Europatipset Tips Onsdag 15/3

Publicerad på 15 Mar 2023 - 07:57

Tipsexperten

Tipsexperten

15 Mar 2023 - 07:57

Fem olika tävlingar står för dörren. Onsdagens (och torsdagens) Europatips sätter det engelska ligaspelet i första rum men vi kommer givetvis också blicka mot flera mäktiga Champions-, Europa- samt Conference League-strider. Bernabéu blir första anhalt. Orkar Liverpool gå ikapp sitt “omöjliga” underläge är frågan.

Spelstopp: 20:29

1. Real Madrid - Liverpool 2
Det är sannerligen ingen skön position som Liverpool satt sig själva i. Trots en tidig 2-0-ledning hemma på Anfield som kroknade de rödklädda fullständigt och Real kunde pressa in fem (!) obesvarade påsar. Sett till matchen i stort så visade ändå The Reds en mer framstående xG, britterna ägde mer boll och hade också betydligt fler offensiva intentioner i matchen. Tre mål kommer såklart inte Klopp och company kunna käka in på Marängerna i den spanska huvudstaden men att i denna enskilda strid räkna bort Liverpool är såklart inte aktuellt. Tvåan först, ettan därefter.

2. Napoli - Eintracht Frankfurt 1
Om uppförsbacken är brant för Liverpool så är den minst lika jobbig för Eintracht Frankfurt. Tyskarna torskade inte bara med 0-2 hemma mot Napoli utan fick också Kolo Muani utvisad. När samtidigt Jesper Lindström är skadad så tappar tyskarna två av sina mest välpolerade offensiva krafter. Neapels himmelsblå grabbar kommer tämligen bekvämt spela av de sista 90 minuterna hemmavid. Att däremot ettan rusar en aning streckmässigt känns inte helt bra och när systemen växer till sig så måste åtminstone ett kryss runt 15 procent få utrymme som stödhjul.

3. Southampton - Brentford X
Pontus Jansson är tillbaka på bänken hos Brentford sedan en tid. Svensken fick dock se sina grabbar torska för första gången i ligan sedan oktober i och med Evertons 1-0-seger på Goodison i helgen. Southampton nere på sydkusten blir en ny klurig uppgift för The Bees. Rubén Sellés har fått bra ordning på värdarna som framförallt fått bukt med en tidigare något läckande defensiv. Vi räknar med en helt öppen historia på St.Mary’s där framförallt 1X tidigt lockar. Helgardera om stålarna räcker.

4. Brighton - Crystal Palace 1
Blickar vi mot de brittiska oddssättarna så finner vi lägst odds på att Patrick Vieira blir nästa coach i Premier League att få foten. Fransmannen har från sidan inte kunnat guida sina gubbar till en enda ligaseger under 2023 och London-laget har fallit igenom i mittendelen av tabellen och närmar sig mindre trevliga bottenplatser. Rivalmatch i Brighton på tur. De Zerbis Måsar flaxar stabilt en bit upp i tabellen och på hemmamattan finns tre vinster på fyra raka försök att skåda. En ny blåvit skalp att vänta här. Ettan spikas trots en tämligen hård streckning.

5. Cardiff - West Bromwich 2
Vi hoppar ner ett snäpp i den engelska seriepyramiden. West Bromwich har i och med två raka 1-0-segrar åter hoppet uppe om en framtid med kval tillbaka till Premier League längre fram i vår. Carlos Corberán och hans manskap har dock ett spel på resande tass under våren som varit ytterst tveksamt och nu behöver WBA förbättra detta snarast. Cardiff borta blir ett tämligen bra motstånd för just detta. Walesarna har grejat i snitt 1,28 poäng hemmavid och bara pressat in 15 bollar i nät på dessa 18 hemmamatcher. Ett direkt uselt utfall och än värre blir det för Sabri Lamouchi och hans grabbar då det luktar väldigt mycket WBA-seger om onsdagens strid. Tvåa.

6. Blackburn - Reading X
Stoke tog ner Blackburn på jorden i fredags. 2-3-förlusten för Rovers i Stoke-on-Trent var korrekt och även denna gång tror vi Tomassons manskap kan få problem. Reading har visserligen noterats för tre raka förluster men truppen är spännande och har en knippe matchvinnare tillgängliga även om en gubbe som Meite åter ser ut att få stå utanför spel. The Royals vann vändande möte på Madejski med klara 3-0 och här underskattas bortalaget rejält. Kladda på med alla tecken tidigt och håll en extra tumme eller två för bortapinnar på Ewood Park.

7. Hull - Burnley 2
Burnley befinner sig ett par segrar från att kunna sträcka händerna i skyn och fira Premier League-biljetten. Med 17 poäng ner till i första hand jagande Boro med tio omgångar kvar så fattar alla att saken såklart är biff även om The Clarets kommer fortsätta vinna matcher och gå för 100 poäng innan grundserien är i hamn. Hull är ett annat gäng som imponerat. Tigrarna kommer spela The Championship-fotboll till hösten igen och framförallt har den senaste tidens lir på MKM Stadium imponerat. Visst ska Hull ha chansen att norpa en poäng inför sin hemmapublik ändå. X2.

8. Huddersfield - Norwich 2
Norwich gick på en rejäl mina hemma mot Sunderland i helgen. Trots 70-30 i bollinnehav lyckades inte Kanariefåglarna skapa tillräckligt med chanser i boxen för att måla på The Black Cats och 0-1-torsken innebar att Millwall lyckats springa förbi i kampen om den fjärde och sista playoff-biljetten. Huddersfield står på menyn härnäst vilket ska anses som ett bra motstånd då en seger behövs. Hemmalaget har återigen ramlat in i en otrolig downswing med fyra raka utan seger och därtill inte ett mål producerat på dessa bataljer. Sex hemska poäng är avståndet numera upp till säker mark. En differens som mycket väl kan bli än värre. X2 är ett lås på John Smith’s Stadium.

9. Luton - Bristol City 1
Luton fortsätter imponera. The Hatters har på 36 matcher kilat sig in som tabellfyra och har på 36 omgångar bara förlorat åtta matcher. Näst bäst i klassen! 1-0-segern borta mot Sheffield United var en rakt igenom urstark insats från Rob Edwards och hans herrskap. Bristol City är ytterligare ett i raden av lag som ett i grunden bättre hemmalag ska kunna montera ner. The Robins har på främmande gräs bara mäktat med att vinna fyra matcher i år vilket också svenska folket lagt märke till. Streckfördelningen är tokskev på Kenilworth Road vilket gör att vi inte kan lämna en trolig etta allena. Hoppet står till att City kan slita till sig ett välmående kryss till krokarna runt 20 prollar. 1X är hursomhelst fullt tillräckligt.

10. Sunderland - Sheffield United 2
Onsdagens sista arena att besöka är mäktiga Stadium of Light. Sunderland gästas av Sheffield United i ett härligt möte mellan två riktigt bra The Championship-lag. Värdarna har sedan återkomsten till den engelska tvåan imponerat och varit i allra högsta grad med i racet om playoff-biljetter. En del skador har dock påverkat klubben i negativ bemärkelse på sistone. Bland annat är Ross Stewart borta och därmed sackar The Black Cats-offensiv något och bara en gång på fem raka försök finns en seger att finna. Sheffield å sin sida är mycket upp och ner för stunden. The Blades torskade “sexpoängsmatchen” mot Luton i förra omgången och har således bjudit in både The Hatters och Boro i kampen om den sista direktplatsen upp till Premier League. Här tror vi ändå att gästerna tar sig samman och nyper en mycket viktig seger. Tvåan under 50 procent kan gott spikas.

11. Djurgården - Lech Poznan 1
Trots 0-2 i gumpen efter första fajten på polskt gräs så lever ändå hoppet för Djurgården. Blåränderna har i gruppspelet av Conference League visat sig pålitliga hemmavid och med artificiellt gräs istället för natur-underlag så har givetvis DIF viss fördel av detta. Stockholmarna kommer också stärkta till denna batalj med en färst straffseger över Malmö FF i Svenska Cupen. Magnus Eriksson. Edvardsen, Finndell och övriga i hemmadressen ska bara vinna returen även om det möjligen inte räcker för att ta sig till vidare spel i tävlingen.

12. Freiburg - Juventus X
Juventus gjorde en kanonmatch hemma mot Freiburg. 1-0-segern för Den gamla damen var en rakt igenom kontrollerad och stabil insats men frågan är ändå om uddamålsledningen är något att hänga i granen när 90 nya minuter ska avverkas på tysk mark under torsdagen. Freiburg är hiskeligt bra på “Parken” och har kunnat glädjas åt 15 raka på egen matta utan förlust i samtliga tävlingar. När därtill Juve flaggar för en hel hög med tunga spelare åsidosatta på grund av skador öppnas givetvis den tyska dörren upp än mer på glänt. 1X är tecken att prioritera även om hela spannet gör sig bäst.

13. Fenerbahce - Sevilla 1
Sevilla hade marginalerna på sin sida i den första matchen då spanjorerna vann med 2-0 på Ramón Sánchez Pizjuán. Sampaoli kan därmed glädjas åt vinsten men knappast lika mycket åt matchbilden som faktiskt Fenerbahce i mångt och mycket ägde. Istanbul är staden där match 2 ska spelas och här kommer vi kunna räkna med ett massivt turkiskt tryck både på plan likväl som läktare. Det hjälper inte heller Sevilla att målkungen Enner Valencia befinner sig i hemmadressen. En gubbe som målat sju gånger om på tre hemmamatcher i rad för värdklubben! Ettan är mycket trolig.

Kupongens kassaskåp

Brighton
Crystal Palace är helt ur slag och får än en gång lira andra- och tredjefiolen då Brighton defilerar hem en seger på sydkusten. Spiketta!

Varningens finger!

Reading
Blackburn blir på tok för stora favoriter hemma mot ett Reading med kraften och kunskapen att kunna utmana Tomassons mannar. Tvåan ska tidigt med.

144 rader
1. Real Madrid - Liverpool 2
2. Napoli - Frankfurt 1
3. Southamp. - Brentford 1x
4. Brighton - Crystal P 1
5. Cardiff - West Brom 2
6. Blackburn - Reading 1x2
7. Hull - Burnley x2
8. Huddersfield - Norwich x2
9. Luton - Bristol City 1x
10. Sunderland - Sheff U 2
11. Djurgården - L.Poznan 1
12. Freiburg - Juventus 1x2
13. Fenerbahce - Sevilla 1

864 rader
1. Real Madrid - Liverpool 12
2. Napoli - Frankfurt 1x
3. Southamp. - Brentford 1x2
4. Brighton - Crystal P 1
5. Cardiff - West Brom 2
6. Blackburn - Reading 1x2
7. Hull - Burnley x2
8. Huddersfield - Norwich x2
9. Luton - Bristol City 1x
10. Sunderland - Sheff U 2
11. Djurgården - L.Poznan 1
12. Freiburg - Juventus 1x2
13. Fenerbahce - Sevilla 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto