Europatipset Tips Onsdag 10/6

Publicerad på 9 Jun 2020 - 23:33

Tipsexperten

Tipsexperten

9 Jun 2020 - 23:33

Veckans Europatips spelas över onsdag - fredag och bjuder på fotboll från sex olika länder. La Liga återupptar spelet i veckan samtidigt som Juve ställs mot Milan i en semifinal i Coppa Italia! Övriga matcher hämtas från Tyskland, Portugal, Danmark och Österrike. Mot 13 rätt!


Spelstopp: 20:14. Europatipset Tips 10/6.


1. Bayern München - Eintracht Frankfurt 1
Det är semifinal i den tyska cupen. Att Frankfurt ska lyckas lösa en biljett till finalen känns väldigt osannolikt, inte minst efter den kassa insatsen mot Mainz (0-2) i helgen. Dessutom är kreatören Kostic avstängd. De regerande mästarna krossar i sin tur allt motstånd. Spelare som Kimmich, Davies, Müller och Lewandowski visar sanslös form och väldigt lite talar naturligtvis för att Frankfurt ska räcka till på Allianz. Under 2000-talet har Eintracht aldrig besegrat Bayern här. Slösa inga tecken, ettan är bara att spika av oavsett procent.

2. Porto - Marítimo 1
Sérgio Conceicao var inte nöjd efter förlusten mot Famalicao. Porto förlorade med 1-2 och tappade således serieledningen. Trots detta ska Conceicaos drakar ses som favoriter under onsdagskvällen, men streckas ettan över 80 procent är det läge att plocka fram en gardering. Marítimo gjorde trots allt en riktigt bra insats i 1-1-matchen mot Tondela. Madeira-klubben dominerade matchbilden och uppträdde som ett topplag. Även fast både Correa och Pinho är avstängda i bortalaget garderas ettan omgående med krysset.

3. Portimonense - Benfica 1
Fin skrällchans finns det på Estádio Municipal de Portimao. Portimonense vann faktiskt det senaste hemmamötet mot Benfica och insatsen mot Gil Vicente (1-0) i återstarten var riktigt bra. I Benfica är det i sin tur kaos, trots att Lissabon-klubben leder serien. Bruno Lages mannar tappade poäng i återstarten mot Tondela vilket fick supportrarna att spåra ur fullständigt. Benficas spelarbuss blev attackerad efter matchen och ett par spelares hem blev vandaliserade. Med detta i åtanke ska Portimonense, som kan spela helt utan press, kunna skrälla. Måla rakt över!

4. Aalborg - Aarhus 2
Aarhus vann mot Aalborg med 3-2 på Aalborg Portland Park så sent som i söndags i Superligan. Nu drabbar lagen samman på samma arena i semifinalen i DBU Pokalen. Bortalaget AGF har ett försprång på nio pinnar före Aab i serien och gästerna ska ses som knappa favoriter i den här semin. AGF återfinns trots allt på tredje plats i det danska finrummet och står på blott en torsk sett till de 14 senaste fajterna. Aalborg har inte kommit upp i normal standard sedan återstarten av säsongen och blir detta möte relativt jämnstreckat ska X2 vara ett lås.

5. Sturm Graz - Red Bull Salzburg 2
Den österrikiska ligan har de senaste åren dominerats av Red Bull Salzburg och energidryckslaget är på god väg att fylla upp prisskåpet ytterligare. Inför omgång 25 toppar Salzburg mästerskapsrundan med sju poängs marginal. Formen pekar dessutom spikrakt uppåt. Sedan återstarten har Salzburg spelat tre matcher och vunnit samtliga, med målskillnaden 13-0. Sturm Graz har i sin tur inte vunnit en hemmamatch sedan förra året och i den förra omgången fick de vitsvarta däng med 0-4 mot Rapid Wien. Tvåan ska bara sitta.

6. Sevilla - Real Betis X
La Liga är äntligen tillbaka! Redan i “den första omgången” vankas det derby i Sevilla. Ett derby som alltid bjuder på fantastisk stämning, något som kommer att saknas den här gången. Spanien drabbades hårt av coronapandemin och statusen på de olika lagen är givetvis oviss. Real Betis visade dock fin form innan uppehållet då de besegrade Real Madrid på Benito Villamarín med 2-1. Sevilla har i sin tur bara vunnit två av de nio senaste tävlingsmatcherna vilket gör det här derbyt väldigt svårtippat. Rödvita Sevilla ska ses som favoriter men med tanke på alla unika förutsättningar känns alla tecken bäst på mäktiga Ramón Sánchez Pizjuán.

7. Belenenses - Guimaraes 2
Belenenses vann återstarten mot jumbon Desportivo Aves med 2-0 och har nu hållit nollan i fyra raka matcher. Den sviten lär dock blir svår att hålla i nu när ett starkt Vitória Guimaraes står för motståndet. Vitória tog poäng av Sporting CP (2-2) och offensiven ser alltjämt riktigt vass ut. Spelare som Edward, Davidson, Duarte och Teixeira håller hög klass. Innan uppehållet visade Vitória fin form och vann bland annat borta mot Famalicao med hela 7-0, den tidigare nämnda kvartetten fanns då alla med i målprotokollet. Att Belenenses ska orka stå emot är mindre troligt. Fin tvåa.

8. Tondela - Aves 1
Det ska till ett mirakel för att Desportivo Aves ska lyckas hålla sig kvar i det portugisiska finrummet. Nuno Santos gubbar är tvärsist i serien med endast 13 inspelade poäng efter 25 omgångar. Sett till de sex senaste ligamatcherna har Aves bara knåpat ihop en pinne. Tondela är inte heller någon vinstmaskin, för att hitta senaste hemmasegern måste man backa till november då 1-0-triumfen mot Sporting CP gick av stapeln. Men poängen mot borta mot Benfica i återstarten var riktigt stark och nu när jumbon står som gäster ska Tondela ses med fin vinstchans. Ettan först.

9. Granada - Getafe X
Getafe har likt i fjol gjort succé i La Liga, trots kombinationen med Europaspel. El Geta är med i racet om Champions League-platserna i det spanska finrummet och ute i Europa har det blåklädda Madrid-laget också imponerat. Innan coronapandemin bröt ut slog Getafe ut självaste Ajax i Europa League. Granada är i sin tur nykomlingar i La Liga, men en stark sådan. De rödvita återfinns på den övre halvan av tabellen och formen innan uppehållet var pålitlig. På Estadio Nuevo Los Carmenes har Granada varit svårslagna men utan fans på läktarna ska ändå Getafe ses som knappa favoriter. X2.

10. Valencia - Levante 2
I Valencia är det derby på Mestalla. En arena som Levante stött på problem på många gånger under 2000-talet. Den här gången har Levante dock bättre förutsättningar än någonsin för att skrälla mot storebror Valencia. Att matchen spelas inför tomma läktare minskar såklart hemmaplansfördelen något, samtidigt drabbades de så kallade fladdermössen rejält då stora delar av truppen och ledarstaben drabbades av corona. Således är formen högst tveksam på flera spelare i Valencia. Lägg därtill att Kondogbia är avstängd medan Ocampos uppges vara osäker till spel. Den lågt streckade tvåan ritas ner omgående!

11. Juventus - Milan 1
Den italienska fotbollen inleds med en semifinal i Coppa Italia under fredagskvällen! Milan har haft en väldigt stökig säsong och innan uppehållet torskade de rödsvarta på San Siro mot Genoa i Serie A. Zlatan är som bekant inte tillgänglig för spel, det är inte heller Theo Hernández som blev utvisad i det första mötet mot Juventus som slutade 1-1. Två av få Milan-spelare som stundtals imponerat. Juventus saknar Higauín medan ett litet frågetecken sätts kring Dybala. Det ska dock inte vara någon fara på taket för den gamla damen då offensiva stjärnor som Bernardeschi, Costa och Ronaldo finns att tillgå. Ettan får fullt förtroende i Turin.

12. Hoffenheim - RB Leipzig 2
Hoffenheim har blivit uppköpta under de senaste säsongerna och i somras lämnade succétränaren Julian Nagelsmann klubben för just RB Leipzig. Hoffenheim tappade poäng mot bottenlaget Düsseldorf i den förra omgången och nu lär det knappast bli lättare då Nagelsmanns nya mannar står för motståndet. Leipzig ser väldigt fina ut spelmässigt och gästerna har inte torskat sedan januari i ligaspelet. Det ska sägas att gästerna tappade poäng mot Paderborn i den förra omgången, men det var till stor del på grund av Upamecanos klantiga utvisning. Håller Leipzig sig på banan ska tvåan sitta. Werner löser detta. Spik!

13. Dynamo Dresden - Hamburg 2
I Zweite Bundesliga är Dynamo Dresden indragna i bottenstriden. Klubben hade ett par corona-fall under uppehållet och mycket talar för att publiklaget kommer att få det svårt att hålla sig kvar i den tyska andraligan. Hamburg huserar i toppen av tabellen och har spelare för spelare ett klart starkare lag på pappret. Men HSV vacklar titt som tätt och är knappast någon maskin som bara städar av motstånd. Faktum är att gästerna bara vunnit en av de fem senaste ligamatcherna. Därmed är det inte fel att gardera tvåan på större system.

Kupongens kassaskåp


Bayern München
Bayern ser återigen ut att vara i en klass för sig i Tyskland. Frankfurt ska inte kunna stoppa de regerande mästarna från att lösa en finalbiljett. Glasklar etta!


Varningens finger!


Portimonense
Vandaliserade hem har präglat en del Benfica-spelare de senaste dygnen. Knappast optimala förutsättningar för Lissabon-klubben som bara vunnit en av de nio senaste tävlingsmatcherna. Underskatta inte Portimonense!


144 rader
1. B.München - E.Frankfurt 1
2. Porto - Marítimo 1x
3. Portimonense - Benfica 1x2
4. Aalborg - Aarhus x2
5. Sturm Graz - Salzburg 2
6. Sevilla - Real Betis 1x2
7. Belenenses - Guimaraes 2
8. Tondela - Aves 1
9. Granada - Getafe x2
10. Valencia - Levante 12
11. Juventus - Milan 1
12. Hoffenheim - Leipzig 2
13. D.Dresden - Hamburg 2


864 rader
1. B.München - E.Frankfurt 1
2. Porto - Marítimo 1x
3. Portimonense - Benfica 1x2
4. Aalborg - Aarhus x2
5. Sturm Graz - Salzburg 2
6. Sevilla - Real Betis 1x2
7. Belenenses - Guimaraes 2
8. Tondela - Aves 1x
9. Granada - Getafe x2
10. Valencia - Levante 1x2
11. Juventus - Milan 1
12. Hoffenheim - Leipzig 2
13. D.Dresden - Hamburg x2


Europatipset tips i samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto