Europatipset Tips Onsdag 5/5

Publicerad på 5 Maj 2021 - 01:06

Tipsexperten

Tipsexperten

5 Maj 2021 - 01:06

Portugisisk ligafotboll fyller upp en stor del av Europatipset som maxats med fyra millar i jackpot! Det är på den västra sidan av den Iberiska halvön den vassaste spiken och bästa skrällen hittas. Högst smäller dock Champions League-semin på Stamford Bridge, finalister i Europa League ska även koras. Notera att kupongen spelas över två dagar.

NYHET: Vinn tillsammans med Rekatochklart – gå med i vårt lag:
Köp din andel till kvällens jackpottomgång – klicka här – 52 kr!

Spelstopp: 19:59



1. Chelsea - Real Madrid 1
Chelsea fick med sig ett bra resultat från Madrid förra veckan. 1-1 slutade kampen på Alfredo Di Stéfano-stadion. Sett till matchbilden och antalet målchanser borde dock Tuchel gräma sig lite för Chelsea såg klart bättre ut. The Blues revanscherade sig något i helgen då det blev seger i derbyt mot Fulham (2-0) där Havertz av alla stod för en “doppietta”. Detta var tredje hemmamatchen i följd som Chelsea höll nollan. Mesta mästarna från Madrid har en enorm rutin från dessa sammanhang och inför returen uppges Ramos vara åter i spel. Men för dagen ska britterna hållas högre, det visade The Blues i Madrid förra veckan. Om ettan står sig runt 40 procent är det ett tecken som kan tänkas spikas, även på större lappar.

2. Braga - Pacos de Ferreira 1
I Primeira Liga har “bävrarna” från Pacos de Ferreira stått för en väldigt fin säsong. Dock har Ferreira gått ner sig på slutet, på resande fot har gästerna bara plockat en poäng på de sex senaste fajterna. Nu stundar en tuff bortamatch i Braga och här kommer Pacos att få klara sig utan högerbacken Fernando Fonseca och anfallaren Hélder Ferreira på grund av avstängningar. Sporting Braga är tio poäng före och är helt klart ett starkare lag i grunden. Formen är dock tveksam även i hemmalaget och nu när ettan överstreckas är det inte alls fel att pilla med krysset på Braga Municipal.

3. Marítimo - Gil Vicente X
I de nedre regionerna av det portugisiska finrummet huserar Marítimo och Gil Vicente. Det är således viktiga poäng som står på spel. Det brukar bli jämnt då Madeira-klubben Marítimo och Vicente drabbar samman och det skiljer endast en poäng mellan lagen i Primeira Liga. Trots detta streckas ettan upp som skyhög favorit. Öborna har tagit ett par skalper på slutet men det här även besökarna gjort som vunnit tre av de fyra senaste bortamatcherna – däribland en triumf mot Benfica på Da Luz. X2 blir ett lysande drag med tanke på att Maritímo streckas uppåt väggarna!

4. Rio Ave - Sporting 1
Sporting CP ser ut att lösa en ligatitel för första gången på 19 år. När fyra omgångar kvarstår är det sex poäng ner till Porto. En hög lägstanivå och få insläppta mål har varit melodin. Ett av lagen Sporting tappat poäng mot under säsongen är Rio Ave, en klubb som brukar vålla huvudstadslaget problem. Sett till de fyra senaste mötena har Rio två vinster och två kryss. Hemmagänget är generellt sett stabila i Vila do Conde men här ser serieledarna ut att bli väldigt hårt streckade. Detta ska såklart utnyttjas. Favoriten ska fällas!

5. Arsenal - Villarreal X
I Europa League ska två finalister koras under torsdagskvällen. Emerys spanjorer har varit vansinnigt stabila i turneringen – tolv segrar och ett kryss har det blivit så här långt. Förra veckan var Villarreal numret större än Arsenal på El Madrigal. Spanjorerna vann med 2-1 och det var inte alls orättvist. Britternas enda mål gjordes från straffpunkten, något The Gunners kan tacka domaren Artur Dias för. Inför returen på Emirates känns det väldigt ovisst. Krysset agerar utgång men säkerställ gärna med samtliga tecken.

6. Roma - Manchester United 2
Att Roma har tagit sig till semifinal är helt otroligt. Giallorossi var stundtals utspelade av Ajax i kvarten och har inte haft ett rätt i Serie A under de senaste månaderna. På Old Trafford blev det torsk med hela 2-6 och till råga på allt gick målvakten López, Spinazzola och bästa målskytten Veretout sönder. Pedro, Zaniolo, El Shaarawy, Kumbulla och Calafiori saknas sedan tidigare, så Fonseca har inte speciellt mycket att laborera med i returen som saknar betydelse. Återigen bör klasskillnaden väga över. Stabil tvåa på Olimpico.

NYHET: Vinn tillsammans med Rekatochklart – gå med i vårt lag:
Köp din andel till kvällens jackpottomgång – klicka här – 52 kr!

7. Benfica - Porto 1
Benfica och Porto har dominerat den portugisiska bollen under hela 2000-talet men någon ligatitel ser det varken ut att bli för “örnarna” eller “drakarna” den här säsongen. Porto har fortfarande en liten chans på titeln, men den är minimal. Tre poäng är ett måste i “O Clássico”. De blåvita besökarna har haft bekymmer med både Famalicao och Moreirense på slutet, formmässigt ser Benfica starkare ut. Att Porto har tränaren Sérgio Conceição på botbänken är givetvis inte optimalt. Runt 40-strecket är Benfica en kul spik!

8. Belenenses - Portimonense 2
Det är sällan klang och jubel när Belenenses äntrar mattan. Lissabon-klubben har bara noterats för 21 fullträffar efter 30 omgångar. Bakåt är värdarna mer stabila men här saknas försvararen Henrique på grund av en avstängning. Mer krut finns det i Portimonense som endast lagts på rygg vid ett tillfälle på de sex senaste omgångarna – förlusten var mot toppgänget Benfica. Porti vann hemmamötet mot Belenenses tidigare i vintras och i huvudstaden kliver gästerna in som knappa favoriter. Strecka från höger.

9. Moreirense - Nacional 2
Moreirense har varit extremt dåliga på eget gräs efter att Vasco Seabra tog över klubben. Senaste trepoängaren hemma på Estádio Comendador var i december förra året, trots dessa underlag streckas Moreirense skyhögt. Nacional må vara jumbo men här ska Maderia-klubben tveklöst kunna skrälla. Gästerna har mer att spela för och kommer till spel med råg i ryggen efter vinsten mot Vitória Guimaraes. Ettan slopas helt och hållet!

10. Sporting Farense - Guimarães 1
Vitória Guimaraes, med bland annat Ronaldos gamla vapendragare Quaresma i truppen, reser till Algarvekusten med sex raka bortaförluster i bagaget. Senaste gången Vitória hittade nätmaskorna på resande tass var i februari. Försvararen Sílvio, som har åtta landskamper på sitt cv, är avstängd här för Guimaraes. Att Farense målas upp som favoriter är således inget mysterium. Faro-klubben är nästjumbo men formen är gryende och detta Vitória är knappast något motstånd som skrämmer. Fin etta!

11. Hertha Berlin - Freiburg 1
I Bundesliga har Hertha Berlin börjat spelat upp sig på slutet, trots detta har huvudstadslaget tre poäng upp till säker mark, men med två matcher mindre spelade än konkurrenterna. Hertha tog poäng av Mainz i måndags och de blåvita är nu obesegrade i fyra raka matcher. Freiburg har inte lika mycket att spela för och på bortagräs har Christian Streichs gubbar haft rätt stora problem under 2021. Sex nollpoängare har det blivit på de åtta sista bortamatcherna. Ettan inleder i Berlin.

12. Silkeborg - Esbjerg 1
Silkeborg och Esbjerg är två topplag i danska Division 1. SIF återfinns på andra plats i uppflyttningsgruppen och säkrar mer eller mindre spel i Superligan kommande säsong vid seger här. Hemma på JYSK Park har inte Silkeborg släppt in mål under 2021 men helt uträknade ska ändå inte Esbjerg vara. EfB har gott om spets i laget och snodde poäng i hemmamötet mot Silkeborg som bara spelades för ett par veckor sedan. Ettan ska definitivt garderas till rådande procent, helst med både krysset och tvåan.

13. Skive - Vendsyssel 1
I nedflyttningsserien stundar ett ångestladdat jumbomöte på Hancock Arena. Jumbon Skive har vunnit två raka hemmamatcher och den här torsdagen ska Martin Thomsens adepter ses med riktigt god segerchans. Det är allt annat än harmoniskt i Vendsyssel som inte vunnit en enda bortamatch i Division 1 den här säsongen. På grund av den obefintliga ekonomin har spelarna blivit utan lön under april månad. Som lök på laxen är både Muhammed Saracevic och Tiémoko Konaté avstängda. Detta vinner Skive, spik!

Kupongens kassaskåp
Farense
“Lejonen av Faro” slåss för sina liv och har sent omsider börjat hitta rätt under Jorge Costa. Ett utcheckat Guimaraes som inte tagit poäng i en bortamatch sedan Sundsvall brann kommer att få bekänna färg. Mysig etta!

Varningens finger!
Rio Ave
Det svenska folket stirrar sig blinda på tabellen. Rio Ave trivs faktiskt riktigt bra mot Sporting CP och är ett starkare gäng än vad placeringen vittnar om. 1X i Vila do Conde är vägen mot miljonerna!



144 rader
1. Chelsea - R.Madrid 1
2. Braga - P.Ferreira 1
3. Marítimo - Gil Vicente x2
4. Rio Ave - Sporting 1x
5. Arsenal - Villarreal 1x2
6. Roma - Man United 2
7. Benfica - Porto 1
8. Belenenses - Portimon. x2
9. Moreirense - Nacional x2
10. Farense - Guimarães 1
11. H.Berlin - Freiburg 1
12. Silkeborg - Esbjerg 1x2
13. Skive - Vendsyssel 1

864 rader
1. Chelsea - R.Madrid 1
2. Braga - P.Ferreira 1x
3. Marítimo - Gil Vicente x2
4. Rio Ave - Sporting 1x2
5. Arsenal - Villarreal 1x2
6. Roma - Man United 2
7. Benfica - Porto 1
8. Belenenses - Portimon. x2
9. Moreirense - Nacional x2
10. Farense - Guimarães 1
11. H.Berlin - Freiburg 1x
12. Silkeborg - Esbjerg 1x2
13. Skive - Vendsyssel 1

Var med i R&K-laget. Vinn ihop med oss! Köp din andel till kvällens jackpottomgång – klicka här – 52 kr!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto