Europatipset Tips Onsdag 30/6

Publicerad på 29 Jun 2021 - 22:32

Tipsexperten

Tipsexperten

29 Jun 2021 - 22:32

Medan vi inväntar kvartsfinalerna i Fotbolls-EM sätter vi tänderna i den nordiska bollen. Lill-lördagens Europatips domineras av Eliteserien och Division 2-fotboll, en match från Norrettan står även på menyn. Gott som spelvärde finns det att tälja på kupongen samtidigt som vägen till 13 gröna bockar inte ser inte alltför knixig ut. Let’s go!

NYHET! Gå med i vårt andelslag – köp din del i ett jättesystem! 150 kr/andelen. KLICKA HÄR!

Spelstopp: 17:591. Brann - Lilleström 1
Sportklubben i Bergen är Norges motsvarighet till Brighton & Hove Albion. Sett till xG borde jumbon Brann ha tagit betydligt fler poäng. I truppen finns det en hel del klass, anfallaren Daouda Bamba som gjorde tio pytsar i Eliteserien förra säsongen, finns fortfarande kvar i laget. Lilleström är en nykomling som imponerat. 2-0-segern mot Rosenborg var en rätt stor skräll där Pål André Helland nätade redan efter tolv minuter. Mittfältaren ådrog sig dock en skada och kommer därför inte till spel på Brann Stadion. En jämn match är att vänta men då ettan blir för lågt streckad känns Brann som en latent spik.

2. Molde - Strömsgodset 1
Molde fortsätter att gå som tåget, trots att Erik Moe har en hel del avbräck i truppen. Bland annat saknas målvakten Andreas Linde alltjämt. Segern senast i seriefinalen mot Bodö/Glimt var fjärde raka viktorian, återigen var det Ohi Omoijuanfo som gjorde båda målen. På Aker Stadion är Molde stabila och här kommer såklart Strömsgodset att få det tufft. Godset har dock en relativt hög höjd och har bland annat besegrat Rosenborg under säsongen. Då ettan streckas till månen är inte någon spik aktuellt på västkusten. 1X gillas.

3. Rosenborg - Haugesund 1
Storklubben Rosenborg styrs av Åge Hareide, dock utan framgång för tillfället. Under juni månad har det blivit tre raka förluster. Men det ska bara vara en tidsfråga innan det vänder. Även fast Stefano Vecchia är skadad finns det god kraft framåt i form av Zachariassen, Wiedesheim-Paul, Islamovic och Molins. Haugesund är ett mindre påkostat lag som bara tagit en poäng på tre bortamatcher. Trots RBK:s svaga form lämnas ettan allena på Lerkendal Stadion med god feeling.

4. Sandefjord - Bodö/Glimt 2
Stora stygga Bodö/Glimt gjorde slarvsylta av allt motstånd i fjol på Aspmyra Stadion. På resande tass var däremot inte Bodö helt omöjliga och samma kaliber som i fjol håller inte de regerande mästarna. Inför säsongen tappade de gulsvarta Hauge, Zinckernagel och Junker, lagets tre bästa målskyttar. På Release Arena kliver ändå Bodö in som tydliga favoriter men här lutar tvåan åt att bli för hårt streckad. Sandefjord har fått längre vila inför den här matchen och på hemmagräset ska inte värdlaget underskattas. Här vann Sandefjord den senaste matchen med 3-0 mot Viking. Tipset blir att gardera storfavoriten Bodö efter budgeten.

5. Tromsö - Kristiansund 1
Nykomlingen Tromsö har studsat tillbaka snabbt och det är ett lag som hör hemma i högstadivisionen. Det visade man mot starka Molde i premiären och det lär man visa igen mot Kristiansund. Gästerna har ett par poäng fler på kontot men på Alfheim Stadion blir det tufft. Kristiansund har svårt att hitta nät och den långa resan, dryga 100 mil, lär knappast förbättra spetsen som i snitt genererar färre än ett mål per match. Senaste gången dessa lag möttes (2019) i Nordnorge vann Tromsö med 5-0 och även om det knappast blir samma stora siffror nu är ettan en potentiell spik.

6. Viking - Stabaek 2
Janne Jönssons Stabaek är inne i en mörk period med fem raka förluster. Men att kamma noll mot Bodö/Glimt, Vålerenga och Molde är inte mycket att säga om. Nu när Stabaek reser till Stavanger ska det finnas helt okej möjligheter att bryta den usla formen. Viking uppträder väldigt ojämnt och ska inte hållas speciellt mycket högre än Jönssons gäng. Vikingarna har saknat kuggen Zlatko Tripic i de senaste matcherna på grund av en skada och den vänsterfotade mittfältaren ser även ut att missa den här dusten. Här är det läge att försöka fälla favoriten. X2 i utgång.

NYHET! Gå med i vårt andelslag – köp din del i ett jättesystem! 150 kr/andelen. KLICKA HÄR!

7. Hudiksvalls FF - Piteå 1
Spännande kamp från Division 1 Norra stundar i Svealand. Hudiksvall har höjt sig efter en seg start och står obesegrade i tre raka fajter inför detta möte. Hemma på Glysis har hälsingarna varit stabila och här kan mycket väl Piteå stöta på patrull. Norrbottningarna har två raka segrar i hand, men på främmande mark har de haft problem, där en tursam bortaviktoria mot Haninge är enda triumfen hittills. HuFF ska ses som knappa favoriter och nu när de blir lågt streckade är det inte alls fel att lämna ettan allena i Glada Hudik.

8. Vänersborgs FK - Lidköping 1
Västgöta-derby från bandystaden Vänersborg. Lidköpings FK har haft det tufft så här långt. I 2-2-matchen senast mot topplaget Angered tappade LFK en tvåmålsledning. Vänersborgs FK har haft mer flyt under inledningen men någon större skillnad ska det inte vara mellan dessa två antagonister. Sett till de tre senaste mötena mellan lagen har Lidköping tagit sju av nio poäng. I Vänersborg ska ettan hållas som favorit men backa gärna upp ettan på större lappar.

9. Oddevold - Nordvärmland 1
IK Oddevold har fått en fin start på säsongen. Endast ett insläppt mål har det blivit efter fem omgångar. Ett par spelare finns kvar från säsongen 2019 då Uddevalla-gänget huserade i Division 1, bland annat Armend Shillova som gjort två mål under säsongsupptakten. Nordvärmland rankas lägre men lär ändå komma till spel på Rimnersvallen med pondus efter 2-0-segern senast mot Vänersborgs FK. Ettan ska ses som väldigt trolig men på grund av den stenhårda streckningen åker krysset med på alla system.

10. IK Tord - Dalstorp X
I fjol huserade både IK Tord och Dalstorp i Division 2 Östra Götaland, numera tillhör klubbarna Västra Götaland. Förra säsongen slutade Dalstorp på andra plats i Division 2 medan Tord var ett bottengäng. Besökarna från Tranemo har inlett skakigt men kunnandet finns för att rubba ett mer formstarkt Tord. När lagen strålade samman i fjol var det Dalstorp som gick segrande. Svårtippat där alla tecken krävs på samtliga system.

11. Ullared - Västra Frölunda 2
Anrika Västra Frölunda, med tio allsvenska säsonger på kontot, var ett topplag i Division 2 Västra Götaland i fjol men inledningen på den här säsongen har varit undermålig. De två senaste insatserna mot IK Tord och Sävedalens IF har dock varit lovande och det ska bara vara en tidsfråga innan VF lämnar jumboplatsen. Ullareds IK är inget motstånd som skrämmer. Shopping-gubbarna har bara vunnit en match och motsvarande möte i fjol vann Frölunda med 3-1. Den spelvärde tvåan är kupongens spik!

12. Gamla Upsala - Österåker 1
Gamla Upsala har haft blött krut i bössan inledningsvis. Försvaret är däremot ramstarkt och känslan är att det bara är en tidsfråga innan det lossnar framåt. Trots att kaptenen Marcus Lindström är avstängd ska GUSK ses som favoriter här. IFK Österåker kommer till spel i gott slag men är i grund och botten inte lika starka som värdlaget. När lagen möttes för ett par veckor sedan på Österåkers Friidrottsarena vann Gamla Upsala med 2-1. Trolig etta.

13. Huddinge - Eskilstuna City 2
Huddinge IF åkte på säsongen första nederlag i den förra omgången mot Arameisk/Syrianska. HIF var ett bottengäng i fjol och så bra som strecken antyder är knappast värdarna. Nykomlingen Eskilstuna City har inte rosat marknaden och saknar här både Robin Norlin och Jabar Muhammad på grund av avstängningar. Kapaciteten ska dock finnas för att rubba ett överskattat Huddinge. Här är det läge att måla rakt över och jobba in ett favoritfall!

Kupongens kassaskåp
Västra Frölunda
Göteborgarna för ett topplag i fjol och rent truppmässigt är Västra Frölunda ett klart starkare lag än Ullared. Så som strecken sitter i Gekås är tvåan en given spik!

Varningens finger!
Stabaek
Opålitliga och överstreckade vikingar som med största sannolikhet saknar Tripic är knappast någon favorit att lita på. Jannes Stabaek måste backas!

144 rader
1. Brann - Lilleström 1
2. Molde - Strömsgodset 1x
3. Rosenborg - Haugesund 1
4. Sandefjord - Bodö/Glimt x2
5. Tromsö - Kristiansund 1
6. Viking - Stabaek x2
7. Hudiksvalls FF - Piteå 1
8. Vänersborg - Lidköping 1
9. Oddevold - Nordvärmland 1x
10. IK Tord - Dalstorp 1x2
11. Ullared - Västra Frölunda 2
12. Gamla Upsala - Österåker 1
13. Huddinge - Eskilstuna City 1x2

864 rader
1. Brann - Lilleström 1
2. Molde - Strömsgodset 1x
3. Rosenborg - Haugesund 1
4. Sandefjord - Bodö/Glimt x2
5. Tromsö - Kristiansund 1
6. Viking - Stabaek x2
7. Hudiksvalls FF - Piteå 1
8. Vänersborg - Lidköping 1x2
9. Oddevold - Nordvärmland 1x
10. IK Tord - Dalstorp 1x2
11. Ullared - Västra Frölunda 2
12. Gamla Upsala - Österåker 1x
13. Huddinge - Eskilstuna City 1x2

NYHET! Gå med i vårt andelslag – köp din del i ett jättesystem! 150 kr/andelen. KLICKA HÄR!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto