Europatipset Tips Onsdag 7/7

Publicerad på 6 Jul 2021 - 22:41

Tipsexperten

Tipsexperten

6 Jul 2021 - 22:41

Semifinalen mellan England och Danmark toppar onsdagens Europatips-kupong som följs av en hel drös Division 2-matcher där magiskt spelvärde dukas upp på sina håll. Kupongens stora favorit är Malmö FF som ska upp i Champions League-ringen där lettiskt motstånd väntar. En varsin match från Damallsvenskan, Division 1 och Svenska Cupen kompletterar. Nu gasar vi mot 13!

Gå med i vårt andelslag – köp din del i ett jättesystem! 150 kr/andelen. KLICKA HÄR!
13 rätt på STRYKTIPSET för Rekat-laget! Form!

Spelstopp: 18.591. England - Danmark 1
Det kommer hjem? Efter Eriksens oerhört obehagliga kollaps har vännerna (?) från andra sidan sundet blivit hela fotbollseuropas andra lag. Sympatierna har burit fram Minkland till semifinal men nu bör det bli svårt när nivån på motståndet skruvas upp. Det råder ingen tvekan om att dansken haft en oerhört tacksam lottning. Wales, Ryssland och Tjeckien är nationerna som besegrats. England har ännu inte släppt in något mål och när stora sparkapitalet Kane nu börjat hitta smygform känns ettan vass. Spikad etta på Wembley.

2. Malmö FF - Riga FC 1
Malmö FF kliver in som enormt stora favoriter då lettiskt motstånd väntar. MFF brukar trivas som fisken i vattnet i de europeiska turneringarna hemma på Stadion. Helgens förlust mot IFK Norrköping var dock ett bakslag, givetvis är det ett stort avbräck att Christiansen (landslag) saknas. Lettisk ligafotboll är inte mycket att hurra över och vid normala fall ska inte Riga FC kunna störa MFF. Men balterna spelade faktiskt hyfsat jämnt mot FC Köpenhamn för två år sedan och med tanke på den brutala streckningen ska nog ändå garderingar övervägas.

3. Djurgården - Piteå FC X
Ett möte från den undre halvan av Damallsvenskan utspelar sig på Stockholms Stadion den här aftonen. Piteå vann hemmamötet mot Djurgården i slutet av maj med 1-0 på LF Arena, därefter har Blåränderna spelat fyra raka matcher utan att förlora. Närmast kommer DIF från en 2-2-match mot Linköping, ett resultat som huvudstadslaget får vara rätt nöjda med även fast Sara Olais gäng hade ledningen när kvarten återstod. I Stockholm ska DIF ses som favoriter mot mästarinnorna från 2018, men inte så stora som strecken indikerar. Gardera hela vägen.

4. Tvååker - Lindome X
I Division 1 Södra har det varit stolpe ut för Lindome under stora delar av säsongen, men i den förra omgången lyckades göteborgarna vinna med 2-0 borta mot Torns IF. Detta var första vinsten sedan april månad. Möjligen har en del press släppt nu. Tvååker befinner sig högre upp i tabellen men formen är sviktande och hallänningarna känns inte så starka som tabellpositionen vittnar om. Kan Lindome sätta stopp för hemmalagets Rasmus Andersson ska mycket vara vunnet. Fram med hela spektrat och jobba in skrällen!

5. IFK Luleå - Umeå FC 1
På Nyabvallen i Luleå ska en match från Svenska Cupen spelas. Både IFK Luleå och Umeå FC huserar till vardags i Division 1 Norra. UFC återfinns högre upp i tabellen och är i grund och botten ett starkare lag. Men när lagen möttes i seriespelet i Umeå var det jämnt och UFC vann då “bara” med 1-0. I Svenska Cupen kan mycket väl Henrysson & Nordström tänkas rotera i deras Umeå. Målet med säsongen är trots allt att ta klivet tillbaka upp till Superettan och inget annat. 2019 slog IFK ut UFC i Svenska Cupen, känslan är att de blåvita återigen kan skrälla. Fräck etta att inleda med.

6. Stöde IF - Sandvik 1
I Division 2 Norrland stundar ett spännande toppmöte på Stöde IP utanför Sundsvall. Sandvik har varit en stor överraskning så här långt, faktum är att besökarna från Västerbotten redan har tagit fler poäng än förra säsongen då Sandvik var nära att trilla ur serien. Stöde ska vara ett skickligare lag i grunden. De tre inledande matcherna på det egna gräset har Medelpads-gänget vunnit, på dessa tre matcher har Stöde smällt in elva pytsar. Känslan är att vasse Oskar Nordlund dunkar in hemmasegern. Bra etta till förhållandevis låg procent.

13 rätt på STRYKTIPSET för Rekat-laget! Form!
Gå med i vårt andelslag – köp din del i ett jättesystem! 150 kr/andelen. KLICKA HÄR!

7. Team TG - Gottne IF 1
Team Thorengruppen är med Stöde och Sandvik i toppen av Division 2 Norrland. Att Team TG är ett topplag är knappast någon överraskning, flera spelare finns kvar i truppen från fjolåret då Umeå-laget huserade i Division 1. I Philip Näslund, som spelade i Svenska Futsalligan för ett par år sedan, har Team TG en väldigt spelskicklig offensiv mittfältare. Gottne IF är inte av samma skrot och korn. Örnsköldsvik-klubben har fått däng i tre raka matcher och lite talar för att trenden ska vända mot ett starkt Team TG i Umeå. Ettan lämnas allena med gott samvete.

8. Enskede - Stockholm Internazionale 1
Stockholmsderby från Norra Svealand. Enskede har revansch att utkräva på Stockholm Internazionale från Svenska Cupen där gästerna vann efter förlängning. Stefan Ostojic blev tungan på vågen i cupen och Inter-anfallaren har även varit en stor bidragande orsak till gästernas framgångar i seriespelet. Anfallaren är dock avstängd under onsdagen, det är även målvakten Simon Röse. Enskede ser ut att bli mer ordinarie och då spelvärdet ser ut att landa på hemmalaget är det läge att strecka från vänster.

9. Ängelholm - Eskilsminne 1
Anrika Ängelholm inledde med fyra raka segrar men i den förra omgången tog det stopp mot Astrio. Med Söderhamns-sonen Johan Oremo, som har ett förflutet i bland annat Djurgården, har ÄFF tveklöst en av seriens bästa anfallare. 34-åringen gjorde båda målen i förlusten mot Astrio och efter fem spelade matcher står Oremo på fyra pytsar. Eskilsminne som tillhörde Division 1 i fjol har också en slagkraftig offensiv. Helsingborgs-klubben har sviktande form men 5-0-segrar mot både Höganäs och Assyriska vittnar om vilken höjd som finns. Mål utlovas på Ängelholms IP. Ett-två ramar in detta.

10. Asarum - Räppe X
Asarum och Räppe höll helt jämna steg i fjol och även den här säsongen är det inte mycket som skiljer lagen åt. Värdlaget från Karlshamn är obesegrade medan Räppe står på en förlust, torsken var i hemmamötet mot Asarum som slutade 0-1. Att ettan streckas upp som favorit i Blekinge är inte mycket att säga om, men här lutar Asarum åt att få ett alldeles för stort förtroende av det svenska folket. Gästerna från Växjö har ett stabilt försvar att falla tillbaka på och när allt spelvärde återfinns på Räppe lockar ettan föga i Karlshamn. X2.

11. IFK Hässleholm - Karlskrona 2
I skrivande stund streckas fel favorit upp på Österås IP. När dessa kombattanter möttes för ett par veckor sedan vann Karlskrona tämligen enkelt med 3-1 på eget gräs. Då var det den tidigare IFK Hässleholm-spelaren Michael Ayebaifie Andrew som gjorde två av Karlskronas tre mål. De orangeklädda besökarna har haft det tuffare på resande tass men ska ändå ses som knappa favoriter här. IFK har inte samma kraft i spelarmaterialet samtidigt som det bara blivit seger i en av fyra hemmamatcher. Tvåan inleder, krysset följer sedan på större system.

12. Gauthiod - Oddevold 2
Det tajta spelschemat tär på Gauthiod som inte lär få ihop många avbytare till den här tillställningen. Truppen är tunn samtidigt som Hjort, Kalmertun, Forsblad, Norlin och Wersén har skadeproblem. De tre förstnämnda kunde inte fullfölja den senaste matchen som slutade med en 0-4-torsk mot IFK Skövde. Topplaget Oddevold har betydligt mer kraft i truppen och efter sju omgångar är grabbarna från Uddevalla obesegrade. Även fast tvåan streckas hårt på Lunnevi IP är det en fullt duglig spik.

13. Karlstad - IFK Skövde 2
Nykomlingen IFK Skövde imponerar i Division 2 Norra Götaland. Turisterna från schlätta har bara lagts på rygg vid ett tillfälle efter sju omgångar. Skövde kommer närmast från en strålande insats mot Gauthiod som slutade 4-0, tränaren Charbel Abraham var synnerligen tillfreds med insatsen och menade på att IFK hade kunnat gjort ännu fler mål. Karlstads Fotbollsutveckling besitter inte samma kunnande. Värmlänningarna står på tre raka nederlag inför onsdagens batalj. Känslan är att den sviten förlängs. Trolig tvåa. 

Kupongens kassaskåp
Team TG
Benjamin Kinnunen Nassiris Team från Umeå visar fin form och har alla möjligheter att ta klivet tillbaka upp i Ettan. Ett svagt Gottne med grus i maskineriet räcker inte till. Spik!

Varningens finger!
Räppe GoIF
Truppmässigt är Räppe minst lika starka som Asarum. I skrivande stund är Växjö-klubben favoriter på oddsmarknaden men trots detta streckas ettan upp som solklar favorit. Den på tok för lågt streckade tvåan är ett måstestreck!

144 rader
1. England - Danmark 1
2. Malmö - Riga 1
3. Djurgården - Piteå 1x2
4. Tvååker - Lindome 1x2
5. IFK Luleå - Umeå 1x
6. Stöde IF - Sandvik 1
7. Team TG - Gottne 1
8. Enskede - Sthlm Int. 1x
9. Ängelholm - Eskilsminne 12
10. Asarum - Räppe x2
11. IFK Hässle. - Karlskrona 2
12. Gauthiod - Oddevold 2
13. Karlstad - IFK Skövde 2

864 rader
1. England - Danmark 1
2. Malmö - Riga 1x
3. Djurgården - Piteå 1x2
4. Tvååker - Lindome 1x2
5. IFK Luleå - Umeå 1x2
6. Stöde IF - Sandvik 1
7. Team TG - Gottne 1
8. Enskede - Sthlm Int. 1x
9. Ängelholm - Eskilsminne 12
10. Asarum - Räppe x2
11. IFK Hässle. - Karlskrona x2
12. Gauthiod - Oddevold 2
13. Karlstad - IFK Skövde 2

13 rätt på STRYKTIPSET för Rekat-laget! Form!
Gå med i vårt andelslag – köp din del i ett jättesystem! 150 kr/andelen. KLICKA HÄR!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto