Europatipset Tips Onsdag 7/4

Publicerad på 6 Apr 2021 - 22:25

Tipsexperten

Tipsexperten

6 Apr 2021 - 22:25

Det är inget Europatips som går av för hackor den här lill-lördagen. Högst upp på blanketten hittar vi en repris från Champions League-finalen i fjol – Bayern - PSG! Det stundar även kalasmatcher från Spanien och Italien den här aftonen. Under torsdagen återupptas bongen med Europa League-kvartar och dansk cupfotboll. Mot 13 rätt!

 
Spelstopp: 18:29

EUROPATIPSET TIPS 7/4


1. Bayern München - PSG 1
Under Hansi Flicks styre har inte Bayern München gått på många minor. Den tyska maskinen har mer eller mindre slaktat allt motstånd under det senaste året. I helgen avgjordes så gott som Bundesliga då Leipzig tvålades dit i seriefinalen med 1-0. PSG är långt ifrån lika stabila. I helgen torskade det franska miljardbygget mot Lille i Ligue 1, detta var faktiskt tredje raka hemmaförlusten för PSG i ligaspelet. Även fast Bayern saknar målkungen Lewandowski (skadad) bör Flicks gubbar ses som relativt tydliga favoriter i München. Etta!


2. Porto - Chelsea 2
Nästa kvartsfinal utspelar sig i Sevilla. Chelsea har gjort det väldigt bra under Thomas Tuchel och The Blues hade egentligen inga större problem med Atlético Madrid i åttondelsfinalen. I helgen roterade Tuchel på ett par positioner då det blev ett rejält platt fall mot West Brom. En reaktion är nu att räkna med mot ett till synes mediokert Porto. Portugiserna saknar sina två bästa målskyttar då både Oliveira och Taremi är avstängda. På neutral matta ska Chelsea ses med toppchans. Spiktvåa!

 
3. Juventus - Napoli 2
Som om det inte vore nog med debaclet i Champions League har det även börjat gå åt skogen för Andrea Pirlos Juventus i Serie A. Kulusevski blev tråkigt nog en av syndabockarna i helgens poängtapp i derbyt mot Torino. Dessförinnan torskade Juve hemma mot Benevento. Som lök på laxen har ett par spelare brutit mot corona-reglerna och passande nog har ett par andra testats positivt för just covid, bland annat Bonucci och Demiral. Napoli är i klart bättre slag. Offensiven med Oshimen, Mertens och magikern Insigne har varit glödhet på slutet. Den lågt streckade tvåan känns som en spännande och även given utgång.

  
4. Inter - Sassuolo X
Inters mardrömsmotståndare under 10-talet har varit Sassuolo. Mellan åren 2015 till 2018 vann de grönsvarta åtta(!) av nio matcher mot Nerazzurri. Just nu har Inter ett rejält grepp om Lo Scudetto och formen pekar spikrakt uppåt, dock ska det nämnas att flera av segrarna på slutet har varit knappa. Sassuolo saknar fortsatt Defrel, Caputo och Berardi, men trots detta finns det gott om klass i Roberto De Zerbis gäng. Det visade Sassuolo så sent som i helgen då de tog poäng av Roma. Med tanke på att Inter-spikarna kommer att hagla in är det inte alls dumt att gardera upp detta hela vägen. Avanti Neroverdi!


5. Real Sociedad - Athletic Bilbao X
Det blev en påsk att minnas för folket i San Sebastián. Alexander Isak och hans Real Sociedad vann finalen i Copa del Rey efter att ha besegrat Athletic Bilbao med 1-0 i Sevilla. Det var första cuptiteln sedan 80-talet för La Real. Nu finns det såklart risk för baksmälla. Bilbao lär vara duktigt revanschsugna efter snytingen i Andalusien. Gästerna har gått väldigt starkt efter att Marcelino tog över klubben och för dagen skiljer det knappast så mycket mellan lagen som procenten indikerar. X2 blir ett givet val.

 
6. Beerschot - Charleroi 2
En avstickare görs till Belgien där Charleroi haft enorma problem efter den succéartade inledningen. De vitsvarta besökarna inledde säsongen i Jupiler League med sex raka segrar, men därefter drabbades klubben av corona och resultaten började gå emot. Statusen i truppen är nu bättre hos “zebrorna” som ställs mot mediokra Beerschot i ett relativt tacksamt läge. Värdarna är nykomlingar och har för stunden enorma problem hemma i Antwerpen. Senaste gången “björnarna” sköt in en hemmaseger var i november månad. Tvåan först.

  
7. Regensburg - Werder Bremen X
På Arena Regensburg ska en match från DFB Cup avhandlas, i potten ligger en semifinal-biljett. Werder Bremen är en klubb på dekis som var nära att trilla ur Bundesliga i fjol. Den här säsongen har Ludde Augustinssons Bremen varit något bättre men inför den här kvartsfinalen står de grönvita på tre raka förluster. Jahn Regensburg huserar i Zweite och återfinns där på den undre halvan. Die Jahnelf har dock förmågan att sprattla till, det visade de vitröda i åttondelsfinalen då Köln tvålades dit. Med tanke på hur strecken sitter garderas detta fullt ut.

 
8. Ajax - Roma 1
I Europa League ställs Ajax mot ett bortasvagt Roma i ett tacksamt läge. Romarna har nämligen flera tunga avbräck, framförallt i backlinjen. Ibanez, Kumbulla och Smalling är skadade medan Karsdorp är avstängd. Lägg därtill skador på Zaniolo, El Shaarawy och Mkhitaryan. Detta ska Ajax kunna utnyttja. Värdarna visade klass mot Young Boys i den förra omgången och står på sju raka segrar – på dessa sju fajter har Erik ten Hags mannar 20-2 i målskillnad. Ajax blir kupongens fulspik!

 
9. Arsenal - Slavia Prag 2
Det kan bara sluta på ett sätt för Mikel Arteta, för det här är alldeles för dåligt, och det har varit det under lång tid nu. I helgen blev Arsenal avklädda av Liverpool hemma på Emirates. Det var något slags bottennapp. Det var väldigt nära att det blev ett praktfiasko mot Olympiakos i åttondelsfinalen, men The Gunners kom då undan med blotta förskräckelsen. Slavia Prag spelar med ett helt annat självförtroende. Tjeckerna har städat av både Rangers och Leicester under slutspelet och självfallet ska Slavia kunna hota detta usla Arsenal. Här måste skrällen med!

 
10. Granada - Manchester United 2
Manchester United fortsätter att gå starkt utan att egentligen imponera. Helgens triumf mot Brighton satt långt inne. Rashford ådrog sig en lättare skada i den matchen och uppges därför vara tveksam till spel i Andalusien. Granada är givetvis inte på samma nivå. Spanjorerna hade vissa problem med Molde i åttondelsfinalen och i La Liga imponerar Diego Martínez gäng föga. Över 180 minuter kommer United att vinna detta, helt uträknade ska dock inte El Graná vara på eget gräs. Den hårt ansatta tvåan får sällskap av skrällkrysset.

  
11. Dinamo Zagreb - Villarreal 2
Dinamo Zagreb, som stod för en osannolik vändning mot Tottenham i den förra omgången, är inne i en hektisk period. Parallellt med Europa League-äventyret slåss kroaterna om titeln i den inhemska ligan. I helgen tappade Dinamo dyrbara poäng mot Sibenik. Villarreal har allt fokus på Europaspelet där spanjorerna gått som tåget under hela säsongen. I Europa League har “den gula ubåten” nio vinster och ett kryss den här säsongen. Unai Emerys gäng är inne i en positiv period och känslan är att de löser minst ett oavgjort resultat i Zagreb. X2.

 
12. Aarhus - Randers 1
I Danmark är det semifinaler i DBU Pokal som ska spelas. Notera att detta är dubbelmöten. Randers gör en stark säsong, inte minst Patrik Carlgren som varit en av de bästa målvakterna i grannlandet den här säsongen. Framåt saknas dock spets och i Århus är det värdarna som ska gälla som favoriter. AGF slutade på tredje plats i Superligan och återfinns på samma placering i Mästerskapsrundan – placeringen före FC Köpenhamn. Med vasse Mortensen längst fram ska AGF ha vad som krävs för att skjuta hål på Carlgren. Etta!


13. Midtjylland - Sönderjyske 1
De regerande mästarna i cupen, Sönderjyske alltså, ställs inför tuffast tänkbara motstånd. Midtjylland har dominerat den danska fotbollen de senaste åren och leder även föga förvånande Mästerskapsrundan. Formen är god och hemma i Herning är det väldigt sällan “vargarna” kammar noll. Sönderjyske är dock ett av lagen som har vunnit på MCH Arena den här säsongen, men att det ska återupprepas denna torsdagskväll är långsökt. Gästerna har torskat fem raka bortamatcher och besitter i grunden inte alls samma kvalité som Midtjylland. Tråkig men ändå godkänd spik-etta.

 
Kupongens kassaskåp


Chelsea
Nu är det slut på det roliga för Porto som har några av sina bästa spelare på botbänken. Att Chelsea gick på pumpen i helgen kommer portugiserna att få äta upp i Sevilla. Given tvåa!

 
Varningens finger!


Slavia Prag
Vi säger stort tack, men nej tack, till ett uselt och överstreckat Arsenal som ställs mot kompetenta tjecker som gillar att slå från underläge!

 
144 rader
1. B.München - PSG 1
2. Porto - Chelsea 2
3. Juventus - Napoli 2
4. Inter - Sassuolo 1x2
5. Sociedad - A.Bilbao x2
6. Beerschot - Charleroi 2
7. Regensburg - W.Bremen 1x2
8. Ajax - Roma 1
9. Arsenal - Slavia Prag x2
10. Granada - Man United x2
11. Din.Zagreb - Villarreal x2
12. Aarhus - Randers 1
13. Midtjylland - Sönderjyske 1


864 rader
1. B.München - PSG 1
2. Porto - Chelsea 2
3. Juventus - Napoli 12
4. Inter - Sassuolo 1x2
5. Sociedad - A.Bilbao x2
6. Beerschot - Charleroi x2
7. Regensburg - W.Bremen 1x2
8. Ajax - Roma 1
9. Arsenal - Slavia Prag 1x2
10. Granada - Man United x2
11. Din.Zagreb - Villarreal x2
12. Aarhus - Randers 1
13. Midtjylland - Sönderjyske 1


Europatipset tips i samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto