Europatipset Tips Lördag 27/5

Publicerad på 25 Maj 2023 - 21:07

Tipsexperten

Tipsexperten

25 Maj 2023 - 21:07

Europatipset och Stryktipset skiftar dag denna helg då Premier Leagues sista omgång spelas under söndagen. Lördagen innehåller dock engelskt inslag då playoff-finalen mellan Coventry och Luton ska synas. Europeiska toppligor samt Allsvenskan och Superettan tar också plats. Nu kör vi!

Spelstopp: 14:59

1. Sevilla - Real Madrid X
Sevilla tappade tunga poäng mot jumbon Elche (1-1). Gueyes röda kort grusade drömmen om vinst och nu behöver Mendilibars mannar höja sig ytterligare då Real Madrid står på andra sidan. Som om inte det vore nog väntar även Roma i onsdagens final av Europa League. Med tanke på vad Real Madrid pysslat med under våren ska Sevilla inte räknas bort, men det går heller inte att komma ifrån “Marängernas” högstanivå. I en på förhand väldigt svårsiad akt får alla tecken följa med från start.

2. Inter - Atalanta X
Inter har verkligen höjt sig under våren och veckans vändning från 0-1 till 2-1 i Coppa Italia-finalen mot Fiorentina var ytterligare ett styrkebesked. Nerazzurri hade dock problem med att hantera Viola och med tanke på stundande Champions League-final skulle det inte förvåna om Inzaghi roterar mot Atalanta. La Dea kommer till Milano med en hel del skadebekymmer, men i bland andra Höjlund finns en spelare som kan avgöra detta på egen hand. Den vänstervridna streckningen går inte att signera, alla tecken och skrälljobb är rätt val.

3. Fiorentina - Roma 1
Rivalmöte från Florens där Fiorentina hoppas studsa tillbaka efter den svidande finalförlusten i Coppa Italia. Viola ska absolut inte skämmas över insatsen mot Inter, men att tappa 1-0 till 1-2 är samtidigt inte enkelt att bara skaka av sig. Med det sagt har Roma definitivt inte rosat marknaden under säsongens gång och Mourinhos gäng har dessutom en Europa League-finalen mot Sevilla att se fram emot under onsdagen. Fiorentinas Europa Conference League-final mot West Ham spelas inte förrän en vecka in i juni. Med detta i åtanke sticker ettan ut som en fräck spik på Artemio Franchi.

4. Coventry - Luton 2
Kupongens stora höjdpunkt är playoff-finalen mellan Coventry och Luton som spelas på Wembley. Att två av The Championships minsta lönebudgetar har chans att ta sig till Premier League är fina kvitton för Rob Edwards och Mark Robins som gjort storstilade jobb med sina respektive manskap. Gyökeres är en målskytt av rang för The Sky Blues, men här stöter de på ett ruskigt sammansvetsat lagbygge. Luton ger inte bort något i onödan och har i sin tur gott om spets i lirare som Morris och Adebayo. Vi håller The Hatters snäppet högre och streckar österifrån. Tvåan först, krysset sedan.

5. Lille - Nantes 1
Mycket står på spel på Stade Pierre Mauroy där Lille drabbar samman med Nantes. De förstnämnda har en Europaplats att försvara och sett till Les Dogues underliggande statistik borde de faktiskt befunnit sig ännu högre upp i tabellen. Med det sagt kommer ett kontraktsjagande Nantes inte att städas av hur som helst. “Kanariefåglarna” har visat sin spets i såväl Europa League som Coupe de France och lyckas de pricka rätt i defensiven är detta inget berg att bestiga. Alla tecken och skrälljobb föredras om pengarna räcker till.

6. Rennes - Monaco 1
Monaco placerar sig inför helgen på fjärdeplats i Ligue 1. När helgen är slut kan grabbarna från furstendömet mycket väl ha tappat sin Europaplats. Bortaspelet är normalt ett aber för de vitröda som får finna sig i att slå ur underläge mot ett av ligans absolut bästa hemmalag. Rennes har vunnit 14 av sina 18 matcher framför egen publik där Génésios mannar sällan står för en dålig insats. Gouiri är bara en i mängden av möjliga matchvinnare och till runt 50 prollar kan ettan betraktas som en vettig spik.

7. Bochum - Bayer Leverkusen 2
Nerverna kommer att vara påtagliga i Ruhrområdet där Bochum jagar nytt kontrakt samtidigt som gästande Bayer Leverkusen vill säkra Europaspel till nästa säsong. Xabi Alonsos gäng har enormt tryck i sina omställningar, men lyckas Bochum förstöra matchbilden för de tillresta är mycket vunnet. Värdarna lever på väldigt små marginaler i bottenstriden och det skulle inte få oss att slå hakan i köksbordet om även denna fight avgöras med minst möjliga marginal. Tvåan först, ettan sedan.

8. Köln - Bayern München 2
Bayern München brände troligen ligatiteln när de tappade 1-0 till 1-3 senast mot RB Leipzig. Det är bara att konstatera att tränarbytet kom ytterst olägligt för FCB som tappat momentum sedan Tuchel tillträdde på tränarposten. Det kan säkert bli bra i framtiden men den här säsongen får ses som ett stort misslyckande. Tre poäng mot Köln krävs för att hålla gulddrömmarna vid liv, men nås gästerna av beskedet att Dortmund leder kan de snabbt tappa matchbilden. Köln är alltid att räkna med på egen mark där Baumgart eldar igång sina mannar till hedersvärda insatser. Krysset sällskapar utgångstvåan.

9. Dortmund - Mainz 1
Elva års väntan kan denna lördag ta slut för Dortmund som har mer än en hand på ligatiteln i Bundesliga. Edin Terzic har fått sitt lag att spela monsterfotboll under våren där högkaratiga målchanser radas upp i parti och minut. Ett avsågat Mainz utan chans på Europaspel är det sista hindret innan bucklan kan lyftas och precis ingenting talar för att Dortmund misslyckas med uppgiften. Gästerna har blandat och gett och kommer mest att få agera statister på Signal Iduna Park. Ettan är en given spik – grattis, BVB!

10. Brommapojkarna - Sirius 2
Olof Mellberg och dennes Brommapojkarna har onekligen vänt upp och ner på säsongen. Efter en hemsk inledning ståtar stockholmarna med fem segrar och en oavgjord på de sex senaste där 3-1 senast mot Varberg imponerade. Vinsten får dock tipparna att gå bärsärk på ettan. Sirius är inte enkla att bryta ned och trots att gästerna från Uppsala inte fått med sig resultaten ska de inte räknas bort på Grimsta. Mattiassons mannar besitter alla nödvändiga förutsättningar för att kunna såra BP och när ettan streckas till månen är det bara att gå emot. X2 spelas.

11. Mjällby - Halmstad 1
Två defensivt präglade lag strålar samman på Strandvallen där Mjällby söker revansch efter förlusten i cupfinalen mot Häcken. I densamma blev sölvesborgarna bortkontrade av göteborgarna, men här står inte samma hot på andra sidan. Halmstad har inte rosat marknaden på resande fot och sett till Expected Points är Haglunds gäng illa på det. Mjällby besitter förutsättningar för att studsa tillbaka och till sund procent kan ettan lämnas allena.

12. Trelleborg - Västerås 1
Vidare ner till Superettan där Västerås stått för en strålande inledning. Kalle Karlsson har lotsat sitt grönvita manskap till delad serieledning efter åtta omgångar, men det ska ändå påpekas att gästerna överpresterat sin underliggande statistik i defensiven. Trelleborg har fått ny luft under vingarna sedan Stefan Jacobsson tillträdde som tränare och hemma på Vångavallen är Bohman och company alltid att räkna med. När tipparna stirrar sig blinda på tabellen är det dags att blicka västerut. Spiketta eller 1X.

13. Örgryte - Gefle 1
Örgryte tog säsongens första trepoängare när de slog Sundsvall med 1-0. Christoffersson och Bärkroth låg bakom segermålet och det är ingen hemlighet att duon har vad som krävs för att se till att göteborgarna börjar klättra i tabellen. Gefle placerar sig i mitten av densamma efter en godkänd inledning, men ju längre säsongen lider skulle det inte förvåna om norrlänningarna sjunker närmare bottenstriden. Detta är tveklöst Örgrytes fight att förlora och ettan kan gott lämnas på egna ben.

Kupongens kassaskåp

Dortmund
Dortmund kan ordna ligatiteln på Signal Iduna Park och går inte på någon mina mot ett utcheckat Mainz. Ettan är gjuten i betong!

Varningens finger!

Sirius
Brommapojkarna har absolut imponerat men något Malmö FF är inte Mellbergs gäng. Den skeva streckningen mot Sirius går inte att köpa – X2 spelas!

144 rader
1. Sevilla - Real Madrid 1x2
2. Inter - Atalanta 1x2
3. Fiorentina - Roma 1
4. Coventry - Luton 2
5. Lille - Nantes 1x
6. Rennes - Monaco 1
7. Bochum - Leverkusen 12
8. Köln - B.München 2
9. Dortmund - Mainz 1
10. BP - Sirius x2
11. Mjällby - Halmstad 1
12. Trelleborg - Västerås 1x
13. Örgryte - Gefle 1

864 rader
1. Sevilla - Real Madrid 1x2
2. Inter - Atalanta 1x2
3. Fiorentina - Roma 1
4. Coventry - Luton x2
5. Lille - Nantes 1x2
6. Rennes - Monaco 1
7. Bochum - Leverkusen 12
8. Köln - B.München x2
9. Dortmund - Mainz 1
10. BP - Sirius x2
11. Mjällby - Halmstad 1
12. Trelleborg - Västerås 1x
13. Örgryte - Gefle 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto