Europatipset Tips Onsdag 1/7

Publicerad på 30 Jun 2020 - 18:29

Tipsexperten

Tipsexperten

30 Jun 2020 - 18:29

Premier League, Serie A, La Liga och Allsvenskan är det som står på programmet den här onsdagskvällen. Flera favoriter ser ut att överstreckas och kan ett par av dessa fällas kan det mycket väl bli fin utdelning på bongen. Häng med i jakten mot 13 rätt!


Spelstopp: 18:59

Europatipset tips 1/7


1. Arsenal - Norwich X
Arsenal är framme vid semifinalerna i FA-cupen men i Premier League ser det tyngre ut för Mikel Artetas kanoner. Londonklubben ligger inte bättre än tia i tabellen och en sådan som Aubameyang ser stundtals ut att ha tankarna på annat håll. Norwich stod upp bra i helgens cupmatch mot Man United och Arsenal ska inte alls ses som någon omöjlig motståndare för tabelljumbon. När lagen möttes på Carrow Road slutade det faktiskt 2-2. Arteta har en hel drös med skador att handskas med och eftersom ettan streckas i högsta laget utgår vi från mitten. Men kombinera givetvis tidigt med ettan.

2. Bournemouth - Newcastle 1
Bournemouth har haft ett tungt skadeläge under i stort sett hela säsongen men Eddie Howe har nu fått tillbaka flera gubbar från skadelistan. Dock är King och Callum Wilson out i onsdagens tillställning. The Cherries har en rätt hög högstanivå och på Vitality Stadium ska de rödsvarta ses som favoriter mot Newcastle. Steve Bruce skator har tagit fler poäng än vad laget förtjänat den här säsongen och nere på sydkusten ser gästerna ut att få ett för stort förtroende av det svenska folket. Något som man ska ha i beaktning är att Newcastle spelade en cupmatch i helgen medan Bournemouth hade spelledigt. Spelvärd etta.

3. Everton - Leicester 1
Everton har växlat upp under Carlo Ancelotti. The Toffees har sett fina ut sedan Premier League återupptogs och hemma på Goodison Park har inte Everton torskat sedan november månad i Premier League. Detta trots att bland annat Chelsea, Arsenal, Man United och Liverpool varit på besök. Leicester har tappat allt från i höstas och faktum är att Jamie Vardy endast gjort mål i en ligamatch sedan årsskiftet. Under 2020 har Brendan Rodgers rävar torskat mot både Norwich och Burnley på bortagräs och på Goodison känns ettan bra under onsdagskvällen.

4. West Ham - Chelsea 1
Chelsea såg rätt trötta ut i helgens cupmatch mot Leicester där Christian Pulisic även linkade av med en skada. Amerikanen, som varit direkt avgörande mot både Aston Villa och Man City efter uppehållet, uppges därför vara tveksam till spel under onsdagen. West Ham har inte alls fått det att stämma under David Moyes och det är endast målskillnad som skiljer The Hammers åt nedflyttningsstrecket. Potentialen i truppen är dock hög och nu när Chelsea har en extra match i benen ser den lågt streckade ettan ut som en väldigt intressant gardering i derbyt. Vi gafflar.

5. Bologna - Cagliari 2
Bologna har gjort en stabil säsong i det italienska finrummet trots att tränaren Sinisa Mihajlovic gått en kamp mot leukemi. Universitetslaget kommer från en fin triumf borta mot Sampdoria men nu när ett formtoppat Cagliari står för motståndet kommer det att bli tuffare. Sardinien-klubben ser riktigt fina ut, framförallt framåt med spelare som kompletta Nainggolan, måltjuven Simeone och brassen Pedro. Den sistnämnda återfinns faktiskt på fjärde plats i skytteligan. Cagliari vann hemmamötet mot Bologna i höstas och runt 20-25 procent är tvåan en spännande utgång på Dall’Ara.

6. Hellas Verona - Parma 1
Dejan Kulusevski dribblade upp Diego Gódin på läktaren och Parma hade länge greppet om matchen mot Inter. Men trots detta lyckades parmaskinorna på något märkligt sätt kamma noll mot de blåsvarta. Utvisningen på Juraj Kucka blev givetvis kostsam. Hellas Verona har ett något mer väloljat försvarsspel samtidigt som det finns offensiv kraft framåt i form av Pazzini, Stepinski, Di Carmine samt Miguel Veloso. Parma uppträder mer ojämnt och då hemmafavoriten på Bentegodi lutar åt att bli streckvärd är det läge att ge förtroendet till mastifferna från Verona.

7. SPAL - Milan 1
SPAL är jumbo i Serie A och det är åtta poäng upp till säker mark. Ett minst sagt tufft läge för Ferrara-laget. På Paolo Mazza är de ljusblå generellt sett svårspelade och med tanke på hur skevt strecken sitter är det läge att backa värdarna i Ferrara. Noterbart är att SPAL vunnit mot klubbar som Lazio, Parma och Atalanta den här säsongen. Milan är knappast laget att lita på till dessa procent även fast Zlatan kan komma att göra comeback här. Il Rossoneri har gjort en väldigt svag säsong överlag och faktum är att Milan kammat noll i sex av 14 bortamatcher i Serie A den här säsongen. Alla tecken ska in på Paolo Mazza, forza SPAL!

8. Valencia - Athletic Bilbao X
Athletic Club har gjort det bra i La Liga sedan återstarten. Två vinster, två kryss och en förlust har det blivit efter att det spanska finrummet återupptog spelet. Förlusten var en knapp sådan mot Barcelona. I Valencia ser det tyngre ut. Los Che har sett riktigt bleka ut under juni månad och Celades har nu fått sparken. Sportchefen har även lämnat klubben. Trots detta streckas Valencia upp som rätt klara favoriter i det här mötet vilket vi ställer oss frågande till. X2 blir valet.

9. Real Betis - Villarreal 1
Real Betis har inte alls levt upp till förväntningarna den här säsongen och Rubi har nyligen fått sparken. Nu leds laget av legendaren Alexis Trujillo som 2000 spelade tillsammans med Joaquín. Det blev seger i Trujillos första match som huvudansvarig mot Espanyol och på Benito Villamarín kan Villarreal stöta på problem mot ett i grunden starkt Betis. Den gula ubåten har visat fin form efter uppehållet men nu börjar gästerna överskattas. På Benito Villamarín har faktiskt Villarreal åkt på smörj de två senaste säsongerna. Intressant etta till låg procent.

10. Valladolid - Levante X
När Real Valladolid kommer till spel luktar det nästan alltid kryss. De vitvioletta har kryssat 14 av 32 ligamatcher, varav tre av de fyra senaste. Bakåt är Valladolid rätt stabila men framåt ser det ofta uddlöst ut. Levante ser ut att ha en något högre högstanivå. Valencia-klubben har varit trevliga att följa under sommaren och 4-2 senast mot Real Betis var ett steg i rätt riktning. När Valladolid kommer till spel får krysset agera utgång, men gardera gärna med tvåan på större system.

11. Kalmar FF - Östersund X
Djurgården tvålade dit Kalmar FF med 0-5 i den förra omgången. Smålänningarna har dock överlag inlett rätt lovande men mot Östersund blir Nanne Bergstrands grabbar alldeles för hårt streckade. Faktum är att Kalmar inte vunnit på Guldfågeln i Allsvenskan sedan i maj förra året mot Helsingborg. Årets 4-0-seger mot Helsingborg spelades på Fredriksskans. Östersunds FK är en klubb som är på väg ner i botten, på alla plan. Dock har de två senaste insatserna mot IFK Norrköping och Örebro varit rätt kompetenta. Streckas Kalmar runt 65 procent åker alla tecken in i Småland.

12. Malmö FF - Djurgården 1
Det kan absolut sättas ett litet frågetecken kring guldfavoriten Malmö FF, trots att Skånelaget är obesegrade. En spelare som dock imponerat är Anders Christiansen och dansken är nu tillbaka i spel efter sin avstängning. De regerande mästarna har redan torskat två matcher efter fyra omgångar. 5-0 senast mot Kalmar FF varit såklart ett steg i rätt riktning för Kim & Tolle men på Stadion i Skåne lär det bli tuffare. Christiansen löser segern. Spik!

13. IFK Norrköping - Elfsborg 1
IFK Norrköping har imponerat stort under inledningen och står välförtjänt på full pott efter fyra omgångar. Triumfen senast mot Östersunds FK satt dock oerhört långt inne. Elfsborg ser äntligen ut att ha hittat rätt under Jimmy Thelin och boråsarna är alltjämt obesegrade den här säsongen. Den sviten kommer dock att bli svår att hålla i mot Haksabanovic & Co på Östgötaporten. Samuel Holmén är avstängd för Elfsborg men då ettan ser ut att streckas benhårt är det självfallet inte tokigt att gardera ettan i Östergötland.

Kupongens kassaskåp


Malmö FF
Någon bank finns det inte på kupongen, men nu när MFF får tillbaka Anders Christiansen i spel lär Djurgården få det svårt. Ettan sitter på Stadion!


Varningens finger!


Östersunds FK
ÖFK har sett förbättrat ut i de två senaste matcherna och på Guldfågeln har inte Kalmar FF vunnit sedan i maj förra året i Allsvenskan. Tvåan runt 10-15 procent ser väldigt spännande ut!


144 rader
1. Arsenal - Norwich 1x
2. Bournem. - Newcastle 1
3. Everton - Leicester 1
4. West Ham - Chelsea 12
5. Bologna - Cagliari 2
6. H.Verona - Parma 1
7. SPAL - Milan 1x2
8. Valencia - A.Bilbao x2
9. Real Betis - Villarreal 1
10. Valladolid - Levante x
11. Kalmar - Östersund 1x2
12. Malmö - Djurgården 1
13. Norrköping - Elfsborg 1x


864 rader
1. Arsenal - Norwich 1x2
2. Bournem. - Newcastle 1
3. Everton - Leicester 1
4. West Ham - Chelsea 12
5. Bologna - Cagliari 12
6. H.Verona - Parma 1
7. SPAL - Milan 1x2
8. Valencia - A.Bilbao x2
9. Real Betis - Villarreal 1
10. Valladolid - Levante x2
11. Kalmar - Östersund 1x2
12. Malmö - Djurgården 1
13. Norrköping - Elfsborg 1x


Europatipset tips i samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto