Europatipset tips LÖRDAG 22 Maj

Publicerad på 20 Maj 2021 - 14:35

Tipsexperten

Tipsexperten

20 Maj 2021 - 14:35

Domedagsklockan ringer i både La Liga och Bundesliga denna helg där oerhört mycket står på spel. På de brittiska öarna vankas playoff i det engelska seriesystemet och cupfinal i Skottland. Värdejakten fortsätter i Allsvenskan och Superettan. Vad finns inte att gilla på detta Europatips med 4,5 miljoner i jackpot? Jösses Amalia. Nu kör vi!

Stor succé för våra Andelslag på Rekatochklart – häng med i vårt lag du också!
Köp din andel till lördagens Europatipset för 150 kr – KLICKA HÄR!

Spelstopp: 14:59



1. Real Madrid - Villarreal X
Kniven mot strupen för Real Madrid som måste vinna mot Villarreal för att ha chans på ligatiteln. Det kommer dock att bli svårare sagt än gjort då rehabstugan är välfylld samtidigt som Den gula ubåten kommer högmotiverade till huvudstaden. Gästerna behöver minst en pinne för att spela i höstens Europa League och med ett stekhett anfallspar i Moreno och Bacca, den senare stod för ett hattrick mot Sevilla, är högersidan inte att förglömma. Alla tecken på Estadio Alfredo Di Stéfano.

2. Valladolid - Atlético Madrid 2
Att påstå att mycket står på spel på José Zorrilla är en underdrift. Valladolid måste vinna för att ha chans på nytt kontrakt samtidigt som Atlético Madrid säkrar titeln vid seger. Vi lutar att de sistnämnda lyckas med sin uppgift. Valladolid har inte gjort mål på lördagens kombattanter sedan 2018 och med tre raka förluster har de lilavita till synes redan gett upp hoppet. Atlético stod för en moraliskt stark vändning mot Osasuna där Suárez satte 2-1-målet och det skulle inte förvåna om han avgör även här. Spikad tvåa.

3. Osasuna - Real Sociedad 2
Viktig match för Real Sociedad som bokar sin plats i Europa League vid seger i Pamplona. Alexander Isak blev tungan på vågen senast mot Valladolid och svensken gör på det stora hela en mycket stark säsong. Med det sagt blir baskerna väl hårt betrodda av tipparna. Över 70 procent på tvåan är för mycket i vårt tycke. Osasuna är trots allt inte oävna och värdarna motiveras fortfarande av att de kan nå en meriterande slutplacering på den övre halvan. Krysset sällskapar tvåan.

4. Werder Bremen - Mönchengladbach 2
Werder Bremen riskerar att för andra säsongen i rad få kvala sig kvar i Bundesliga. Markus Rosenbergs gamla lag befinner sig inför den sista omgången på återkvalsplats och med sex förluster på de sju senaste tävlingsmatcherna är formen djupt nere i frysboxen. Mönchengladbach behöver troligtvis en trepoängare för att ha chans på Europaspel och i grunden är gästerna det klart bättre laget på Weserstadion. Finns tvåan till priser runt 40 procent närmare spelstopp behövs inga garderingar.

5. Stuttgart - Arminia Bielefeld 2
Ångestladdad drabbning från Mercedes Benz Arena där Stuttgart måste vinna för att kunna nå Europaspel. Skadelistan är dock en diger sådan för värdarna där bland andra namn som Wamangituka och González återfinns. Utan den offensiva duon blir det inte lätt att utmanövrera ett mot slutet defensivt stabilt Bielefeld. Jocke Nilsson och company säkrar kontraktet vid seger och när tvåan glöms bort av tipparna är vi snabbt framme med spikpistolen. Bielefeld vinner till smaskig procent!

6. Union Berlin - RB Leipzig 1
RB Leipzigs säsong tog slut i och med finalförlusten mot Dortmund i DFB Pokal. Mycket nytt är att vänta hos läsklaget inför nästa säsong och lördagens uppgift kommer inte att bli en enkel sådan. Union Berlin väntar i huvudstaden och här är Die Eisernen väldigt svåra att tas med. Endast en förlust i egen borg under säsongens gång är siffror att skryta med och vid händelse av tre poäng återfinns huvudstadslaget i Europaspel till hösten. Värdet ser ut att hamna i västerled och då är det därifrån vi börjar strecka. Avslag på tvåan.

7. Swansea - Barnsley 2
Swansea vann den ruskigt tajta tillställningen på Oakwell Ground med 1-0 och därmed är det fördel walesarna i denna playoff-semifinal. Rättvis var med det sagt inte viktorian och denna afton kan Svanarna mycket väl få se sig besegrade. Barnsley kommer att attackera med full kraft och med väldige Daryl Dike i spetsen går inte värdarna säkra. Tipparna går bort sig fullständigt på ettan och då väljer vi att blicka åt andra hållet. Tvåan inleder och krysset sällskapar därefter på större bongar.

NYHET! För 150 kr är du med i vårt stora Europatipset – KLICKA HÄR för köpa din andel!

8. AIK - Mjällby X
Svedala bryter emellan med ett gäng möten och det första hittas på Friends Arena. AIK har bitvis imponerat med ett ganska frejdigt anfallsspel, men den riktiga skärpan framför mål har än så länge lyst med sin frånvaro. Över 70 procent på ettan går under inga omständigheter att spika när ett skickligt Mjällby står på andra sidan. Grabbarna från Listerlandet är obesegrade i fyra raka matcher och med fyrtornet Bergström på topp kommer Gnagets försvar att få mycket att stå i. Högersidan bäddar för miljonutdelning och får absolut inte förbises. Helst alla tecken.

9. Östersund - Sirius 2
Östersund har hamnat i en negativ spiral och inte mycket tyder på att Falkarna hittar ur densamma innan uppehållet. Fyra raka förluster talar sitt tydliga språk och det finns mängder att jobba med i såväl offensiv som defensiv synvinkel. Sirius är betydligt längre komna i sitt projekt och stundtals spelade de blåsvarta ut IFK Göteborg senast. Kouakou visade att formen är på topp med sina två baljor och det är en spelare som kan bli tungan på vågen även på Jämtkraft Arena. Tvåan gillas skarpt och spikas hela vägen upp till 50 procent.

10. Jönköpings Södra - Landskrona 2
Superettan härnäst där Jönköpings Södra inte får någonting att stämma. Efter premiärsegern mot Vasalund har Patric Jildefalks manskap inte vunnit en enda match och spelet ser i ärlighetens namn inte mycket ut för världen. Trots det streckas Jönkan upp som klara favoriter när de tar emot Landskrona, något vi inte håller med om. BoIS har imponerat massvis i inledningen och med raden 3-3-0 parkerar de svartvita in i toppskiktet. Den raden bryts inte efter lördagen. X2 liras till magiskt värde.

11. Örgryte - GIF Sundsvall 1
Inledningen har varit en motig sådan för Örgryte, men mot Akropolis kom säsongens första trepoängare. Zeljkovic skickade in matchens enda mål assisterad av Ackermann och det är en duo som måste fortsätta leverera för göteborgarna. Gör de det ska ÖIS kunna bjuda upp till dans även mot GIF Sundsvall. Gästerna har vaknat till liv mot slutet med tio poäng av tolv möjliga och i firma Hallenius/Engblom finns ett anfallspar av allsvenskt snitt. Många mål förväntas i Götet och då lämpar sig gubben (etta-tvåa) utmärkt.

12. Sunderland - Lincoln X
Det blåser snålt i Englands norra delar. Sunderland förlorade den första playoff-semin med 0-2 mot Lincoln och The Black Cats har därmed ett berg att bestiga i denna retur. Anförda av fanatisk hemmapublik kan det gå vägen för de rödvita, men går det emot riskerar också Lee Johnson och company att få fansen emot sig. Lincoln stod för en perfekt genomförd matchplan senast och ska inte underskattas här heller. Gott om värde finns i österled och tillåter finanserna får gärna alla tecken ta plats.

13. St. Johnstone - Hibernian 2
Kupongen går i mål på Hampden Park där det är dags för final i Skotska Cupen. St. Johnstone slog bland annat ut Rangers på vägen hit, en bedrift som ska värderas högt. Med det sagt väntar ett bättre och framför allt spetsigare Hibernian denna afton, en uppgift vi tror The Saints får svårt att lösa. Nisbet, Boyle och Doidge är alla potentiella matchvinnare hos Hibs och har trion en bra dag lär det smälla i nätmaskorna förr snarare än senare. Håller sig tvåan runt 40 procent kan den gott lämnas allena.

Kupongens kassaskåp
Atlético Madrid
Tre poäng säkrar ligatiteln för Atlético Madrid och efter den sena vändningen mot Osasuna har Madrassmakarna fått sig en rejäl boost. Valladolid behöver gå framåt för att undvika nedflyttning, något som kommer att resultera i mål i nacken. Stark tvåa.

Varningens finger!
Villarreal
Villarreal behöver minst en pinne för att ta sig till Europa League, något som inte ska ses som omöjligt då Real Madrid dras med ordentliga skadebekymmer. Marängerna riskerar att sakna hela den ordinarie backlinjen och det är fog nog för att helgardera.

144 rader
1. R.Madrid - Villarreal 1x2
2. Valladolid - A.Madrid 2
3. Osasuna - Sociedad x2
4. W.Bremen - M-gladb. 2
5. Stuttgart - Bielefeld 2
6. U.Berlin - Leipzig 1
7. Swansea - Barnsley 2
8. AIK - Mjällby 1x2
9. Östersund - Sirius 2
10. J-Södra - Landskrona x2
11. Örgryte - Sundsvall 12
12. Sunderland - Lincoln 1x
13. St. Johnst. - Hibernian 2

864 rader
1. R.Madrid - Villarreal 1x2
2. Valladolid - A.Madrid 2
3. Osasuna - Sociedad x2
4. W.Bremen - M-gladb. 2
5. Stuttgart - Bielefeld 2
6. U.Berlin - Leipzig 1x
7. Swansea - Barnsley x2
8. AIK - Mjällby 1x2
9. Östersund - Sirius 2
10. J-Södra - Landskrona x2
11. Örgryte - Sundsvall 12
12. Sunderland - Lincoln 1x2
13. St. Johnst. - Hibernian 2

Köp din andel – klicka här – för gå med i vårt lag och var med i vårt stora system! 

Klicka här för gå till vår Andelssida på Rekatochklart och få en överblick på alla våra spel!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto