Europatipset Tips Onsdag 19/4

Publicerad på 18 Apr 2023 - 13:41

Tipsexperten

Tipsexperten

18 Apr 2023 - 13:41

Champions League-kvartarna fortsätter under onsdagen när nedslag görs i München och Milano. The Championship fortsätter sedan äventyret innan vi vänder blad till torsdagen. Europa League och Europa Conference League står för en sprakande avslutning. Nu åker vi!

Spelstopp: 20:44

1. Bayern München - Manchester City 1
Bayern München åkte på en rejäl snyting på Etihad, åtminstone en resultatmässig sådan. 0-3 blir givetvis svårt att vända i returen men spelmässigt fanns det ljusglimtar som Thomas Tuchel kan bygga vidare på när tyskarna får besök av City på Allianz Arena. Choupo-Motings brister till trots är anfallarens comeback efter skada en nyckel för att Bayern ska kunna lyckas låsa fast bollen på offensiv planhalva. Opponenterna på andra sidan har förutsättningar för att kunna såra Tuchels adepter men med rådande förutsättningar är den motiverade ettan en given utgång. Tvåan kan sällskapa på större bongar.

2. Inter - Benfica 2
Inter drog det längsta strået i Lissabon när de blåsvarta vände hem med 2-0. Lukaku och Barella hette matchhjältarna men sett till underliggande siffror ska Nerazzurri vara väldigt nöjda som har en flermålsledning att gå på framför den egna publiken. Benfica visade stundtals varför de tagit sig så här långt i Champions League och portugiserna ska definitivt inte räknas bort på San Siro. Roger Schmidts gäng har bland annat fyra poäng på bortamatcherna mot Juventus och PSG, en fingervisning om vad som möjligen är att vänta i modehuvudstaden. Otamendi är här tillbaka från avstängning och med honom i backlinjen torskar Benfica inte detta. Värdemässigt fina X2 är ett ypperligt val.

3. Blackburn - Coventry 2
Blackburn innehar fortfarande den sista playoff-platsen i The Championship. Av Rovers senaste insatser att döma är det dock bara en tidsfråga innan de tappar densamma. Tomassons adepter har bara en seger på de sex senaste och när Expected Points skvallrar om att värdarna är ett bottenlag är det dags att blicka österut på Ewood Park. Coventry är betydligt bättre än Blackburn sett till underliggande statistik och efter enkla 3-0 mot QPR råder gott gry hos de tillresta. Hamer och Gyökeres är en duo som kan sänka onsdagens kombattanter på egen hand. Tvåan är en väldigt spännande chansspik.

4. Middlesbrough - Hull 1
Middlesbrough ser ut att bli Europatipsets största favorit och sett till vad Boro presterat under säsongens gång är det faktiskt befogat. Norwich slaktades med 5-1 i den senaste omgången där Carricks gäng sköljde över “Kanariefåglarna” gång efter annan. En direktplats till Premier League blir svår att lösa men för att gå in i playoff med rejält momentum är ytterligare en urladdning mot Hull inte alls omöjlig. “Tigrarna” har agerat svårslagna mot slutet men det ska verkligen påpekas att gästernas säsong bara är en transportsträcka mot slutet. Mot ett mer taggat Middlesbrough går de orangesvarta bet. Ettan spikas trots överstreckning.

5. QPR - Norwich 1
Viktiga poäng står på spel på Loftus Road där två aktörer som kommer från snytingar i föregående omgång drabbar samman. Queens Park Rangers fick sina fiskar varma av Coventry (0-3) där Gareth Ainsworths gäng återigen misslyckades med sin defensiv. Fortsätter det att vara ett tema under slutspurten riskerar The Hoops onekligen degradering. Norwich åkte i sin tur på en sanslös smocka mot Middlesbrough (1-5) där gästerna föll ihop som ett korthus. David Wagner har inte lyckats höja The Canaries högstanivå och här är de gulgröna en favorit i fara. Spelvärda 1X föräras med att gå först. Tvåan övervägs först på större system.

6. Reading - Luton 2
Kassaskåpssäkra prestationer är över tid sällsynta i The Championship men Luton är ett undantag som bekräftar regeln. The Hatters har prickat helt rätt i sin anställning av Rob Edwards och så länge gästerna inte faller ihop som ett korthus under våren kommer de återigen att spela playoff mot Premier League. Morris och Adebayo är skickliga lirare som kan såra vilket lag som helst på egen hand och här får Reading se upp. Paul Ince sparkades nyligen från värdarnas tränarpost men att Noel Hunt ska få effekt på The Royals redan här känns långsökt. Tvåan är trolig, med hänsyn till värdet får krysset agera sällskap.

7. Swansea - Preston 1
Swansea har likt i fjol hittat in i ett stim mot slutet som gjort att viss känning finns på en playoff-plats. Russell Martins mannar spelar i sina bästa stunder en fotboll som tillhör minst topp 6 och giftige Piroe är en lirare som kan sätta griller i huvudet på gästande Preston. The Lilywhites har tagit merparten av sina poäng på främmande mark men det ska också föras till protokollet att gästerna överpresterat Expected Points. Förutsättningar finns för att såra ett ibland naivt Swansea, men ettan ska likväl stå först. Tvåan åker med i ett senare skede.

8. Watford - Cardiff X
Watford var totalt utspelade i matchen mot Coventry (2-2) men följde sedan upp det med en efterlängtad 2-0-viktoria mot Bristol City. Chris Wilder och company har således fått lillhäng på topp 6 och ska dessa trakter bli verklighet behöver The Hornets ytterligare en triumf när de tar emot Cardiff under onsdagen. Walesarna åkte på en snyting mot Sheffield United (1-4) men här väntar ett mer behagligt motstånd. Defensiven har varit nyckeln för Sabri Lamouchi och company och så länge de sätter sitt försvarsspel på Vicarage Road ska detta inte anses vara en omöjlig uppgift. Den vänstervridna streckningen köps inte. Måla tvärs över och jobba in minst en bortapinne.

9. Sevilla - Manchester United 2
Manchester United var förra veckan överlägsna Sevilla i 85 minuter. Avslutningen på matchen var dock en sällan skådad kollaps. Skador och eländiga baklängesmål lade fälleben för ten Hags gäng som åker till Andalusien utan Fernandes och Martínez som saknas på grund av olika anledningar. Rashford, Shaw och Varane är dessutom frågetecken, men med Casemiro tillgänglig är det likväl svårt att se United som annat än tydliga favoriter mot Sevilla. Spanjorerna hade i ärlighetens namn flyt som lyckades lösa delad pott för en vecka sedan och helgens 2-0-seger mot Valencia var inte i paritet med matchbilden. Med värdarnas missvisande resultat i bakhuvudet är detta Uniteds match att förlora. Tvåan är en tänkbar spik till runt 45-50 procent.

10. Sporting - Juventus 1
Juventus bollades upp som tydlig favorit hemma mot Sporting och efter 1-0 var allt frid och fröjd i det svartvita lägret. Eller? Sett till matchbilden var resultatet missvisande då Sporting dominerade händelseförloppet och Juve kommer få svårt att ta sig vidare om de inte höjer sig i Lissabon. Här är dock portugiserna erkänt starka och när skicklige Ugarte är tillbaka från avstängning ges värdarna utmärkt möjlighet att vinna det viktiga slaget om planens centrala delar. Goncalves och Chermiti är potentiella matchvinnare för Amorims mannar vars segerchans gillas skarpt. Ettan singlas upp till 45 procent.

11. Royale Union SG - Bayer Leverkusen 2
Bayer Leverkusen fick större problem än förväntat hemma mot Royale Union SG. Med mindre än tio minuter kvar att spela kunde Wirtz kvittera Bonifaces ledningsmål och dessa offensiva kuggar kan mycket väl komma att spela varsin huvudroll även i Belgien. Nämnas bör att denna fight går av stapeln på Lotto Park som inte är belgarnas normala hemmaplan. Trots det väntas stort stöd i ryggen och Geraerts taktiska egenskaper ska inte skojas bort hur som helst trots att Xabi Alonso tillhör kontinentens kanske mest intressanta managers. Tvåan är en vettig utgång men finns det kräm över lockar krysset som stödhjul. X2 torde räcka för grön bock.

12. Roma - Feyenoord X
Trots en relativt stark insats fick José Mourinho och dennes Roma konstatera 0-1 i brakan borta mot Feyenoord. Pellegrinis missade straff blev ödesdiger när Wieffer tryckte in 1-0 på volley i begynnelsen av den andra halvleken och känslan är onekligen att nederländarna är ett snäpp bättre än vid fjolårets finalförlust i Europa Conference League. Roma kan såklart hämta inspiration från fjolårets titelmatch och är det någon som kan karva ut ett resultat ur ingenting är det Mourinho. Med det sagt målas ettan upp alldeles för högt för att spikas. Kontringar är en formel som kan leda till nederländsk framgång på Olimpico där alla tecken behövs.

13. AZ Alkmaar - Anderlecht 1
AZ Alkmaar noterade ett tungt nederlag när de föll med 0-2 borta mot Anderlecht. Jesper Karlsson gavs ett kort inhopp i den andra halvleken men svensken lyckades inte påverka utgångsläget inför returen. Även om Karlsson är ett frågetecken inför torsdagens uppgift ska AZ ändå kunna komma upp i önskad nivå. Spetsegenskaper finns i bland andra Pavlidis och Odgaard som blir en jobbig duo för Anderlecht. Belgarna har hållit nollan i sex av de sju senaste tävlingsmatcherna, men helgens 2-5 i nacken mot Genk var månne en fingervisning om vad som komma skall på AFAS Stadion. Även om ettan närmar sig 60 prollar är det en sund spik. Inte minst med tanke på rådande förutsättningar.

Kupongens kassaskåp

Middlesbrough
Hård streckning till trots är Middlesbrough flera klasser bättre än Hull. När det inte dräller av spikar på kupongen är Boro en trygg favorit att hålla i handen.

Varningens finger!

Benfica
Att slå ur underläge mot ett Inter som inte trivs i ledning torde passa Benfica utmärkt i Milano. X2 skapar korsdrag bland kuponghögarna och ettan kan faktiskt lämnas utanför.

144 rader
1. B.München - Man City 1
2. Inter - Benfica x2
3. Blackburn - Coventry 2
4. Middlesbrough - Hull 1
5. QPR - Norwich 1x
6. Reading - Luton x2
7. Swansea - Preston 12
8. Watford - Cardiff 1x2
9. Sevilla - Man United 2
10. Sporting - Juventus 1
11. Royale USG - Leverkusen 2
12. Roma - Feyenoord 1x2
13. AZ Alkmaar - Anderlecht 1

864 rader
1. B.München - Man City 12
2. Inter - Benfica x2
3. Blackburn - Coventry 2
4. Middlesbrough - Hull 1
5. QPR - Norwich 1x2
6. Reading - Luton x2
7. Swansea - Preston 12
8. Watford - Cardiff 1x2
9. Sevilla - Man United 2
10. Sporting - Juventus 1
11. Royale USG - Leverkusen x2
12. Roma - Feyenoord 1x2
13. AZ Alkmaar - Anderlecht 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto