och har nätat 16 gånger på de fem senaste inbördes mötena. Kan de bara hålla koll på Jhonder Cádiz vinner de blåvita detta. Klar utgångstvåa, men då den streckas hårt och Porto trots allt kan avgöra i returen på hemmaplan kan ett kryss plockas med som stödhjul på större system.

11. AEK Aten - PAOK 1
AEK Aten och Panathinaikos har stuckit iväg i toppen av den grekiska ligan och det är något av de lagen som kommer få lyfta bucklan. AEK kommer närmast från en derbyseger borta mot Olympiakos där Niclas Eliasson fick 70 minuter på planen. Zuber, Gacinovic och García såg vassa ut och den trion bör få en del att säga till om nu också. PAOK har inte speciellt mycket att spela för, men detta är ett prestigemöte och truppen är det inget fel på. Taison och Zivkovic är två av flera spännande pjäser. Motivationsettan måste såklart gå i första led, men på större system får gärna krysset sällskapa.

12. St. Gallen - Lugano 1
Young Boys är överlägsna serieledare i Schweiz, men bakom dessa herrar är det hård kamp om Europaplatserna. Där har St. Gallen tappat initiativ efter sju raka omgångar utan seger. Hemmaspelet har dock varit stabilt hela säsongen lång med poäng i tolv av 14 fajter i hemstaden. Det kan mycket väl fälla avgörandet nu. Lugano har en storstjärna i laget i Renato Steffen, men i övrigt är inte truppen något speciellt. Zan Celar har haft svårt med målskyttet mot slutet och Lugano har inte vunnit en bortamatch i ligan sedan januari månad. Stabil spiketta!

13. Lilleström - Bodö/Glimt 1
Nio poäng och 9-0 i målskillnad efter tre ligamatcher. Bodö/Glimt har fått en flygande start på säsongen. Pellegrino, Berg och Grönbaek är tre fina spelare, men totalt sett tycker jag de gulsvarta är snäppet sämre än i fjol. Nu väntar en tuff semifinal i den inhemska cupen. Lilleström har två raka hemmasegrar i ligan och det var starkt att slå tillbaka Molde med 2-1 senast det begav sig. Nigerianen Akor Adams stod för ett av målen då och är en målskytt av rang. Han kan mycket väl skjuta hemmalaget till final. Gå för värdet och spela 1X!

Kupongens kassaskåp!

Manchester City
Arsenal har tappat farten och mot världens just nu bästa lag räcker de inte till. Läromästaren Guardiola ger eleven Arteta en läxa och City vinner enkelt.

Varningens finger!

Rayo Vallecano
Barcelona har bara nätat en gång på de tre senaste ligamatcherna och är ingen säker vinnare mot ett hemmastarkt Rayo. Vänstersidan måste finnas med redan från start.

144 rader
1. Man City - Arsenal 1
2. West Ham - Liverpool 2
3. Chelsea - Brentford 1x2
4. Nottingham - Brighton 2
5. Sheffield U - West Brom x2
6. Inter - Juventus 1
7. Vallecano - Barcelona 1x
8. Getafe - Almería 1x
9. A.Madrid - Mallorca 1x2
10. Famalicao - Porto 2
11. AEK Aten - PAOK 1
12. St. Gallen - Lugano 1
13. Lilleström - Bodö/Glimt 1x

864 rader
1. Man City - Arsenal 1
2. West Ham - Liverpool 2
3. Chelsea - Brentford 1x2
4. Nottingham - Brighton 2
5. Sheffield U - West Brom x2
6. Inter - Juventus 1
7. Vallecano - Barcelona 1x2
8. Getafe - Almería 1x
9. A.Madrid - Mallorca 1x2
10. Famalicao - Porto x2
11. AEK Aten - PAOK 1x
12. St. Gallen - Lugano 1
13. Lilleström - Bodö/Glimt 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto