Europatipset Tips Onsdag 24/6

Publicerad på 23 Jun 2020 - 22:41

Tipsexperten

Tipsexperten

23 Jun 2020 - 22:41

Flera stora favoriter i Premier League, La Liga och Serie A tar plats på onsdagens Europatips. Majoriteten av dessa ser ut att överstreckas vilket gör att det finns rikligt med potentiella skrällar på raden. Vi har givetvis grottat ner oss i kupongen för att maximera möjligheterna att lösa 13 rätt, häng med!


Spelstopp: 18:59

Europatipset Tips 24/6


1. Liverpool - Crystal Palace 1
Merseyside-derbyt var en minst sagt sömnig historia där faktiskt Everton var det bättre laget. Nu när Jürgen Klopps mannar fått en match i benen bör man kunna räkna med en bättre insats från de blivande engelska mästarna. Robertson är alltjämt tveksam till spel, däremot kan Salah vara tillbaka. Crystal Palace har lyckats väldigt bra med Roy Hodgsons disciplinerade fotboll den här säsongen men det ska mycket till för att London-klubben ska lyckas stjäla poäng av ett revanschsuget Liverpool på Anfield. Det finns helt klart bättre skrällar på kupongen, därför singlas ettan.


2. Manchester United - Sheffield United 1
Sheffield United stod för en av säsongens sämre prestationer i helgen då Chris Wilders mannar torskade med 0-3. Egan blev utvisad och är därför avstängd på Old Trafford, dessutom saknas succékeepern Henderson eftersom han är inlånad från just den röda Manchester-klubben. The Red Devils har gått starkt sedan årsskiftet och chansen att lösa en Champions League-plats finns fortfarande. Även fast Lindelöf är osäker till spel under onsdagen ska Man United ha fin segerchans på drömteatern. Streckas ettan under 75 procent spikas Ole Gunnars gubbar, men med viss tveksamhet ska sägas.


3. Newcastle - Aston Villa 2
Newcastle vann med 3-0 i den förra omgången mot Sheffield United och nu bör kontraktet vara säkrat. Några större växlar bör man inte dra av det senaste resultatet med tanke på att Steve Bruce skator spelade i numerärt överläge under i stort sett hela den andra halvleken. Aston Villa är i en betydligt knivigare situation. Villa är nästjumbo i Premier League men det är endast en poäng upp till säker mark. Birmingham-klubben stod upp bra senast mot Chelsea och på St James’ Park ska Grealish & Co ses ha klart bättre chanser att ta poäng än vad strecken visar. När lagen möttes i höstas på Villa Park vann Villa med 2-0. Den överstreckade ettan slopas helt.


4. Norwich - Everton 2
Tåget har nog gått för Daniel Farke. Norwich är jumbo i tabellen med marginal och inte mycket talar för att Kanariefåglarna ska lyckas hålla sig kvar i det engelska finrummet. I återstarten av Premier League blev det förlust med 0-3 hemma på Carrow Road mot Southampton. Everton är spelare för spelare klassen bättre och de blåvita har sett förbättrat ut sedan Carlo Ancelotti började leda laget. The Toffees var faktiskt det bättre laget i Merseyside-derbyt och står sig tvåan omkring 55 procent är Everton en tänkbar spik i östra England.


5. Wolverhampton - Bournemouth 2
En av kupongens mest överstreckade favoriter är Espírito Santos vargar. Wolves har ett riktigt sammansvetsat lag där klasspelare som Traoré, Moutinho, Neves och Rally Jiménez sticker ut. De orangefärgade har uppträtt stabilt under 2020 men det är knappast någon hemlighet att Wolves trivs bättre när de står som underdogs. Vargarna har faktiskt bara vunnit fem av 15 matcher på nattklubben Molineux i Premier League så någon vinstmaskin är knappast de orangefärgade i hemmaborgen. Bournemouth har i sin tur fått tillbaka flera spelare från skadelistan under uppehållet. Har spelare som King, Harry och Callum Wilson en bra dag kan mycket väl Wolves stöta på trubbel. Tvåan streckas omgående till rådande procent!


6. Alavés - Osasuna 1
I La Liga har nykomlingen Osasuna gått trögt sedan återstarten. Endast en poäng har det blivit på tre matcher, dock ska det sägas att motståndet varit kvalificerat. Mot Deportivo Alavés ska Pamplona-gänget ses ha rimliga chanser på poäng, men i kraft av hemmaplansfördel ska ändå baskerna hållas som favoriter. Alavés blev förnedrade i Vigo i den förra omgången med hela 0-6, men på Estadio de Mendizorrotza brukar Alavés vara klart mer pålitliga. De blåvita vann den senaste hemmamatchen mot Real Sociedad och faktum är att Asier Garitanos manskap bara torskat tre hemmamatcher den här säsongen. Börja därför med ettan i Baskien.


7. Real Sociedad - Celta Vigo 2
Kvar i Baskien men över till San Sebastián. Alexander Isaks Real Sociedad har varit ett litet favoritlag för det svenska folket den här säsongen, men La Real har sett väldigt uddlösa ut sedan återstarten och således tappat mark i kampen om Europaplatserna. Trots detta ser baskerna ut att överstreckas den här onsdagen vilket inte alls känns korrekt. Celta Vigo ser för dagen klart bättre ut än vad tabellen visar. Óscar García har fått ordning på försvarsspelet samtidigt som det finns gott om klass framåt i form av Smolov, Sisto, Santi Mina, Rafinha och Aspas. Hemvändaren Nolito nätade även i debuten mot Alavés (6-0) i söndags. Tvåan ser klart mest spännande ut, utgå därifrån.


8. Real Madrid - Mallorca 1
Kupongens bank är tveklöst Real Madrid. Uppehållet kom väldigt lägligt för Zinedine Zidanes maränger som vunnit tre raka matcher sedan återstarten, därmed har Los Blancos tagit över serieledningen när 30 omgångar summeras. Även fast Casemiro är avstängd medan Ramos är osäker till spel talar väldigt mycket för en bekväm hemmaseger på Estadio Alfredo di Stefano. Mallorca är långt ifrån lika bra på resande fot som hemma på Mallis. På bortagräs är faktiskt de rödsvarta La Ligas sämsta lag. Att Mallorca ska sno dyrbara poäng från Zidane finns inte. Benzema dunkar in ettan!


9. Roma - Sampdoria 2
Roma ställs inför en lurig “premiär” mot Sampdoria i Serie A. Albin Ekdals Il Doria har en match i benen mot Inter där det blev en knapp 1-2-förlust. Samp har en hel del fina pjäser framåt som definitivt kan störa Roma som ser ut att få klara sig utan mittbacken Mancini samt målvakten López. Talangen Zaniolo är även osäker till spel. Roma har en väldigt hög högstanivå men dalarna är rätt djupa och i återstarten utan publik på Stadio Olimpico är Giallorossi en favorit i fara. Den lågt streckade tvåan streckas först, men på större system är det här en match där alla tecken ska plockas med.


10. Atalanta - Lazio 1
Atalanta har gjort en helt otrolig säsong. Bergamo-klubben är framme vid kvartsfinal i Champions League och i Serie A har de blåsvarta ett stadigt grepp om fjärdeplatsen. Noterbart är att Atalanta gjort flest mål i Serie A och Gian Piero Gasperinis gäng har även bäst målskillnad i serien. Atalanta gick på treans växel i helgens 4-1-seger mot Sassuolo och goda chanser på tre poäng ska det även finnas under onsdagen. Lazio är mer matchotränade och i Bergamo kommer gästerna att få klara sig utan Felipe, Lulic samt Lucas. Håller sig ettan runt 40 procent är Atalanta en riktigt spännande spik, trots att Ilicic är osäker till spel.


11. Inter - Sassuolo 2
Sassuolo har tagit poäng mot både Milan och Juventus på resande fot den här säsongen. Med spelare som Defrel, Caputo, Boga och Berardi finns det en hög högstanivå i Roberto De Zerbis gäng. Mot Inter brukar även de grönsvarta trivas riktigt bra, faktum är att Sassarna har vunnit tre av de fyra senaste fajterna mot Inter i Milano. Antonio Contes grabbar hade vissa problem med Sampdoria i helgen även fast Eriksen, Lukaku och Martínez såg fina ut framåt. Går Inter uppemot 80 procent när deras mardrömsmotståndare står på andra sidan, då lockar helt klart skrällen mest på Giuseppe Meazza.


12. Tondela - Pacos de Ferreira X
I Primeira Liga stundar ett viktigt bottenmöte på Estádio Joao Cardoso. Tondela fick som väntat stryk i den förra omgången borta mot Sporting CP med 0-2 i Lissabon och värdarna står på blott en seger sett till de åtta senaste ligamatcherna. Pacos de Ferreira visar något mer för dagen och kommer från en knapp 2-1-seger hemma mot Belenenses i den förra omgången. Det brukar bli tajta tillställningar när de här två lagen drabbar samman och krysset känns således som en smart utgång. Vid en eventuell gardering lockar den lågt streckade tvåan mest.


13. Moreirense - Famalicao 2
Moreirense följde upp hemmaförlusten mot Rio Ave med att kryssa borta mot Vitória Guimaraes. En stark poäng, men det var ett resultat som inte speglade matchbilden i Guimaraes. Nu väntar tufft motstånd av nykomlingen Famalicao som gjort underverk den här säsongen. Fama besegrade Sporting CP innan uppehållet och sedan återstarten är gästerna obesegrade. 2-1-segern mot Porto den tredje juni sticker naturligtvis ut. Fama saknar fortfarande målskytten Fábio Martins men runt 40 procent får bortalaget förtroendet. Gardera med krysset om krämen finns i bössan.


Kupongens kassaskåp


Real Madrid
En formstark Benzema kommer att sänka Mallorca som är helt urusla på resande fot. Ettan är ett kassaskåp i Madrid!


Varningens finger!


Bournemouth
Bournemouth har fått tillbaka flera spelare från skadelistan och Wolves brukar faktiskt ha vissa bekymmer när de går in som favoriter på Molineux. Räkna inte bort Eddie Howes rödsvarta mannar!


144 rader
1. Liverpool - Crystal P 1
2. Man United - Sheffield U 1
3. Newcastle - Aston Villa x2
4. Norwich - Everton 2
5. Wolves - Bournemouth x2
6. Alavés - Osasuna 1
7. Sociedad - Celta Vigo x2
8. R.Madrid - Mallorca 1
9. Roma - Sampdoria 1x2
10. Atalanta - Lazio 1
11. Inter - Sassuolo 1x2
12. Tondela - P.Ferreira x2
13. Moreirense - Famalicao 2


864 rader
1. Liverpool - Crystal P 1
2. Man United - Sheffield U 1
3. Newcastle - Aston Villa x2
4. Norwich - Everton 2
5. Wolves - Bournemouth 1x2
6. Alavés - Osasuna 1x
7. Sociedad - Celta Vigo x2
8. R.Madrid - Mallorca 1
9. Roma - Sampdoria 1x2
10. Atalanta - Lazio 1
11. Inter - Sassuolo 1x2
12. Tondela - P.Ferreira x2
13. Moreirense - Famalicao x2


Europatipset tips i samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto