Europatipset Tips Onsdag 15/1

Publicerad på 14 Jan 2020 - 23:24

Tipsexperten

Tipsexperten

14 Jan 2020 - 23:24

3 miljoner i jackpot dukas upp på mitt-i-veckan-kupongen som löper från onsdag till torsdag. Cupspel från England och Italien står på menyn samtidigt som franska Ligue 1 och spanska Segunda División ska analyseras in i minsta detalj. Det märks att gemene man inte har speciellt stor koll på paella-landets andraliga för här finns en mängd fina drag. Jackpotten ska in!

Spela på Europatipset – klicka här!


Spelstopp: 18.59


1. Manchester United - Wolverhampton 1
Vi inleder på de brittiska öarna där det vankas omspel i FA-cupen. Fjärde januari möttes dessa kombattanter på Molineux Stadium, det var ingen rolig historia för den som fått för sig att bevittna det spektaklet. Noll mål och endast två skott på mål totalt. Det var Wolverhampton som sköt skotten men nu blir det tuffare för deras del då mötet ska avgöras på Old Trafford. Manchester United har bara förlorat en enda hemmamatch i Premier League denna säsong. Wolves senaste sju besök på denna arena har slutat med sex segrar för United och ett oavgjort resultat. Ettan lämnas allena på The Theatre of Dreams.


2. Carlisle - Cardiff 2
Resan går vidare till Cumbria där publiken på Brunton Park inte har haft mycket att glädjas åt denna säsong. Carlisle härjar i de nedre regionerna av League Two efter endast en trepoängare sedan början av november. Därför var det en chock när de blåröda ledde med 2-0 i paus i den walesiska huvudstaden för en dryg vecka sedan. Det mer meriterade motståndet kom sedermera ikapp efter två tidiga mål i den andra halvleken för att sedan ha bud på ett segermål flera gånger om. Carlisle krigade sig dock till detta omspel som blir årets match för hemmapubliken. Möjligen kan de störa om Cardiff väljer att rotera. Rensarkrysset plockas med som komplement till den givna utgångstvåan.


3. Juventus - Udinese 1
Turin är nästa anhalt där Den gamla damen vaknat till liv efter en trött start på säsongen. Framförallt har Cristiano Ronaldo varit glödhet på slutet vilket lett till fyra raka segrar i ligan. Här är det däremot Coppa Italia som gäller och då lär inte Sarri ge sin portugisiska guldklimp speltid. Istället lär spelare som Higuaín, De Ligt, Diego Costa och Emre Can starta. Inga duvungar det heller. Udinese kommer till spel med en färsk 3-0-viktoria mot Sassuolo efter att både Rodrigo De Paul och Ken Sema hittat nätet. Kapacitet finns hos gästerna men frågan är hur Gotti väljer att formera sitt lag. Ettan är naturligtvis väldigt troligt men finns stålar över kan krysset vara vägen mot miljonerna.


4. Monaco - PSG 2
Vi rör oss raskt till Frankrike och Ligue 1 där tre matcher ska avhandlas. Allra hetast är självfallet den som ska spelas i furstendömet mellan dessa topplag. De drabbade samman så sent som i söndags i en match där Monaco övertygade stort. De rödvita fick med sig en pinne från Parc des Princes efter ett 3-3-resultat. Faktum är att det var relativt jämnt i huvudstaden men det berodde främst på ett inte helt påkopplat PSG. Nu lär det bli andra bullar när de blåklädda vill ta revansch efter det oväntade poängtappet. Tuchel har så gott som hela truppen till förfogande och det lär bli show från gästerna på Stade Louis II. Stark tvåa.


5. Amiens - Reims X
Vidare till Hauts-de-France i de norra delarna av världsmästarlandet. Saman Ghoddos Amiens lyckades inte hålla sin ledning mot Montpellier här på Stade de la Licorne i helgen utan det blev en tung 1-2-torsk för Enhörningarna. Det gör att de alltjämt återfinns på negativ kvalplats. Nu väntar en tuff motståndare i form av Reims som ståtar med hela Frankrikes bästa försvar. Gästerna, med Arbër Zeneli på skadelistan, har bara släppt in tolv mål på 19 fighter. Däremot har de bara hittat nätmaskorna 16 gånger vilket lett till massvis med kryss. Det luktar delad pott lång väg över detta möte. Spik!


6. Nimes - Rennes X
Tillbaka till södra Frankrike där Nimes inte haft någon rolig säsong. Efter tolv segerlösa ligamatcher i följd kom dock ett trendbrott i lördags. Svårspelade Reims besegrades på hemmagräs efter att Bordeaux-förvärvet Yassine Benrahou målat i sin första start för sin nya klubb. Återigen match på Stade des Costèries där Nimes spelat in elva av sina totalt 15 poäng denna säsong. Ligatrean Rennes är ingen lätt nöt att knäcka med sin solida defensiv. Det ska dock sägas att de rödsvarta föll här med 1-3 i fjol. Tvåan streckas för hårt och då ligger prion först och främst på 1X. Samtliga tecken är med det sagt att rekommendera.


7. Alcorcón - Numancia 1
Från Frankrike till Spanien och huvudstaden Madrid där Alcorcón huserar. De har inte haft någon rolig period när höst övergått i vinter men nu kommer de gulklädda åtminstone från tre raka oavgjorda resultat. Defensiven är solid men stjärnan Stoichkov har haft det kämpigt på senare tid. När nu ett formsvagt och erkänt bortasvagt Numancia väntar på Estadio Municipal de Santo Domingo ska dock Stoichkov och Alcorcón kunna få utdelning. Numancia saknar avstängda Gus Ledes och Alberto Escassi är även ett osäkert kort. Ettan erbjuder fint värde och får agera tydlig utgång.


8. Huesca - Tenerife X
Segunda Divisións bästa hemmalag är Huesca som huserade i La Liga den gångna säsongen. De blåröda har häng på en direktplats till finrummet efter att ha spelat in 25 poäng på elva matcher hemma på El Alcoraz. Tenerife är dock förhållandevis svårspelade och kommer till Aragonien med en urstark 4-2-seger mot Albacete i bagaget. Firma Gómez/Suso var där riktigt bra och med dessa herrar i toppform ska inte ö-laget räknas bort. Framförallt streckas ettan på tok för hårt här. Måla friskt och håll tummarna för skrällen till höger.


9. Rayo Vallecano - Lugo 1
Ytterligare ett hemmalag som trillade ur La Liga i fjol hittas när vi återigen tar oss till den spanska huvudstaden. Rayo Vallecano har en av andradivisionens absolut bästa trupper med meriterade spelare som Advíncula, Bebe och Ulloa. Hittills har dock inte de rödvita kommit upp i nivå utan återfinns på en sval mittenplacering. Lugo håller till betydligt längre ner, under nedflyttningsstrecket, men då ska det sägas att de tagit poäng i 14 av 22 matcher. Stabilitet finns således vilket gör att gästerna aldrig kan räknas bort. Den hårt ansatta ettan garderas omgående.


10. Cádiz - Mirandés 1
Cádiz inledde säsongen sensationellt bra med 31 poäng de första tolv omgångarna. Uppflyttningen kändes då mer eller mindre klar, men sedan dess har det gått tyngre för Den gula ubåten. Sett till de fem senaste matcherna är de faktiskt bara 16:e bäst i den 22 lags stora serien. Mirandés tillhör ett av de mer formstarka gängen efter tre raka nollor. Tidigare Sociedad-spelaren Martín Merquelanz har varit glimrande. Formen till trots så bör bortalaget få det tufft i Andalusien mot ett på pappret betydligt skickligare Cádiz. 1X ska stå sig även om värdet finns till höger.


11. Parma - Roma 2
Tillbaka till Italien och torsdagens matcher. På Stadio Ennio Tardini väntar ett klassikermöte när Parma ställs mot Roma i åttondelsfinalen av Coppa Italia. Värdarna, men Dejan Kulusevski i spetsen, kommer in till denna drabbning med en stabil 2-0-seger mot Lecce i ryggen. Här skulle det dock förvåna om den vassa svensken startar. Rotation är att vänta i båda läger, något som definitivt gynnar Romas bredare trupp. Huvudstadsklubben har två bittra nederlag bakom sig men ändå spelat en fin fotboll i dessa matcher. Nu får de retroaktiv utdelning och avancerar till kvartsfinal. Tvåa!


12. Deportivo - Racing Santander 1
På Riazor fick publiken se sitt blåvita manskap bli ligamästare vid milleniumskiftet. Två decennier senare är det inte lika positiva tongångar i A Coruna. Deportivo är jumbo i Segunda División efter att bara ha fått smaka på segerns sötma tre gånger under säsongen. Två av dessa har dock kommit de två senaste omgångarna efter att Tenerife och Numancia lagts på rygg. Mycket talar för att tredje raka kan komma här för det är beskedligt motstånd som väntar hemma i Galicien. Racing Santander är nykomlingar i andradivisionen och är det lag som återfinns närmast Deportivo i tabellen, en poäng före. Formen är usel hos bortalaget som inte lär räcka till här. Ettan singlas även om talangen Mollejo är avstängd i hemmalaget.


13. Almería - Real Oviedo 2
Real Oviedo reser till Andalusien för att ta sig an ligatvåan med ett par avbräck. Bonali och Sangalli är båda avstängda men det är knappast så att de blåvita räds ligans bästa offensiv ändå. Oviedo är ett av tre lag som nollat Almería denna säsong och i fjol vann de här nere vid Medelhavet med 1-0. Värdarna kommer från en imponerande 4-0-seger mot Lugo men förlorade dessförinnan här hemma mot mittengänget Ponferradina. Det är således verkligen ingen favorit att hålla i handen. Allt värde finns till höger och då är X2 en eminent lösning att avsluta med.


Kupongens kassaskåp


PSG
Att Monaco tog poäng mot PSG på Parc des Princes lär de bli varse om när de ställs mot varandra tre dagar senare. Parisarna kommer komma ut vråltaggade och göra processen kort med Robert Morenos rödvita gäng.


Varningens finger!


Real Oviedo
Speciellt mycket skiljer inte mellan Almería och Oviedo, framförallt inte så mycket som streckningen ger sken av. Supervärde dukas upp på bortalaget i match 13. Det är bara att tacka och ta emot!


Lilla raden 144 rader
1. Man United - Wolves 1
2. Carlisle - Cardiff x2
3. Juventus - Udinese 1
4. Monaco - PSG 2
5. Amiens - Reims X
6. Nimes - Rennes 1x2
7. Alcorcón - Numancia 1
8. Huesca - Tenerife 1x2
9. Rayo Vallecano - Lugo 1x
10. Cádiz - Mirandés 1x
11. Parma - Roma 2
12. Deportivo - Santander 1
13. Almería - Real Oviedo x2


Stora raden 864 rader
1. Man United - Wolves 1
2. Carlisle - Cardiff x2
3. Juventus - Udinese 1x
4. Monaco - PSG 2
5. Amiens - Reims X
6. Nimes - Rennes 1x2
7. Alcorcón - Numancia 1x
8. Huesca - Tenerife 1x2
9. Rayo Vallecano - Lugo 1x2
10. Cádiz - Mirandés 1x
11. Parma - Roma 2
12. Deportivo - Santander 1
13. Almería - Real Oviedo x2

Spela på Europatipset – klicka här!


Europatipset tips i samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto