Europatipset Tips Onsdag 21/7

Publicerad på 21 Jul 2021 - 09:27

Tipsexperten

Tipsexperten

21 Jul 2021 - 09:27

Flera riktigt intressanta bataljer går att hitta på veckans första Europatips där bland andra Malmö FF och BK Häcken kvalar ute i Europa. Sagolikt spelvärde finns att hämta på kupongen där vi i synnerhet gillar kupongrensaren på Olympia. Analysen är klar, häng med!

13 rätt x2 på slutet. Och flera 12:or! Häng med i vårt succélag!
Del i stort och bra Europatipset-system – 150 kr/andelen. Klicka här för köpa din andel!

Spelstopp: 18.59



1. Malmö - HJK Helsingfors 1
Malmö säkrade avancemang mot lettiska Riga FC någorlunda komfortabelt även om siffrorna borde blivit högre. I ligaspelet har skåningarna spelat ut såväl Sirius som Degerfors sedan ligan återupptogs. Med bland andra Birmancevic, Christiansen och Colak i fin form är skåningarna svårstoppade framåt. HJK Helsingfors är dock inga duvungar och den finska giganten har för vana att spela Champions League-kval. På Eleda Stadion får de blåvita dock sikta in sig på att lösa delad ära. 1X!

2. NK Mura - Ludogorets 2
Ludogorets har varit framgångsrika ute i Europa det senaste decenniet och nått åtminstone till gruppspelet av antingen Champions League eller Europa League fem säsonger i följd. Säsongen 16/17 var senast gästerna klarade av bedriften i denna anrika turnering och ordnade då en tredjeplats efter att bland annat spelat delad ära mot PSG. NK Mura är knappast lika meriterade och faktum är att slovenerna tog sin första ligatitel någonsin i fjol. Över två möten får värdskapet det tufft men visst finns chansen att störa hemma på Mestni stadion Fazanerija. Med riktigt fint spelvärde åt väst ska samtliga tecken synas.

3. Sl. Bratislava - Young Boys 2
Förutsättningarna mellan dessa kombattanter är snarlik ovanstående möte där Young Boys har betydligt mer kött på benen. I fjol nådde schweizarna hela vägen till 16-delsfinal i Europa League och besegrade bland andra Bayer Leverkusen på vägen dit. Slovan Bratislava har knappast samma kunnande och blev i fjol utskickade av färöiska KÍ för att sedan bli utskickade även i Europa League-kvalet av finländska KuPS. I brassen Rafael Ratao har värdskapet en målfarlig anfallare och 25-åringen kommer behöva visa sig från sin bästa sida här. Blir tvåan rimligt streckad ser vi dock denna som en fullt duglig spik.

4. PSV Eindhoven. - Galatasaray 1
Kvartsfinalernas “tungviktsmöte” måste vara den mellan PSV Eindhoven och Galatasaray. De förstnämnda ska ses som favoriter att avancera och bör självfallet ses som klara favoriter hemma på Philips Stadion. Försäsongen har varit som en dans på rosor för nederländerna där bland andra Delbrücker besegrades med 10-1. Detta trots att varken Donyell Malen eller Cody Gakpo ännu varit inblandade samtidigt som Mohammed Ihattaren fått begränsat med speltid. Den förstnämnda ryktas visserligen bort från klubben och det är således oklart huruvida 22-åringen är tillgänglig här. Med det sagt har Galatasaray ett högt kunnande med rutinerade pjäser som Arda Turan och Falcao. I Eindhoven ska ettan alltjämt ses som trolig.

5. Legia Warszawa - FC Flora 1
Estländska FC Flora imponerade på oss i den föregående omgången då Hibernians besegrades med totalt 5-0. Anfallsstjärnan Rauno Sappinen hade lekstuga då och kommer spela en nyckelroll här. Legia Warszawa har överlag ett högre kunnande där ytterbackarna Filip Mladenovic samt Josip Juranovic ständigt hotar från respektive kant samtidigt som målfarlige Tomas Pekhart är stekhet innanför boxen. Högst trolig etta men vi ser gärna att det garderas rikligt i hopp om en riktigt fin kupongrensare.

6. Olympiakos - Baku 1
En ensidig historia är att vänta på Georgios Karaiskakis Stadium där Olympiakos är ruskigt svårspelade. Det är oerhört sällsynt att grekerna lämnar tomhänta härifrån såväl. De senaste åren har bland andra Tottenham, Wolves och Marseille misslyckats att besegra de rödvita här. Tomas Vaclik, som imponerade för Tjeckien under sommarens EM-mästerskap, har anlänt som ersättare till José Sa. Baku övertygade inte i dubbelmötet mot Dinamo Tbilsi och behöver höja sig avsevärt om det ska bli spänning av detta. Bergetta!

7. Sandefjord - Haugesund 1
Sandefjord har kommit igång på allvar efter en trevande inledning på säsongen där fyra av värdskapets fem segrar kommit från de senaste sex omgångarna. Noterbart är att de senaste tre bataljerna på Sandefjord Arena har slutat med seger där 1-0-viktorian mot de regerande mästarna Bodö/Glimt imponerar i synnerhet. Haugesund har i sin tur inte alls fått det att stämma på resande fot och endast inkasserat två poäng utanför Haugesund Stadions portar. Ettan är en fräck chansspik till fint värde.

8. Sarpsborg - Mjöndalen 1
Ett ångestladdat bottenmöte stundar på Sarpsborg Stadion. Värdskapet har dock visat riktigt fin form i sin hemmaborg där segern mot ligaledarna Molde följdes upp med delad ära mot de regerande mästarna Bodö/Glimt. Nu väntar en, på förhand, betydligt enklare uppgift i form av Mjöndalen. Sedan premiärsegern borta mot Sandefjord har gästerna gått segerlösa från de efterföljande fem bortamatcherna. Ettan är för oss en given utgång men visst lockar den gravt understreckade tvåan som komplement i dagsläget.

9. Stabaek - Lilleström 2
Krisen växer sig allt större hos Stabaek som endast har skrapat ihop en poäng från de senaste åtta (!) omgångarna. Defensiven har varit undermåligt för att uttrycka det milt och bristen av en pålitlig målskytt underlättar inte. Lilleström gör det i sin tur strålande som nykomlingar och kommer med en sju matcher lång förlustfri svit. Thomas Olsen har varit glödhet och mot värdskapets bedrövliga defensiv torde 30-åringen skina. Tvåan singlas!

10. Strömsgodset - Odds BK 1
Med tanke på att såväl Strömsgodset som Odds BK trivs betydligt bättre i sin hemmaborg väger fördelen av hemmaplan tungt. Fyra segrar och två oavgjorda resultat har värdskapet noterats för hemma på Marienlyst Stadion under säsongsupptakten. Nytillskottet med artistnamnet Fred Friday har kommit igång på allvar och noterats för fem mål på de senaste fem omgångarna. Odds BK håller vi i grund och botten som det bättre laget och med en glödhet Mushaga Bakenga i spetsen går det inte att utesluta gästerna. Gaffel (etta-tvåa) blir vår lösning.

11. Aberdeen - Häcken 1
En klurig uppgift väntar för Häcken i Europa Conference League-kvalet. Aberdeen har förstärkt truppen med den rutinerade duon Scott Brown och Christian Ramirez. Utöver detta ser värdskapet ut att hålla hårt i talangen Lewis Ferguson som efter fjolårssuccén tycks vara redo att testa vingarna. Häcken har visserligen rest sig från askan under nya tränaren Per-Mathias Högmo men får sikta in sig på att överleva till returmötet. Strecka från vänster.

12. Hammarby - Maribor X
Så sent som säsongen 2019/20 skickade Maribor ut AIK ur Champions League-kvalet. Nu ställs slovenerna mot Gnagets stadsrival Hammarby och vi köper inte riktigt det höga förtroende svenska folket har för Bajen. Gästerna har inlett säsongen piggt med dubbla 1-0-segrar i föregående kvalomgång följt av en fin seger borta mot Celje i ligapremiären. Hammarby har inlett starkt under nya tränaren Milos Milojevic men har överlag haft en skakig säsong. Med bland andra mittfältsgeneralen Abdul Khalili frånvarande ligger vårt fokus på X2.

13. Helsingborg - Värnamo X
Med Anthony van den Hurk tillbaka från sina skadebekymmer har Helsingborg imponerat stort. 28-åringen noterades bland annat för ett hattrick då Västerås bortabesegrades med 4-0 senast. Det var skåningarnas tredje raka seger i ligaspelet där Anders Lindegaard för övrigt hållit nollan intakt i samtliga av dessa. Den uppåtgående formkurvan gör dock att spelarpoolen streckar upp ettan till skyarna mot ett Värnamo som imponerade stort under våren med sitt kompakta försvar. Gästerna har endast släppt in sex strutar på de inledande elva omgångarna, en statistik ingen annan klubb varit i närheten av att matcha. Vi utgår från mitten men ser gärna att båda flanker garderas.

13 rätt x2 på slutet. Och flera 12:or! Häng med i vårt succélag!
Del i stort och bra Europatipset-system – 150 kr/andelen. Klicka här för köpa din andel!


Kupongens kassaskåp
Olympiakos
Olympiakos gör det ofta bra ute i Europa vilket till stor del beror på hur oerhört starka grekerna är hemma på Georgios Karaiskakis Stadium. Baku ska inte ha något att säga till om här och får rikta fokus på att hålla siffrorna nere.

Varningens finger!
Värnamo
Värnamo har varit ruskigt solida bakåt denna säsong och med detta har smålänningarna möjligheten att kliva upp på samma poängskörd som tvåan Norrby. Helsingborg må ha den vassaste spelartruppen av de två och är generellt sett svårspelade på Olympia. Rådande procentfördelning finns det däremot knappast fog för.



144 rader
1. Malmö - HJK Helsingfors 1x
2. NK Mura - Ludogorets 1x2
3. Sl. Bratislava - Young Boys 2
4. PSV Eindhoven. - Galatasaray 1
5. Legia Warszawa - FC Flora 1x2
6. Olympiakos - Baku 1
7. Sandefjord - Haugesund 1
8. Sarpsborg - Mjöndalen 1
9. Stabaek - Lilleström 2
10. Strömsgodset - Odds BK 12
11. Aberdeen - Häcken 1
12. Hammarby - Maribor x2
13. Helsingborg - Värnamo x2

864 rader
1. Malmö - HJK Helsingfors 1x
2. NK Mura - Ludogorets 1x2
3. Sl. Bratislava - Young Boys 2
4. PSV Eindhoven. - Galatasaray 1
5. Legia Warszawa - FC Flora 1x2
6. Olympiakos - Baku 1
7. Sandefjord - Haugesund 1
8. Sarpsborg - Mjöndalen 12
9. Stabaek - Lilleström 2
10. Strömsgodset - Odds BK 12
11. Aberdeen - Häcken 1x
12. Hammarby - Maribor x2
13. Helsingborg - Värnamo 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto