Europatipset Tips 23/6

Publicerad på 23 Jun 2021 - 09:30

Tipsexperten

Tipsexperten

23 Jun 2021 - 09:30

Det är ett sprakande Europatips som toppas av de fyra sista gruppspelsmatcherna från EM. Sverige - Polen samt en finalrepris från 2016 får en att slicka sig runt munnen. Kupongens främsta drag hittas dock i Division 1 och norska Eliteserien. Copa América ska även avhandlas. Nu åker vi! 

NYHET! Gå med i vårt andelslag – köp din del i ett jättesystem! 150 kr/andelen. KLICKA HÄR!

Spelstopp: 17:59



1. Sverige - Polen X
Sveriges sista gruppspelsmatch spelas i Sankt Petersburg, på samma arena som Blågult besegrade Slovakien. Olsen har fortfarande inte släppt in något mål och Jannes järvar är redan klara för slutspelet. Gott så! Nu väntar ett lurigt Polen som måste gå för tre poäng. Polackerna hade oflyt mot Slovakien i premiären där Lewandowskis gäng skapade klart flest målchanser. Mer flyt hade de rödvita i 1-1-matchen mot Spanien som såklart firades som en seger. Sverige och Polen är två nationer som ska hållas ungefär lika högt, därmed lockar den överstreckade ettan föga ur ett spelmässigt perspektiv. X2 är en tråkig men smart utgång.

2. Slovakien - Spanien 2
I Sevilla får gruppens starkaste kort besök av gruppens svagaste. Spanien har kryssat mot både Polen och Sverige men insatserna har det verkligen inte varit något fel på. La Roja har spelat en fin fotboll och kommit till mängder med målchanser, i 1-1-matchen mot polackerna hade Spanien 3,18 i expected goals. Samma kraft finns det inte hos Slovakien som såg riktigt sega ut i den andra halvleken mot Sverige. Att dessa slovakerna, som bland annat kryssade mot Malta i VM-kvalet, ska ha något att hämta i Sevilla känns långsökt. Spikad tvåa.

3. Portugal - Frankrike 2
Finalrepris från 2016 på Puskás Aréna i Budapest. Frankrike har redan grejat en slutspelsplats från dödens grupp, trots att det bara blev 1-1 senast mot Ungern. För att vinna gruppen krävs det troligtvis tre poäng mot Portugal. Trots missräkningen mot ungrarna ser Les Bleus ruskigt giftiga ut, framförallt Mbappé som gör lite vad han vill oavsett motstånd. Samma stabilitet finns det inte riktigt hos Portugal som hade enorma problem med tysken i München. Ronaldo har redan noterats för tre baljor men som lag har inte portugiserna imponerat nämnvärt. Tvåan går först.

4. Tyskland - Ungern 1
Kupongens största favorit sett till både oddsen och procenten är den tyska maskinen. Die Mannschaft imponerade enormt mot Portugal där det blev seger med 4-2. Att Ungern ska kunna hota Tyskland i München är såklart långsökt. Men ungrarna har stått upp bra mot både Frankrike och Portugal, dessutom ska man ha med sig att Löw har flera skavanker i truppen. Gündogan, Hummels och Müller riskerar att missa den här striden på grund av skador. Krysset runt fem prollar måste således övervägas i åtminstone större system.

5. Ljungskile - Tvååker 2
Toppmöte från Division 1 Södra på Skarsjövallen. Efter nio raka matcher utan förlust för Tvååker blev det torsk senast mot Skövde AIK. Hallänningarna kom inte riktigt upp i nivå men det ska sägas att matchen var jämn. Ljungskile SK visar något bättre form och hemma i Uddevalla har LSK varit riktigt starka så här långt. I kraft av form och hemmaplansfördel ska Ljungskile ses som favoriter, men knappast så stora som strecken indikerar. Tvåan agerar därför utgång. Gardera sedan efter storleken på plånkan.

6. Torns IF - Assyriska IK 1
Ångestpuck från Tornvallen. Torns IF har varit väldigt ojämna så här långt. Hemmasegern mot Skövde AIK följdes upp med en storförlust (1-7) i derbyt senast mot Lunds BK. En insats som var direkt pinsam menade tränaren Tommy Berg. Givetvis är det svårt att veta hur det reageras på en sådan smäll, men hur som helst ska Torn ha hyfsat slagläge under onsdagskvällen. Assyriska IK är inget motstånd som skrämmer det lutande tornet. Gästerna återfinns under nedflyttningsstrecket och är fyra poäng bakom Torn, dessutom är mittbacken Andreas Kilit avstängd. Ettan tippas.

7. Ecuador - Peru X
I Copa América har Ecuador fått en tung start. Insatsen i premiär-torsken mot Colombia (0-1) var det inte alls något fel på, poängtappet mot Venezuela (2-2) var däremot en rätt grov missräkning där Ecuador tappade in kvitteringen på stopptid. “Det nya Peru”, utan både farfar Farfán och landsfadern Guerrero, följde upp torsken mot värdnationen Brasilien med att besegra Colombia med 2-1. Segern mot de så kallade kaffeodlarna var dock något turlig. Mot Ecuador lär det bli jämnt och här bör inget lämnas åt slumpen. Måla rakt över.

NYHET! Gå med i vårt andelslag – köp din del i ett jättesystem! 150 kr/andelen. KLICKA HÄR!

8. Brasilien - Colombia 1
Värdnationen Brasilien är stora favoriter till att försvara guldet. Brassarna har slaktat allt i VM-kvalet och Copa América har inletts på bästa sätt med två raka segrar mot Venezuela och Peru. Neymar har nätat i båda matcherna och nu är det endast Pelé som gjort fler mål i landslaget än PSG-stjärnan. I den tredje omgången väntar något tuffare motstånd för Neymar och hans kumpaner. Colombia är ett starkt landslag där flera Serie A-stjärnor tar plats. Att colombianerna grisar till sig en pinne i Rio är inte helt otänkbart. Den alldeles för hårt ansatta ettan kombineras tidigt med skrällkrysset.

9. Bodö/Glimt - Molde 1
Under torsdagen står Eliteserien på schemat. På Aspmyra Stadion stundar en toppmatch där Molde får slå från underläge. Att målvakten Andreas Linde är skadad för gästerna ökar inte direkt chanserna mot Norges vassaste offensiv. Bodö/Glimt var helt överlägsna i fjol. Efter förra säsongen tappade de gulsvarta ett par tongivande spelare, bland annat Hauge till Milan, men Bodö håller fortfarande väldigt hög standard. Det visade Knutsens mannar i den senaste matchen på Aspmyra som slutade hela 7-2 mot Strömsgodset. Rimlig spik-etta.

10. Haugesund - Brann 2
Brann har varit lite av Norges Brighton. Trots flera gedigna prestationer är poängskörden undermålig. Bergen-klubben inledde säsongen med sex raka förluster vilket var ett historiskt uselt rekord för klubben. Under de senaste veckorna har Brann sett något förbättrat ut, innan torsken mot Odds BK (1-3) hade gästerna hållit nollan i två raka matcher. Haugesund spelar för tillfället med ett större självförtroende och hemma i Rogaland är värdarna starka. I grund och botten är det här däremot två jämna lag vilket gör det omöjligt att köpa hur strecken sitter. Brann måste backas även fast det brinner i Bergen!

11. Odds BK - Tromsö X
Tromsö har varit en svårslagen nykomling. Nordborna brukar vara väldigt svårspelade uppe i norr, men under inledningen av den här säsongen är det bortaspelet som fungerat bäst. På fyra bortamatcher har Tromsö resultatraden 2-1-1. Hittills enda förlusten på bortaplan var mot Bodö/Glimt. Odds BK är absolut ingen omöjlig motståndare. Efter sju omgångar har Odd bara skrapat ihop två segrar. Kan Tromsö sätta stopp för Bakenga, som gjorde hattrick senast mot Brann, ska mycket vara vunnet. Det här är mer öppet än vad strecken indikerar. Gärna alla tecken.

12. Stabaek - Vålerengen 2
Derby från Oslos utkanter. Janne Jönssons Stabaek har fått en tung start på säsongen. Det har bara blivit en seger så här långt vilket gör att Jönssons lusekoftor är nästjumbo i tabellen, dock med några matcher mindre spelade än ett par konkurrenter. Vålerenga är numret större. Besökarna lyckades greja en poäng senast mot Bodö/Glimt trots att målskytten Kjartansson saknades på grund av en skada. Islänningen ser även ut att missa matchen mot Stabaek men det bör inte påverka utfallet. Tvåan är trolig.

13. Strömsgodset - Sandefjord 1
Speciella förutsättningar på Marienlyst Stadion. Någon träning blev det inte för Sandefjord under tisdagskvällen. Flera spelare har varit i kontakt med en person som haft covid-19, därför ställdes Sandefjords träning in i väntat på provsvar. Strömsgodset har haft en bättre uppladdning och hemma i Drammen ska Godset ses som favoriter mot ett lag av Sandefjords kaliber. Sju av nio poäng har Strömsgodset plockat på Marienlyst Stadion. Omkring 60 procent kan ettan spikas av.

Kupongens kassaskåp
Spanien
Nu bör det lossna för Spanien som återigen får spela “hemma” i Sevilla. Vid normal utdelning vinner La Roja komfortabelt mot ett i grunden mediokert Slovakien. Spik!

Varningens finger!
Tvååker
Efter tolv omgångar har Tvååker bara torskat två matcher. Hallänningarna slog Ljungskile under försäsongen och till rådande procent är tvåan ett måstestreck på Skarsjövallen!




144 rader
1. Sverige - Polen x2
2. Slovakien - Spanien 1
3. Portugal - Frankrike 2
4. Tyskland - Ungern 1
5. Ljungskile - Tvååker x2
6. Torns - Assyriska IK 1
7. Ecuador - Peru 1x2
8. Brasilien - Colombia 1
9. Bodö/Glimt - Molde 1
10. Haugesund - Brann x2
11. Odds BK - Tromsö 1x2
12. Stabaek - Vålerengen 1x
13. Strömsg. - Sandefjord 1

864 rader
1. Sverige - Polen 1x2
2. Slovakien - Spanien 2
3. Portugal - Frankrike 2
4. Tyskland - Ungern 1x
5. Ljungskile - Tvååker x2
6. Torns - Assyriska IK 1
7. Ecuador - Peru 1x2
8. Brasilien - Colombia 1x
9. Bodö/Glimt - Molde 1
10. Haugesund - Brann x2
11. Odds BK - Tromsö 1x2
12. Stabaek - Vålerengen 1x
13. Strömsg. - Sandefjord 1

NYHET! Gå med i vårt andelslag – köp din del i ett jättesystem! 150 kr/andelen. KLICKA HÄR!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto