Europatipset Tips Onsdag 3/5

Publicerad på 3 Maj 2023 - 08:07

Tipsexperten

Tipsexperten

3 Maj 2023 - 08:07

Onsdagens Europatips hyser mängder av stora favoriter där det gäller att hålla tungan rätt i mun när 13 rätt ska karvas ut. Drakarna i Premier League blir svåra att rubba men i Allsvenskan och Serie A tornar mustiga skrällägen upp. Målgång sker med en semifinal från DFB Pokal samt en dust från Ligue 1. Forza!

Spelstopp: 18:591. Manchester City - West Ham 1
Envägstrafik stundar i Eastlands där Manchester City ska mäta svärd med ett West Ham under isen. 3-4 i nacken mot Crystal Palace var en uppvisning i varför The Hammers tillhör den absoluta bottenstriden. Defensiven sitter inte alls ihop och när Zouma tvingades utgå med en skada blir det knappast enklare att hålla tätt på Etihad. City var illa ute mot Fulham (2-1) men lyckades till slut lämna London med tre poäng. De Bruyne är ett frågetecken men även utan belgaren ska de ljusblå vara minst två nummer för stora för gästerna denna afton. Ettan är en given spik.

2. Liverpool - Fulham 1
När Diogo Jota slog in 4-3 mot Tottenham försatte portugisen hela Merseyside i extas. De tre poängen innebar att Liverpool alltjämt har en minimal möjlighet att nå Champions League till nästa säsong och så länge chansen finns kvar kommer Klopp och company inte att släppa foten från gaspedalen. Fulham anländer till Anfield med ett sargat truppläge där bland andra Mitrovic, Pereira, Willian och Ream saknas. Prestationen mot Manchester City (1-2) var gedigen men här saknas för många pjäser för att orka stå pall över 90 minuter. Ettan är bara att spika av.

3. Häcken - Djurgården X
Spännande batalj från Hisingen där Häcken strålar samman med Djurgården. De förstnämnda kommer närmast från 3-1 mot Värnamo där siffrorna dock blev väl stora sett till matchbilden. Värnamos aggressiva press störde Häckens uppbyggnadsfas flera gånger och mot ett skickligare lag hade Getingarna mycket väl kunnat åka på ett poängtapp. När Sadiq och Hammar saknas mot Djurgården lockas vi av att tro på retroaktivt missöde denna onsdag. Blåränderna övertygade inte alls mot Degerfors (1-2) men får samtidigt en annan och mer passande akt framför sig på Bravida Arena. Trots att Schüller och Finndell är tveksamma till spel räknas gästerna tidigt när ettan sticker iväg. Måla tvärs över och jobba in minst en bortapinne.

4. Mjällby - AIK 1
Att saker och ting inte står rätt till i AIK har varit uppenbart sedan premiären mot Halmstad. Uselt spelar inte Gnaget men när de får kämpa så otroligt hårt för att ta sig till klara målchanser är det inte svårt att förstå varför blott en viktoria finns noterad efter fem omgångar. Då ska det dessutom påpekas att schemat varit överkomligt. Trippen till Strandvallen blir en svårlöst sådan då Brännans gamla lag, Mjällby, inte kommer att bjuda på en millimeter i onödan. 0-1 mot Elfsborg var ett hårt slag för värdarna som dock ska kunna freda sig väl denna afton med tanke på AIK:s oförmåga. Ettan är en potentiell chansspik till spännande procent.

5. Elfsborg - Halmstad 1
Elfsborg smyger med i toppen av Allsvenskan och sett till boråsarnas underliggande statistik är den delade tredjeplatsen i paritet med deras prestationer. 1-0 borta mot Mjällby gav tre moraliskt stärkande poäng som torde ge energi mot ett förmodat lågt sittande Halmstad. Ondrejka, Baidoo och Gudjohnsen kan alla lirka upp hallänningarna på egen hand. 0-2 mot BP var inte enligt Haglunds kalkylerade plan och när både Baffoe och Wallentin saknas tvingas gästerna till tillfällig renovering i de bakre leden. Ettan är högst trolig men hård streckning på densamma gör krysset till ett välkommet sällskap.

6. Kalmar - Sirius 2
Kalmar kom inte upp i någon vidare nivå mot Varberg där smålänningarna ska vara nöjda som lämnade västkusten med en poäng. Carl Gustafsson frånvaro på mittfältet var högst påtaglig och skulle han även missa mötet med Sirius är det läge att ställa sig frågande till ettans överdrivna procent. Sirius trivs ypperligt i matchbilder likt denna där gästerna kommer få gott om ytor att operera på. Spelmässigt jämna steg har hållits med såväl Djurgården som AIK och Mattiassons gäng ska inte känna sig slagna på förhand på Guldfågeln Arena heller. Spelvärda X2 lockar mest.

7. Hellas Verona - Inter X
Två raka segrar med totalt 6-1 samt en säkrad finalplats i Coppa Italia är ett kvitto på att Inter lyckats styra in på rätt väg mot slutet. Lukakus nyfunna formtopp är välkommen i striden om Champions League-platserna, men här streckas Inzaghis mannar alldeles för hårt mot ett desperat Hellas Verona. Värdarna har fått vittring på säker mark efter 2-2-0 på de fyra senaste och större under har skett än att Hellas löser minst en pinne mot ett Inter som blandat och gett under säsongens gång. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

8. Lazio - Sassuolo 2
Lazio kan under onsdagen se till att Napoli blir mästare i kostym om de tappar poäng mot Sassuolo. Det är givetvis ingenting som kommer att finnas i “Örnarnas” huvuden då de strider för att säkra Champions League till hösten, men med två raka förluster på näthinnan är trenden onekligen på nedåtgående. Sassuolo har i sin tur höjt sig under våren och även om firma Lopez/Pinamonti saknas på grund av avstängning får de grönsvarta en tacksam matchbild framför sig på Olimpico. Lazio är utan viktiga Romagnoli och får svårt att hålla Sassuolo borta från det egna målet. Ettan övervärderas så till den grad att tvåan lockar absolut mest. Om råd hela spannet.

9. Monza - Roma 1
Roma såg ut att gå mot tre förlösande poäng när Abraham i slutskedet tryckte in 1-0 i toppmötet med Milan. I den 97:e minuten lyckades dock Saelemaekers kvittera till 1-1 vilket betydde att Giallorossi får fortsätta att jaga Champions League-platserna. Det blir inte enkelt att bara städa av ett formstarkt Monza när mängder av betydande pjäser dras med frågetecken. Vill det sig riktigt illa kan Matic, Dybala, Wijnaldum och Smalling alla missa denna tripp. Monza ståtar med tre raka segrar där framför allt triumferna mot Inter och Fiorentina imponerar. Hemma i Formel 1-meckat spelar nykomlingen jämnt med samtliga aktörer och här lockar spelvärda 1X klart mest. Tvåan är ett spännande avslag.

10. Valencia - Villarreal 1
Valencias förlust mot Cádiz var blytung och det finns alltjämt en överhängande risk att den anrika klubben trillar ur La Liga under våren. Att Rubén Baraja fått fason på prestationerna är dock något som bådar gott inför framtiden och “Fladdermössen” ska absolut inte känna sig slagna på förhand mot ett svajigt Villarreal. “Den gula ubåtens” offensiv är högoktanig men de bakre leden sitter inte alltid ihop. När besökarna jagar Champions League-platser samtidigt som Valencia jagar nytt kontrakt ligger en böljande matchbild i korten på Mestalla. “Gubben” (etta-tvåa) är således ett sunt val.

11. Getafe - Celta Vigo 1
Tre raka förluster mot Mallorca, Almería och Espanyol har gjort utgångsläget i La Ligas bottenstrid till ett svettigt sådant för Getafe. Tre poäng mot Celta Vigo är ett måste om värdarna ämnar stanna kvar i finrummet även nästa säsong. Med Pep Bordalás tillbaka som tränare kommer det åtminstone inte att vikas en tum i närkamperna och god segerchans finns mot ett till synes utcheckat Celta Vigo. Galicierna har tre nederlag på sina fyra senaste och även om stort kunnande finns i bland andra Aspas och Veiga är detta en jobbig uppgift. På ren motivation är ettan en tänkbar spik.

12. Stuttgart - Eintracht Frankfurt 1
Semifinal från DFB Pokal där Stuttgart drar en enorm fördel av att matchen spelas på Mercedes-Benz Arena. De vitrödas prestationer har varit klart förbättrade under våren och 2-1-segern senast mot Mönchengladbach byggde självförtroende inför denna semifinal. Firma Silas/Guirassy kan sänka Eintracht Frankfurt på egen hand men ett varningens finger ska höjas för besökarnas offensiv. Anförda av vasse Kolo Muani är “Örnaras” omställningar fartfyllda och i en förmodat böljande lockar smygvärdet på tvåan en hel del. Ettan först, tvåan sedan.

13. Brest - Nantes 1
Så sent som i lördags spelade Nantes final i Coupe de France mot Toulouse. De regerande cupmästarna kunde inte upprepa fjolårets titel, inte alls. 1-5 i baken var ett tufft nederlag och efter flera undermåliga insatser under våren har “Kanariefåglarna” dragits in i bottenstriden av Ligue 1. Risken finns att lidandet blir än värre mot Brest. Till skillnad från de gulgröna har värdarna fått ladda upp i lugn och ro inför denna drabbning och hemmaplan är givetvis en faktor som inte ska glömmas bort. Två raka segrar framför egen publik blir tre denna onsdag. Spikad etta till trevlig procent.

Kupongens kassaskåp
Liverpool
Liverpool har levt farligt i deras två senaste hemmamatcher men när ett skadedrabbat Fulham kommer på visit går de rödklädda mot tre säkra pinnar. Given etta.

Varningens finger!
Sassuolo
Lazios trend är på nedåtgående och ett skickligt Sassuolo ska inte glömmas bort i Rom. Tvåan är en given rensare på denna kupong.144 rader
1. Man City - West Ham 1
2. Liverpool - Fulham 1
3. Häcken - Djurgården 1x2
4. Mjällby - AIK 1
5. Elfsborg - Halmstad 1x
6. Kalmar - Sirius x2
7. Hellas Verona - Inter 1x2
8. Lazio - Sassuolo 12
9. Monza - Roma 1x
10. Valencia - Villarreal 1
11. Getafe - Celta Vigo 1
12. Stuttgart - Frankfurt 1
13. Brest - Nantes 1

864 rader
1. Man City - West Ham 1
2. Liverpool - Fulham 1
3. Häcken - Djurgården 1x2
4. Mjällby - AIK 1
5. Elfsborg - Halmstad 1x
6. Kalmar - Sirius x2
7. Hellas Verona - Inter 1x2
8. Lazio - Sassuolo 1x2
9. Monza - Roma 1x
10. Valencia - Villarreal 12
11. Getafe - Celta Vigo 1
12. Stuttgart - Frankfurt 12
13. Brest - Nantes 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto