Europatipset Tips Fredag 10/1

Publicerad på 8 Jan 2020 - 23:17

Tipsexperten

Tipsexperten

8 Jan 2020 - 23:17

Under fredagen går ett någorlunda ovanligt Europatips av stapeln. Kupongen spelas över två dagar och raden består av hela åtta matcher från den franska andradivisionen där det svenska folket ser ut att vara mindre pålästa. Godbitarna hämtas från Premier League, Ligue 1, The Championship samt Serie A. Mot 13 friska!

Spela på Europatipset – klicka här!


Spelstopp: 19.59


1. Sheffield United - West Ham 1
Sheffield United kommer för första gången den här säsongen från två raka ligaförluster. Det bör inte för stora växlar dras av då Liverpool och Manchester City stått för motståndet på bortaplan. Chris Wilder vilade samtliga sina kanoner i helgens FA-cupmatch mot Fylde (2-1). Således är de fit for fight här när West Ham kommer på besök. De fick önskad effekt av tränarbytet från Manuel Pellegrini till David Moyes direkt. Bournemouth besegrades med hela 4-0 under nyårsdagen, i en match där motståndet var direkt uselt ska tilläggas. Ettan är en bra spik så länge den inte klättrar allt för långt över 50-strecket.


2. Rennes - Marseille X
Ett fullsatt Roazhon Park är att vänta när dessa kombattanter krigar om att bli best of the rest, alltså sluta tvåa bakom omöjliga PSG i Ligue 1. Den positionen innehar André Villas-Boas Marseille efter att ha gått som tåget de två avslutande månaderna 2019. Nyförvärvet Dario Benedetto har producerat samtidigt som Dimitri Payet börjat hitta formen. Rennes på bortagräs blir det det sagt ingen lätt uppgift. De rödsvarta har inte tappat poäng inför hemmafansen sedan oktober. Grenier är ett avbräck men i övrigt ser truppläget bra ut för Julien Stéphans gäng. Ovisst är bara förnamnet. Utgå från mitten men plocka med samtliga tecken illa kvickt.


3. Ajaccio - Grenoble X
I Ligue 2 streckas AC Ajaccio upp som tydliga favoriter i hemmamötet mot Grenoble Foot 38 vilket är lite skevt. Ajaccio har förvisso gjort en rätt stark säsong och Korsika-klubben återfinns på fjärde plats i tabellen. Men hemmalaget står på två raka förluster och Grenoble är knappast någon enkel nöt att knäcka. Bortalaget inledde säsongen rätt knackigt men Grenoble har varit ruskigt svårslagna under en längre tid. Tittar man till de 14 senaste ligamatcherna har GF38 endast noterats för en enda förlust. Med detta i åtanke känns X2 som ett givet val.


4. Chambly - Orleans 1
Vidare mot Beauvais och Stadion Pierre Brisson där Chambly får spela sina hemmamatcher eftersom deras normala hemmaplan inte håller måttet. Chambly gör deras första säsong någonsin i den franska andradivisionen och värdarna är som väntat indragna i bottenstriden. Något som gjort att ledningen valt att plocka in ett par spelare under januarifönstret, bland annat Joris Correa från just Orléans. Besökarna är jumbo i tabellen men Orléans har fått lite vind i seglen efter triumfen senast mot Sochaux. Blott två ligasegrar på 25 matcher är dock ruskigt svaga papper. Utgå därför från ettan.


5. Clermont - Troyes 1
Clermont slutade på en mittenplacering i fjol men har nu tagit ytterligare kliv och är i högsta grad med i kampen om uppflyttning. En stor del i det har nyförvärvet Adrian Grbic som tryckt in elva påsar. Troyes har spelat ihop åtta poäng mer än värdarna och skuggar toppduon Lens och Lorient. Kvalitet finns hos gästerna som framförallt gjort det bra på bortagräs denna säsong. På denna arena har de dock bara vunnit två gånger de senaste sju besöken. 1X bör stå sig i Auvergne-Rhone-Alpes, även om det är med viss darr på ribban.


6. Le Mans - Auxerre 2
Talangfabriken Auxerre har producerat spelare som Eric Cantona, Djibril Cissé och Yaya Sanogo. Under 90-talet och 2000-talet var också de blåvita ett topplag i Ligue 1. 2012 trillade den forna storklubben ur finrummet och gör nu sin åttonde raka säsong i Ligue 2. Där har de haft en kämpig höst med bara tre poäng ner till giljotinen, även om vassa namn som Le Bihan och Yattara finns i truppen. Denna fredagsafton har gästerna en gynnsam uppgift när nykomlingarna Le Mans står på andra sidan. Det är ett lag de normalt ska besegra. Här har strecken hamnat helt snett och det är bara att tacka och ta emot. Finfin tvåa.


7. Nancy - Valenciennes 1
Ligue 2:s mest kryssglada gäng är Nancy som delat på poängen inte mindre än tolv av 19 gånger denna säsong. Samtidigt är de rödvitrandiga det lag som åkt på minst nederlag med endast två stycken. Alla enpoängare gör dock att Nancy placerar sig först på en tiondeplats. Ynka tre poäng skiljer med det sagt upp till playoff-plats där Valenciennes befinner sig. De visade fin form innan uppehållet med fem raka utan nederlag. Att de ska ta mer än en pinne på svårspelade Stade Marcel Picot känns ändå långsökt. Här har Nancy den mäktiga raden 5-5-0 denna säsong. 1X ramar in denna tillställning väl.


8. Niort - Le Havre 1
På Stade René Gaillard målas Le Havre upp som en alldeles för tydlig favorit. Med skyttekungen Tino Kadewere längst fram är offensiven förvisso fruktad men med endast tre segrar på de 14 senaste matcherna blir det svårt att backa Le Havre till dessa streck. Chamois Niortais har nyligen sparkat Pascal Plancque och klubben hoppas nu få lite effekt med klubbleganderen Jean-Philippe Faure vid rodret. Niort har tre raka matcher mot Le Havre utan förlust och den överstreckade tvåan känns således inte alls fel att chansa bort.


9. Rodez Aveyron - Châteauroux 2
Nykomlingen Rodez Aveyron är ingen överstreckad favorit att lita på. Spelarmaterialet är rätt begränsat och laget presterar väldigt ojämnt. Rodez avslutade 2019 med att förlora mot Grenoble och förra helgen torskade värdarna mot Athlético Marseille i Coupe de France, ett lag från femtedivisionen. Châteauroux kämpar precis som Rodez för överlevnad i den franska andradivisionen. Noterbart är att gästerna tagit tolv av deras 18 poäng på resande fot. Den lågt streckade tvåan på Stade Paul Lignon måste med!


10. Sochaux - Paris FC X
Nästa favorit i fara från Ligue 1 hittar vi på Stade Auguste Bonal. Paris FC har nyligen fått in veterantränaren René Girard vilket mycket väl kan ge effekt till huvudstadslaget. I Sochaux är det dystra miner. De gulblå avslutade 2019 ruggigt svagt med att förlora mot tabelljumbon Orléans med 0-1 på bortagräs. Detta var Sochaux sjätte match i följd utan seger. Värdarna har haft stora problem med målskyttet den senaste tiden och mot Girards defensivt inriktade Paris lär Sochaux få det svårt att spräcka nollan. Räkna med en tajt och målsnål batalj där ett oavgjort resultat bör ligga nära tillhands. Krysset är ett tänkbart singelstreck.


11. Crystal Palace - Arsenal 2
Vi vänder blad till lördagens matcher. Svenskbekantingen Roy Hodgson har en hel del bekymmer inför derbyt mot Arsenal i Premier League. Varken Benteke, Dann, Ward, Schlupp eller Milivojevic finns med i truppen på grund av olika anledningar. Dessutom sätts det frågetecken på nyckelspelare Van Aanholt, Meyer, Sakho, Townsend och Zaha. Arsenal har i sin tur sett förbättrat ut efter att Mikel Arteta började leda klubben. The Gunners har vunnit två raka matcher i London utan att släppa in något mål och mot detta skadeskjutna palats ska Arsenal ses ha goda chanser att förlänga den sviten. Spik!


12. Brentford - QPR 1
Även The Championship bjuder på ett derby från huvudstaden. Brentford är definitivt ett lag som aspirerar på platserna till Premier League. Truppen är välkomponerad och The Bees visar fin form för tillfället. 4-0-segern borta mot Bristol City följdes upp med en 1-0-triumf mot Stoke i FA-cupen förra helgen. Och då ska det sägas att Thomas Frank vilade så gott som alla nyckelspelare i cupmatchen mot Stoke. QPR har inte riktigt samma kunnande i truppen och i det här derbyt får The Hoops ses som rätt tydliga underdogs. QPR kommer dock från två strålande insatser mot Cardiff och Swansea så räcker stålarna till är det trots allt inte fel att gardera Brentford som ser ut att streckas lite väl hårt.


13. Cagliari - Milan 1
Vi avslutar med en Serie A-match på Sardinien. Här har det svenska folket drabbats av Zlatan-syndromet. Milan ser väldigt trubbigt ut och frågan är hur mycket Ibra kommer att kunna uträtta för Rossoneri? Efter 18 omgångar återfinns de rödsvarta på den undre halvan av tabellen och faktum är att Milano-klubben gjort mindre än ett mål per match i snitt. Cagliari har gjort en riktigt stark säsong och spelare som Rog, Pedro, Castro och inte minst formstarke Nainggolan är fyra spelare som definitivt skulle kunna ta plats i dagens Milan. Hemma på ön har sardinerna vunnit fyra av de fem senaste matcherna. Till dessa streck ser ettan onekligen intressant ut. Tänkbar spik.


Kupongens kassaskåp


Arsenal
Roy Hodgsons palats är onekligen ihåligt för dagen. Crystal Palace ser ut att få klara sig utan stora delar av startelvan vilket gör ett något pånyttfött Arsenal till en självklar favorit på Selhurst Park.


Varningens finger!


Châteauroux
Nykomlingen Rodez presterar väldigt ojämnt. Runt 15 procent på tvåan är inget annat än en skänk från ovan som bara måste ritas ner omgående!


Lilla raden 144 rader
1. Sheff U - West Ham 1
2. Rennes - Marseille 1x2
3. Ajaccio - Grenoble x2
4. Chambly - Orleans 1x
5. Clermont - Troyes 1x
6. Le Mans - Auxerre 2
7. Nancy - Valenciennes 1
8. Niort - Le Havre 1x
9. Rodez - Châteauroux 1x2
10. Sochaux - Paris FC x
11. Crystal P - Arsenal 2
12. Brentford - QPR 1
13. Cagliari - Milan 1


Stora raden 864 rader
1. Sheff U - West Ham 1
2. Rennes - Marseille 1x2
3. Ajaccio - Grenoble x2
4. Chambly - Orleans 1x2
5. Clermont - Troyes 1x
6. Le Mans - Auxerre 2
7. Nancy - Valenciennes 1x
8. Niort - Le Havre 1x
9. Rodez - Châteauroux 1x2
10. Sochaux - Paris FC x
11. Crystal P - Arsenal 2
12. Brentford - QPR 12
13. Cagliari - Milan 1

Spela på Europatipset – klicka här!


Europatipset tips i samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto